Steam - egymilliárd regisztrált fiókkal

  • Írta: szlav
  • 2019. május 2.
  • Biznisz
Link másolása
Április végén hatalmas mérföldkövet hagyott maga mögött a Steam - az online játékpiacra már több mint egymilliárd felhasználói fiókot regisztráltak. Ezek közül 90 millió felhasználó aktívan használja a szolgáltatást.

Valószínűleg Gabe Newell sem gondolta volna, hogy a Half-Life 2 sikerein felfuttatott online játékáruház, a Steam egyszer olyan népszerű lesz, hogy az emberiség egyheted része feliratkozik majd rá. Oké, nyilvánvalóan a valóság ettől igen messze áll, hiszen a regisztrált fiókok egy igen nagy szelete valószínűleg bot-, illetve spamaccount, vagy éppen teljesen inaktív, de a szám akkor is szépen fest.

A Steam ID Finder adatai szerint április 28-án regisztrált az oldal egymilliárdodik tagja. Az új felhasználó pedig egy olyan közönséghez csatlakozott ezzel, ahol több mint 90 millió játékos ügyködik aktívan, havonta legalább egyszer belépve – ez pedig már lassan egy féléves adat, a szám azóta csak nőhetett. A Steam folyamatos, gyors növekedését egyébként nem kis részben az ázsiai régiónak köszönheti. Kínában egyre népszerűbbé válik a szolgáltatás, így az ország felhasználótábora lassan az európai, vagy amerikai játékosszámhoz mérhető lesz.

17.
17.
Firsttime
Szerintem két éve fel se telepitettem...
15.
15.
crytek
Rengeteg a fake ,bot , farmolos ,csaló account... Emlékszem amikor a szenes buli volt egy téli sale alkalmával 50-100-asával gyártották az accountokat az emberek
13.
13.
godach
#11: Mármint ezt úgy értem, hogy ha kapható 6k játék a steamen akkor azt a steam egyik szerverparkjából töltöd le. Tehát a tárhelyet, sávszélet, karbantartást és minden vele járó dolgot ő áll, nem?
12.
12.
GAMEROD
Na meg nyilván olyan fiókok is vannak amelyek tulaja már nem él, nem is kevés. Kíváncsi leszek hogy hosszabb távon mi lesz ezekkel a fiókokkal.
11.
11.
godach
Lehet én vagyok naív, de tényleg nem értem ezt a nagy steam utálatot.
Gabe kapja az ívet, a steam kapja az ívet stb.
30%-ot levonnak de ellenben állnak mindent.
Mondjuk, ezzel nem vagyok tisztában de ha a steam árulja a játékom akkor a szervert is ő biztosítja, nem?
Tehát én mint Norbi nem kell hogy rendelkezzek egy olyan szerverrel ami akár több ezer felhasználót kiszolgál, hanem a kiadásért felelős steam foglalkozik ezzel.
Multi téren szintén. Vagy hogy van ez?
Steam csak kódot nyomtat, árul, levon és minden mást intézzen el a fejlesztő vagy hogy?
10.
10.
markoci555
kíváncsi lennék akkor már valami statisztikára is, pl mennyi a scammer bot, amivel csinálnak-e valamit egyáltalán, vagy maradnak a rendszerben tiltott funkciókkal

mert ezzel a számmal így kb kitörölhetjük... pl hogy ne menjek el messzi vizekre a botokkal, rengeteg felhasználó jött csak a csgo ingyenessé tételével
szerintem ott volt vagy 1 milkó vac 1 hónap alatt simán, és akkor azokhoz hozzá se nyúlnak újra
9.
9.
SLi
#8: uhh
néha azért keményen debil arcok bukkannak itt fel
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...