HWSW: Megérkezett a Huawei P30 Pro

  • Írta: Shifty
  • 2019. március 28.
  • Hardver
Link másolása
Párizsban hivatalosan is bemutatkozott a kínai gyártó P30-sorozata, a Pro modellben ráadásul a csúcsvas mellé elképesztően egyedi kameraelrendezés és 5x zoom is jutott. Ismét szintet lépnek a telefonok a fotózás terén!

Szokásához híven tavasszal sem hagyta új csúcstelefonok nélkül a piacot a Huawei, a gyártó tegnapi párizsi rendezvényén bemutatta P30 és P30 Pro modelljeit. A párossal a gyártó dizájn terén nem kezdett vakmerő próbálkozásokba, a kitaposott ösvényen maradva mindkét modell a szegmensben már jól ismert "könnycsepp" notchcsal érkezik, ívelt kijelzőszélekkel. A telefonok motorházteteje alatt, ahogy az a tavaszi modelleknél lenni szokott, a vállalattól a megelőző év őszén megismert megismert csúcshardver dolgozik, persze ezen a téren a Pro-kiadással a cég valamivel bőkezűbb volt.

Az ismerős dizájn és vas ugyanakkor nem jelenti, hogy ne hozna újítást a P30-sorozat, a gyártó ezúttal a hátlapi kamerákra helyezett komoly hangsúlyt, ami a P30 Pro esetében egy, a piacon eddig egészen egyedülálló megoldásban csapódott le. Lőjük is le a poént: a készülék telefotó kamerájával nem kevesebb mint 5x optikai zoomra képes. Persze a készülék hátoldalán bőven találunk más szenzorokat is, összesen hármat, a 8 megapixeles telefotó mellett ott figyel a 40 megapixeles fő kamera, a 20 megapixeles, ultraszéles látószögű kamera, illetve még egy ToF-szenzor is.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

4.
4.
pécégémer
#3: Szintén p20 lite. Amikor a Mate20 széria felröppent tele lett a youtube olyan videókkal, melyek azzal foglalkoznak, hogy a p20 pro megállja-e a helyét 2019-ben. Nem hiszem, hogy akkora újítást hozna manapság, ha a hardwert kicsit megspékelik +1-2gb rammal, vagy beletolnak egy nagyobb órajelű processzort. Személy szerint játékra nem használom, esetleg kártyajátékokra, PUBGzni meg gtazni meg nem fogok telefonon, habár azt is gond nélkül futtatják tudtommal az olcsóbb modellek is. A kamera, ami még eladható, illetve a fullview fejlesztések. Hihetetlen, hogy exponenciálisan fejlődünk. Szerintem a litiumos akkukra kell valami másik megoldás, mert mind szép és jó, hogy fél óra alatt feltöltöd, de szerintem ez az élettartamot nagyban lecsökkenti.
3.
3.
Mondi21
#2: P20-Lite. Életem legjobb telefonja... :) no comment az ismerőseidre.
2.
2.
godach
P20pro-m van most. Amikor megvettem, ismerősök csak annyit mondtak, hogy azt hitték telefont fogok venni. (iPhone és S8-9-el szaladgálnak.
Nincs viszonyítási alapom, de én nagyon szeretem a sajátom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...