Több város a Grand Theft Auto VI-ban?

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 6.
  • Pletyka
Habár hivatalos bejelentés nem történt még - a Rockstart ismerve nem is nagyon várható még a jövőben -, kiszivároghatott néhány fontos konkrétum a Grand Theft Auto VI-ról. Ezek szerint több nagyvárost is bejárhatunk a nextgen anyagban.

Mivel a Red Dead Redemption 2 csak néhány hónapja került a boltba, nem valószínű, hogy a Rockstar Games egyhamar bejelenti a következő játékát. Mindenesetre a korábbi szóbeszédek szerint már készül a Grand Theft Auto VI. 

A legújabb szivárgás belsős forrástól származik állítólag, az infók a Pastebinre kerültek fel és elég fontos konkrétumokat árulnak el. Eszerint a GTA VI több nagyvárossal operál - Liberty City és Vice City már borítékolható. A metropoliszok között autópályákon és vidéki részeken (Blaine megye) keresztül utazhatunk. Az anyag kizárólag Xbox Scarlettre és PlayStation 5-re jelenik meg, a jelenlegi generációs masinákon nem fog futni.

A sztori szerint egy feltörekvő drogbárót irányítunk, Liberty Cityben kezdünk piti bűnözőként, de szép lassan lépkedünk felfelé a ranglétrán. Rablásokkal és kisebb csínyekkel szerzünk hírnevet magunknak, majd később ellátogatunk Vice Citybe, ahol egy híres bandához csatlakozunk. Főként a kábszerbizniszben utazunk majd, növeljük befolyásunkat, míg végül igazi drogbáróvá válunk

A küldetések nem csak a jelen korszakban játszódnak, kapunk flashback-missziókat is. Bizonyos üzletek különböző típusú termékeket árulnak a múltban és a jelenben is. A Red Dead Redemption 2-höz hasonlóan a stranger-missziók itt is visszatérnek. 

A Rockstarnak nagy tervei vannak a multiplayerrel is, és újabb városokat is kaphatunk a megjelenés után. Az online résznél a Microsoft és a Sony felhőalapú technológiáját is kihasználják a srácok, hogy az élmény stabil és folyamatos legyen. 

Az eredeti bejegyzést ugyan eltávolították a Pastebinről, de szerencsére megmaradt az utókornak. Persze ne vegyétek készpénznek az itt leírtakat, mindez csak pletyka!

49.
Juha
#47: Hasonló véleményen vagyok, viszont az én álmom még, hogy legyen szimulátor-mód is egy ekkora játékban (tudom, sosem lesz). Tehát akik ezt választják, azoknak az autók, motorok vezetése nem arcade jellegű lenne, hanem realisztikusabb. Nem lesz ilyen gta tudom, de szeretnék egy sandboxot, ahol ilyen van, pl. repülni csak az fog, aki tudja, hogy kell beindítani egy Cessna-t pl.
Ilyen rFactor-flight simulator-gta kombót szeretnék, de ezt szerintem én már nem érem meg :-)
48.
Kawada
#39: Miközben néha tud panaszkodni, hogy ezek a hülye pékek kicsit több energiát és kreativitást is feccölhetnének a termékeikbe.
47.
FrankBlack
Van egy álmom… Én személy szerint egy olyan GTA 6-ról álmodozom, ami a 80-as években Vice City-ben játszódik, plusz a környező vidék, kisvárosok, mocsaras területek is bejárhatóak, és esetleg délebbre csónakkal, vagy légi járművekkel megközelíthetően a Bahamákon pár kisebb sziget, Nassau, és Kuba egy része. Mondjuk lehetne Havanna a másik nagyváros, a játék második fele pl. játszódhatna ott. (Ha már lúd...)

A főhős piti drogdílerként kezdené Miami-ban, majd lassan küzdené fel magát egyre nagyobb drogbáróvá. Az egész játék alapja lehetne valami olyan, mint ami a Scarface c. játékba volt anno. Azt tovább gondolva egy komplex kereskedés, és amolyan területfoglalós jelleggel lehetne egyre nagyobb részt meghódítani, amit utána fejleszteni is kellene, és megvédeni, mert rendszeresen újra megpróbálják majd visszafoglalni őket. Plusz persze a saját luxus ingatlanunk (Mansion) fejlesztgetése, a reputáció különböző módon való növelése, stb.

Az autók fizikája, törése kb. mint a Wreckfest-ben, a tűzharcokba kérnék szépen Max Payne szerű lassítva vetődést, és minden olyan finomságot, mint a bullet-time, slow-motion, shoot dodge, kill cam. Fedezékrendszer kb. mint a Division-ben, a környezet teljes mértékben, eddig soha nem látott módon rombolható, és olyan sok füst, szikra, törmelék kísérje a tűzharcokat, mintha egy John Woo filmben lennék (jó, a galambok nem kellenek :D) Természetesen intelligens AI, és „élő-lélegző” világ, minél kevesebb előre scriptelt dologgal.

A story szál ne legyen kötelező, ne kösse meg a kezem, anélkül is lehessen menni bárhova, és rengeteg dolgot csinálni. Mellékküldetések terén legyen benne bérgyilkosság, célpontok, kisebb bandák likvidálása, autó lopás (elvégre Grand Theft Auto nem?). Taxizás kibővítve azzal, hogy lehessen kisebb teherautókkal rakományokat is szállítani, vagy elegánsabb luxus autókkal, limuzinokkal előkelő személyeket fuvarozni, de örömlányok fuvarozására is lenne lehetőség bármilyen lestrapált járgánnyal. Ezek során lehetne benne autós üldözés, menekülés. Ezeknél az objective random, és a térkép tele lehetne ilyen random, végtelenített activity-kel. Versenyek mindenféle jármű kategóriában, és persze saját checkpoint verseny szerkesztő is. Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.
46.
kopic
#39: Tökéletes jellemzes!
45.
Machiavelli
Zsír! Kár, hogy kibaszott sokára fog jönni. A GTA 5-el is sokat toltam. Na majd évvel!
39.
Nyarlako
#36: Te jelen esetben nem a péknél vásárolsz hanem vársz mikor tesznek ki ingyen kóstolót, vagy hol van ételosztás hajléktalanoknak.
36.
crytek
#34: Ha te az egyik helyen a kenyeret 200ft-ért kapod de lenne olyan aki 50ft-ért adja de megél belőle akkor te azt hülyének nézed és nem veszed tőle?

Megint leírom. Egy kiadótól se kértem soha hogy x év után adják ingyen a játékukat,és azt sem hogy x idő után tegyék bele bundleba...Egyiket se. Nomármost mivel tudom, hogy ilyen van és MINDIG is lesz erre álltam be ehhez tartom magam.Nincs ebben semmi különleges.
35.
kopic
#14: Megis mit vartal az oldal legsutyerakabb alakjatol?
33.
DeKor
#29: Én értékelem, hogy megpróbálod a lehetetlent, de mivel ezen az oldalon nincs moderálás, soha nem lesz értelmes beszélgetés. Sőt, egyre több trollt vonz ide a moderátorok hiánya.
31.
kryszisz
#30: Igen, ezért mondtam:D de ha a R* mégis meglép egy 80-as éveket, tőlem kapják a pre-ordert az tuti:) addig még egyszer kipörög a Vice City
30.
Nyarlako
#28: Szerintem az idősebb réteg a fizetőképesebb általában.
Bár sok idióta szülő megveszi a 18+ GTAt a kölyöknek.
29.
kryszisz
#26: És ez nagyon sajnálatos, ritka, hogy lehet itt értelmes beszélgetést folytatni, ezért is kommentelek ide olyan keveset. Pont ezért kellene ezt az "írjuk mindenhova ugyanazt" dolgot szüneteltetni, lehet, hogy tartalmazza a komment a játék címét, attól még - mivel semmi másról nem szólnak mint a Te spórolási szokásaidról - ez szimpla OFF topic hozzászólás, amiért jobb helyeken simán menne a ban, de minimum a TO, legalábbis ha én itt moderátor lennék nagyon, de nagyon sokan repülnének rövid időn belül ilyenekért. És pont ezért tartom magamban az ilyen megjegyzéseket. A világon semmi köze ahhoz, amiről a cikk szól, és tudom, hogy a kommenteket olvasók nem az én egyéni szocproblémaimat nézegetni vannak itt. Ez szimplán önismeret, meg némi belegondolás a dolgokba. A (értelmes) hozzászólásaid alapján pedig te sem vagy troll, vagy hülye, ezért is nem értem miért kell ennyire erőltetni ezt az árakon rugózást. Minden. Egyes. Cikknél.
28.
kryszisz
#25: Most a GTA online-on nevelkedett, tizenéves nebulókra gondoltam, akik már azt sem tudják mi az a VC:D az tuti, hogy az "idősebb" korosztály pezsgőt bontana egy Vice City setting hallatán, kérdés kik vannak többségben:D
27.
shooter1234
#7: Instant-Gamingen megkapod 13 euróért a premium kiadást. Az már eléggé jó.
26.
crytek
#23: "anyázás megy 20-30 kommenten keresztül." Gondolom nem mondok nagyot ,hogy ez egyedül titeket (vagy azokat akik csinálják) minősít.

Nem mellesleg kb sehol se arról szólnak a kommentek ahol lehet kommentelni a cikkek alatt amiről a hír szól. Maximum 30% de lehet kevesebb a többi off.

"Ez olyan, mintha én minden egyes open world játék híre alá odaböfögném, hogy "jajj de rossz nekem, nincs időm ilyen hosszú játékokra." - Szíved joga odaírni, ha ez a véleményed miért tartanád magadba?
25.
Nyarlako
#24: Szerintem meg pont azt várja a GTA fanok többsége hogy ugyanaz a Vice city 80s téma legyen és nem hogy hiszti de ünneplés lenne.
23.
kryszisz
#22: De, őszintén szólva lenne miért tiltani. Nem bunkóságból és nem is személyeskedésből, de ez a minden folytatásos hír alá írjuk oda, hogy "jajj de jó, legalább majd egy kiló lapocka áráért vehetem meg az előző részt" attitűd nem kicsit rögeszmés, és teljes mértékben lefedi az OCD fogalmát! Ez olyan, mintha én minden egyes open world játék híre alá odaböfögném, hogy "jajj de rossz nekem, nincs időm ilyen hosszú játékokra." Ami igaz, csak épp a kutyát nem érdekli - érthető módon, hisz nem arról szól a cikk. Szóval ne haragudj, de ha én mod lennék pl itt, neked épp úgy szórnám a bant, mint azoknak, akik személyeskednek, mivel őket - sok esetben - a te cseppet sem konstruktív megjegyzéseid triggerelik, amiből semmi értelmes diskurzus nem születik, csak az off topic anyázás megy 20-30 kommenten keresztül. Szóval képzelheted te, hogy mindenki hülye csak te vagy helikopter, de szerintem kicsit elgondolkodhatnál te is, és néha továbblapozhatnál, mielőtt beírod midenhova ugyanazt ezredszerre is. Mert tudsz te normális, építő jellegű kommentet is írni ha akarsz, nem csupán a copy-paste "huhhú, óccsó lesz a GTA 10 év múlva" jellegű hülyeségeket.
16.
frankdelgado
#14: Én azt várom h a hentesemnél 1 kiló csirkeláb mellé adják a gta5 öt. Sőt, ha még farhátat is veszek hozzá akkor már RDR2-t adjon.
14.
Nyarlako
#13: Bocs de már én is unom a garasoskodó szarrágást amit csinálsz minden egyes játék ára felett ami több mint 450 forint.
10.
crytek
#9: Tényleg mindig írjam ki, hogy számomra? Azt hittem egyértelmű, hogy a saját nevemben irogatok. De akkor ezekszereint nem
9.
Nyarlako
#7: Ertelmes ára van annak a 10000 éves játéknak.

7500ert megkapod pc-re és PS4re is.
8.
Kawada
#2: Csatlakozom. Annyira taszít ez a gettónégerhomiebro világ és besz~d, hogy lehet bármilyen jó, engem idegesít és semennyire sem tudok se azonosulni, se együttérezni. Hozzám a Mafia játékok (1-2) mindig is közelebb álltak. Illetve a vice city-ig okés volt.
7.
crytek
Grebber
Remélem jó lesz és mindenki lelép az 5-ből ,mert akkor hátha értelmes ára lesz majd az 10000éves játéknak
6.
ollie92
BREAKING NEWS

Az új Bosszúállók film a : "Végjáték" alcímet kapta !
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...