250 millió felhasználónál jár a Discord

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 14.
  • Hír
Link másolása
A kifejezetten játékokhoz fejlesztett voice-chat platform, a Discord alig négy év alatt 250 millió felhasználót toborzott magának. A havi aktív felhasználók száma egyetlen év alatt a kétszeresére nőtt, így most már 56 millió főre rúg.

A Discord jelentése szerint négy év alatt leforgása sikerült elérni a 250 millió regisztrált felhasználót. A gaming chat platform egészen elképesztő növekedést produkált az elmúlt év leforgása alatt, tavaly májusban ugyanis még csak 130 millió felhasználóval büszkélkedhettek.

A San Franciscóban található csapat elmondása szerint a havi aktív felhasználók száma is jól alakul, jelenleg 56 millió körül mozog. Jelenleg 165 embert foglalkoztatnak, ami 50 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A cég nemrég játékok terjesztésével is elkezdett foglalkozni, ráadásul egy olyan modellt vezettek be, ahol a bevétel 90 százalékát a fejlesztők kapják meg.

A legnépszerűbb Discord-szerverek nem fognak meglepetést okozni: a Fortnite, a SpellBreak, a PUBG Mobile, a Clash Royale, a Minecraft, a ZombsRoyale és a Rainbow Six vezetik a toplistát.

8.
8.
Kolompár Tarzan
Mar varom, mikor jelentik be, hogy eladtak valami tech oriasnak, ami szet fogja barmolni, mint MS a Skype-ot.
7.
7.
user101
Én a roomchat-et szeretem, ott elég átnyulni a szomszéd géphez és nyakon vágni a másikat a friendly-fire-ért, vagy lepacsizni egy szép mentésért... :)))
5.
5.
KENKILL
Általában nem szeretek ilyenekbe belekötni de az első 3 mondatban 3x szerepel h "leforgása alatt", egyszer rossz a szórend is. A cég pedig "el is kezdett" vagy "is elkezdett".

Egyébként magát a discordot én nagyon szeretem, de sokan nem tudják/akarják elengedni a régi teamspeak szervereiket. Szerintem sokkal jobb platform a discord, bát a boltjukat kicsit túlzásnak érzem.
1.
1.
t0mchee
Nagyszerű kis platform. :) Bár 1-2 kényelmetlenség miatt, minket nem tudott rávenni, hogy váltsunk TeamSpeakről, de kétségtelenül a legjobb ha többet akarsz, mint egy voicechat :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...