Minden idők legdrágább játéka lesz a Halo Infinite?

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 8.
  • Pletyka
Link másolása
Ralf Adam videojáték-producer nemrég a német Auf ein Bier podcastjának vendége volt, ahol elmondta, a GDC-n keringő hírek szerint a Halo Infinite messze minden idők legdrágább játéka lehet.

Még mindig nagyon keveset tudunk a következő Halo-játékról, a Halo Infinite-ről, de az már biztos, hogy a Microsoft és a 343 Industries tavaly beharangozott címe igazán grandiózus projektnek ígérkezik, a kiadó és a stúdió ugyanis a "játék, mint szolgáltatás" koncepciót követi, vagyis egyértelműen hosszútávra terveznek az Infinite-tel, ami ráadásul technológiai oldalon is kimagaslónak tartanak.

Éppen ezért nem meglepő, hogy a redmondiak rengeteg pénzt ölnek a fejlesztésbe, de azt senki sem gondolta volna, hogy ennyit. Feltéve, hogy igaz, amit Ralf Adam videojáték-producer mondott a német Auf ein Bier podcastjának vendégeként. Adam ugyanis arról számolt be, hogy a Game Developers Conference-en hallott információk szerint közel 500 millió dollárt költenek a játékra, ráadásul ez csak a fejlesztési költség, a marketing és egyéb kiadások nincsenek is benne.

Érdekesség, hogy a Grand Theft Auto V elvileg a mostani csúcstartó a 265 millió dollárjával.

71.
71.
Duken
#59: Táborba? Milyen tábor? Kb óvodások beszélnek ilyeneket hogy melyik csoport a jobb a mókuska vagy a nyuszifül. Nincsenek táborok vazze. Játékosok vannak meg játékok a többi az felesleges sallang. Táborok? Hova kerültem?
70.
70.
Ps fanboy
#59: "Amúgy szegyellenem ha abba a táborba tartoznek......köszönhetően a hozzád hasonloknak!"

Hozzám hasonlóknak? Miért mit tettem ami ennyire vállalhatatlan számodra? Személyeskedtem, káromkodtam, sértegettem másokat? Nem! Mivel nem szokásom, még az anonimitás mögé bújva sem, ellentétben másokkal, akik egy egy vitába keveredve úgy próbálják eldönteni a vitát, hogy melyikük tud választékosabban káromkodni, mert ez megy itt a legtöbb cikk alatt sajnos. De te engem még nem láttál ilyen vitába bonyolódni az is biztos. Úgyhogy engem ne azonosítsál az olyanokkal légyszíves. Egyébként igen, abban a reményben jöttem ide, hogy egy kulturált vitaindító beszélgetést kezdeményezzek, amire vagy ellen lehet érvelni normális keretek között. És titkon kíváncsi voltam arra is, hogy mikor jelennek meg azok az arcok akik miatt majd elfajul a beszélgetés, és hogy kik lesznek ezek. És örülök, hogy megtettem, mert egy csomó olyan érvet ismerhettem meg az Xbox tulajok köréből, ami bár arról nem győzött meg, hogy azonnal Xbox-ot kéne vennem, de jobban megértem, hogy mások miért döntöttek az mellett és, hogy miért vannak vele megelégedve. Annak meg pláne örülök, hogy nem fajult el a beszélgetés, és hogy bebizonyosodott, hogy a két tábor azért néha néha el tud vitázgatni anélkül is, hogy elálatiasodjon a beszélgetés. :-)
69.
69.
A Pulyka
#68: XD



Elnezest az off-ert! Mindenkinek tovabbi szep napot! :)
68.
68.
supair
67.
67.
A Pulyka
65.
65.
supair
#64: Az ostobaság egy időben duhitett .......de rosszul tettem hogy felvettem az a kesztyűt.....nem most volt.
64.
64.
A Pulyka
#61: Idelinkeljek neked par oldalnyi marhasagot amit a sony hirek alatt osszehordtal azelozz Yami baratoddal karonfogva? Erdekes, hogy pont te vagy az aki ennek hangot ad...
62.
62.
supair
Még egy utolso mondat.Tipikus egyszerű emberi tulajdonság......Nem tetszik valami de napi rendszerességgel látogatom és kommentelem,fikazom,jobb esetben kritizálom...stb Ahelyett,hogy azzal foglalkoznék ami tetszik.Mindegy milyen köntösbe bujtatod ez gáz és hiteltelen.
59.
59.
supair
#51: Nem.Te nem fogadod el hogy vannak más játékosok mint Sonys.Epp itt gyozkodsz minket arról mennyire is jobb a Japán tábor.Amugy egyszerű a képlet......végig kell kicsit nyalazni a Sony híreket.Erdekes módon egy két hülye kivételével nem látni ezt a foggal körömmel harcoló mekkora szar a platformod embereket.!! Amúgy szegyellenem ha abba a táborba tartoznek......köszönhetően a hozzád hasonloknak!
57.
57.
Aanash
Valahogyan eddig kimaradt a Halo nekem pedig volt boxom is. De nem fogok ezért konzolt venni, megváltam a ps-től is annyira nem tud lekötni semmi.
Majd a következő generáció meglátom mit fog felmutatni.
Gondolom ez arra fog majd jönni.
Exkluzívok terén szerintem egyik félnek sincs mit szégyellnie.
Bár engem nem érdekel az hogy az államat keressem olyan legyen a játék, lehet ezért voltam elégedett az Ms címeivel is.
Mondjuk ebben a generációban talán csak a Killzone és a Driveclub volt amit megvettem exkluzív címek semmi más, ennyi tudott érdekelni, de egyiket se játszottam végig.
56.
56.
frankdelgado
#45: Pedig igyekeztem, de még gyakorolnom kell....
54.
54.
crytek
#50: Halo atyauristen csóka már cáfolta... De számomra az érdekes ,hogy tényleg hivatalos cáfolat nincs...

Szerintem ez amolyan epic sztájl ,hogy mindegy hogy gyülölnek minket vagy mindegy mi a hír de a szem előtt legyünk dolog és majd cáfolják ha akarják....
53.
53.
Unknown
Még ha igaz is akkor is csak úgy tudnám elképzelni hogy az az 500m a felső limit, reálisan viszont csak egy 250m lessz max felhasználva szerintem. Aztán a többi meg fel lessz használva a játék élettartama során. Csak lenne már kész :D
52.
52.
godach
#51: Ezt eddig megértettük. De mit keresel a cikk alatt pl? Többszörösen.
Hány Souls játék alatt láttál engem? Nem érdekel, nem megyek megmagyarázni miért...
51.
51.
Ps fanboy
#47: Én elfogadom, hogy vannak olyan játékosok mint te, akiknek az Xbox exek jobban fekszenek. De vannak ám olyan játékosok is mint én. Én speciel jobban szeretem az egyszemélyes kalandokat, olyan grafikai és narratív kőrítéssel, ami a mai szemmel elvárható lenne. És ha ránézek az Xbox kínálatára, akkor én ilyet nem látok. Van egy Gears 4 ami a harmadik rész után elég gyengécske 4-ik résznek, a látványt leszámítva, meg egy Halo Guardian ami finoman szólva sem váltotta meg a világot, a Forza-kat már ne is említsem, olyanok mint a Fifa, ha egyet próbáltál akkor mindet próbáltad, és itt naggyából ki is fújt a AAA felhozatal. Szóval az én nézőpontomból elég kiábránditó volt amit az Xbox nyújtott ebben a genben. Pedig vártam azt a címet ami miatt majd érdemes lesz megvenni a OneX-et, a Ps4 mellett igazán elfért volna, főleg, hogy az elöző genben X360-al nyomúltam, de sajnos nem jött ilyen cím. És ennek a csalódottságomnak most hangot adtam, de attól még neked nem kell támadás a venni. Mellesleg van olyan Sony Ex amiben van multiplayer, Last of Us és Uncharted4.
50.
50.
CitromH
#32: "rákeresve tényleg kiderül hogy 1 hete cáfolták :D
linket nem keresek, mert ilyen szinten nem érdekel, de ez a hihetőbb"

őőőő mivan?
Ha rákerestél és kiderült, akkor már nem kell keresned linket hiszen megvan. Hacsak egy bazi nagyot nem kamuztál, de ez hihetőbb.

Egyébként én is rákerestem, és az első oldalon végig 1-2 napos hírek voltak, amelyek tele voltak találgatással, de egyöntetűen a shifty által leközölt hír valamely formátumát írták. 1-2 napos hírt nehéz egy hete cáfolni, hacsak nem ugrálsz az időben. Két mondatban sikerült annyi sületlenséget írnod, hogy elképesztő.

A német producer egyébként nem azt mondta, hogy 500millió dollár felett van a költség, hanem, hogy a RD Redemption2 költségének(170m) többszöröse.
48.
48.
godach
#46: Két féle ember van. Az egyik vesz exkluzívok miatt egy gépet, a másik nem.
Évente 2 exért is megvettem a pst majd lecseréltem pro-ra. Nem sokat van bekapcsolva. Most a Days Gonet várom, aztán még csak olyan bejelentés sincs amiről tudok, nem hogy megjelenési dátum ami miatt megint bekapcsolom. Hacsak nem a még lévő könyvtárból akarok valamit.
47.
47.
Anti4730
#46: En nem értem sokan miert nem kepesek felfogni, hogy van akinek jobban bejonnek mas tipusu jatekok, mint a sony exkluzivjai. Lehet, hogy a sonynak tobb exkluzivja van, de ugyanugy van a microsoftnak is, meghozza a legtobb jatekukban van multi, a sonynak szinte egyetlen egy exkluzivjaban sincs multiplayer. En pont hogy a gears of war 4, forza es a sunset overdrive miatt vettem xboxot, es vegul nem ps4 et, mert ezek a jatekok nekem egyszeruen szimpatikusabbak voltak, ezekhez vonzodtam inkabb, es a tokom tele van ezekkel a kijelentesekkel, hogy nincsenek a microsoftnak rendes exkluzvjai. Vannak, de kevesebb es sokkal inkabb a kozossegi elmenyekre koncentralnak, gondolok a cross platformra pl, ellentetben a sonyval, aki szinte csak single player exkluzivokat nyomat. Kinek mi jon be, azt a konzolt valasztja, de fejezzuk mar be ezt a microsoftnak nincsenek jatekai dolgot, meghogy a sony megmutatta miert erdemes konzolt venni stb.
45.
45.
manderel
#44: Nagyon nem ment át a szarkazmus.
44.
44.
crytek
#35: "High end gamer pc je meg mindenkinek van"

Nem ,nincs nagyon nincs. Nagyon fordítva van valami nálad bekötve, ezért leírom ,mert látszólag nem tudod ezt az opciót.
Konzolt nem csak azért lehet venni hogy azt a pár db exklúzivot ami kijön rá letoljad. Persze nincs ilyen felmérés de van laza 30 millát rátennék ,hogy ha azt a 4x millió xbox one túlajt megkérdeznék mind egy szálig miért xbox one vett hidd el nem azt mondanám szinte a 90+ %-uk hogy mert ott van az az 5-6 db forza meg az a pár db Gears of War... Hanem mert kényelmesebb és olcsóbb mint a pc gaming. Én 96 óta gépezek világ életemben pc-s voltam. Tavaly vettem one x-et novemberben és ahogy kijön az új box cserélem is le arra. Fog a tököm 400 ezres VGA-kkal szarakodni. abból 10 évre le van tudva a konzol gaming ...game pass meg filléres szolgáltatás . Pc meg megmarad netezni + a meglévő backlogot lehet letolni
40.
40.
A Pulyka
Ez az! Mar alig birtam kivarni hogy vegre egymasnak ugorjanak az xbot-ok meg a sony ponik. Mar csak a peesea mustard race kepviseloi hianyoznak, es teljes a kor.
Egyebkent 7kor van kakao ido, aztan alvas.
38.
38.
Back2U
#33: Van benne némi barokkos túlzás, de többségben igazad van sajnos.
37.
37.
godach
36.
36.
godach
#33: Igencsak elgondolkodtam, hogy mi a francról beszélsz, mire elesett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...