HWSW: Jönnek a pénztárcabarát Pixelek

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 8.
  • Hardver
Link másolása
Tegnap tartotta a Google éves fejlesztői konferenciáját, a Google I/O eseményt, ahol új adatvédelmi funkciókat, brandátrendezést, okoskijelzőt és jól árazott Pixel-modelleket is bejelentett a cég.

 A várva-várt Google Pixel 3a okostelefonok lényegében a cég hajdani Nexus-készülékeinek örökségét igyekeznek továbbvinni, azokkal a vállalat elérhetőbb áron kínálna a csúcskategóriából megismert funkciókat - még ha a vas oldalán egy kicsit vissza is tekerte a potmétert. A telefonok a Google (és sok más gyártó) szokásához híven kétféle méretben érkeznek, a mezei Pixel 3a egy 5,6 hüvelykes, 1080x2220 pixel felbontású panellel, míg a nagyobb Pixel 3a XL kereken 6 hüvelykkel, 1080x2160 pixel felbontással. Az eszközök hátoldala a szériától ismerős megjelenést hozza, a hátlap felső harmadában fényes, alatta matt borítással, egyetlen hátlapi kamerával - és hátoldali ujjlenyomat-olvasóval, úgy néz ki a kedvező árba nem fért bele a szenzor bepréselése a kijelző alá. A költségcsökkentés jegyében továbbá itt nem fém-, illetve üvegborításról van szó, a Pixel 3a modellek műanyag házban érkeznek.

A készüléket megfordítva ugyanakkor némileg retró megjelenést kapunk, az eszközökön alul-felül a csúcskategóriás Pixel 3-ból megismert, vaskosabb permek húzódnak, egyik modellnél sincs "teli" panel vagy notch. A klasszikus megjelenés persze így sem mondható sokkolónak, egyrészt mert olcsóbb modellről van szó, másrészt pedig mert a Google a csúcs-Pixelek kijelzőinél sem törte össze magát, hogy a dizájntrendek élén lovagoljon.

Érdekelnek a további részletek? Irány a HWSW!

2.
2.
lesik20
#1: Ez az Amerikai piacra szánt termék, ott nem nagyon elterjedt a Xiaomi sorozat (A legtöbb ottani 4G hálozatot nem is támogatja)
1.
1.
ollie92
Iszonyatosan szánalmas :D Komolyan van ember aki ezeknek bedől ? Mi9 Se / Mi9 sokkal jobb választás kompromisszumok nélkül. Google elkurvult a pixel sorozattal és pofonköpte a nexus örökségét.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...