GDC 2019: PC-re költöznek a Quantic Dream játékai

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 20.
  • Bejelentés
Beesett a nap meglepetésbejelentése, a Quantic Dream PC-re is kiadja a Heavy Raint, a Beyond Two Soulst és a Detroit: Become Humant. A slusszpoén az, hogy Epic Games Store-exkluzív lesz mindegyik port.

A közeljövőben PC-re költöznek a Quantic Dream korábban PlayStation-exkluzív játékai, így a Heavy Rain, a Beyond: Two Souls és a Detroit: Become Human. A francia stúdió egy ideje már bejelentette, hogy multiplatform fejlesztésekbe vág (ez akkor történt, amikor kínai NetEase bevásárolta magát a cégbe), a mostani hír viszont némiképp meglepő, hiszen a három játék közül csak a Heavy Rain jogait birtokolja a csapat, a többi cím a Sonyé.

A bejelentés egyébként az Epic GDC-hírcsokrával érkezett, ebből pedig már kitalálhattátok, hogy a portok Epic Games Store-exkluzívak lesznek. Az új üzletnek ráadásul egy sor másik játékot is sikerült behúznia: amellett, hogy a Ubisoft további projekttel kötelezte el magát az Epic mellett, kiderült, hogy az Obsidian-féle The Outer Worlds és az Ancestors: The Humankind Odyssey PC-s változata is csak náluk lesz kapható. Ezek mellé jönnek még az olyan címek, mint a Phoenix Point, a The Sinking City, a Control, a Dauntless és a Journey to the Savage Planet.

Az Epic emellett bejelentette, hogy az Epic Games Store immár 85 millió felhasználóval rendelkezik, és azt is elárulta, hogy a Metro: Exodusból két és félszer annyi példány talált gazdára az üzleten keresztül, mint az előző részből a Steamen.

83.
Kawada
#82: Itt nem a steam fícsőreinek milyensége volt a lényeg, hanem, hogy okoska megértsen egy olyan alapvető összefűggést, hogy az Epic store azért is tud kisebb %-al dolgozni, mert minden tekintetben (kínálat, méret, szolgáltatások száma, akár minősége is, alkalmazottak száma, szerverpark mérete, stb) úgy viszonyul a steamhet, mint egy sarki trafik egy nagy bevásárló központhoz.

A steam fícsöreiről fölösleges vitázni, mert valakinek fontosak, valakinek nem. Nekem nem.
82.
Ooorky
#81: Ez olyan pacsirtás volt...
Steam-nek rengeteg baja van, de pont nem a community feature-ök azok. Az egész ott kezdett rohadni, mikor greenlight-on minden sz*rt beengedtek, majd azt is kiiktatták és közvetlenül felrakhatták a készítők a vackaikat.
Digital Homicide ismerősen cseng valakinek?
80.
hedzsooo
#38: Aha, de pl. ez (is) a jó a PC-s játékokban, hogy pl. a fejlesztők tovább fejleszthetik amit annó konzolra kiadtak, ld.: GTA V TPS + FPS nézet PC-n, meg ugye a nem elhanyagolható különbség látványvban is... Amikor meg a fejlesztől lusták pl. 1 normális írányítást írni még a PC-s kiadáshoz is, még akkor is van remény nálunk, hála a PC-s verziók kissebb-nagyobb moddolhatóságának, ez persze játéktól is függ, nem mindegyik moddolható szénné sajnos olyan szinten, mint pl. a Skyrim. :)
79.
Back2U
Egy kicsit szomorú vagyok hogy nem sikerült. Azt hittem tobben gondolják úgy mint én.
71.
kopic
Aztakrva!

Örülunk crytek?
70.
crytek
#69: Így van. És ez a törés olyan hogy bármikor eladhatod a gépet "eredetiként" mert újrakiadásonként elfelejti a gép ,mert ez még nem a ps3-as cfw-es megoldás (mert arra még nem találtak fogást) :)
69.
frankdelgado
#68: Ps4 úgy ahogy fel van törve, god of war ig bezárólag lehet csapatni.
68.
Ps fanboy
#66: Mivel játszanak ingyen Ps exekkel? Azzal nehezen, a Detroit nak is úgy örülnek mint majom a farkának.
66.
frankdelgado
#65: #a garasoskodó torrenthuszároknak ez gond, de ez legyen az ő problémájuk. #

Jaja, valószínűleg nehezen dolgozzák fel, h ingyen játszanak.... :)
65.
Ps fanboy
#39: A Sony exek olyan címek amik nem is léteznének ha a Sony nem gyártotta volna le őket, saját kasszából természetesen. Plusz konzolgyártók is egyben, szóval az exkluzívitás adja magát, ez egy teljesen logikus üzleti döntés, nincs ebben semmi kizsákmányolás, elvégre nem adják olyan drágán a Ps4-et, hogy csak a gazdagok kiváltsága legyen, bár az tény, hogy a garasoskodó torrenthuszároknak ez gond, de ez legyen az ő problémájuk. A Rockstar/Sony-val kapcsolatos álhírt pedig már rég cáfolták az érintettek, konkrétan még aznap amikor az a cikk kijött, arra a hírre kár volt felülni, most meg példaként felhozni, hát finoman szólva tájékozatlan vagy. Apropó Nintendo, az nem zavar, hogy a Nintendo egy generációval lemaradt játékokat gyárt, ami egy dolog, de van pofájuk elkérni érte 18-20 ezer forintot, ami egy mai AAA játék árának felel meg. A szerencsétlen Switch-ért meg képesek elkérni majd százezer forintot, amiből már kijön egy Xbox one S, vagy egy Ps4 pro. De a Nintendo nem játsza az üzletember igaz, nem csak a saját Fan bázisán élősködik.
62.
Ooorky
#57: Ryse 2-nek jobban örülnék.
PC-n, xbox kontrollerel, full grafikán TV-re kirakva...
Történelemb*ziként maga a látványvilág miatt megérte, Assassin's Creed-ből is a Discovery Tour az egyetlen amit megvettem, döbbenetes "élőben" látni miket összehoztak több ezer évekkel ezelőtt.
61.
Nyarlako
#60: Nemrég toltam ki megint de valahogy jobban tetszett mint a mai fpsek kinézetre is.
60.
crytek
#59: Crysis 2 grafikája gyenge volt már akkor is..ma már kb minden szebb nála.
59.
Nyarlako
#57: Valaki azt mondja meg miért vannak játékok sokkal szarabb grafika, fizika és AI mellett négyszeres gepigennyel mint a Crysis 2.
58.
frankdelgado
#55: A társadalom szemében biztosan nem. Sőt a játékosok nagy része vastagon lexarja. Csak az a néhány hóscincér ciripel, de azok is csak a fórumokon. Az, h nem warezolok, nem azért van, mert érdekel h a nyomik haragszanak, vagy éhenhalnak a kiadók, hanem mert 1 nincs pc m,2 boxra nincs warez, 3 nem mondanék le azokrol a plusz szolgáltatásokrol, amit az online lét jelent. Még a ps vitámat se henkakuztam meg.
57.
crytek
#56: Cryis 4...szemét crytek már nem akar játékot fejleszteni :(
56.
godach
#55: Legalább jó úton haladsz. Én is így kezdtem. Most, ebben az évben az RE2Remaken kívül két játékot vettem teljes áron, de még rá se néztem. Idővel változnak az emberek.
Aztán, ne kezdjek papolni, hogy lehet crysis 4 is lett volna ha anno megveszed meg a többiek is :)
55.
crytek
#51: Amíg nem voltak bundlek addig én is ezt vallottam...és tulajdonképpen igaz is volt :)

De rájöttem már felesleges a warez ,hogy emiatt féreg legyek a társadalom szemében ,amikor minden meglehet eredetibe csak várni kell
54.
godach
#51: Pontosan. Aztán, mosolyogva 160ezres vga-n tolja és acsarkodik, hogy szar a játék amibe véletlen sem ölt annyi időt, amennyivel véleményt nyílváníthatna. És nagyon sok ilyen senkiházi van.
53.
godach
Nekem már az is sok, sokszor amit crytek csinál, pedig ő legálisan élősködik. :(
52.
godach
#49: Ezért nem értem ezt a gondolkodásmódot, hogy akkor nem kellene kiadni PC-re.
Aki direkt azért vesz PC-t mert ott van warez, az úgyse venné meg. Viszont, van egy igen erős vásárlói PC-s tábor is.
A kérdés az, hogy bosszúból a warezesek ellen, el akarjuk e venni az élményeket a fizetős tábortól az anyagi részét meg a fejlesztőktől.?
51.
Nyarlako
#50: Vannak, de mint mondtam itt a mentalitásukkal van a baj hogy minek vegye meg ha fent van úgyis torrenten?
50.
crytek
#49: Pedig tudjuk a bundlekban 2 euroért gyöngyszemek vannak főleg a Humble havi csomagoknál...
49.
Nyarlako
#46: Akinek nem inge nem veszi magára. De van a környezetemben sok ember akik a hardvert megveszik, de játékra 2€-t sajnálnak olyan szarrágók ilyen téren.
48.
crytek
https://www.pcgamer.com/ubisoft-has-extended-its-partnership-with-the-epic-store/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...