HWSW: Érik a Galaxy Fold-kijelzőgate

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 20.
  • Hardver
Link másolása
Gyors egymásutánban több, a sajtónak kiküldött Samsung Galaxy Fold mintadarab ment tönkre teljesen vagy részlegesen az elmúlt napokban. Úgy tűnik, nincs minden rendben a 2 ezer dolláros telefon kijelzőjének tartósságával.

A PR-esek legrosszabb rémálma látszik megvalósulni a Samsung első hajlítható kijelzős okostelefonja, a Galaxy Fold bolti premierje kapcsán: az elmúlt napokban több, az újságírók részére küldött mintadarab kijelzője vált részben vagy teljes egészében használhatatlanná. Az már a piaci premiert megelőzően borítékolható volt, hogy a hajlítható kijelzős készülékek Achilles-sarka a kijelzőmechanika, illetve maga a meghajló felület lesz majd, de arra valószínűleg senki nem számított, hogy a problémák ilyen gyorsan és ilyen széles körűen jelentkeznek.

Az idei Mobile World Congress előtt pár nappal - február 20-án - bejelentett Galaxy Fold a tervek szerint a jövő héten kerül forgalomba, egyelőre meglehetősen limitált darabszámban. A készülék első, már végleges hardvernek tekinthető tesztpéldányait szokás szerint először a legnagyobb nemzetközi techoldalak és vloggerek kaphatták meg, ám szokatlanul nagy arányban számolnak be a tesztelők különféle fatális balesetekről.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

50.
50.
godach
#49: 2 g4-et használtam el fél év alatt. Részben a saját hibámból részben pedig a technikai bakik miatt.
Nagyon jó telefon volt de annyira megbízhatatlan, mint a rulettben a nullára rakni.
Amikor már napi 4x kellett tölteni a fiókba raktam és feladtam majd elmorzsoltam pár könnycseppet a lumiámim után és átkozódtam a techősemberek miatt akik nem tudták használni a wint rajta és részben ezért megbukott.

Azóta próbáltam ZTE, Huawei, Sony, Samsung és egyebeket de most a p20pro bevállt.
Sokan azt mondták amikor meglátták hogy azt hitték ennyiért telefont fogok venni.
Tökéletesen megvagyok vele
49.
49.
CitromH
#41: "ha jönne egy új pionír (nem samsung, nem apple: teljesen új), az fel tudná rázni a dolgokat. vállalja valaki? :)"

Csak adja ki az LG a G4-et megint, updated hardverrel. Cserélhető bőr hátlap, cserélhető aksi, hajlított kijelző, ami pont kellemes volt amikor zsebre raktad, de egyébként nem észrevehető. Akkora faszok voltak, hogy hagyták elveszni az egyetlen valóban szuper, és a konkurenciától jól megkülönböztethető mobiljukat.
46.
46.
ADMlN
#20: A QLED gyakorlatilag képtelen a tartós beégésre, így könnyű nagyvonalúnak lenni a rá adott garanciával. Ellenben a háttér-világítás uniformitása pocsék. Ha keresgélsz Samsung fórumokon, sokan panaszkodnak rá. Nekem 1 éven belül lett egy világos folt a képernyő alján ami eleinte csak szolíd színek esetén látszott, majd később minden tartalomnál láthatóvá vált. Hónapokba telt rávenni a Samu-t, hogy cserélje ki, pedig még a standard garancia is érvényes volt rá, nem csak ez a 10 éves kitolt. Az ügyfélszolgálatluk folyton lepattintott, hogy ez nem beégés (igazuk volt), szóval szopjak f*szt és ne őket hívogassam.
45.
45.
Ooorky
#44: Ezt nevezik shilling-nek :-)
44.
44.
#40: Én is így tudom. Azt olvastam, hogy azok a kijelzők is kinyiffantak semmi perc alatt, ahol rajta maradt a fólia. Csak a Samsung azt kommunikálja, hogy az az egy-két streamer leszedte "a kijelző alkatrészét" és ezért ment szét. De nem, a mostani telókon sincs ilyen, hogy kézzel könnyedén leszedhető "alkatrész", amit ha leszedsz, akkor szarrá megy a kijelző :,D A média meg tolja, hogy nem a Samsung telefon a szar, hanem az emberek. Néha nem értem, ami ezen a bolygón folyik. :)
42.
42.
Back2U
#41: Gamekapocs telefonok! Ha mindenki ad bele ezer forintot és nyomunk egy kickstarter kampányt akkor meg tudjuk csinálni. Mérni fogja ki mennyit szarik egy nap, minőséget, mennyiséget és lehet a haverokkal versenyezni majd! Valaki?
40.
40.
Steve028
Külön ironikus, hogy a cég elmondása szerint egyébként vagy 200 ezer hajlítást kibír az eszköz.A dél-koreai cég a kiakadt hangvételű cikkek után közleményben reagált, amiben elmondta, hogy minden megtört mobil esetében egyenként fogják kivizsgálni az okokat.Külön foglalkoznak azokkal az esetekkel, amelyek során a felhasználó a védőfóliát is eltávolította a kijelzőről, ezt a lépést a gyártó egyébként nem tanácsolja.Ugyan a teszterek figyelmét senki nem hívta fel erre, a Samsung egyrészt ezzel a lépéssel is magyarázza azt, hogy a kijelzők meghibásodhattak.Felmerül a kérdés, hogy mi van akkor azokkal a mobilokkal, amiken rajta maradt a plusz réteg?A visszajelzések szerint azokkal sem volt minden rendben.A The Verge cikke szerint a kijelzőn feltűnt neki egy dudorodás, ami után a panel is eltört, mindössze egy nap használat után.
39.
39.
PS4jacksony
#37: Az az igazság a mobiliparban pangás van most mindenhol nem tudnak újat mutatni szerintem épp az akkumulátor technológia elavultsága miatt.
Amíg nem fejlesztenek ki valamit ami leváltja az akkut addig nem igazán lesz forradalom.
nagyobb kamera ? nagyobb kijelző ? Dögunalom.....

Már minimum elvárnám ,hogy a videóimat hologramon vagy akár falra kivetítve nézzem otthon mobillal.
És valahogy a keretbe építeném a biometrikus szenzort hisz amint megérinted a telót ,azonnal feloldana.
És ha már ilyen hajlintgatós vackokban gondolkoznak lehetne maga a keret is OLED csík annak több értelme lenne mint ennek .
De ezt normál akkumulátorral aligha várhatjuk....
36.
36.
PS4jacksony
#33: Na na na
Azt azért tegyük hozzá melyik gyártó cseréli ki a 2014 es laptopkijelződet minden magyarázkodás nélkül 2019 ben teljesen díjmentesen.
Nem véletlenül értéktartóbbak a készülékeik mint bármi más a piacon.

Lehet fikázni sok mindenért az Applet ilyen magas szintű ügyfélszolgálat amit nyújtanak nincs még egy.
Tény ,hogy Jobs halála óta a kreativitásuk jelentősen stagnált de azért bízom benne ,hogy magukra találnak és méltóak lesznek Jobs hagyatékához.
Főleg a mobiljaik szorulnak komolyabb megrefolmálásra mert baromi unalmasak már.

33.
33.
crytek
#32: Az apple vezető szerepe pedig pont ezt tükrözi hogy rengeteg a hülye : :)
32.
32.
ollie92
#29: Én még inkább visszamennék az időben, nem csak 3 évet. Mióta Steve Jobs feldobta a talpát, ez a Tim Apple nem jó irányba vágtat. Semmi innováció, csak magasabb árak. Jobs legalább verte a bandát amíg azok össze nem rakták, ahogy ő azt megálmodta. Applenak nincs jövője, hamarosan lenyomják a kínaiak. Max pár évig még fejhetik a birkákat, az emberek se annyira hülyék.
29.
29.
Ooorky
#28: Apple-nél az egész telefon elhajlott, az igazi innováció volt.
Meg amikor elment rajta a térerő telefonálás közben mert szar helyen volt az antenna.
Meg amikor az ázsiai telefonokban ki kellett kapcsolni azt arcfelismerést mert nem tudta megkülönböztetni őket.
Az utóbbi 3 év minősíthetetlen gány alaplapjairól nem is beszélve, ami minden terméküket sújtja.

Adócsalás viszont pont innovativak, mint az összes többi amerikai óriás.
28.
28.
Dízel
Ilyenkor csak azt nem értem, hogy nem voltak teszterek egy ilyen volumenű cégnél? Vagy már arra sincs idő és ha kész a telo egyszerre megy az üzletekbe mert hát azért lépést kell tartani a piaccal, fél évente kell 2 új telot kiadni. :D A minőséget még mindig az apple tartja, visszaestek ők is innovációban, idén ősszel piritaniuk kell nem kicsit, de nem úgy hogy raknak bele még 1 kamerát meg még erősebb procit, mert az alap. Magasabb aksi tartam, törhetetlen kijelző, vizállóság alap. És ez után jöhetnek csak az innovációk. Mert ez is innováció ez a kijelző, csak hát szarul sikerült. Jöhetnek a kivetített hologramok (álom) pl.
27.
27.
#25: Autóknál is vannak olyan típusok, amik jobban törődést igényelnek. Aki figyel rájuk, az teljesen jogosan elégedett, aki pedig úgy használja őket, annak hetek alatt elromolhat. Épp ezért mondom, hogy jó a dolog, de van sok ember, aki nem akar külön figyelni rá. Főleg, hogy a monitor (nálam legalábbis) tipikusan az az alkatrész, amit ritkán vesz az ember és egy jó példány több gépet is kiszolgálhat. Most olyan, hogy 2-3-4 hónap alatt elromolhat, az számomra nem vonzó. Majd alakulni fog, de emellett megértem, ha valaki figyel rá és amúgy teljesen elégedett a technológia aktuális teljesítményével.
25.
25.
FreeKatana
#24: A tizenötösben én is pont arról beszélek, hogy megvan másfél éve a sajátom, csak vigyázni kell rá, ennyi az egész. Eleinte a plazma is beégett, ha jól rémlik, aztán kialakult a dolog. Vagy nem is így volt?
24.
24.
#23: Nem kell beleégetni a Facebook-ot, ahogy Ultimate is célzott rá. Jó holmi, de még van ok arra, hogy nem feltétlenül kötelező rárepülni. Ki fog fejlődni nyilván ez is, de addig sok a felhasználó, aki simán nullázná ezeket a napi használatával és nem pont arra akar figyelni közben, hogy mikor robban fel a cucc.
23.
23.
FreeKatana
#22: Persze, mert nyilván olyan jó minden két hétben egy hónapig kijelző nélkül maradni, míg cserélik a javítóban. Még a matek se adja ki...
22.
22.
GAMEROD
#20: Ez természetes, mert tudják hogy alapból beég, és ha garanciát adnának rá akkor a végtelenségig cserélné mindenki kéthetente.
20.
20.
PS4jacksony
#17: Az LG vel ellentétben úgy tudom a
Samsung 10 év QLED
Lg 0 év OLED
Garit ad a beégésre ez elgondolkodtató.
18.
18.
FreeKatana
#16: Eleinte nem volt, de már cserélik a beégett képernyőt.
17.
17.
jópár éve megundordtam a Samsungtól. Ma már soha nem vennék semmit ami Samu..kurváranem jön be.
16.
16.
crytek
#14: Szerintem soha nem is fogja. Ezért a mindenféle más (xy)LED után nézegetek én is
Tisztességes úgy volna ha lenn garancia a beégésre ,de nem véletlenül nincs. Pedig akkor jobban elterjedhetne és olcsóbb lehetne... de szart ki akar venni? 400k-ért olyat ami lehet 3 hónap után már a 5ft-os se éri mert beég.
15.
15.
FreeKatana
#14: Igazad van, de én konkrétan egy oled55B7V-t használok monitornak két gép mellé. Egyszer beégettem kb 2 hónap után, ezért visszavittem képernyő cserére. Azóta jobban vigyázok rá, és minden rendben vele. Októberben lesz meg két éve és azért van, hogy napi 8-16 órát megy.
14.
14.
GAMEROD
Az Oled telefonoknál még elmegy, de tévébe, monitorba már nem, mert beég mint minden önálló fényű kijelző. Csak rá kell tenni egy szürke ábrát, kapásból minden megjelenik amit az elmúlt hónapban néztél. 15 éve Oled így meg úgy, aztán mostanra se forrta ki magát.
13.
13.
#7: Anno pl 1000 mA akksi volt egy 3310-esben és az sem bírta ki két napig, ha nyomkodtad, vagy a telót, vagy beszélgetésre használtad. Ha meg nem csináltál vele semmit és persze anno éjjel ki is kapcsoltad, akkor igen, elment egy hétig. Csakhogy az a telefon nem csak fos volt, de nem tudott semmit, amit a mai telók tudnak.

Most alsó hangon fullhd a kijelző, bluetooth, GPS, két sim online, egyes emberek naponta akár több óra screentime-al videót néznek, wifi, játékra alkalmas hardver, sok memória... És ugyan úgy két napot bír ki a normál használatnak nevezett üzem mellett. A 60 ezres Xiaomi bullshit telefonom napi másfél órás screentime mellett csak a harmadik nap végére merül le.

Meg ott ez a másik, egy ZTE rettenet, 30 ezres holmi, berepedt előlappal. Egy SIM kártyával, wifi, adat és minden kikapcsolása mellett, ugyan annyi funkcióval és használattal, mint a "nagy jó régi" telók egy fullos feltöltéssel 29 napig ment 0-24-ben úgy, hogy reggeli ébresztésre volt csak használva és a régi számom elérhető volt rajta.

Értem én, hogy még nem találták fel az atomenergia-akksit (1 töltés for life), de azért na.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...