Leépítések a Valve VR-részlegénél

  • Írta: szlav
  • 2019. március 8.
  • Gyászhír
Link másolása
Tizenhárom teljes munkaidős alkalmazottat és több külsős munkavállalót bocsátott el februárban a Valve. A leépítések a Valve VR-ra szakosodott részlegében történtek, de a vállalat nyilatkozata szerint ez nem tükröz semmiféle irányváltást.

A leépítések szezonját éli a videojátékipar, a csonkításokat pedig sajnos nem úszták meg a Valve dolgozói sem. Az UploadVR hozta le a sztorit, miszerint Gabe Newell vállalata a múlt hónapban komoly strukturális változtatásokon esett át, legalábbis ami a VR-részleget, s annak dolgozóit illeti. A hírek szerint 13 állandó, teljes munkaidőben dolgozó csapattagtól, ezen felül pedig több külsős szerződéses munkavállalótól intettek búcsút.

Az elbocsátottak mind a Valve VR-technológiával foglalkozó szárnyánál dolgoztak. Akadt köztük legalább négy hardvermérnök, de megritkult az üzleti ág, a vevőszolgálat, a technikai infrastruktúrával kapcsolatos team és a szoftvermérnökök csapata is. Pontos számot nem tudunk közölni, ugyanis az ideiglenes szerződéssel dolgozók számát a Valve nem árulta el.

Magát a hírt azonban a vállalat megerősítette, a közleményben pedig egy úton meg is köszönte a szóban forgó dolgozók közreműködését. A leépítések kapcsán és a stagnáló VR-piac miatt könnyen juthatnánk arra a következtetésre, hogy ez lehet a Valve első lépése, amellyel eltávolodik a virtuális valóságtól, ez azonban a közlemény szerint teljesen megalapozatlan. Határozottan kihangsúlyozták, hogy ez nem több az üzleti élet szerencsétlen fordulatánál, a történtek pedig nem jelentenek semmiféle nagyobb változást a vállalat életében és irányvonalában.

1.
1.
Heldengeist
Nem volt itt irányváltás, mert a VR-nak sosem volt jövője. Az irány mindig is az volt, hogy marketinggel felfuttatják, beleugratnak egy csomó embert, akik hamar rájönnek, mennyire sem ér ez semmit, a szemüvegek a polcra kerülnek, az eladások esnek és lecseng a dolog.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...