A Nintendo 3DS mintájára fejlődhet tovább a Switch

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 27.
  • Pletyka
Link másolása
A Wall Street Journal pletykáit az általában jól értesült Eurogamer forrásai is megerősítették, úgy fest, a nyár folyamán valóban érkezik két új Switch-modell. Friss részletekkel is szolgálhatunk a témában.

Hétfőn jelent meg a Wall Street Journal cikke, amely arról ír, hogy a nyár folyamán két új Switch-modellt dobhat piacra a Nintendo: az egyik egy olcsóbb kiszerelés lesz, és lecsupaszított fícsörtárral érkezik, míg a másik erősebb vasat és extra funkciókat hoz magával.

A híreket az általában jól értesült Eurogamer forrásai is megerősítették, a brit lap ráadásul extra infókkal is tudott szolgálni a témában. Érdekesség például, hogy a Nintendo a 3DS mintájára fejleszti tovább a Switchet, így a hírek szerint az olcsóbb kiadás tulajdonképpen a Nintendo 2DS-nek, a drágábbik a New 3DS XL-nek feleltethető meg. Ez alapján könnyebb elképzelni, hogy milyen különbségekre számíthatunk a két változat esetében, és a célközönséget is belőhetjük.

A Nintendo 2DS és a Nintendo New 3DS XL - kijelölték az irányt a Switch számára

Az olcsóbb gép a casual játékosoknak szól, a Nintendo azokra lő vele, akik még mindig 3DS-t használnak - ők egyébként tipikusan a legfiatalabbak, és általában a 3DS valamelyik olcsóbb kiszerelésével váltak Nintendo-rajongóvá. Félreértés ne essék: nincs arról szó, hogy a Nintendo 3DS-közeli szintre butítaná a Switchet, ehelyett a 2DS-nél bevált pozitív változtatásokat szeretné meghonosítani a Switch esetében is.

Úgy tudni, az olcsóbb Switch ennek megfelelően robusztus, gyerekbarát dizájnt kap, és az árcédula lefaragása miatt több funkciót is kihagynak belőle. A hétfői cikk a rezgőmotorok eltávolítását emelte ki (azt nem tudni, hogy csak a Switch-specifikus HD Rumble búcsúzik-e, vagy egyáltalán nem lesz rezgőmotor a gépben), de talán még fontosabb, hogy ezt a modellt nem lehet majd dokkolni. Ez persze furcsa húzásnak tűnhet, de ugye a Nintendo a 2DS-ből is kihagyta a 3D-s megjelenítést.

A hardcore gamereknek szánt drágább kiadás kapcsán csak azt említették eddig a hírek, hogy bár nagyobb teljesítményt ígér a gép, a PlayStation 4 Próval és az Xbox One X-szel nem említhető majd egy lapon. Ez talán nem meglepő (és nem is bízott benne senki komolyan), de az Eurogamer által szállított részletek kontextusában már sejthető, mire számíthatunk: az új Switch nagyjából olyan teljesítményjavulást hoz, mint amit a New 3DS hozott a 3DS-hez képest. (Itt egyébként nem merült fel a dokkolás lehetőségének elhagyása.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...