Sikeres az Overwatch harca a bunkó játékosok ellen

  • Írta: szlav
  • 2019. március 23.
  • Hír
Link másolása
Mindannyian játszottunk már kompetitív online játékokkal, tudjuk jól, hogy előbb-utóbb mindenhol feltűnnek a rosszfej, másokat sértegető játékosok. Az Overwatch jutalomrendszere azonban sikerrel vette fel a kesztyűt ellenük.

Minden online játékban, de a kompetitív shooterekben különösen gyakran találkozhatunk azokkal a játékosokkal, akik frusztrációjuknak hangot adva képesek az egész csapat élményét tönkre vágni. Az Overwatch is szembesült ezzel a problémával, ennek nyomán pedig a Blizzard tavaly bevezette az Endorsement-rendszert, amellyel a jófej csapattársainkat pontozhatjuk, cserébe pedig egy kis XP, a másik oldalon pedig egy-egy loot box ütheti a markunkat. Egy külön szintrendszer is tartozik mindehhez, új célt állítva a játékosok elé.

Arról van szó tehát, hogy a rendszer a jó viselkedést díjazza, nem pedig a bunkóságot bünteti. Elég szelíd megoldásnak hangzik, de úgy tűnik, hogy nagyon is működőképes! A Blizzard kutatója, Natasha Miller a GDC színpadán beszélt a játék közösségi vonatkozásairól, és elég meglepő statisztikákat mutatott fel.

Miller elárulta, hogy az Endorsement-rendszer bevezetése óta (amely tavaly júniusban történt) átlagosan 40 százalékkal kevesebb olyan meccsről érkezett jelentés, ahol valamilyen formában észlelhető volt a kártékony viselkedés. A változás már az első hónapban is látványos volt, amikor is 26 százalékkal csökkent a toxikus meccsek aránya. A statisztikák szerint egyébként a játékosok 50-70 százalékban használják a felpontozás rendszerét, hála az ezzel járó jutalmaknak.

14.
14.
GamerBagoly
#4: LoLban azért bannolnak ki könnyebben bizonyos szavakért, mert automata rendszer dolgozik. Gyorsan fogja, átpörgeti a chat beszélgetést, aztán, ha talál tiltott szavakat instant dobja a két hetes bant. A többi report részre meg tojnak rá, mert azt a program nem tudja megállapítani. Szándékosan elfeedelheted 0/100-ra is a meccseidet, felmerülhet külső segédprogram használata is, nem nagyon leszel kibanolva.
Blizz meg lehet sorra cseszi el a játékait, de legalább ezt a részét komolyan veszik. LoLnál jó, ha évente 1 visszajelzést kaptam arról, hogy kibannolták az illetőt, ha nem a tiltott szavakat használta. Overwatchnál meg volt olyan, hogy 15 perc múlva kaptam már az értesítőt, hogy az adott illetőt kivizsgálták és a banhammer használata mellett döntöttek (nem minden hülyeségért szoktam reportolni, pl.: valakinek éppen nem megy a meccs azért nem szoktam, csak, ha csalás gyanúja áll fent - pl.: volt olyan, hogy Hanzo SonicArrow meg Widow ulti nélkül tökéletesen lekövette a mozgásomat fejmagasságba falon keresztül, amint épphogy kidugtam a fejemet egyből fejbe is lőtt).
10.
10.
Aanash
Anno haverokkal nemes egyszerűséggel játszani mentünk pvp-zni és csak nevettünk magunkon is mekkora bénák voltunk/vagyunk.
Annyi szabály volt, hogy nem támadtunk hátba senkit, nem fal mögül emberkedtünk, mint mostanában oly sokan és segítettünk egymásnak.
Magasról tettünk arra hanyadikok lettünk a végén. Egyszerűen csak élveztük és annyi.

Amíg játszottam online és bejött pár újan szerzett haver elkezdődött a baj.
Síránkozások tömkelege, amik aztán meg is ölték mindig a hangulatot.
Ha meg cooperatív téma ment akkor mindenki futott előre ész nélkül.

Ráadásul betört a youtube és mindenki o,p akar lenni azóta mert hát meg kell mutatni a világnak mekkora király az illető.

Ez tudja felkúrni az agyam és ezért nem játszok online.
Pedig zsír az Overwatch is csak az a sok hülyeség....hiába akarnék valamelyik gyógyítós karakterrel hasznos lenni ha semmi csapatmunka, nyolcan tíz felé rohannak mert emberkedni akarnak és ők kárognak a legjobban a másikra.
Hullik szét a csapat és persze hogy veszítünk.
8.
8.
kamgecam
Ilyen baromságot! Inkább a játékra koncentrálnának! Régen az is hozzátartozott a játékélményhez hogy szivattuk egymást de mára szinte mindenki olyan mint egy sértődös mimózalelkű szivárványszinű buzi egyszarvú. Lol.
7.
7.
Firsttime
#3: Kár, hogy az owl nézettsége sokkal nagyobb mint eddig bármikor. Kár, hogy ebben az évben majdnem dupla annyi csapat van mint tavaly volt. Kár, hogy most akarják úgy bővíteni tovább, hogy minden várost képviselő ténylegesen a saját városukba játszon, növelve a rajongói kötődést és a tábor méretét.
Ja. Tényleg. Kár, hogy még mindig sikeres...
6.
6.
Firsttime
Kár hogy ez az egész egyszerűen nem igaz. 10-ből 8 meccsen mindig van minimum egy tapló, de a legjobbak általában a dps duók ebben. Nem csapat játékosok mindemellett pedig mindenkit rommá fikáznak a csapatban, mert ők a legjobbak. (nem)
Ha meg véletlen szóvá mered tenni nekik, akár finoman is, hogy figyi haver az hogy genjivel egy killed nincs, csak mondjuk akkor ha ultizol, azt is úgy hogy nano boost meg egy mercy pátyolgat, az minden csak nem jó teljesítmény, kitör a világháború és irdatlan ócsarolásba kezdenek. Plusz mivel mertél szólni sutyiba még szépen reportol is.
Meccsed veszett fejsze nyele, meg a kedved is elmegy mindentől. És hiába lesz utána egy tök jó kommunikatív lelkes csapatod következő meccsre, te már meg vagy savanyodva.
Amúgy minden fajta rasszizmust félre téve az oroszok a leggányabbak ilyen téren. Egyszerűen ezerből egy ha van amelyik normális. És nem oroszul visítozik voicechatban.
Szóval summa summarum ezek csak számok. A valóság ettől messze eltér.
Endorsmentet meg kb ugy használják mint valami cukorkát. Ha nyertek akkor mindenki bőszen osztogatja, vesztetek mindenki leszarja, függetlenül attól mennyire voltál jófej.
Kedvencem mikor fel se megyek voicera, aztán meccs után kapok 3 shotcallert. Nahát.
Morálisan egy valami volt jó hatással. A 6 stack meccsek előtt. De annak meg magasabb elokban nincs értelme mert senki nem használja. Kb diamond felett, high dia,masters ,gm-ben kb nincsenek 6stack-ek. Már low diaban is csak egy kettő elvétve...
5.
5.
mestermagyar
Az volt a jó amikor anno a Stickman Warfareben virágneveken hívtuk egymást :) .
4.
4.
SLi
én elég toxic játékosnak tartom magam de még soha nem volt következménye, endorsment értékelés amennyire én tapasztalom teljesen véletlenszerű, rasszizmussal vagy ilyesmivel viszont valóban nem találkoztam szerencsére, azokat lehet jól szűrik, Lol-ban viszont volt hogy egy "kys" után két hétre bannoltak
3.
3.
Szelenas
Kár h maga a játék már nem sikeres.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...