Days Gone - szélsebesen jönnek a frissítések

  • Írta: szlav
  • 2019. május 2.
  • Letöltés
Link másolása
Imádtuk a SIE Bend Studio nyílt világú zombis túlélőjátékát, de mi sem tudtunk elmenni annak technikai hibái mellett. A fejlesztőcsapat szerencsére mindent megtesz azért, hogy tökéletes polírt kapjon a játék.

Szinte egy nap sem telt el úgy a Days Gone megjelenése óta (és az azt megelőző héten sem), hogy a Bend Studio ne adott volna ki egy újabb hibajavító frissítést a zombis kalandhoz. A tesztünkben mi megemlítettük a játékban fellelhető technikai hibákat, legyen szó az időnkénti belassulásokról, a későn betöltődő textúrákról, vagy az apróbb bugokról. Az írás azonban egy korábbi verzió tapasztalatai alapján készült, s habár a premier napjára sem lett hibamentes az anyag, a fejlesztőcsapat láthatóan éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy idővel szinte minden gikszert orvosoljanak.

Ezen hír publikálásakor az 1.07-es verziószámon áll a program, s habár a leírás az általános hibajavításokon kívül nem sok konkrétumot árul el, érdemes megjegyezni, hogy az utóbbi frissítések tényleg érezhetően stabilabbá tették a játékot. Jó látni tehát, hogy a stúdió a megjelenés után sem hagyta magára a Days Gone-t. Azt viszont reméljük, hogy a fejlesztők a munkával végezve hamarosan hátra dőlhetnek és tarthatnak egy kiadós pihenőt – megérdemlik, az egyszer biztos.

A Days Gone kizárólag PlayStation 4-en jelent meg. A játékról készült tesztünket itt találjátok.

68.
68.
Marcus88
#67: +1
Te is kapsz egy nagy pluszt!
67.
67.
delphijos
Azt mondjuk én sem értem hogy az miért baj ha valakinek az “általános értékénél” jobban tetszik valami. És ugyanez fordítva, ha nagyon nem. Miért kell ezt állandóan platformhoz “kötni” hogy CSAK EZ az oka ??? Tényleg leszarom, de ki a fene mondta hogy minden egyes PS ex. cim a játékfejlesztés nonpluszultrája ? A fiam pl. odáig van a Crakdown 3-tól. És baromira nem azért mert “exluzív”. Szerintem nem is tudja.... Na és ?
54.
54.
Duken
#52: Jaj nem akarok én megfelelni csak zavar ha hiteltelen dolgot állítanak.Tudatlanságból vagy rosszindulatból azt én leszarom. Azért köszi, jófej vagy! :)
52.
52.
DeKor
#50: Mérföldes különbség van aközött, hogy valaki szeret valamit (akár túlzottan is), és aközött, hogy valaki megpróbálja megmagyarázni, hogy márpedig az a bizonyos dolog nem is olyan jó, ahogy te látod.
Szeretni valamit, elismerni, hogy valami jó, egy teljesen normális emberi dolog. Esetenként túlzásokba esni ebben, szintén emberi dolog.
De azon görcsölni, hogy te miért szeretsz valamit, és ne szeresd annyira, simán butasággal egybeforrott rosszindulat. Nem kell ezeknek az embereknek megfelelned.
50.
50.
Duken
Srácok 30 év pluszba vagyok, ahogyan itt páran. Nincs szükségem arra hogy bármit is felszpjak vagy leszpjak. Azt mondom amit látok, a többit leszarom. A Days Gone ps4 pron, elsőosztályú, 4k hdr tévével szebb mint a Rdr2. Színesebb, hdrel gyönyörű szinek vannak benne. Élesebb a kép a grafika. Ez van.Tessék megnézni a Digital Foundry DG hdr elemzését ha nekem nem hisztek. Ha gondoljátok akit érdekel privátba meghívom hozzám a kis gaming barlangomba és egy sör mellett lecsekkoljuk. No homo. Gk találkozó. :)
47.
47.
Fata Morgana
#44: Nem igazán hogy mi vagy azt inkább nem fejteném itt ki.

Hogy is volt az mikor egy pár napos DG. cikknél konkrétan elkezdted játszani (a nem létező) agyad hogy milyenek az emberek nem tudják mit akarnak pedig volt már videó stb..stb én még sohasem tévedtem (enyhe komplexus de inkább hagyjuk) persze konkrétum sem hogy kinek szól (ez a felhívás keringőre hátha valaki visszaválaszol és vitázhatok egy jót)stb.. válaszoltak is jött 2-3 ember aki elmagyarázta mennyire vagy szűk látókörű.

Na ez vagy te, szerintem hanyagold is rám fordított figyelmet mert nem tudom viszonozni.:)
44.
44.
DeKor
#41: Oké, valaki magyarázza el neki, akinek van ehhez idegzete, én nem vagyok óvodai pedagógus.
41.
41.
Fata Morgana
#39: Legközelebb úgy "spórolhatsz" időt magadnak, ha arra reagálsz mondjuk ami konkrétan neked szól, nem kell okvetetlenkedni így elkerülendő a félreértés szövegértelmezés híján.
Neked kell a szádba rágni a dolgokat, nem nekem.
40.
40.
Fata Morgana
#30: Mondom neked is, nem érdekelnek a pontszámok, olyan tekintetben mint ahogy mások vannak vele, (különben meg sem vettem volna a No Man's Sky-t) megnézem milyen a játék miután megjelent, és ha tetszik az sem érdekel ha -3pontot kapott, mert úgy is megveszem.
A baj itt a fejekben van, mindent mérnek a mai világban ilyen-olyan mércével itt sokaknál azért "borult a bili" mert az általuk vásárolt játék nem az a pontszámot kapta amit "szerintük" érdemelne, és itt ismétlem önmagam kit érdekel hogy "ki tudja milyen újságíró" mit makogott ilyen vagy olyan oldalon, ha neked vagy másoknak kibeba..ottul bejön a játék? vagy esetleg nem jön be?
39.
39.
DeKor
#38: Sőt, tényleg megkérlek, hogy olvasd át alaposan, mert most mind a kettőnk ideje ment azzal, hogy meg kell magyaráznom neked a nyilvánvalót. Csak és kizárólag akkor reagálj valamire, ha teljesen biztos vagy benne, hogy már érted, hogy mire reagálsz.
Akkor is megesik az emberrel, hogy téved, vagy valamit félreértett, de legalább ne ez legyen már, hogy külön a szádba kell rágni minden szót. Rohadt idegesítő.
38.
38.
DeKor
#36: Aha. Látom akkor, hogy mi a gond. Szóval ezt írtad:
"Viszont jó példa arra, mikor a kedvenc játékotokról jót írnak akkor melldöngetve bedörgölitek mások orra alá, ha pedig fordítva sül el a dolog akkor "fikázzátok" őket.""

Erre én leírtam, hogy a másik oldalon ugyanez megy. Hoztam egy példát is, aminek része volt ez a 6,9-8 pontozás. De most komolyan. Olvasd el nyugodtan akár többször is, amit írtam, ha nem érted meg elsőre.
37.
37.
Duken
#21: Basszus ez milyen jó észrevétel, ugyanígy vagyok csak nálam nem tudatosult. Pedig szeretek benne felfedezni.
36.
36.
Fata Morgana
#28: "Ezzel az a gond amit páran pedzegettünk (bár mindig félreértés volt rá a válasz) hogy nem érdemes a kritikusok véleményére adni.
Viszont jó példa arra, mikor a kedvenc játékotokról jót írnak akkor melldöngetve bedörgölitek mások orra alá, ha pedig fordítva sül el a dolog akkor "fikázzátok" őket."

Ez volt a mondandóm lényege, nem volt itt hangsúly, 6,9 meg 7,2 főleg nem a játékokra adott "pontok" saját értelmezése.

Ezért írtam hogy nagyon nem megy, a szöveg értelmezése pedig egyszerű mint a szög.
34.
34.
Tibi80
Apropó pontozás...a RDR2-őt meguntam és abbahagytam, mert nem kötött le tartósan, pedig hány pontot is kapott??? Kinek mi jön be....ennyi.... :)
32.
32.
godach
#29: Ne haragudj, hiába a profilkép mindig keverlek Duken-el. (mondjuk lehet ő sem írta, de szerintem igen) :)
Bocs
31.
31.
Tibi80
A pontozás az teljesen relatív...kinek mi jön be...de pl. az, amit előttem is leírtak, hogy elkezdtem vele játszani, pillanatok alatt eltelt a nap, azaz nagyon leköti az embert, tehát szórakoztató játék, minden hibája ellenére, és ez a legfontosabb szerintem egy game-nél, hogy egyszerűen ne akard abbahagyni, mert annyira bejön az atmoszférája, hogy egyre többet akarsz látni belőle... :)
Nekem maximálisan bejött, nagyon jó vétel volt, csak ajánlani tudom mindenkinek.. :)
30.
30.
Duken
#11: Ezzel abszolút egyetértek. De hidd el ha majd játszasz a dg vel látni fogod hogy azok a 3-6 pontok kurvára irrelevánsak. Szerintem a 7-8.5 simán belefér objektíve illetve még több is lehet ez ha valaki szereti a posztapokaliptikus settinget.
29.
29.
DeKor
#17: Én meg azt nem értem, hogy ezt miért nekem írod. Én meg sem említettem olyat, hogy nem elég a 8 pont.
28.
28.
DeKor
#24: 1. Nem mondtam egy szóval sem, hogy te mondtad a sony felszopós dumát, szóval hogy ez neked honnan jött, azt nem tudom, olvasd el nyugodtan újra a hozzászólásomat.
2. Ha kifejted normális hangnemben és elfogadható érvekkel, hogy milyen baromságokat beszéltem szerinted össze-vissza, akkor rá tudok mutatni, hol tévedsz, vagy mit nem értettél meg. Addig viszont úgy fest, hogy a szövegértelmezés nem az erősséged, és/vagy egy troll vagy, aki szeretett volna belekötni valakibe, csak nem sikerült.
27.
27.
godach
"Azt viszont reméljük, hogy a fejlesztők a munkával végezve hamarosan hátra dőlhetnek és tarthatnak egy kiadós pihenőt"

Kedves cikkíró. Meg a fenéket! Lehet hegeszteni a második részt :D
26.
26.
godach
#25: Hát, még én is el lehetek küldve :)
25.
25.
Fata Morgana
#23: Külön tisztelet, ezért a "vallomásért" (amit nem tőled hallok először de nyilvánosan te mondtad ki) ez sok emberben motoszkált, de ha itt ezt "szösszenetet" más írta volna le, el lett volna küldve mindenféle jelzővel, egy mondjuk úgy "melegebb" éghajlatra.
Nagyra becsülöm az őszinteséged, ez a mai világban ritka kincs.
24.
24.
Fata Morgana
#16: Össze-vissza beszélsz baromságokat, a szöveg értelmezés nem igazán megy?
Majd ha igen akkor válaszolgass, mindketten jobban járunk.:)
17.
17.
godach
#16: Nem értem amúgy, hogy miért nem elég a 8 pont.
A te értékrendeden ez nem változtat és bizony nem ér többet szerintem sem ha a nagy közönséget nézem.
Mint ahogy mondtam, nekem (mostmár ki merem jelenteni hogy ez egy 10/10-es játék, de egy "tanácsadó" nem mondhat ilyet, mert a 10/10-et mindenkinek meg kell venni és mindenkinek tetszeni fog.
Ez, viszont nem az a játék.
16.
16.
DeKor
#11: A probléma itt az, hogy ugyanez a viselkedés a másik oldalon is megfigyelhető. (Vagy "a ti oldalatokon", bár nem hiszem, hogy oldalakban, vagy "mi"-ben és "ti"-ben kellene gondolkodnunk.)
Amikor a játék 7,2-t kapott a kritikusoktól, sokan helyeseltek. A játékosok metacriticen az első napon 6,9-et adtak rá. Akkor ment a melldöngetés, hogy "na ugye, hát mégiscsak ennyit ér a játék". Most, hogy már 8 ponton áll, az jön, hogy "biztos a sony felszopók felpontozták."
Szóval itt is ugyanaz a helyzet, hogy van egy elképzelés, és a számokat úgy értelmezitek, hogy az elképzeléseteknek megfeleljen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...