Nem áll jól a Mad Box szénája, lelépnek a befektetők

  • Írta: szlav
  • 2019. május 2.
  • Hardver
Link másolása
Az év elején derült égből érkezett a hír, miszerint a Project Cars-szériáért felelős Slightly Mad Studios saját játékkonzollal rukkolna elő. A tervek azonban meghiúsulni látszanak, ebben pedig közrejátszhatott a Stadia bejelentése is.

A Google márciusban bemutatta a saját játékstreaming-platformját, a Stadiát, így az óriásvállalat két lábbal beállított a gamerek világba, jócskán átalakítva a jövőképet. Ez a lépés pedig komoly hatással volt a konkurensekre is, kiváltképp az olyan feltörekvő hardvertervezőkre, mint a Slightly Mad Studios, akik a Mad Box névre keresztelt konzollal akartak betörni a játékpiacra.

A Project Cars-játékokért felelős stúdió propozíciója mindig is elég váratlannak hatott, de a beígért 4K felbontás melletti 60 fps-es teljesítmény és a szemenkénti 90 fps-es VR-támogatás akár meg is hozhatta volna a kellő sikert. Nathan Bell, a Slightly Mad marketingfejese a PCGamesInsider.biznek azonban elárulta, hogy jelenleg nem áll rózsásan a helyzet, ezért pedig jó részt a Google márciusi bejelentését okolják.

"Elég komoly befektetők álltak a projekt mögött, de amikor jött a Google, és azt mondta, hogy 'a videojátékok jövőjét nem egy dobozban kell keresni', hát az nem tett túl sok jót nekünk. A Stadia bejelentését követően két befektetőnk is kihátrált. Annyit mondhatok, hogy a projekt jövője jelen pillanatban eléggé megkérdőjelezhető."

Nem ez volt az első marketinggubanc, amivel a Slightly Mad szembe találta magát az utóbbi időben. Március végén ugyanis egy francia vállalat, a "Madbox" jogi úton támadta meg őket, melynek során kénytelenek voltak visszavonni a "Mad Box" védjegyet. Ha tehát el is készülhet valamikor a jövőben a konzol, akkor egészen biztos, hogy más néven kellene keresnünk azt.

17.
17.
carbon based
Ha telepíthető lett volna rá az Epic Launcher, akkor kár érte... :) troll off
15.
15.
godach
Jövő héten bejelentik, hogy handled lesz. Vagy laptop hibrid, windowsal ami futtathja a nintendo játékokat és támogatja a playstation kontrollert.
ja és lesz rá gamepass is :D
14.
14.
Hat meg azert nem nagyon allt be sehova se egy labbal se a Google, mutattak egy valamit, de se egy rendes bemutato nem volt, se pontos infok. Es kerdes, hogy mennyire mukodok majd az emberek netjevel szerte a vilagban.
12.
12.
kanguru
Szokásos marketing hir blöff. Írnak róla cikkeznek és a pár ezer marketingre költött dollár milliós nagyságrendű hirdetésértéket/bevételt hoz. Anno a legnagyobb a Steam Machine volt amivel megsokszorozta a Valve a Steam felhasználók számát.
Kiváncsi leszek a Stadia le tudja-e legalább fedni 1%-át a világ népességének (7-80milla felhasználó aki fizet érte és jü netje is van). Fel van adva lecke mióta mindenki még aki nem gamer, az is a zsebében lévő telefonon játszik.
10.
10.
delphijos
Az egész “szuperhardver” már alapból komolytalanná tette az egészet. Az MS meg a Sony ( és persze az N ) sem azért nem valami über hardverrel csinál konzolt mert nem lennének képesek rá...
7.
7.
shatterhand
Stadia volt a megmentő alibi szöveg, miért szálljanak ki.:))
5.
5.
Tokodboy
Aki komolyan vette az hulye volt.
4.
4.
Falcon
Foglalkoznának a project cars uj részével mert az előző borzalom volt konzolon...... bún ronda és arcade
3.
3.
Őrnagy
Istenem, mennyire tudtam!
:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...