Egyéves a God of War

  • Írta: sirdani
  • 2019. április 15.
  • Videó
Az örömteli alkalom kapcsán pedig a Santa Monica Studio csapata még egy ünnepi videót is összedobott, melyben megköszönik a rajongóknak azt a sok szeretet és kedvességet, melyet az elmúlt év során kaptak.

Shannon Studstill, a stúdió fejese a blogbejegyzésében az alábbi sorokkal vezet fel az ünnepi videót: „2015-ben a God of War-franchise tizedik évfordulóját ünnepeltük, a történet ugyanis még 2005-ben vette kezdetét. Most viszont itt vagyunk Kratos és fia, Atreus új korszakának első évfordulóján.” A videóban egyébként rengeteg olyan fejlesztő szólal meg pár másodperc erejéig, akik kulcsszerepet játszottak a játék megalkotásában, legyen szó akár a látványvilágért, a játékmenetért, vagy a rendkívüli zenéért felelős személyekről.

Az ünneplésből természetesen nem maradhat ki egyetlen PlayStation 4-tulajdonos sem, így a Sony jóvoltából egy dinamikus téma lesz letölthető a konzolhoz, illetve április 17-től még egy God of War Anniversary témájú karakter képét is beállíthatjuk a PS4-es avatárunknak. A témákról és az avatárokról is láthattok alább képeket.

Kevésbé örömteli hírként ismét megerősítést nyert, hogy a God of War nem kap DLC-t. Cory Barlog, a játék rendezője korábban tett olyan megjegyzéseket, amik egy tartalmi kiegészítőre utaltak, ám a mai napon hivatalosan is bejelentette, hogy nem fog érkezni a játékhoz semmilyen extra tartalom. Ennek oka az, hogy ugyan tényleg voltak a saját bevallása szerint egészen szórakoztató ötletei egy esetleges DLC-hez, ám a csapatban mindenki azt mondta neki, hogy „haver, ez őrültség, ez egy picit túl nagy lenne DLC-nek”, így végül elvetették a „túlságosan is ambiciózus” tervet.

Ezek is érdekelhetnek

52.
A Pulyka
#50: https://www.youtube.com/watch?v=7I68_BdAQmw&t=1065s

Ez a csoka maga a haboru istene :D
51.
Kisjack241
#45 #46 köszönöm a tanácsokat, próbálkozni fogok még! Eddig a legtöbbet a Last Of Us-ban Grounded fokozaton szenvedtem annál a résznél mikor Ellie-t irányítod és Daviddel harcoltok a bányászfaluban..ott meghaltam vagy 30x legalább. Bár sokat szenvedtem az Uncharted 4ben is Hard fokozaton. Sajna a souls játékokat nem szeretem, túl hamar felhúznak az ilyen részek :)
50.
kamgecam
#49: Akármit mondhatsz meg szerénykedhetsz, ez elképesztő teljesítmény! 20 30 perc? O.O Ha valaki körülnézz az interneten, youtubeon tudja hogy hány órákat szarakodott a játékosok többsége azzal a bossal. Nem vagy egy átlagos fickó ha igaz amit mondasz és én elhiszem. Melyik volt a legnehezebb játék, illetve boss számodra?
49.
Ultimate
#47: Pedig az, jó nekem sem elsőre ment le de 2-3 halál után kiismerhető. Hardon ment le úgy 20-30 perc alatt. Elötte jóval többet szoptam egyes valkűrökkel. A királynő szinte csak az összes valkűr támadásait tolja vegyesen vagyis mire oda jutsz ismered. :) Igazából két dologgal tudott megölni. Néha a hirtelen nekedsuhanástól a védhetetlen szúrásával, és mikor felrepül hirtelen hogy rád essen. Elöbbi reflex utóbbi időzítés kérdése. Sokszor nem reagáltam le a szúrást illetve túl hamar vagy túl lassan ugortam félre a rámesések elöl.
48.
DeKor
#46: Azt nem mondtam, hogy Atreust fel kell fejleszetni, hogy 2 másodperc alatt töltődjön vissza minden nyila. Akkor lehet folyamatosan lövetni vele.
47.
kamgecam
#46: Egyszerű??? Aztakuuuuva! Te egy ÁLLAT lehetsz! Nemtom hány órám van Bb ben meg a ds1 ds3ban de egyik boss se volt olyan nehéz mint a Valkűrkirálynő hard fokozaton. Le a kalappal, komolyan nyomod!
46.
Ultimate
#44: Pedig egyszerű a valkűrök támadásait használja vegyesen. Ne lockolj rá csak kőrözz messziről. Mikor feléd csúszik (és piros körrel jelöli a támadását) kitérés,mehet rá kombó és nagy csapások pár amíg tántorodik de ne túl sok majd tünj el onnan. Ha simán ütlegel simán védd általában a végén van piros körös védhetetlen szúrása kitérés. Mehet neki a kombó vagy valami nagy. De ha elég gyors vagy mikor látod hogy neked repülne vágd hozzá a baltát, lezuhan mehet neki a pofon, viszont ha megindult feléd a balta mellé megy,marad a kitérés. Ha felemelkedik látható mikor készül nagy védhetetlen támadásra (vakításos villanós megabasz) és mikor akar csak neked repülni. Mikor feléd repül 2-3 próbát tesz,kitérsz mehet neki pár füles hátulról. Mikor látod hogy a villanós megabaszra készül AKKOR lövess rá Atreussal a nyillal (addig ne is pazarold) mert ekkor nem tudja befejezni, vagy dobd pofán a baltával.
45.
DeKor
#44: Menj el Niflheimbe, és a ködben szerezz annyi ködvisszhangot, amiből fel tudod oldani a törpe ködpáncélját. (A törpe nevére már nem emlékszem.)
Aztán vegyél Broktól, vagy Sindritől egy olyan feltámasztókövet, ami teljes haragot ad feltámasztáskor. A harcba teljesen feltöltődött erővel és haraggal indulj el.
Figyel arra, hogy vannak a Valkűrkirálynőnek olyan távoli támadásai, amiket ki tudsz védeni a pajzzsal, de néhányat nem, azok elől el ki kell térni. Ehhez érdemes feloldani azt a képességet, amivel messzebre tudsz gurulni kitérés közben.
A valkűrkirálynő közeli támadásait Az utolsó pillanatban védd ki, ne legyen folyton felvonva a pajzsod. Ha az ütése pillanatában védesz, kap egy jó nagy ütést a királynő, és néha még ráver plusz egyet a pajzs szélével. Miután a Valkűrkirálynő rádrepül, és te sikeresen kitértél előle, kicsit megtántorodik, ilyenkor vigyél be neki ütéseket, amíg tart a bódult állapota. Semmiképpen ne menj bele csihi-puhiba, mindig figyeld, és csak akkor védj és támadj, amikor épp szükséges. Amikor nagyon lemegy az életerőd, indíts egy haragot, akkor püfölheted, ahol éred. Ha meghalsz, aktiváld a feltámasztókövet, és rögtön indítsd a haragot, hogy közben töltődjön ez életerőd.
És természetesen emellett mindig váltogasd a Leviathán fejszét és a káosz pnegéit, attól függően, hogy melyiknél melyik plusz támadás van feltöltődve. Ja, és folyton nyomogasd harc közben a négyzet gombot, hogy Atreus is állandóan nyilazzon. Neki a varjakat érdemes beállítani bónusz támadásként, azok sebeznek a királynőn a legtöbbet. Amint újra feltöltődtek, ismét használd őket.
44.
Kisjack241
A valkűrkirálynőt sehogy sem tudom kinyírni :D
43.
Kawada
#42: Na ezen behugyoztam... :D
41.
Nyarlako
#37: Alap konzolon tökéletesen fut, és hatalmas plusz amiért le lehet venni a motion blurt és a film graint.
40.
Kawada
#38: Kratos karaktere. Nagyon puritánul fogalmazva É-ra "menekül", hogy maga mögött hagyja a sok szart. Tudtommal kábé ilyesmi. De ahogy említettem, a magam részéről nem keltette fel az érdeklődésemet a korábbi részek egyike sem.

De emlékeim szerint nem igen van megmagyarázva hogy és pontosan miért kötött ki északon.
39.
Nyarlako
#38: Közvetlen folytatás és vannak visszautalások.
38.
godach
#37: Lehet kérdeztem már valakitől, de nem rémlik a válasz.
Van kötődés a régi részek, és eközt? Mármint sztori szempontjából?
Van egy rossz szokásom, hogy mindent sorban játszok és a régi részek közül a hatból csak hárommal játszottam. A 2-3 és Ascension még hátra van, ezért ebbe se kezdtem bele.
37.
Kawada
#19: Ne haragudj, de ez rajtad múlik. Ha szereted a Spider Man-t, tetszik annak könnyed, pörgős-akciós-ugribugris-látványos mivolta és a karakter maga, akkor valószínű ez a legjobb Spider Man-es játék amivel valaha játszanál és valószínű az egyik legjobb képregény adaptáció is (bár szerintem az Arkham széria b*szott magasra tette a lécet). Engem személy szerint kevés karakter taszít annyira, mint Pókember. Majdnem annyira érdektelen számomra mint az, hogy mi van a Való Világ 5. szériájának egy akármelyik random szereplőjével. Számomra lehet akármilyen jó játék, egyszerűen nem tudja megadni azt a pluszt.

Ennyi háttérinfó után mondom én is azt, hogy GoW. Remélem nem fogunk átcsapni megint 80+ kommentes anyázásba és "túlszopottozós eszmecserébe", de számomra az elmúlt jó pát év egyik legjobb játéka. A történet rendkívül egyszerű, egy prológus gyakorlatilag, mégis nagyszerűen adagolt és a karaktereknek is van dinamikája. Egy csőjáték, mégis sokszor képes elhitetni akár azt is, hogy open world. A harcrendszer szerintem nagyon jó, ritkán érzem ennyire a saját kezemben azt a fegyvert, amit játékban forgat az általam irányított karakter. Szerintem az északi mitológiához is jópofán nyúl, bár nem vagyok olyan nagyon jártas benne. Kellő kihívást nyújt, mégsem frusztráló, és számomra nagyon szimpatikus Kratos és Atreus közötti kapcsolat és annak alakulása. Engem ami idegesített, hogy a játék elejétől a pofámba tolja azokat a ládákat, sírokat, járatokat, amikhez csak 20 óra múlva lesz lehetőségem hozzáférni, erre persze semmi utalás nem volt és szerintem az első ilyennél 10 percig próbálkoztam és nézelődtem, hogy hogy a francba kell ezt kinyitni, mit nem veszek észre... De ez apróság, valószínű aki több ilyesmi műfajú játékkal játszik, (vagy játszott korábbi részekkel, amik nekem kimaradtak, mert nem érdekelt, nem vagyok a hack and slash szerelmese) annak nem okozott gondot. A látvány, a zene és a szinkron is remek. Én nem vagyok a széria rajongója, de ennek a résznek igen. Ha valamiért, ezért megéri PS4-et venni akkor is, ha utána eladja a komplett cuccot.

Én prón játszottam, azon kifogástalan az élmény. Nincs drop, nincs lag. Nem tudom alapkonzolon mi a helyzet.
36.
Ultimate
#33: Guide nélkül találtam meg mindet abszolút laza.
- nincs eltúlzottan sok
- jellegzezes hang is jelez a színe javánál ha a közeledben van
- térkép is mutatja szektorokra bontva hol mennyit találtál mennyiből

Volt egy kettő ami kimaradt miközben csináltam egy egy pályarészt de mikor láttama térképen hogy adott helyen egy nincs meg visszamentem és könnyedén meg lett nincsenek vészesen eldugva sem.
35.
Banderas
#33: Pedig nem nehéz. Van egy bizonyos hangjuk amire figyelni kell. Én pont az első valkür allat figyeltem fel rá. Az elején még azt hittem a valkurok hangja , késobb jottem rá hogy a holloké.
34.
godach
#19: Spider Mant végigjátszottam. Ha tetszett az Arkham széria, akkor ez még jobban fog. Szerintem minden téren (kivéve lopakodás) megeszi. Az interaktív környezet miatt pedig olyan látványos harcokat lehet letolni, hogy alig várod a következőt. Ne hagyd ki, kötelező darab.
33.
Nyarlako
#29: Nem a francokat, azokat a piszkos madarakat guide nélkül az életben nem találom meg.
32.
Duken
#31: Basszus Zelda tényleg hogy is felejthettem el? Jó kis listád van! Látszik hogy téged tényleg a játékok érdekelnek. Tehát nálam a sorrend W3, Bb, Zelda ez a három! Nem tudom hogy felejthettem el! A BotW hihetetlen jó!
31.
Ultimate
#30: Witcher 3, Gow, Rdr2, Detroit, Uc4, Zelda BotW, Resi 7 és 2 remast, Pillars of et. És Tlou Remaster (ami nekem egy top3 játék of óltájmz) , nekem ez volt a definitív, előző genre szaggatós fosként szvsz hiba volt kiadni hála az égnek hogy remasterelték, így erre a genre sorolnám. Ezeket tartom a gen top játékainak, amiket nem tudtam letenni kitolásig és újra és újra toltam őket. A Yakuza 0 és 6 is ide jöhetne mert imádom őket de azért mérlegre nem raknám az említett játékokkal. :)
30.
Duken
#29: Kedvem támadt inni! :D Egyébként igazad van tudom hogy objektíve a gow jobb és nem egy liga a kettő, csak nekem személy szerint a spidy volt nagyobb élmény játékmenetében de nem egészében. A Gow összeségében felejthetetlen. A pókiba viszont órákig csak hálóhintáztam, lol :P.Én pont azt nem tudtam letenni platináig, bár nem olyan nehéz kiplatinázni a Spidermant. Ízlések és pofonok, de attól még elismerem hogy objektíve a GOW az értékesebb. Nekem a generációban két játék van amit egybként ki nem hagynék és a többi felett világít ez a Witcher3 és a Bloodborne. Szorossan utánna Gow és Rdr2. Nálad mi az a kettő vagy három game ami kihagyhatatlan ebben a genben?
29.
Ultimate
#28: Hozztátettem,lemaradt. :) Mindkettőt élveztem valamiben ez a jobb valamiben az (arkhamok vs spid). Viszont ha engem kérdeznek mit vegyen én akkor is GoW-ot mondok, nekem egyszerűen nem egy liga a Spid és a GoW. A GoW-ot nem tudtam letenni platináig (igaz nem nehéz a platina mert nem kényszerítenek bele kismillió f*szságba mint más játékokban a gyűjts 6800 nyúlbogyót), nekiestem és daráltam elejétől végéig a valkűröket is anélkül hogy dobtam volna a controllert, nekem ez ritka manapság ebben a genben nem sok játék volt ami ezt kihozta. Várom a folytatást. Spid viszont lassan csúszott végig havernál felváltva tolva iszogatva.Nem tudott úgy megfogni.
28.
Duken
#25: ...ööö nem? Szerinted, tegyük hozzá. :) Szerintem a flow a harcrendszer jobb mint az arkhamé. Bár az igaz hogy lopakodás nincs benne szóval a komplexitás fifti fifti. Viszont maga a hangulat a sztori, karakterei jobb a Arkham játékoknak az tény. De maga a core gameplay, maga a játékmenet a hálóhintázás és a harc sokkal jobb a Spidermanben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...