Nem áll jól a Mad Box szénája, lelépnek a befektetők

  • Írta: szlav
  • 2019. május 2.
  • Hardver
Az év elején derült égből érkezett a hír, miszerint a Project Cars-szériáért felelős Slightly Mad Studios saját játékkonzollal rukkolna elő. A tervek azonban meghiúsulni látszanak, ebben pedig közrejátszhatott a Stadia bejelentése is.

A Google márciusban bemutatta a saját játékstreaming-platformját, a Stadiát, így az óriásvállalat két lábbal beállított a gamerek világba, jócskán átalakítva a jövőképet. Ez a lépés pedig komoly hatással volt a konkurensekre is, kiváltképp az olyan feltörekvő hardvertervezőkre, mint a Slightly Mad Studios, akik a Mad Box névre keresztelt konzollal akartak betörni a játékpiacra.

A Project Cars-játékokért felelős stúdió propozíciója mindig is elég váratlannak hatott, de a beígért 4K felbontás melletti 60 fps-es teljesítmény és a szemenkénti 90 fps-es VR-támogatás akár meg is hozhatta volna a kellő sikert. Nathan Bell, a Slightly Mad marketingfejese a PCGamesInsider.biznek azonban elárulta, hogy jelenleg nem áll rózsásan a helyzet, ezért pedig jó részt a Google márciusi bejelentését okolják.

"Elég komoly befektetők álltak a projekt mögött, de amikor jött a Google, és azt mondta, hogy 'a videojátékok jövőjét nem egy dobozban kell keresni', hát az nem tett túl sok jót nekünk. A Stadia bejelentését követően két befektetőnk is kihátrált. Annyit mondhatok, hogy a projekt jövője jelen pillanatban eléggé megkérdőjelezhető."

Nem ez volt az első marketinggubanc, amivel a Slightly Mad szembe találta magát az utóbbi időben. Március végén ugyanis egy francia vállalat, a "Madbox" jogi úton támadta meg őket, melynek során kénytelenek voltak visszavonni a "Mad Box" védjegyet. Ha tehát el is készülhet valamikor a jövőben a konzol, akkor egészen biztos, hogy más néven kellene keresnünk azt.

18.
delphijos
#16: Ugyan nem habzó szájjal, de én továbbra is így gondolom. Természetesen azt mindig mondtam hogy ez NEM MINDENKIEK lesz alternatíva, de szerintem sok embernek pont “elég” lesz. Még abban sem vagyok biztos hogy pont a G megoldása lesz sikeres, és hogy pont most, de előbb utóbb lesz olyan streaming megoldás ami sok embernek megfelelő élményt biztosít.
17.
carbon based
Ha telepíthető lett volna rá az Epic Launcher, akkor kár érte... :) troll off
16.
Nyarlako
#14: Amúgy pont a Google az aminek majdnem minden ilyen sideprojetje bukta és ha valakiből nem látnak azonnal sikert és hasznot rövid úton kivéreztetik.
De sokan habzó szájjal szajkózzák hogy ez a jövő.
15.
godach
Jövő héten bejelentik, hogy handled lesz. Vagy laptop hibrid, windowsal ami futtathja a nintendo játékokat és támogatja a playstation kontrollert.
ja és lesz rá gamepass is :D
14.
grindcore
Hat meg azert nem nagyon allt be sehova se egy labbal se a Google, mutattak egy valamit, de se egy rendes bemutato nem volt, se pontos infok. Es kerdes, hogy mennyire mukodok majd az emberek netjevel szerte a vilagban.
12.
kanguru
Szokásos marketing hir blöff. Írnak róla cikkeznek és a pár ezer marketingre költött dollár milliós nagyságrendű hirdetésértéket/bevételt hoz. Anno a legnagyobb a Steam Machine volt amivel megsokszorozta a Valve a Steam felhasználók számát.
Kiváncsi leszek a Stadia le tudja-e legalább fedni 1%-át a világ népességének (7-80milla felhasználó aki fizet érte és jü netje is van). Fel van adva lecke mióta mindenki még aki nem gamer, az is a zsebében lévő telefonon játszik.
10.
delphijos
Az egész “szuperhardver” már alapból komolytalanná tette az egészet. Az MS meg a Sony ( és persze az N ) sem azért nem valami über hardverrel csinál konzolt mert nem lennének képesek rá...
8.
Nyarlako
#7: Úgy valahogy. Ha a Google azt mondja hogy a fasz az új csikló akkor buzik leszünk.
7.
shatterhand
Stadia volt a megmentő alibi szöveg, miért szálljanak ki.:))
6.
Nyarlako
de amikor jött a Google és azt mondta, hogy 'a videojátékok jövőjét nem egy dobozban kell keresni', hát az nem tett túl sok jót nekünk.

Ez mekkora kamu szöveg istenem.
5.
Tokodboy
Aki komolyan vette az hulye volt.
4.
Falcon
Foglalkoznának a project cars uj részével mert az előző borzalom volt konzolon...... bún ronda és arcade
3.
Őrnagy
Istenem, mennyire tudtam!
:D
1.
Nyarlako
Ezt volt aki egy percig is komolyan vette?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...