Days Gone - szélsebesen jönnek a frissítések

  • Írta: szlav
  • 2019. május 2.
  • Letöltés
Imádtuk a SIE Bend Studio nyílt világú zombis túlélőjátékát, de mi sem tudtunk elmenni annak technikai hibái mellett. A fejlesztőcsapat szerencsére mindent megtesz azért, hogy tökéletes polírt kapjon a játék.

Szinte egy nap sem telt el úgy a Days Gone megjelenése óta (és az azt megelőző héten sem), hogy a Bend Studio ne adott volna ki egy újabb hibajavító frissítést a zombis kalandhoz. A tesztünkben mi megemlítettük a játékban fellelhető technikai hibákat, legyen szó az időnkénti belassulásokról, a későn betöltődő textúrákról, vagy az apróbb bugokról. Az írás azonban egy korábbi verzió tapasztalatai alapján készült, s habár a premier napjára sem lett hibamentes az anyag, a fejlesztőcsapat láthatóan éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy idővel szinte minden gikszert orvosoljanak.

Ezen hír publikálásakor az 1.07-es verziószámon áll a program, s habár a leírás az általános hibajavításokon kívül nem sok konkrétumot árul el, érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi frissítések tényleg érezhetően stabilabbá tették a játékot. Jó látni tehát, hogy a stúdió a megjelenés után sem hagyta magára a Days Gone-t. Azt viszont reméljük, hogy a fejlesztők a munkával végezve hamarosan hátra dőlhetnek és tarthatnak egy kiadós pihenőt – megérdemlik, az egyszer biztos.

A Days Gone kizárólag PlayStation 4-en jelent meg. A játékról készült tesztünket itt találjátok.

69.
Ultimate
#64: Nem sokra menne szakember a gamekapcsos troll adataiddal ígyez kimarad. :)
68.
Marcus88
#67: +1
Te is kapsz egy nagy pluszt!
67.
delphijos
Azt mondjuk én sem értem hogy az miért baj ha valakinek az “általános értékénél” jobban tetszik valami. És ugyanez fordítva, ha nagyon nem. Miért kell ezt állandóan platformhoz “kötni” hogy CSAK EZ az oka ??? Tényleg leszarom, de ki a fene mondta hogy minden egyes PS ex. cim a játékfejlesztés nonpluszultrája ? A fiam pl. odáig van a Crakdown 3-tól. És baromira nem azért mert “exluzív”. Szerintem nem is tudja.... Na és ?
66.
Marcus88
#62: +1
Nagyon szépen kifejtetted az igazságot!
65.
godach
#62: Pontosan.
A SoD első részének még, mivel majdnem indie kategóriában indult megbocsájtható volt de a másodiknak már bizony ilyennek kellett volna lennie.
A Bend megérdemli az elismerést. Nem igazán tudom, mennyire vannak az ex stúdiók nyomás alatt de remélem a második résszel űberelni tudják ezt.
Mondjuk én még sony exként sem mondanám azt hogy ez egy gyenge produktum. 1-2 óra játék után, én bizony tuti vennék csak emiatt a játék miatt egy konzolt.
64.
DeKor
#61: Ezzel mindenképpen szakemberhez kell fordulnod. Nem miattunk, mert a mi életünkre semmilyen módon nem vagy kihatással, hanem magad miatt. A te életed lenne jobb tőle.
63.
A Pulyka
#58: A 2013-as Tr 9.5 pontot kapott itt a GK-n, a masodik 9.3-at, a harmadik meg teljesen jogosan 7.5ot.
Csak fogom a fejem, hogy neked tenyleg nincs jobb dolgod.
62.
Kawada
Én egy dolgot nem értek. Hogy a lőcsbe jutottunk ennek a játéknak a kapcsán oda, hogy túl vann-e értékelve az exek vagy bármi más, vagy sem. Ez a játék sok helyen azért kapott bővel negatív pontokat, mert sony extől kevés... 71-72 pont körül áll Metacriticsen, ez kb. az amiről itt megy a közmegegyezés. Szerintem mindenki 7-8 pont közé sorolja. Kibaszottul nincs összességében se túl, se alul értékelve ez a játék. Ez a játék egy hatalmas ugrás a készítőinek. Ps1, 2 óta nem dolgoztak nagyobb, A közeli játékon, csak handheld dolgokon. Nem saját címeken ráadásul. Nem játszottam még ezzel, de látatlanban is meg merem neki adni, hogy egy remek kis játék. Mérföldekkel kiforrott mint mondjuk egy state of decay, amit próbáltam is. Ez akármikor látszik.
Simán ott a lehetőség, hogy a következő játékukkal sokkal nagyobbat tudnak durrantani. Nem mellesleg lehet, hogy sony ex-nek gyenge, de pl. az MS a komplett genben nem tudott egy ilyesmit lerakni a fejlesztőivel. És ezzel persze nem akarom ide terelni a beszélgetést, csak azért tartsuk szem előtt ezt is. Nem gigaex, de az látszik rajta, hogy talán-talán kinevelődhet(ett) belőlük olyan, aki legközelebb húzós címre lesz képes. És én ennek nagyon örülök személy szerint. És lehet szídni a sony-t, de egy viszonylag kis képességű csapatba feccöltek nem kevés pénzt, és hagyták őket 4-5-6 évig dolgozni egy játékon úgy, hogy előtte spin off játékokat csináltak a nagy címeikhez, handheldre. És ez baszott nagy luxus a mai játékiparban és hatalmas lehetőség egy fejlesztőnek.

Bocsi ha kicsit off lett, de kikívánkozott. Az anyázást meg szerintem csírájába fejezzük be. Inkább menjen tovább az értetlenkedés.
61.
Ultimate
#59: Akkora aggodalomra nem ad okot mint az amekkora kudarcot vallott anyád nevelésből. Bár félkegyelműt nevelni mindig nehéz aláírom. És persze én sem kötözködésből mondom. :)
60.
Duken
#56: Egyetértünk, Te az igazság másik oldaláról nézed.Nem imondtam hogy generációcsúcsa játék és hogy w3 szint csak azt hogy ezt is annyira élvezem mint a w3at. De nem w3 szint ez nyilvánvaló.
59.
DeKor
#58: Azért ezek nagyon durva tévképzetek. Ha már kijártad az általános iskolát, ezt mindenképpen kezeltetni kellene. És ezt tényleg nem kötözködésből mondom, komoly aggodalomra ad okot, amilyen sajátosan érzékeled a világot, ami körülvesz.
58.
Ultimate
#56: És akkor eljutottunk megint oda ha az új TR-ek Sony exek lennének most 9 pontozás menne és a köpködés a kritikusokra mint jelen esetben.
Érdekes hogymíg ott képesek meglátnisony-s arcok a hibákat és felróni addig itt pontosan ugyan ezek a hibák "apróságok"....
57.
Nyarlako
#53: Nálam ránézésre 6 pont. A Bloodborne 7 és nem egy súlycsoport.
56.
Ultimate
#51: Hdr-től nem lesz élesebb, részletesebb a grafika.... Max szebb színek jobb kontraszt... 7 alattiak viccesek. Pont mint a 8 fölöttiek.
Van2-3 noname fos oldal amik 5 perc hírnévért lehúznak bármit pl Slant. De a kritikusok java 7-8 pontra értékelte. Annyit ér.
Az hogy mellette trollok és fanatikusok csapnak össze metán irreálisan alacsonyra illetve magasra értékelve megint más tészta. A lényeg hogybármennyiretetszik ez nem egy 9 pontos musthave generációcsúcsa játék mint egy rdr2 vagy w3. Ott vanahol az új Tomb Raider széria.
54.
Duken
#52: Jaj nem akarok én megfelelni csak zavar ha hiteltelen dolgot állítanak.Tudatlanságból vagy rosszindulatból azt én leszarom. Azért köszi, jófej vagy! :)
53.
Duken
#42: Nincs időm komédiázni. A 7-8 pontal nekem meg semmi bajom de a 7 alacsonyabb pontszámok egyszerűen irrelevánsak. Szerintem az a komédia hogy pont a látványba állsz bele. 1000 más dologba bele lehetne kötni, bele tudnék kötni. A grafika nem tartozik ezek közé.
52.
DeKor
#50: Mérföldes különbség van aközött, hogy valaki szeret valamit (akár túlzottan is), és aközött, hogy valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy márpedig az a bizonyos dolog nem is olyan jó, ahogy te látod.
Szeretni valamit, elismerni, hogy valami jó, egy teljesen normális emberi dolog. Esetenként túlzásokba esni ebben, szintén emberi dolog.
De azon görcsölni, hogy te miért szeretsz valamit, és ne szeresd annyira, simán butasággal egybeforrott rosszindulat. Nem kell ezeknek az embereknek megfelelned.
50.
Duken
Srácok 30 év pluszba vagyok, ahogyan itt páran. Nincs szükségem arra hogy bármit is felszpjak vagy leszpjak. Azt mondom amit látok, a többit leszarom. A Days Gone ps4 pron, elsőosztályú, 4k hdr tévével szebb mint a Rdr2. Színesebb, hdrel gyönyörű szinek vannak benne. Élesebb a kép a grafika. Ez van.Tessék megnézni a Digital Foundry DG hdr elemzését ha nekem nem hisztek. Ha gondoljátok akit érdekel privátba meghívom hozzám a kis gaming barlangomba és egy sör mellett lecsekkoljuk. No homo. Gk találkozó. :)
49.
Kawada
#34: No igen... gyakran megy itt a trollkodás a felszopással, de ha valami irgalmatlanul túl van szopva, azok a Rockstar játékai... Röpködnek a 10/10-ek és a 100%-ok olyan könnyedén, mintha csak egy tálca sör után kellene hugyozni...
47.
Fata Morgana
#44: Nem igazán hogy mi vagy azt inkább nem fejteném itt ki.

Hogy is volt az mikor egy pár napos DG. cikknél konkrétan elkezdted játszani (a nem létező) agyad hogy milyenek az emberek nem tudják mit akarnak pedig volt már videó stb..stb én még sohasem tévedtem (enyhe komplexus de inkább hagyjuk) persze konkrétum sem hogy kinek szól (ez a felhívás keringőre hátha valaki visszaválaszol és vitázhatok egy jót)stb.. válaszoltak is jött 2-3 ember aki elmagyarázta mennyire vagy szűk látókörű.

Na ez vagy te, szerintem hanyagold is rám fordított figyelmet mert nem tudom viszonozni.:)
45.
delphijos
#42: Bocs, de most szerintem nincs igazad. Az RDR2-nél pontosan ismert hogy ps-en nem a legszebb a checkerdboard miatt. Ha valaki csak ezen játszik vele, simán el tudom képzelni hogy más game-t szebbnek lásson. De legalább "élesebbnek".
44.
DeKor
#41: Oké, valaki magyarázza el neki, akinek van ehhez idegzete, én nem vagyok óvodai pedagógus.
43.
Ultimate
#42: -j kösz szerkgomb...
42.
Ultimate
#33: Az ilyen kijelentéseken bocs decsakfelröhögni tudok. Pláne hogy a látvány egy szint. Ti tudjátok. Ettől még irreális a pontozás és emiatt pont nemazokat az "újjságírókat" kell leszólni akik a közelgő prevgen elött mernek beszélni egy sonyexhibáiról.
Ez a játék messze van a W3, Rdr2 szinttől. Senki sem mondta hogy rossz lenne, de maradjunkmár a realitás talaján mert kezd komédia lenni... Aztán csodálkoztok ha felszopásról meg sony exek iránti elfogultságról beszélnek az emberek..
Leköt szórakoztat tetszik oké. É isvagyok így sok játékkal pl új TR-ek de nem raknám a nagyok közé ahogy ezt sem. Ha már új TR, totálisan azzal van egy ligában gameplay szinten, grafikában és techben meg alatta,sztoriban fölötte, de nagyjából ugyan azokat lehet felróni ott mint itt. Ott mégis elvan fogadva a 7-8 pont. Itt nincs. Vajon miért? Nem, nem azért mert többet érdemelne vagy jobb....
41.
Fata Morgana
#39: Legközelebb úgy "spórolhatsz" időt magadnak, ha arra reagálsz mondjuk ami konkrétan neked szól, nem kell okvetetlenkedni így elkerülendő a félreértés szövegértelmezés híján.
Neked kell a szádba rágni a dolgokat, nem nekem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...