A megjelenés napján feltörték a Devil May Cry 5-öt

  • Írta: szlav
  • 2019. március 8.
  • Hír
Egy napot sem bírt a Devil May Cry 5 Denuvo védelme, mégpedig egy igen bizarr ok miatt. A crackerek ugyanis hozzájutottak egy olyan működő verzióhoz, amelyből teljes egészében hiányzik a másolásvédelem.

Ma jelent meg a Devil May Cry 5, de a Denuvo másolásvédelemmel ellátott PC-s változata máris két vállra feküdt. Hiába alkalmazta a híresen macerás védelmi rendszert a Capcom, most foghatják a fejüket, ugyanis a crackereknek kifejezetten könnyű dolguk volt a legújabb fejlesztésükkel. Az történt ugyanis, hogy az egyik töréssel foglalatoskodó csapat kezébe jutott egy olyan indítófájl, amely egész egyszerűen nem tartalmazza a Denuvót. Ezzel gyakorlatilag teljesen megkerülhették a védelmet, szükségtelenné téve a hosszadalmas kódbúvárkodást.

Egyelőre nem tiszta, hogy miképpen juthattak hozzá ehhez az .exe-hez, de annyi biztos, hogy egy viszonylag friss változatról van szó, hiszen azzal többnyire gond nélkül fut a játék. Hasonló esetben a demóváltozatra mutogathatnánk, de a Devil May Cry 5 próbaváltozata PC-n nem jelent meg, csak kizárólag konzolokon. Szivárogtatásról lehet tehát szó? Egyelőre nem lehetünk benne biztosak, de azt elkönyvelhetjük, hogy a Capcom nem ilyen startra számított. A kérdés már csak az, hogy ennek fényében a japán vállalat vajon eltávolítja-e a védelmet a játék eredeti változatáról is.

A Devil May Cry 5 PC-n, Xbox One-on és PlayStation 4-en jelent meg.

35.
Ooorky
#33: Ígyis-úgyis fizet. Vagy a játékért közvetlenül, vagy a cracker-nek a vírus futtatásával (bár már volt Steam-en is olyan játék ami coin-miner-t futtatott a háttérben).
34.
Ramirezx
#33: Mert ha ingyen is hozzá tudok jutni (ingyen is megkapom), akkor miért választanám azt az utat, hogy inkább fizetek érte. Szúrjak ki a családommal?
Figyelj, ez olyan mint amikor eladod az autód. Valaki kínál 2M-et, és a másik vevő 2.2M-et. Nyilván a másodiknak adom, mert nem vagyok saját pénztálcám ellensége.
33.
delphijos
#32: Ha ilyen k*va jól megy ( szó szerint is ) , akkor hogyhogy nem futja egy nyüves DMC5-re?
32.
Ramirezx
#18: Lányokat futtatok, és könnyen lehet hogy te is hozzánk jársz, hogy gyarapítsd a bevételem. Illetve végre megkapd azt ami amúgy nem adatik meg máshogy.
31.
Ramirezx
#19: Ez csak feltevés, hogy ha az lenne itthon is mint sok helyen külföldön akkor mi lenne. De valószínűleg sokkal jobb bérért dolgoznánk, mint egyik aspektusa a feltevésnek.
Mindenesetre, a valóság van helyette és nyilván ahoz alkalmazkodunk. Ki így, kinúgy
Külföldön is van VPN és hasonló megoldás, amivel nem tudnak benézni még a segglyukába is az embernek hogy mit csinál éppen.
30.
Kawada
#29: Szerintem inkább annak a jele, hogy erkölcsi értelembe ő maga is lopásnak gondolja, csak próbálja meggyőzni magát, hogy nem tolvaj. :)
29.
Max3000
#28: Erre szokták azt mondani,hogy az ember saját magával vitázik.
28.
Kawada
#21: Ha már ennyire alapos vagy, feltűnhetett volna, hogy sehol, egy percig sem neveztem lopásnak, ez a fogalom a te agyadban állt össze azzá, amivel kapcsolatban te engem kioktatsz.
27.
Max3000
#26: Konkrétan egy csomó dologgal nem foglalkozik,mert egy szabály vonatkozhat egy adott ágazaton belül mindenre.Mikor a cuccaidat eladhatod jogilag,akkor bátorkodnak azt hinni,hogy nincs olyan hülye aki még ezen is táncolna.Szóval igen,a játékaidat is eladhatod,sajna a kiadók általi önbíráskodó EULA szart sem ér.Védekezhetnek vele bizonyos pontokban,de pont nem szabhatja meg,hogy eladhatod-e a játékaidat vagy sem.Mert a jog erősebb mint az EULA.
26.
frankdelgado
#24: Btk 385 vonatkozik ide konkrétan. De az csak keretjogszabály, csak az bcs, amit a szerzői jogi tv annak mond. Magyarán a btk nem foglalkozik a használtjáték kereskedelemmel. Sztem a szerzói jogi tv sem. Azt a szerző dönti el engedi vagy sem. A zene és film, valamint a szoftver nem ugyanazon megitélés alá esik.
25.
Max3000
#17: Nem értem ezt az átbaszás gondolkodást.Ha vakon előrendelő vagy akkor meg maradj csendbe kérlek.Nem muszáj amúgy sem első nap megvenni a dolgokat.Ha valamit meg utánajárás előzi meg és mégis rájössz,hogy nem neked való,az más tészta,de nem átbaszás.

Ezeket az átbaszásos jelzőket általában pont azok hajtogatják,akik minden szart előrendelnek,majd első nap telesírják a forumokat.Nem normálisak...
24.
Ooorky
#21: Jogi értelemben használt játék adás-vétele, vagy birtokolt tárgy megosztása másokkal (bebaszna ha zenét csak az hallgathatná aki megvette) nem sérti a törvényt (Btk 384-387) viszont illetéktelen sokszorosítás már igen.
23.
Ooorky
#17: Csak azt tudják átbaszni aki hagyja magát...
Nem kell minden csillogó takonyra rárepülni (F76, Anthem...) és nem leszel átverve.
22.
Neotechtr
#20: De amúgy milyen hősiesen küzd, bár fogalma sincs róla, hogy miről beszél. Zseniális, ezen röhögök.
21.
frankdelgado
#18: Szerintem azoknak kellene kussolni, akik nincsenek semennyire képben. Egyszerúen a hozzá nem értők kedvéért. Lopás esetében egy vagyontárgyat veszel el, torrentezés esetében szerzói jogot sértesz, tehát egy jogosan elvárt bevételt (jogdíjat) nem fizetsz meg. Megjegyzem, amikor használt játékot veszel, ugyanúgy nem fizetsz jogdíjat, ami ugye nem az adathordozóhoz, hanem felhasználóhoz kötődik. Az, hogy jófejségból engedik a használtjáték kereskedelmet, meg a játékmegosztást, az csak azért van, mert így jobban veszik a cuccokat.
20.
frankdelgado
#9: Nem az szerzői jogokat sért. A lopás az egy másik bűncslekmény. Ha már ebben a témában okoskodtok, illene képben lenni.
19.
crytek
#17: Azért azt megnézném ha az lenne itthon is mint ami pl már sok helyen külföldön...akkor mennyi warezcsira sírna itthon
18.
Kawada
#17: Én meg nem értem, hogy hozzád hasonló miért nem kussol inkább? Mert tudod, az olyan "balfaszok" nélkül, akik kicsengetik a játékokért az árakat is, nem alanyi jogként tekintenek arra, hogy "nekik ez jár", nem lenne ez a piac, ahol okoskodhatnál, vagy ügyeskedhetnél. De gondolom akkor menne a sírás, hogy miért nincsenek játékok, mi? Illetve pont az ilyen torrenthuszárok szoktak még olyan dolgok miatt panaszkodni, hogy "köcsög Sony és az exkluzívjai! Miért nem hozzák ki pc-re is?". Hát ezért...

Nem tudom te mivel foglalkozol, kétlem, hogy bármit is előállítanál, pláne nem szellemi terméket. De remélem, hogy hozzád hasonlóan gondolkodik az összes potenciális vásárlód, és mondjuk ha véletlen egy festő vagy, akkor nem a te képeidet fogják megvenni milliókért, hanem a kínaitól a 10 dolláros másolatot/nyomtatványt.
17.
Ramirezx
Nem értem miért jön elő egyesekből az ilyen hírek hallatán az erkölcsrendőrség...hogy ez lopás, stb.
A helyzet az, hogy vagy te ügyeskedsz vagy téged basznak át. És ez napi szinten megy...mivel azt hogy átverjenek, megvezessenek itt ott az élet különböző területein, kikerülhetetlen. Jobban jársz ha valahogy te is próbálasz kompenzálni és a könnyebb utat választani. Ja mégsem, akkor az evolució ellenes saját magadra nézve.
16.
Kawada
#10: Tehát ha nekem nincs elég keresetem, hogy vegyek egy 20 millás autót, akkor az feljogosít, hogy azt elkössem pár körre vagy lopjak egyet?

A kipróbálásról pedig annyit, hogy talán az összes store-ban van már refund. Illetve olyan korban élünk amikor megjelenés után 1 nappal már full gameplay videók vannak.
15.
Max3000
#14: Van ott még más is nagy tudású...
14.
Neo1989
#12: 16 alatti ! (Szöveg értelmezés azt minek.)
13.
Max3000
#12: "12-16 ez lemaradt.Mondjuk ahogy elnézem a mai skacokat még a 20 éves is "4 éves"

12.
Max3000
#10: 16 évesen nyugodtan elmehet diákmelóba a szegény kis drága.
11.
Ooorky
#10: Játék nem létszükséglet, 16 éves kölyök is fortnite-ozzon, world of tanks-ozzon vagy pokemon go-zzon ha annyira akar...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...