Dokumentumfilm készül a God of War fejlesztéséről

  • Írta: szlav
  • 2019. április 21.
  • Hír
Link másolása
A God of War egyéves születésnapja alkalmából a Sony bejelentette: dokumentumfilmet készítenek a játék fejlesztéséről. A Raising Kratos című projekt többek közt bemutatja Cory Barlog és a színészgárda munkáját is.

A God of War kétségtelenül az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersztorija, ha videojátékokról van szó, így pedig minket, s valószínűleg közületek is sokakat érdekelhet, hogy miként zajlott a fejlesztés a Sony Santa Monicánál a színfalak mögött. A Raising Kratos névre keresztelt dokumentumfilm pontosan ebbe enged betekintést.

A PlayStation YouTube-csatornájára érkező film az előzetes alapján igen átfogóan mutatja be, hogy mi kell ahhoz, hogy egy csapat valami igazán különlegeset tegyen le az asztalra. Láthatjuk majd a direktor, Cory Barlog munkáját, számos klipet a főszereplőket alakító színészekről, és szóba kerül a God of War III-at követő merész irányváltás is, amely teljesen új perspektívába helyezte a sorozatot. Érdemes lesz tehát megnézni.

60.
60.
Hunszi
#36: Én is tettem, olyan szinten nem érdekelt, hogy a megjelenés után bő fél évig talán csak 10 perc gameplay videót néztem, semmi többet...aztán jött egy karácsonyi leárazás, megvettem fél áron és 5 hónap alatt valami 4 órát ha játszottam vele. Becsületből álltam neki április közepén, hogy na legalább a storyt fejezzem be, rendesen alig tudtam rávenni magam...de azóta minden fordult képtelen vagyok letenni, én nagyon, de nagyon casual játékos vagyok, nekem egy héten játszani 5-6 órát már nagy szó.

Na ez az a játék, ami hosszú évek óta képes volt arra, hogy egy hétvége alatt beletegyek 15 órát, saját magamon meglepődtem mennyire nem enged az egész. Pedig komolyan mondom az első órákat untam, ezzel szemben most azon gondolkodom, hogy talán ez lesz ez első játék, ami valaha kiplatinázok.

Nekem ennyi elég, hogy bátran ki merjem jelenteni, a GoW minden idők egyik legnagyobb játéka, az én világomban biztos, szóval jöhet dokufilm s minden a hátam róla.
59.
59.
DeKor
#58: Hát ha előtted két Xbox hirdetésbe sem kötöttek bele, akkor számomra egyre inkább úgy tűnik, hogy nem a csoport tagjaival volt a gond.
58.
58.
adamsfamily
#54: Nem feltétlenül.Ismerek 2 fazont,akik előttem raktak ki Xbox-ot ugyanabba a csoportba.Elég aktívan tolják ezt az adok-veszek témát és beléjük nem állt senki.Pedig ugyanazon a napon raktuk ki a hírdetést.
Az xbox csoportban,ha feldobod,hogy Ps-t cserélnél Xbox-ra akkor nem igazán szólnak le és a moderátorok elég aktívak.
Senki se kezdi el,hogy "jó lehet xboxon a God of war...",vagy fordított esetben,hogy "jó lehet a Horizon 4 ps-en..."
57.
57.
Ooorky
#56: Benne vagyok a Switch és PS4 adok-veszek csoportokban is, nem láttam sehol kirívó dolgokat, egy-két idiótát leszámítva aki pl. 2000ft-ot érő PS4 játékokat akar 10000+-os Switch játékokra cserélni a Nintendo csoportokban.
56.
56.
almaspite
#54: Ahan persze, adok-veszeken is épen hogy a szemedet nem lopják ki. Néha elgondolkodok rajta, hogy csak a magyarok ennyire gázak. És itt most nem 1 - 2 emberről van szó. Végtére is a facebook idiótáknak sincs semmi alapja.
54.
54.
DeKor
#53: Xboxot PS csoportban hirdetni olyan, mintha fradistáknak akarnál Újpest relikviákat eladni. Ott is ugyanolyan "köcsögök" lennének veled. És akkor azt hinnéd, hogy a fradisták is mind köcsögök. De bármelyiket megfordítanánk, akkor is ugyanez jönne ki. Szóval az, hogy milyen tapasztalatot szerzel egy adott közösségről, nem csak a közösségen múlik.
51.
51.
frankdelgado
A film végén pedig megtekinthető cory balrog "sírj velem" című videoklipje. Remélem valami megható justin bieber számot kevernek alá. Évmegható jelenete lesz, már látom. Egy csomó díjat be fog zsebelni.
50.
50.
Fata Morgana
Egy kicsit túl van hypolva jó játék de ennyi, nincs szavatossága még a NG+ ellenére sem a Sekiro-val most kezdtem a NG+2 (itt van szavatosság rendesen)kört és nem unom a GoW4-et a 2. végigjátszás kb. felénél abba hagytam unalomba fulladt, bossok hiánya, közepes történet, kevés helyszín, az irányítással és a harccal nem volt gond nekem 7-8pontot ér és ennyi.
Meglesem a Day's Gone-t ha bejön megy is GoW4 cserére.
49.
49.
kamgecam
#48: Áh, sajnos inkább unatkozom. Oly mértékben közömbös számomra random emberkék internet véleménye mint a jobb oldali valagamon a szarcsimbókos szőrszál. Ritka a jó humorérzékkel és józan paraszti ésszel megáldott emberek száma internet körökben akiknek a véleményét komolyan tudnám venni. Csak szórakozni járok ide nem a társaságért.
48.
48.
godach
#46: De hát most leírtad saját magad csak fordítva. Mindegy, milyen civilizált fejti ki az ember ha valami nem tetszik neki, neked meg igen akkor rögtön ugrasz.
45.
45.
DeKor
Teljesen érthető döntés. Mivel a God of War lett a 2018-as év egyértelmű bajnoka, az lenne a furcsa, ha nem készülne róla dokumentumfilm.
Hogy ez kit zavar, kit nem, vagy kinek mennyire tetszett a játék, huszadrangú dolog. Ha elegendő embert érdekel - márpedig nyilvánvalóan így van -, akkor elkészül.
43.
43.
Ps fanboy
#41: Azt én nem tudom, hogy ki engedheti meg, vagy ki nem engetheti meg magának azt a pártízezer forintot, amennyibe egy konzol kerül. Meg azt sem tudom, hogy ki venné rá magát, egyáltalán, hogy konzolon játszon ha mondjuk PC-és. Ez nem egy bibió-kakaó akart lenni ha nem tünt volna fel. És nem is erre irányult az a mondatom. Csupán csak jeleztem, hogy a gyűlöködőkdő emberekből is elég sok van, ha van pénze konzolra ha nincs, nem ez a lényeg, mert lehet, hogy nem is akar konzolon játszani azért a két játékért ami mondjuk érdekli. De mégis itt van, mégis nyomja ki magából az epét. És személy szerint én, az ilyen emberektől mindig jobban féltem, mint bármilyen szerencsétlen fanboytól. Erre számos példa van a való életben is, hogy miért gázabbak az ilyen emberek.
41.
41.
#39: Igen, és ez az "érvelés" 2007 nyarán megbukott már. Kvázi 12 éve is kicsit ciki volt ezt mondani, de ha gondolod toljad, hiszen az óta sincs a szerencsés kiválasztottakon kívül senki, akit Isten PS4-hez juttatott. Persze szigorúan kizárásos alapon. És nyilván 2013 november óta egy ember sincsen, akinek volt, vagy akár vehetett is volna PS4-et. És ezek sehogyan sem tudták kipróbálni a szóban forgó játékokat, csak azért mondják, amit mondanak, mert zsigerből gyűlölik azt, amit nem kaphatnak meg. ...
36.
36.
Ooorky
#35: Mivel sok birka éjszaka közepén is kommentel róla, hogy erősítse a nyájszellemet.

PS4-em (is) van, de magasról teszek a játékra.
35.
35.
kexiaxel
Bírtam azokat az állításokat amikor beharangozták lesz új GoW. :D
"Nem lesz az a játék nagy durranás"
"Majd elfelejtik mint a többit csak a reklám meg a felhajtás a sok" "Azért mondjátok, hogy jó játék mert Sony fan boyok vagytok" (volt vagy 100 negatív komment)
Itt van!!! Eltel egy év bezsebelt egy csomó díjjat és még mindig ez a játék folyik a csapból is!!!
34.
34.
Fata Morgana
#26: A FIFA 16-ról volt pár hónapja "Gyároriások" címmel azthiszem a Nat Geo-n vagy a Dscovery-n nem vagyok nagy rajongója de érdekes volt, 180 egynéhány kamerával vették fel a "mocap"-ot a fickó nyilatkozta hogy így 90%-kát rögzíteni tudták az összes mozdulatnak, a becsúszásoktól, a labdakezelésig, így az utómunkálatok nagyon rövid időt emésztettek fel.
Mutatták hogy szeknelték be a játékosok arcát, és még sok érdekességet.
Komolyan mondom arra a 40-45percre lekötött.
33.
33.
Csoki80
1 éves szülinap, inkább 14 ;-)
32.
32.
godach
#30: Jaja. Igazad van. Míg nem lehet írni arról, hogy készül a 2. Rész addig is ütni kell a vasat. Az, meg hogy nem álhírekkel, pletykákkal tömik a betét hanem változatos anyagokkal, külön szimpatikus.
31.
31.
momant
Nálam a Gow nem ütött túl nagyot ( karakterek személyiségbéli egyszerűsége, főként kratos, +régiek dinamikája jobban megfogott mint a nagytérképes keresgélés( ilyen már van.) a főboss fightok is elmaradtak, különböző perspektívák, stb...), szóval a művészi egyedisége sztem elmaradt az előzőektől is ( tegyük hozzá a saját korukban ) és elmaradt nálam néhány tavalyi címtől is .Ettől függetlenül sztem el lehet fogadni,h erről dokumentum film készüljön. aki odáig van érte , vagy érdekli a szakma, megnézi, aki nem nem... . nem kell ezen rugózni. jöhetne minden játék után ilyen. az , h így managelik , marketingelik a gowot, nem bűn sztem. Inkább talán az az emberek bánata, h a többiről nincs ilyen és sztem is valamilyen szempontból túlhypeolt a gow, de annyira monumentális , jól összerakott játék , h bőven megér egy dokumentumfilmet.
30.
30.
Max3000
#29: Én nem értem,hogy mit nem lehet ezen érteni vagy mit kell ezen rugózni.Marketing stratégia.Most komolyan,mit nem lehet ezen érteni?Aztán most jöhetsz te is azzal,hogy dehát a játék már elkészült, magát a frencsájzot kell stabilan köztudatban tartani vagy magasabb figyelemközpontba emelni a jövőt is nézve.Lesz még biztosan hír róla,fel ne vágjátok az ereiteket....
29.
29.
shatterhand
#26: Gow1ben alapból benne van. Ilyet bele kell rakni. Jó nézni. De 1év mulva making of? Hol volt eddig. Nem vele van a baj, hanem az időzítéssel. Most akkor évekig fogják nyomni az utózöngét? Játék premier előtt is van túlzás, ahogy utana is.
28.
28.
#26: Pontosan.

Én megnézem, furcsa lenne, ha nem érdekelne az egyik hobbim kulisszák mögötti világa.
26.
26.
Marcus88
Nem kötelező megnézni,de biztos lesz akit érdekel.
Bepillantást nyerhetünk,hogy egy jelenleg top fejlesztő csapat,hogyan dolgozik nap mint nap.
15.
15.
PS4jacksony
Mondhat bárki bármit de az a tényen nem változtat...
Mára a God of War a világ elsőszámú és legjobb játéka.

Minden amiről ez a szakama szól amiért szeretünk játszani , egyetlen játékban megtestesül.
Olyan húzóerő a Playstation mellett amihez nem lesz fogható egyhamar ez egészen biztos.
14.
14.
godach
Kawada, max és Ultimate. Nem akarok valami profilképet belőni? Mindig keverék titeket :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...