Egy napot sem bírt a Rage 2 Denuvo-védelme

  • Írta: szlav
  • 2019. május 15.
  • Hír
Már a megjelenés napján két vállra feküdt a Rage 2 törésvédelmi rendszere. A történtek nagyban hasonlítanak a Devil May Cry 5 esetéhez - ismét egy Denuvo DRM nélküli futtatható fájl volt a ludas.

Tegnap érkezett meg a Rage 2, a kalózoldalakon azonban már aznap megjelent annak a tört változata, hiába próbálkozott az Avalanche és az id Software a Denuvo védelmével. A crackereknek nem volt túl sok gondja a játék feltörésével, ugyanis míg a Steamen érkező játékban megtalálható volt a DRM, a programot kiadó Bethesda saját launcherével letöltött változatból teljesen hiányzott az. Nem egyedi esetről van szó, ugyanis a Capcom hasonló módon járt pórul a Devil May Cry 5 megjelenésekor márciusban.

A korábban különösen nehezen feltörhető szupervédelemként elkönyvelt rendszer egyébként látszólag egyre kevesebb kihívást jelent az ezzel foglalkozó crackereknek. Nyilvánvalóan a Rage 2 esete egy szerencsétlen melléfogásból adódik, de az utóbbi idők nagy tripla-A címei is többnyire egy héten belül két vállra fekszenek - a Metro Exodus csupán négy, a Resident Evil 2 és a Far Cry: New Dawn pedig mindössze hat napig tartották magukat.

És habár az említett számok elég csekélynek tűnnek, ez a néhány nap is óriási különbséget jelenthet egy játék bevételeit tekintve. Az első napok, vagy az első hét vásárlói rohama szinte kivétel nélkül megcsappan az azt követő hetekben. Az egyre gyorsabban érkező törések, illetve az esetünkhöz hasonló melléfogások miatt azonban a fejlesztők és kiadók bizalma okkal inoghat meg a Denuvóban. Ne felejtsük, hogy a védelmi rendszer használata számukra is pénzbe kerül, emellett pedig a DRM negatívan befolyásolhatja a játékok teljesítményét.

47.
Nyarlako
#46: Ebből is látszik mennyi bazári majom konzumidiota ugrik a marketingre meg a preorderre.
46.
crytek
#43: Anthem az...

"Most, egy konferenciabeszélgetésből kiderült, hogy az Anthem rajtja alulteljesítette az EA elvárásait, ami a fentiek tükrében nem meglepő. Az viszont már az, hogy ezzel együtt is digitálisan ebből adták el a legtöbb példányt, méghozzá az EA fennállásának egész történelme során."
45.
Ooorky
#40: Én mostanában Ubisoft játékokat veszek, egy AAA cím minimum 90€ ha TELJES játékot akarok venni elvarratlan szálak nélkül...
44.
Heldengeist
#43: A hsz vége Nyarlakónak #42-re.
43.
Heldengeist
#41: Az Apex lessz az, nem az Anthem.

Pont hogy de. Nyitott végű, ami lehetőséget hagyott egy folytatásra, de ettől még teljes élményt nyújtott.
42.
Nyarlako
#40: Az pont hogy nem. Cliffhanger volt és a dlc fejezte be ami pc-re ki se jött.
41.
crytek
#38: Nem mindegy ám hogy eladsz valamiből 4 milliót de a brigádod akiket fizetni kell csak mondok valamit vannak 50 ezren vagy eladsz 4 milliót de 5000fős a csapatod...
Ami az egyiknél "bukás" vagy nullszaldó a másiknak kasszasiker...

Lehet itt gyalázni az EA-t meg másokat de ez a dolog ilyen, sőt a kis csapatoknál már az 50-100 ezret is lehozzák hírbe mert annyira örülnek hogy elment ez a "pár" db és visszahozta a költségeket és már profitot termel.

Nem is kell messzire menni ott az Anthem embert nem láttam aki ne fikázta volna mégis nemrég volt hírbe digitálisan EA rekorder...pedig anno készültek jó EA dolgok de mindent széjjelver...
40.
Heldengeist
A Prince of Persia (is) teljes játék volt. A DLC lehet, hogy folytatta a történetet, de az alapjáték anélkül is teljes.

#36
Az előző generációban is 60€ volt egy játék és most is. Persze nem számolva a season passt és egyéb szirszarokat. Csak az előző generációban még 260-280 volt az euró, most meg 320-330.
39.
bitbandita
#38: Egyetértek, csak a miheztartás végett: '95-ben, amikor az eredeti, dobozos Warcraft 2-t vettem 6900-ért,12000Ft volt a minimálbér...
38.
Ultimate
#33: Követi. Bőven. A 90-es években 4-8ezer volt egy játék. Ma 20.
A fejlesztési költség nőtt - ahogy a játékosbázis is. Több játék készül - több eladás.
Ezt a f*szságot hogy DLC-vel meg mikrotranzakciókkal kell ellátni egy játékot hogy az visszahozza a játék árát meg profitot termeljen az olyan szarháziak terjesztették el akiknek az érdeke illetve akik le lettek fizetve hogy ezt mondják. Olyan cégek által mint például az EA....
37.
Ps fanboy
#36: A generáció elején még lehet. Én emlékszem a Bioshock Infinite-et vagy a Dead Space 3-at már 16 rugóért vettem, és nem az 576 ban, ott sosem vásárolok. Egyébként már a Ps2 korszakban is volt játék amit 13 k-ba került.
36.
Nyarlako
#35: Elözö genben 13k volt egy új konzoljáték, most 19-20k.
35.
Ps fanboy
#34: Ez igaz, de több játék is készül, tehát az arány nem változott olyan nagyon sokat, ha figyelembe vesszük amit lentebb írtam.
34.
Ooorky
#33: A vásárlóréteg is sokszorozódott és a vásárlások gyakorisága is, anno havonta jó ha egy játékot vettünk, most hetente 2-3...
33.
Ps fanboy
#21: Egyébként azt sokan nem veszik figyelembe, hogy a játékok ára még az infláció mértékét sem követi. Ha kilencvenes évek játékárait nézzük, ez ma kb 30-40 ezer forint körül van, és ez csak az infláció növekedési mérték. És akkor még ott van az is, hogy a játék fejlesztési költsége is nőtt.
32.
Ultimate
#18: Igen. Pontosan ugyan ez a buta felfogás volt annó mikor a DLC özön elkezdődöt..Nem kötelező...Apróságok...Kis kiegészítők...Nem kellenek a játékhoz...Böki a csőröd ne vedd...Blaaablaablaaa...
Hol tartunk ma? Szinte nincs játék amihez ne lenne dlc ami magából a játékból van kivágva (tisztelet azon kevés készítőnek aki et a lépést kihagyja), és ami a teljes értékű szórakozást nem rombolja. Vegyél DLC-t vagy vegyél season pass-t. Multizol? Na akkor ha ezeket nem veszed egy idő után cseszheted a multit.
Ide jutott a hozzád hasonlók "nem kötelező apró kiegészítő" felfogása.
Ott a Mortal és még számtalan példa. Régen játékkal szerezted az extrákat a játékba például ruhákat. Most vedd meg vagy kapd be...

Pénzbe kerül a játék. Ami jócskán meg is térül még nem túl fényes eladások mellett is lásd a ne túl rég kirakott Square cikket is, viszonylag átlagos eladásokkal is 255 millás profit... Hagyjuk a mesét arról hogy nem térül meg egy játék teljesen korrekt módon mindenféle dlc-mikrotranzakció és egyéb szarakodás nélkül mert ez hazugság. Lazán megtérül. Csak egyes kiadók a játékvilágot elkezdték egy nyerészkedő gusztustalan irányba eltolni aminek az eredménye hogy az olyan szemetek mint a Fortnite dollármilliókat kaszál minimal munkával összelopkodott játékelemekkel, durván rossz példát mutatva azon játékfejlesztőknek akik alkotni is akarnak de csak összeszorul a torkuk mikor több évnyi komoly munka után egy a Fortnite-nál minden létező aspektusában minőségibb összetettebb jobb igényesebb játékot kirakva a kritikai elismeréseken túl csinálnak egy 5 millás eladást és szia.... Szépen elindulnak ugyan ebbe a gusztustalan irányba a fejlesztők, és kiadók,mára alig maradt 1-1 csapat akik még nem indultak el ebbe az undorító irányba.
Szóval nyomasd csak a hangos kisebbség túlhájpolt hisztije dumát, de az ilyen ostoba buta hozzáállás amit tolsz okozza szép lassan a játékvilág pusztulását a pénz irányába terelve. Mindenesetre az előrelátást és az értelmi képességet elég jól jellemzi hogy a DLC elpofátlanodásból sem volt képes mindenki tanulni és persze mindenki csak hisztizik aki szerint ez baromira nem jó irány.
31.
Kawada
#30: Jaja, tudom, hogy benne voltak. Hasonlóképp érzem én is amúgy... Szerintem nálam is kimarad. Azóta olvastam pár összegzést is róla.
30.
kryszisz
#28: Hát, tekintve, hogy a lövöldözős részekért az id felelt nem olyan furcsa ez:) Teljes árat biztos nem adok érte, de ha lesz egy 50-60%-os deal valamikor a jövőben, tuti lecsapok rá, már csak a gunplay miatt is, az első részt is szerettem anno. De van annyi lemaradásom, hogy ne érezzek késztetést a vásárlásra:D
29.
Neo1989
Én nem erőltetném a helyükben. Így is max egy hetet bírt volna.
28.
Kawada
Egyébként valaki játszik vele? Érdekelne valami vélemény itteni arcoktól. A gunplay jónak tűnik, kicsit mintha Doomos lenne.
27.
Ultimate
#26: Nem. Tényleg ők.
26.
Kawada
#25: Most nem tudom, hogy gúny-e... :)
25.
Ultimate
#19: Tudom ahogy a fizetős multiban meg no1 szereplők...
24.
Kawada
#21: Nem hiszem, épp csak nem olyan, hogy ha bármit elé tesznek, villával trancsírozza a kaját hajszálért, szőrszálért, légy lábért és egyéb gusztustalanságokért kutatva. Majd ha nem talál benne semmit, már amúgy is addig trancsírozta, hogy gusztustalan legyen és ne essen jól. A legtöbb dlc kibaszott ártatlan dolog. Ami pofátlan, az ellen kell lázadni. Itt gyakorlatilag a kollektív bűnösség elve van alkalmazva.
23.
B-Shaggy
#21: AC2 egy teljes játék volt. Az, hogy a karakter sztoriját még két játékban folytatták, nem levágás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...