A Switch már a Nintendo 64-et is beelőzte

  • Írta: zoenn
  • 2019. április 23.
  • Biznisz
Szép csendben újabb mérföldkövet ért el a népszerű hibridkonzol, hiszen a Switch eladásai már a Nintendo 64-ét is túlszárnyalták a minap. A VGChartz adatai szerint a masina már 33,15 millió egységnél jár.

Miután a Switch a Wii U-t és a GameCube-ot is beelőzte, csak idő kérdése volt, hogy befogja a Nintendo 64-et is. A legfrissebb eladási adatok szerint mindez már április elején megtörtént. 

A VGChartz szerint az április 6-án véget ért héten újabb 200 ezer masina ment el, ennek eredményeképpen a Switch már 33,15 millió eladott egységnél jár, szemben a Nintendo 64 32,93 milliójával. 

Ami a legszebb, hogy a hibridkonzolnak mindez két év alatt sikerült, míg az N64-nek hat év - a konzol teljes élettartama - kellett ehhez. A következő konzol, amit a Switch megelőzhet, az a NES a maga 49,1 milliójával. Mondanunk sem kell, megvan rá az esélye. 

Persze mindezek csupán független adatok, a Nintendo a legújabb üzleti jelentését április 25-én fogja közzétenni, akkor kapunk hivatalos számokat is. 

Ezek is érdekelhetnek

12.
Ooorky
#11: Tegnapelőtt jelentette be a Nintendo, hogy a Tencent fogja forgalmazni a konzolt a kínai piacon (ugyanúgy, mint a PS4-et), úgyhogy meg fognak ugrani azok a számok.
11.
Krezy
Helyesbítek..

"A következő konzol, amit a Switch megelőzhet, az az Xbox One a maga 41 milliójával. Mondanunk sem kell, megvan rá az esélye."
9.
zimonyini
#5: Te olvasol is vagy csak mondod az okosat?
8.
Ultimate
#5: A nintendo világ életében tartotta az árát hw és swszinten egyaránt. Bizony európában is sikeres, erre mi sem jobb bizonyíték, mint az hogy a "legkisebb"(értsd jelenleg legkevesebb user) platform játékeladásai az eu-ban is lazán felveszik a versenyt akár a több platformos fullos AAA játékokkal. Ráadásul sokan meg is tartják ezeket a játékokat. Ez van. Nem véletlenül népszerű dög, hiába a magas ár és a gyenge hw. Kuváló játékok vannak rá single és otthoni partizásra egyaránt, ráadásul kézben tolható.
7.
Ooorky
Meghajlok nagysága előtt, hiszen mindent jobban tud.
Én amit eddig Switch-en kitoltam azt árában be tudtam cserélni eddig másra, PS-re viszont nem is veszek fizikait, mivel online még a használtnál is olcsóbban megkapom megjelenés után 2-3 hónappal (ezért is sietnek sokan az eladással mielőtt beleállnak a földbe az árak).
Nintendo elég nagylelkű, profilon lehet e-mail címet cserélni ha már nem kell, sokan árulnak profillal együtt is Switch-et.
6.
TheFlash
az meg a másik hogy digitálisan azért nem akarok vásárolni semmit, mert abból pénzt nem tudok kiszedni, mi van ha az egész nintendó világ nekem nem tetszik? Érted... megveszem azt az 5-6-7 exklúzív system seller játékot, egyik se tetszik, és bumm, nem tudom eladni, mert accountot nem nagyon vesznek emberek, sok oldalon tiltva is van az eladásuk, és a tényleges pénzt nem fogod megkapni érte. Míg digitális játékok esetében megtudnád csinálni, hogy nyomott áron megveszed, kipróbálod, és ha nem tetszik ugyan annyiért tovább adod...

Nézegettem ebayen, az összes használt játék az eredetivel megegyező áron van, a "nagy" game.co.uk oldalán is annyiért vannak használt switch játékok mint az eredetik, pedig emlékszem az xbox 360-hoz iszonyat jó áron lehetett használt játékokat venni ott :/

Lassan ott tartok, hogy megérné egy banolt CFW-s gépet venni, mivel a ban miatt amúgy is sokkal kevesebb az ára, és cfws szóval lehetne backup játékokat futtatni rajta. Mellesleg egy CFW-s switchet sose lehet onlinera vinni, mert még ha OFW-t is raksz rá (hivatalos firmwaret) akkor is a logokból visszaolvassa hogy mit csináltál és lebannol. Ez egy nagyon kétirányú utca.

Kár pedig kiróbáltam volna a Mario Kartot online, vagy a Tetris 99-et, esetleg a Super Smash brost... :/
5.
TheFlash
#4: ez elég badarság, már elnézést, de a PS4 esetében pl megjelenik egy játék, az a PS Storeban 20 ezernél kezdődik, majd a deluxe edition stb... Na ezt te ÚJONNAN, nem hivatalos boltban hanem apróhirdető oldalakon 14-16 ezerért megtudod venni, 1 hónap múlva meg használtan 10 ezerért kb. De ez azért van így, mert valaki megveszi, kitolja 3 nap alatt kb, felrakja elsőként használtan 15 ért. Aztán valaki 4 nap alatt tolja ki, és felrakja 14500 ért, aztán aki 6 nap alatt 14000 ért és így tovább, és a végén már 10 ezerre lenyomják magukat.
És itt a PS Storeban az egész idő alatt 20 ezerért kínálják még mindig.

De mivel a Swtichnél abszolút nincs használt játék piac, max a leghíresebb címekre mint a Zelda pl, itt nincs aki lejjebb nyomja az árakat, és azok a kereskedők akik újonnan olcsóbban kínálják azok se tudnak nagyon hozzájutni a dolgokhoz... :/

Használt játék piac alatt értem a hardverapro-t, a jatekaim.hu-t, esetleg a jófogást. Ha itt nincsenek játékok, akkor nagyon sehol se lesznek, mert a hivatalos boltok pl Konzolstúdió tuti nem ilyen olcsón adja a dolgokat, se az újat se a használtat, mert keresni akar rajta, míg a sima játékosoknak 1-2 ezer ft bukás simán belefér.
4.
Ooorky
#2: Azért drága mert online se lehet olcsóbban beszerezni, ha a Nintendo is 80-90%-os leárazásokat csinálna az eshop-ban akkor a használt játékok ára is beleállna a földbe, mint a többinél...
Mellesleg FB-n a magyar Switch használt adok-veszek-cserélekben nagyobb élet van, mint a PS4-esben (Xbox-om nincs, azt nem figyelem).
3.
zimonyini
#2: Igen ez elég bosszantó, bár én úgy tudom Japánban és Amerikában is arany áron vannak a használt játékok. Ennek bonyolultabb okai is vannak, pl: https://www.eurogamer.net/articles/2017-03-10-why-nintendo-switch-games-are-ending-up-more-expensive
2.
TheFlash
de HOL lett ez ekkora siker? Mert itt európában tuti nem, gondolom megint az USA meg Japán. Csak azért mondom, mert a használt switch játék piac itthon, meg úgy egész európában kb 0, nevetséges áron adják a használt játékokat európaszerte, ez azt jelenti hogy kevés van belőle és nem nyomkodják le egymást. Míg pl a PS4 vagy anno az xbox 360 esetében kb mindenféle játékot lehetett venni a használt piacon, akár itthon is nem kellett ebayezni. :/ Így tökre nem éri meg a szviccs, rohadtul arany áron vannak a játékok, 1000 éves Dark Souls 40 dollár, 1500 éves Cities Skylines 40 dollár, Minecraft 30 dollár, Monster Hunter generations 60 dollár, Mario Kart 8, ami ugye csak egy Switch port 60 dollár.

Are you F-ing kidding me ?!
1.
zimonyini
A valaha volt legkirályabb konzol talán számomra, nem gondoltam volna, de a portability a legjobb dolog ami történhet egy otthoni konzollal.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...