Star Wars: Dark Forces - látod ezt, Electronic Arts?

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 17.
  • Videó
Link másolása
Egy lelkes rajongó úgy döntött, újraalkotja a 90-es évek egyik legjobb Star Wars-játékát, méghozzá az Unreal Engine 4 segítségével. A végeredményt a hajtás után ellenőrizhetitek le.

A Star Wars: Dark Forces 1995-ben jelent meg, egy olyan korszakban, amikor a LucasArts nem nagyon tudott hibázni. Ugyan a stúdió sajnos már nem létezik, öröksége végigkísér minket, és szerencsére akadnak rajongók, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne vesszenek a feledés homályába ezek a szuper játékok.

Most éppen Jason Lewis, az Obsidian Entertainment egyik vezető művésze néhány fejlesztővel és rajongóval karöltve úgy döntött, felújítják a fent említett játékot. Az Unreal Engine 4 pedig tökéletesen teszi a dolgát, és bár a letölthető demóban sajnos nincs lehetőségünk akciózni, csak kalandozni, így is nosztalgikus érzés felturbózott kiadásban látni a Dark Forcest.

12.
12.
#11: Ez igaz, de azért ennél bonyolultabb. A játék, ha jól tudom (hirtelen fejből) 1993-as. Multiplayer nincsen benne, cirka 14 óra végigtolni, amiből kb 1-2 óra a harc és a maradék 12 az bolyongás és kulcskeresés meg mászkálás. De ne gondolja senki, hogy én most fikázom ezt a játékot, annak idején ez rendesen nagy dobás volt. Ha megcsinálják ma ezzel a grafikával, akkor az nekem most is nagy dobás lesz, de ott jön a többi kérdés és a többi játékos. Ugye, hogy túl rövid, mert másodszorra pár óra csak. Ugye nincsen coop, nem lehet szart lootolni, nincsen multi. Ha meg tesznek bele mindent, akkor meg nem az a játék lesz már.

Itt arról van szó, hogy a Dark Forces akkoriban, amikor a Doom 2 jött, hatalmas és sosem látott élmény volt, Star Wars FPS, fegyverek, karakterek. Meg ma is érdekes lehet, hiszen, akik anno erről lemaradtak, azok joggal látják izgalmasnak ezt a pályát most. De ki tudja hogy sülne el, ha meg is jelenne. Nekem 100, hogy tetszene, de aki pl a 2016-os Doom-ban is eltévedt, az itt nem azt kapná, amit keres.

Szerintem ezt úgy kellene megjelentetni, hogy az egész trilógia (DF a JK és a JO) ki van így csapva és semmi belenyúlás. Na azt venném, mint as robot, ha kell, hitelre is.

Hát de ilyen nem lesz.
11.
11.
Hunszi
Az ilyen játékokból kellene a remastered, nem az olyanokból, amiket alig 3-5 éve adtak ki...
10.
10.
markoci555
EA le se ****ja, nemtom hogy vannak most a jogok, gondolom akkor náluk ha ez volt a címben, de ha érdekelné kicsit is őket ez a széria, akkor a jedi knight-ból már jött volna valami. Őket a multiból befolyó pénz érdekli azt cső.

Egyébként system shock-ból is valami ilyesmire vágytam volna, és már rég tolhatnánk, de valamiért el kellett menni másfele és most várhatunk tovább arra is.
9.
9.
user101
Már hogy ne látna ! Majd jól le is tiltatja és lepereli róluk az alsójukat is ! :)
8.
8.
ollie92
A retardált EA még a battlefront II-ből se tud pénzt kifejni. Pedig ha lenne tartalom, sokan visszajönnének...
7.
7.
Goofey84
Videójáték szempontból végtelen számú lehetőség van a star wars univerzumban bármit lehetne csinálni fps, tps, rpg, versenyzős, repülős stb. Komolyan nem értem miért nem aknázzák ki.
6.
6.
Aanash
Ha csinálnának egy kb Destiny alapú, de több játszható karakterrel és helyszínnel rendelkező játékot, kb a végtelenségig tolhatnák a dlc-ket, pénz meg lenne mindig.
Tudom a single player alapú játék kellene, de én tuti kihasználnám a lehetőséget.
És biztosan menne mert a star wars az star wars.
De minek bevállalni és egy frankó sztorival megtoldani az egészet, mégiscsak egy arany tojást tojó tyúk lenne az meg kell a fenének.
De a régiek felújításával is kaszálnának, ez miért nem jut eszükbe.
5.
5.
pjoco
#4: Jedi Knight meg az Academy. Azok voltak a régi szép idők. Mekkora játékok voltak jesszus.
4.
4.
pjoco
#3: Sajna értelmes SW cím évek óta nem jött. Nekem az Unleashed részek nem jöttek be. Az új Battlefrontokkal elvagyok, de nem az igaziak.
3.
3.
xanatos0911
Eszmeletlen jo gondolat! Évek óta várom, hogy valaki csinaljon valamit a régi Jedi Knight szeriaval és tekintve, hogy új iteraciot nem nagyon akar senki sem létrehozni, így a régieket új köntösben látni és ujrajatszani is elég magy szó lenne... Dark Forces, Dark Forces 2, Jedi Outcast és Jedi Academy. Anno peticiokat is indítottak, amit tudtam ki is töltöttem, de sajnos semmi nem történt azóta sem. Battlefront meg The Force Unleashed jött mindössze...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...