GDC 2019: PC-re költöznek a Quantic Dream játékai

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 20.
  • Bejelentés
Beesett a nap meglepetésbejelentése, a Quantic Dream PC-re is kiadja a Heavy Raint, a Beyond Two Soulst és a Detroit: Become Humant. A slusszpoén az, hogy Epic Games Store-exkluzív lesz mindegyik port.

A közeljövőben PC-re költöznek a Quantic Dream korábban PlayStation-exkluzív játékai, így a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human. A francia stúdió egy ideje már bejelentette, hogy multiplatform fejlesztésekbe vág (ez akkor történt, amikor kínai NetEase bevásárolta magát a cégbe), a mostani hír viszont némiképp meglepő, hiszen a három játék közül csak a Heavy Rain jogait birtokolja a csapat, a többi cím a Sonyé.

A bejelentés egyébként az Epic GDC-hírcsokrával érkezett, ebből pedig már kitalálhattátok, hogy a portok Epic Games Store-exkluzívak lesznek. Az új üzletnek ráadásul egy sor másik játékot is sikerült behúznia: amellett, hogy a Ubisoft további projekttel kötelezte el magát az Epic mellett, kiderült, hogy az Obsidian-féle The Outer Worlds és az Ancestors: The Humankind Odyssey PC-s változata is csak náluk lesz kapható. Ezek mellé jönnek még az olyan címek, mint a Phoenix Point, a The Sinking City, a Control, a Dauntless és a Journey to the Savage Planet.

Az Epic emellett bejelentette, hogy az Epic Games Store immár 85 millió felhasználóval rendelkezik, és azt is elárulta, hogy a Metro: Exodusból két és félszer annyi példány talált gazdára az üzleten keresztül, mint az előző részből a Steamen.

83.
Kawada
#82: Itt nem a steam fícsőreinek milyensége volt a lényeg, hanem, hogy okoska megértsen egy olyan alapvető összefűggést, hogy az Epic store azért is tud kisebb %-al dolgozni, mert minden tekintetben (kínálat, méret, szolgáltatások száma, akár minősége is, alkalmazottak száma, szerverpark mérete, stb) úgy viszonyul a steamhet, mint egy sarki trafik egy nagy bevásárló központhoz.

A steam fícsöreiről fölösleges vitázni, mert valakinek fontosak, valakinek nem. Nekem nem.
82.
Ooorky
#81: Ez olyan pacsirtás volt...
Steam-nek rengeteg baja van, de pont nem a community feature-ök azok. Az egész ott kezdett rohadni, mikor greenlight-on minden sz*rt beengedtek, majd azt is kiiktatták és közvetlenül felrakhatták a készítők a vackaikat.
Digital Homicide ismerősen cseng valakinek?
81.
Kawada
#75: S lám az előnye, ha valami nélkülöz toxic community fícsöröket és egyéb szarságokat, amiket az emberek 90%a nem használ a steamen sem... És más költség üzemeltetni egy bevásárló központot, mint egy sarki ABC-t. De ugye a kisebb hozzáértés meg a paraszti ész...
80.
hedzsooo
#38: Aha, de pl. ez (is) a jó a PC-s játékokban, hogy pl. a fejlesztők tovább fejleszthetik amit annó konzolra kiadtak, ld.: GTA V TPS + FPS nézet PC-n, meg ugye a nem elhanyagolható különbség látványvban is... Amikor meg a fejlesztől lusták pl. 1 normális írányítást írni még a PC-s kiadáshoz is, még akkor is van remény nálunk, hála a PC-s verziók kissebb-nagyobb moddolhatóságának, ez persze játéktól is függ, nem mindegyik moddolható szénné sajnos olyan szinten, mint pl. a Skyrim. :)
79.
Back2U
Egy kicsit szomorú vagyok hogy nem sikerült. Azt hittem tobben gondolják úgy mint én.
73.
Ultimate
#63: Dehogy készteti őket új játékra. "Adót" csökkentenek ha szorul a hurok és helló.
Sajnos az Epic a mocskos sárga hátszéllel megteheti hogy veszteségesen üzemeltessék a szarjukat...
72.
Juha
#67: Van egy olyan megnevezés, hogy "termékéletgörbe". Általában ez egy "A"-t ábrázol, ahol a rajz második felében csökkennek az eladások, mert egyre kevesebb embert érdekel, elavult, stb.
Ilyenkor szoktak új terméket bemutatni, vagy felturbózni a régit, egyszerű folyamat, viszont vannak mindig kivételek is, amiket magyarázhat a közgáz.
71.
kopic
Aztakrva!

Örülunk crytek?
70.
crytek
#69: Így van. És ez a törés olyan hogy bármikor eladhatod a gépet "eredetiként" mert újrakiadásonként elfelejti a gép ,mert ez még nem a ps3-as cfw-es megoldás (mert arra még nem találtak fogást) :)
69.
frankdelgado
#68: Ps4 úgy ahogy fel van törve, god of war ig bezárólag lehet csapatni.
68.
Ps fanboy
#66: Mivel játszanak ingyen Ps exekkel? Azzal nehezen, a Detroit nak is úgy örülnek mint majom a farkának.
67.
TheFlash
#64: ugyan, semmi sem állandó, a PUBG is pár év alatt a felére csökkent, és egy vállalatnál sosem mondják hogy 1 et hátra 2t előre, nálunk csak előre létezik. Ha kijön 1 játék produkál x eladást, jövőre x+1-et, az a normális, ha a következő évben x+2-t akkor ez az elvárt, de ha azt követő évben x+0 vagy x-1 akkor az már bukás, és teljes koncepcióváltás lesz. Hidd el ha a Steam a napi 100 millió helyett 80 milliót keresne huzamosabb időn át igenis megemberelnék magukat. És a CSGO is már 7 éves játék, most már a 13 .helyen áll twitchen pedig régen 1. 2. volt mindig, és ott a Siege is ami átvette a helyét mostanra sokak számára.
66.
frankdelgado
#65: #a garasoskodó torrenthuszároknak ez gond, de ez legyen az ő problémájuk. #

Jaja, valószínűleg nehezen dolgozzák fel, h ingyen játszanak.... :)
65.
Ps fanboy
#39: A Sony exek olyan címek amik nem is léteznének ha a Sony nem gyártotta volna le őket, saját kasszából természetesen. Plusz konzolgyártók is egyben, szóval az exkluzívitás adja magát, ez egy teljesen logikus üzleti döntés, nincs ebben semmi kizsákmányolás, elvégre nem adják olyan drágán a Ps4-et, hogy csak a gazdagok kiváltsága legyen, bár az tény, hogy a garasoskodó torrenthuszároknak ez gond, de ez legyen az ő problémájuk. A Rockstar/Sony-val kapcsolatos álhírt pedig már rég cáfolták az érintettek, konkrétan még aznap amikor az a cikk kijött, arra a hírre kár volt felülni, most meg példaként felhozni, hát finoman szólva tájékozatlan vagy. Apropó Nintendo, az nem zavar, hogy a Nintendo egy generációval lemaradt játékokat gyárt, ami egy dolog, de van pofájuk elkérni érte 18-20 ezer forintot, ami egy mai AAA játék árának felel meg. A szerencsétlen Switch-ért meg képesek elkérni majd százezer forintot, amiből már kijön egy Xbox one S, vagy egy Ps4 pro. De a Nintendo nem játsza az üzletember igaz, nem csak a saját Fan bázisán élősködik.
64.
crytek
#63: Valve-nak nincs szüksége játékokra.. a meglévőkből olyan item eladások vannak. Hogy ha innentől kezdve egyetlen egy kiadó sem jelentetne meg bármit se lenne veszélyben.Szóval nem kell őket félteni...Napi 100 milliók folynak be csak abból hogy vér istvánok adják veszik a csgo, dota itemeket kulcsokat kártyákat stb.
63.
TheFlash
csak annyit fűznék még hozzá: Igazából utálom az Epic storet és vszleg soha nem fogok ráfanyalodni, de igenis remélem hogy egyre sikeresebb lesz és elpártolnak a Steamtől a kiadók MERT ! ez végre arra késztetheti a Valveot hogy a dagadt seggüket kiszedjék a székből amiben a 8 órás műszakból 7,5-et hátradőlve töltenek és a pénzt számolgatják, és elkezdenek új játékokat csinálni amik meg Steam exklúzívok lesznek, hogy újra naggyá tegyék a Steamet, továbbá a 30% profitjukat lecsökkentik a kiadóknak és így még kissé kibillennek az anyagi biztos bevétel tudatából, és ismét kreatívok lesznek.

Jó dolog a Steam, imádom, de hiányoznak már a játékaik, Left4Dead óta egyetlen egy olyan izgalmas coop játékkal se volt dolgom mint az, izgalmas volt, eszméletlen jó szavatosságot adott a Versus mód, a Portal 2 coopja is valami olyan élményt adott amit még eddig semmi, a Team Fortress 2 is amikor megjelent eszméletlenül jól működött (amikor még nem lett Hat Fortress az 1000 féle haszontalan szar itemekkel) és még semmi olyan nem volt előtte ilyen magas szinten :/
62.
Ooorky
#57: Ryse 2-nek jobban örülnék.
PC-n, xbox kontrollerel, full grafikán TV-re kirakva...
Történelemb*ziként maga a látványvilág miatt megérte, Assassin's Creed-ből is a Discovery Tour az egyetlen amit megvettem, döbbenetes "élőben" látni miket összehoztak több ezer évekkel ezelőtt.
61.
Nyarlako
#60: Nemrég toltam ki megint de valahogy jobban tetszett mint a mai fpsek kinézetre is.
60.
crytek
#59: Crysis 2 grafikája gyenge volt már akkor is..ma már kb minden szebb nála.
59.
Nyarlako
#57: Valaki azt mondja meg miért vannak játékok sokkal szarabb grafika, fizika és AI mellett négyszeres gepigennyel mint a Crysis 2.
58.
frankdelgado
#55: A társadalom szemében biztosan nem. Sőt a játékosok nagy része vastagon lexarja. Csak az a néhány hóscincér ciripel, de azok is csak a fórumokon. Az, h nem warezolok, nem azért van, mert érdekel h a nyomik haragszanak, vagy éhenhalnak a kiadók, hanem mert 1 nincs pc m,2 boxra nincs warez, 3 nem mondanék le azokrol a plusz szolgáltatásokrol, amit az online lét jelent. Még a ps vitámat se henkakuztam meg.
57.
crytek
#56: Cryis 4...szemét crytek már nem akar játékot fejleszteni :(
56.
godach
#55: Legalább jó úton haladsz. Én is így kezdtem. Most, ebben az évben az RE2Remaken kívül két játékot vettem teljes áron, de még rá se néztem. Idővel változnak az emberek.
Aztán, ne kezdjek papolni, hogy lehet crysis 4 is lett volna ha anno megveszed meg a többiek is :)
55.
crytek
#51: Amíg nem voltak bundlek addig én is ezt vallottam...és tulajdonképpen igaz is volt :)

De rájöttem már felesleges a warez ,hogy emiatt féreg legyek a társadalom szemében ,amikor minden meglehet eredetibe csak várni kell
54.
godach
#51: Pontosan. Aztán, mosolyogva 160ezres vga-n tolja és acsarkodik, hogy szar a játék amibe véletlen sem ölt annyi időt, amennyivel véleményt nyílváníthatna. És nagyon sok ilyen senkiházi van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...