Remekül rajtolt a The Elder Scrolls: Blades

  • Írta: sirdani
  • 2019. április 8.
  • Biznisz
Habár még mindig korai hozzáférésben van, a Bethesda legújabb mobilos játéka tarolt az App Store-ban. Alig egy hét leforgása alatt a letöltési listák élére került, a játékon belüli vásárlásaival pedig már több mint 500 ezer dollár bevételt hozott.

Mind Androidon, mind pedig iOS-en remek hetet tudhat maga mögött a The Elder Scrolls: Blades. A Sensor Tower jelentésének hála utóbbiról még részletes adatokat is kaptunk. Eszerint iOS-en közel egymillió játékos töltötte le az első hét során a programot, mely a platformon 500 ezer dollárnyi bevételt ért el. Ennek megoszlása egyébként egészen érdekesen alakul, mivel az amerikai játékosok száma a teljes játékosbázisnak 42 százalékát teszik ki 420 ezer játékossal, míg a bevételek terén már 380 ezerdollárt, vagyis 76 százalékot köszönhetnek nekik a fejlesztők.

Ezek az impozáns eredmények ráadásul kizárólag az iOS adataiból származnak, szóval az androidos játékosokat is beleszámolva közel kétszer ilyen jól szerepelhetett az alkotás. A játék egyébként free-to-play címként érhető el, a bevételek kizárólag a játékon belül elérhető vásárlási lehetőségekből állnak, mint például a felszereléseket és nyersanyagokat tartalmazó ládák.

A Blades jelenleg korai hozzáférésű változatban érhető el, és már nincs szükség meghívóra a kipróbálásához.

14.
user101
Az igazat megvallva én egy moddolható Skyrim 2-nek is nagyon örülnék. Majd a rajongó közösség befejezi :))) Csak legyen ! :)
13.
Hab
#10: Látom kényszert érzel a kommentelésre. Tudjuk a véleményed, nem is kell minden Bethesda hírhez idehányni.
12.
hedzsooo
#2: Hát ez az. Erre írtam, h a példámmal "sarkítottam".

Tudom h lehet játszani, csak én a grindelést ilyen szinten már nem nevezem játéknak, inkább vmi agyhalottaknak való energiapazarlásnak és gyorsan teszem is hozzá: persze a jelenlévők mint mindig, itt most is kivételek. :D Én az ilyen mobilos sz@rokhoz inkább + bottal sem nyúlnék, ennyi...
11.
hedzsooo
#9: Hát igen, a Blizzard után szabadon pedig ők is joggal kérdezhetik már: "Miért, nektek nincs mobilotok?" XD

Na, az ilyen kiadókat és fejlesztőket nem is sajnálom ha eltűnnek idővel szépen a süllyesztőben! :D
10.
Nyarlako
#9: Azt eleve el mert marad a hulladék engine, nem fejlődik semmit a játékmenet, normális írókat most se vesznek majd fel. Aki a Fallout 4 és 76 után még bízik menne az nagyon naív.
9.
user101
Nos akkor az Elder Scrolls VI-ot elfelejthetjük, ebben van a pénz... :/
8.
PiszkosFred
#3: Ket honap mulva a BE3-on valoszinuleg kiderul, mikorra varhato a pc-s, konzolos es VR eszkozos megjelenes.
7.
Gorrister
#6: Lehet tévedek, de valahol mintha azt olvastam volna, hogy a PC-s és konzolos verziót átdolgozzák és kihagyják az in-game purchases/pay to win/free to play szarságot, és kvázi egy normális, bár értelemszerűen nyomott árú, játékként fog megjelenni.
6.
Ultimate
#5: Olvasd amit írtam. Ez egy tipikus lehúzós szar. Amiben mindenképp elakadsz ha nem fizetsz. Például alaból lehet nálad 10 láda. A sima ládákat szórja a program szinte szar van bennük. Pikkpakk megtelsz. A silver ládákból is sűrűn ad. 3 óra egy nyitás. A gold ami már tényleg jól ad, 6 óra. Persze bővítheted az inventory-d gyémántért. Amit vehetsz pénzért vagy ritkán kapsz 1-1 darabot ami szarra sem elég. Lvl11 vagyok pár órajátékkal. És abból áll a játék jelenleg hogy 3 óránként ládát nyitok, hogy legyen hely és legyen értelme küldetésbe menni. Undorító lehúz@s jellemzi az egész játékot, igazi bethesdaremekmű...
5.
Gorrister
#4: Miért lenne szemét? Én bírom a dungeon crawler játékokat. Ezt is szívesen kipróbálnám. Amúgy is volt egy olyan ígéret még a bejelentéskor, hogy kijön nagy gépekre is.
4.
Nyarlako
#3: Ez a mobilos szemét? Lol.
3.
Gorrister
2.
Ultimate
#1: Vagy grindolsz ezerrel. Tolom, eleje még jó volt de ahogyhaladsz, fejlődsz egyre jobban terel a pénz irányába... Egy szaros doboz kinyitás amiben érdemlegesebb cuccok vannak (silver) 3 óra... Vagy kristállyal nyitod amiből persze kevés van vagy pénzért veszed. Nyersanyagok ugyan ez. Vagy grindfeszt vagy pénzért veszed. Minél többetépítkezel annál drágább és drágább no meg több idő minden építése (vagy kristályért rövidebb) . Például egy szaros ház a legelején mondjuk 500 arany 50 fa 50 kő 30 perc. Ugyan ez a ház mikor az 5-6ik házat építed 5000 arany 300fa és kő, és 12 óra. Egy undorító lehúzásba torkollik a játék... Bethesda...
1.
hedzsooo
Sosem értettem az ilyen "F2P" mobilos szutykokat: picit lehet sarkítva, de végeredményben az a játék akkor benne, hogy valódi pénzt csengetsz le benne felszerelésekért + nyersanyagokat tartalmazó ládákért??? XD :D Zseniális
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...