Hivatalosan is bemutatkozott a Valve Index

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 1.
  • Hardver
Link másolása
A korábbi szivárgások után a Valve hivatalosan is lerántotta a leplet saját fejlesztésű VR-szemüvegéről, a Valve Indexről. A headset nem lesz egy olcsó mulatság, cserébe elég komoly dolgokat ígér.

A Valve Index egészen borsos áron jelenik meg június 1-jén, a headset ugyanis 499 dollárba kerül majd. Erre leginkább azon felhasználóknak érdemes benevezniük, akik rendelkeznek már HTC Vive-val, az Index ugyanis kompatibilis lesz annak base stationjeivel. Viszont ha a mindent tartalmazó kiszerelést akarjuk megvásárolni, akkor 999 dollárt kell fizetnünk, ami tartalmazza a szemüveget, az érzékelőket és a Knuckles néven futó kontrollert is.

Ezért az árért szemenként 1440x1600 felbontást, az OLED-nél 50 százalékkal több subpixelt ígérő full-RGB LCD-kijelzőt és 120 Hz-es képfrissítést kapunk. Kísérleti jelleggel lehetőség lesz a 144Hz-es megjelenítésre is, továbbá a szemüveg támogatja az összes olyan játékot, ami 90 Hz-re lett optimalizálva. Megnövekedett a FOV, ami a HTC Vive-nál 20 fokkal szélesebb lett. A beépített hangszórók mellett kapunk majd külső hangszórókat is.

A kontroller, a Knuckles 87 különböző szenzort tartalmaz, a markolat például nyomásérzékeny lesz, és bár lesznek rajta gombok, azokat nem feltétlenül kell majd használnunk. Az ujjainkat egyenként detektálja, vagyis meglehetősen precíz irányítást ígér a Valve, ráadásul a saját kezünk méretéhez lehet majd igazítani a Knucklest. A kontrollerek 279 dollárba fognak kerülni, ha a headsettel együtt szerezzük be, akkor 749 dollárt kell fizetnünk. A külön megvásárolható érzékelők 149 dolláros árcetlit kaptak.

53.
53.
Norbert0611
elvileg már meghalt 2017-ben, erre meg elkapkodnak minden egyes darabot minden új fajta szenuvegbol és majdnem hogy már csak jövő évi postazassal tudnak szállítani
52.
52.
Norbert0611
Hát ilyen ez a VR szakma
49.
49.
Norbert0611
#46: Én viveal kezdtem, de annyira szörnyű volt a kontroller, a műanyag lencsék hogy azt tanácsolták cseréljem le egy oculusra:D És annyira más világ lett hogy annál ragadtam,a viveot meg mamajdnem kidobtam a kukába! Amúgy ha valaki csatlakozna ,akkor itt van egy magyar vr közösség cím, itt segítenek mindenben vr ügyben: https://discord.gg/hsT86Vq
48.
48.
Norbert0611
#47: Hát...nekem lesz eladó darab 250-280 euróért ,pár hét múlva három szenzorral:D
47.
47.
Back2U
#45: Egy 1070-em van csak, de egy rift lehet befigyel majd, ha látok normális árban végre, mert azért kicsit félek ennyi pénzzel belepattanni valami teljesen újba.
46.
46.
psy123
én oculus dk1 dk2-vel kezdtem, az élmény nagyon jó volt viszont a felbontás borzasztó. utána vive-ot vettem, aminél a járkálási lehetőség és a kézi irányító hatalmasat dobott az élményen, per pillanat is et használom, az oculusoknál ezerszer jobb, mondjuk az új oculust még nem próbáltam.

ott is lehet már járkálni?

ha nagyon jók lesznek a vélemények erről a valve-esről, lehet hogy benevezek rá
45.
45.
Norbert0611
#44: Psvr az abszolút felejtős ! 1 cím miatt venni kész öngyilkosság! Jobban jársz egy The Forest-el pc vr-on és az mellé még találsz kismillió jó horror címet pc-re
44.
44.
Back2U
#43: Igen. Arról és a riftrol. Azzal a kettővel volt élményem.
43.
43.
Norbert0611
#41: Várjál...te most a psvr-ről beszélsz?
42.
42.
Back2U
#39: Ezért ismerem be hogy tévedtem, de a súlya akkor se volt a legjobb. Nyáron tuti nem használnám :D
41.
41.
Back2U
#39: Nem az a baj, hanem hogy egyszerűen nem vonzott semmi hizza. Most már a resi7 vonz, csak már késő ugye. Várok most egy combos akciora
40.
40.
Norbert0611
#38: Barátom 1070ti-rol 2080-ra váltás után jött rá hogy az Elite neki csak 45 fps-el futott addig, nekem a 1060 után 1080 jött ,amivel már nem volt észrevehető probléma , jelenleg a 2080tivel meg abszolút nincs semmi gond! Ezen a téren maximalista vagyok ,mégha nincs is szüksége ekkora kartyara
39.
39.
Norbert0611
Én 1060-al kezdtem! A demok elmennek vele, az összes kb , amit ingyenesen lehet megszerezni! Viszont a vásárolt játékok már nem annyira! A legnagyobb probléma hogy az emberek nem tudják mit is kellene látni,a 45fps-t aztarohadt élménynek fogják fel és nem is gondolkodnak hogy lehetne ez jobb is! De ugyanúgy ahogy te ,nem sok ember akar vásárolni Magyarországon, mert úgy vannak vele hogy ha drága volt a szemüveg, akkor legyen már minden ingyenes rá!
38.
38.
Back2U
#37: Ha pedig tévedtem azért elnézést kérek. Viszont továbbra is állítom hogy normálisan ment 1060-nal, viszont nem sasoltam meg a grafikus beállításokat.
37.
37.
Back2U
#33: Ha már nekem mondod hogy nem értek hozzá. 1060-nal játszottam rengeteg demoval amikor ki voltak téve havernál.. és minden jól ment. Nem volt fejfájás.
36.
36.
Norbert0611
Ha nekem kellene velemenyt mondani én aztán állítanám hogy mondjuk a 8 millió headsetbol kb 1 millió van VR bárokban , 2-2.5 millió porosodik,mert nem akarnak pénzt kiadni játékokra és nen akarnak online lenni,2.5 millió jatszik single vagy esetleg multis SIM játékkal, amaradek meg a hardcore VR játékos, mint ahogy mi is! Az unalom illetve a porosodas betudható annak hogy sok ember azt hiszi a VR teljesen kiszolgálja őket ha egyedül játszanak ,pedig nagyon hamar ,akár fél óra alatt unalomba fulladhat...Nagyon sok új játékos nem tudja felvenni a versenyt egy VR shooterben az elit-el, így sikitva menekülnek el " szar ez a VR " felkiáltással! Tökéletesen más világ ez érthető, mikor bejön a "nekem van 10.000 órám a counter strikeban profi vagyik", aztán 5 perc múlva rájön hogy itt nem megy az egér-billentyu kombó
28.
28.
Back2U
#27: Ebben volt egy kis leereszkedő hangvétel. Szerintem ha valakinek ez kell, megteheti, megveheti részletre, stb. Csak nem akarja. Nem érdekli, kéne gy selling point. Én bevallom nagyon vacilláltam hogy akkor 1030 helyett 1070 meg proci, vagy pedig maradék penz és PSVR, de végülis a PC-t választottam. Valahogy azt éreztem nincs elég behúzó erő, és gyerekcipőben jár a dolog. Volt a fejemen VR, és király fantasztikus, szerencsére szemüvegem sincs, szóval azzal nem kellett baszkodni. Viszont, ez egy kurva nagy viszont. A headset meleg, és nehéz. Nagyon nehéz, és most per pillanat minél több mindent tesznek bele, annál nehezebb lesz, a kijelző felbontása bár nem rossz (oculus rift), de még van hova fejlődni. Gépigény. Egy 1060 megmozgatja egesz szépen mar, szóval az nem olyan veszelyes, csak tartsa a 60 FPS-t. Anélkül borzasztó volt.

Szerintem egyrészt meg kell szokni, másrészt rengeteg helyen kell fejlődni, hogy igazán kényelmes legyen, minimális kábelekkel, minimális súllyal, és egész jó úton halad.
12.
12.
Norbert0611
Csak az én véleményem, ha valaki megsértrtődik,megsértődik, nem érdekel! A vr nem a csórók játéka! Mióta megvan úgy tekintek a monitoros játék minden fajtájára, mint öreganyám 40 éves videoton tévéjére...Jó...elmegy...de sokáig nem használnám! Rosszullét...mindenki rosszul lesz, ha hülyén használja,nem a leírtaknak megfelelően, ha nem akarod megszokni és kifogásokat keresel, nem a te asztalod, ne érdekeljen, a ferrarinak sem írsz üzeneteket gondolom hogy szar autót gyártanak mert nem tudod megfizetni. Ha nem értesz hozzá minek kommentelsz? A valve nem tért volna át a vr pályára ,ha nem látna benne fantáziát, de lát, lassan 10 milliós felhasználói kör van, persze hogy kidob egy headsetet...akinek ez drága annak ott az oculus...jaaaaa hogy gép is kell hozzá? áháááá...a fejlesztés az bizony drága, de szerintem három évente mindenki elbír egy olyan gépet ,amivel három évig nincs gond! nincs tartalom? Dehogynem ,csak fizetni kell érte...az ingyenes tartalmak nem szolgálnak tartalommal, nem csak a beat saber létezik ám! Ha nem érdekel a vr és nincs pénzed rá, ne foglalkozz vele, de általában csak azok foglalkoznak valamivel, ekiket valamilyen szinten rosszul érint hogy ők nem lehetnek részesei egy ilyen világnak és inkább negatívan állnak hozzá! Szervusztok
4.
4.
Dízel
#3: *egér+bill kombó
3.
3.
Dízel
mozgást megoldották? vagy még mindig teleportálni kell pontról pontra ? ha igen vicc az egész. ennek ugy kell működnie mint az egész bill kombónak, csak vr szettben. különben nem több egy techdemonal az egész.
2.
2.
crytek
Nem csoda hogy nem terjed a VR.. Ilyen áron csak az elvetemültek veszik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...