HWSW: AMD-termékzáport hozhat a május

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 2.
  • Hardver
Link másolása
Közeleg az AMD idei termékeinek bemutatója. A tervezőcég a következő hetek során több fejlesztéséről is leránthatja a leplet. Jó eséllyel a Navi GPU-k és az új asztali Ryzenek is terítéken lesznek.

Az idei Computex nulladik napján, május 27-én mutathatja be idei húzótermékeit, vagy legalábbis azoknak egy részét az AMD - derül ki a TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) friss közleményéből. Az éves nagy PC-hardvermustrán a chiptervező elnök-vezérigazgatója, Lisa Su egy keynote előadást tart, amely során több új terméket is megismerhet a nagyközönség. Bár a sajtónak szánt anyagból nem derül ki világosan, hogy milyen hardverekről lebbenhet fel heteken belül a fátyol, az AMD útiterve alapján a Navi GPU-knak, a második generációs Epyc-processzoroknak, illetve a harmadik generációs asztali Ryzeneknek is az idei évben kellene megjelenni.

A 3000-es desktop Ryzen-széria minden bizonnyal bemutatkozik majd a kiállítás nulladik napján. Ahogy a HWSW még decemberben megírta, az alaplapgyártók a Computexre ígérik az X570-es lapkakészletre épülő új termékeiket. Ezeket kifejezetten a Zen 2-alapú Matisse-processzorokhoz fejlesztik a cégek az AMD vadiúj chipkészletére alapozva. Ahogy az már korábban kiderült, a CPU-k tokozása nem változik, melynek hála nem feltétlenül kell majd új alaplapot vásárolni a Zen 2 magokkal szerelt központi egységekhez, azok megfelelő BIOS-frissítéssel a már piacon lévő AM4 foglalatos termékekben is működhetnek. Fontos megjegyezni, hogy bár a május végi bemutató szinte biztosra vehető, a processzorok várhatóan csak hetekkel később, június második felében vagy akár júliusban kerülhetnek majd fel a boltok polcaira.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

48.
48.
GAMEROD
Nekem még mindig az FX8150 van, amire megjelenése napján köpködtek és még semmi probléma vele. Full HD-ben simán mennek a játékok, ultrán egy jobb videokártyáról. Semmiről nem maradtam le, pedig 6 éve van meg, ráadásul úgy hogy csak 2-3 évre terveztem vele. 4K-t pedig majd a DDR5 megjelenése után fogom kiforrottnak érezni, aztán még tán előrébb is leszek mint akik időközben egy telek árát égették el a gépükkel. Szerintem az egész DDR4 korszak csak egy felesleges pénzégető volt. Dehát kinek mi persze.
47.
47.
GAMEROD
Az autós hasonlatot inkább hagyjuk. Ismerjük a magyar autó-karbantartási szokásokat. Izzót is csak akkor cserél a paraszt, mikor már egyik se világít.
45.
45.
logic5
#19: Mi az úristenről beszélsz? Belinkelsz egy kamu videót, és máris okos vagy? :D Egyébként igen, 2700, de teljesen mindegy, az ár/teljesítmény arányt kell nézni! Hagyjuk ezt.
44.
44.
CitromH
#42: 2. Mondatban Zen2-re gondoltam, csak Ryzen2 lett végül belőle.
40.
40.
lesik20
Amúgy érdekes hogy most szóltam le AMD-t hogy ennyire szerencsétlenek, de én védem meg őket? Soros is engem fizet gondolom.

Amúgy jelen helyzteben csak annyit: Az AMD Cseszettül nincs annyira lemaradva az Intel-el szemben mint ahogy egyesek állitják (Főleg azok a kocsi hasonlatok voltak viccesek. Most akkor az INTEL jobban gyorsul mint az AMD viszont nagyobb az üzemanyag fogyasztása)

Viszont amit kicsit szomorúnak hogy megin mag-szám harc keletkeztet. Persze jó a több mag viszont személy szerint én nagyon kevés olyan helyzetet tudok ahol egy átlagos user ki tudná használni. Vágok, Képszerkeztők: Persze. Virtual Machine használok: Naná. Viszont én csak 1-2 helyzetben tudnám kihasználni: Tömöritésnél (ide beleértve Steam-röl való letöltés) és esetleg még Streameléshez jó. Viszont oda se kell 10-20 mag. 4-et már kevésnek tartottam (ezért is dühitett az hogy Intel ezt csak horribilis összegért váltotta volna le) 6-8 mag szerintem az ideális.

Mégegyszer. nem azt mondom hogy az AMD az opcionális választás, annyit akartam mondani hogy az is van olyan jó választás mint egy Intel főleg ha ár/érték arányrol beszélünk
33.
33.
Stranger
#27: Én sem. Szánalmas fanboyok minden téren, legyen az játék vagy hardver.
27.
27.
lesik20
Eskü sohasem fogom megérteni azokat az embereket akik "Márka Hűségesek". Félre ne értse senki, megértem ha valakit egy márkát preferál mások helyet, viszont itt már "JAJ NEM AZ ÉN ÁLTALAM PREFERÁLT MÁRKÁT SZERETED?! SZAR VAGY, ÉS A MÁRKÁD IS SZ*R"

Bocsi, de 2007 és 2017 Intel szó szerint egyeduralma volt AMD-vel szemben, ami megérthető mivel az FX széria egy bukta volt. És még azelött is bukdácsolt az AMD.... Emiatt Intel (megint érthetően) nem fejlesztett tovább semmi lényegeset. Persze csökkent a a CPU csíkszeléséggel 1-2 generáció között, meg 0.1-0.2Ghz-el nőt a maximum órajel, de amúgy semmi.

Ez persze csak a rendes i3-i7 szériára volt igaz. Ott volt az Extreme kiadás is amit én a mai napig a világ legnagyobb lehuzásának tartom. Több százezerbe került az olyan processzor aminek 4-6-nál több magja volt. Aztán jött AMD Ryzenel, bemutatta a középkategóriában a 6 magos, 80 ezer forint alatti prociját és lám csodát. Intel is megnővelte a magok számait? Eddig nem ment csak most? Mivel a 8000-es generációnál volt ez, a 7000-es generáció MÉG UGYANABBAN AZ ÉVBEN kijött. Hú. Tök furi. És ezt a céget véditek ti

Ha AMD nem lenne, valószínűleg még mindig 4 magnál tartanánk az i5-nél csak lenne egy i9 is 150-200 Forint között aminek már 6 magja lenne.
19.
19.
#13: Ryzen 2800-as, nincs a piacon. Gondolom a 2700-ra gondoltál. Amúgy néztem videót, nem tudom miről beszélsz, egyáltalán nem eszi meg az a proci a Ryzent. Erről ennyit.

https://www.youtube.com/watch?v=fMxpxVW-RLI
18.
18.
Kelan
AMD FX 6300-as processzor van a gépemben (15.000Ft jelenleg), 8GB DDR3 1600Mhz RAM-al. Tönkrement az 5 éves videokártyám, ezért vettem egy új MSI Armor RX580-at.
Azt vártam hogy semmit sem fog gyorsulni a gép, majd szép lassan lecserélem a deszkát és a többit is a kártyához, de nagy meglepetésemre nincs rá szükség. Az eddig low detail-ben játszhatatlan Metro most ultra beállítások mellett fut gyönyörűen.
Szóval részemről egy kicsit túl van misztifikálva ez a történet. Hozzá teszem FHD-ban játszok, nem 4K-ban!
14.
14.
logic5
#13: Ja, elfelejtettem hozzátenni, hogy a vga azonos!
13.
13.
logic5
#9: Erre csak annyit reagálnék, hogy egy 4 éves inte FOS 4690K-m van, amit 50 körül megkapsz, DDR3 1600 rammal, haver most vett egy Ryzen 2800-at 80-ért, és egy szinten van a két cpu játék közben, neki DDR4 3200-al... Hagyjuk ezt a dumát.
1.
1.
crytek
3000-es desktop Ryzen-t vrom már + 20 terraflopsos 7nm-es vga-ról csacsognak.... várjuk a jövevényeket szeretettel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...