A Sony megalapította a PlayStation Productionst

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 21.
  • Cooltúra
Link másolása
A Sony tegnap bejelentette, hogy megalapította a PlayStation Productionst, aminek az lesz a feladata, hogy a PlayStation ismertebb videojátékaiból készítsen majd sorozatokat és filmeket.

A The Hollywood Reporter jelentette, hogy a Sony megalapította a PlayStation Productionst, ami a kiadó több mint száz játékból álló katalógusából válogatva fog majd a videojátékokat feldolgozó sorozatokat és filmeket gyártani. Az új részleg vezetője Asad Qizilbash, akinek a munkáját a Sony elnöke, Shawn Layden felügyeli majd.

Layden úgy nyilatkozott a bejelentéskor, hogy 25 éves tapasztalatuk van a játékfejlesztésben, ez idő alatt pedig rengeteg nagyszerű történetet és sorozatot alkottak. Szerinte most jött el az idő, hogy ezek a történetek új felületeken is megjelenjenek, kezdve a streamingszolgáltatásoktól a mozin át a televízióig.

A terjesztésben a Sony Pictures fog majd segíteni, vagyis a Sony mindent házon belül szeretne tartani és megoldani, kicsit hasonlóan, ahogy tette azt a Marvel. Állítólag több produkció is előkészületi fázisban van már. Layden azt is elárulta, hogy nem az a céljuk, hogy a már játékok során megismert történeteket meséljék el újra, mert ez szerinte nem is lehetséges. Mint mondta, egy közel 80 órás játékélményt lehetetlen a filmvásznon újra átadni. Céljuk tehát az, hogy amíg a rajongók várják kedvencük folytatását, addig is legyenek olyan sztorik, amelyek szorosan kapcsolódnak a játékban elmesélt kalandhoz.

A bejelentéskor az is kiderült, hogy nincs időnyomás rajtuk, így az a legfontosabb, hogy minőségi tartalmat állítsanak elő. Ennek megfelelően komolyan veszik, hogy a legjobb szakemberekkel, színészekkel, forgatókönyvírókkal, rendezőkkel dolgozzanak.

9.
9.
DeKor
Kíváncsian várom, de persze fenntartásokkal is. A legtöbb Sony játék egyben egy jó film is. Jók a történetek, jól vannak megírva a karakterek, jók a színészi alakítások, stb. Viszont emellett még interaktívak is.
Szóval ha most ezekből film készül, azok valójában kevesebbek lesznek, mint a játék, mert valószínűleg ugyanolyan jók lesznek, de az interaktivitás eltűnik belőlük.

Tehát művészi szempontból nem látom túl nagy értelmét ennek. Anyagi szempontból annál inkább, mert egyrészt így bevonzhatnak olyanokat is a játékok világába, akiknek a film alapján tetszik meg egy téma, illetve a rajongói bázis általában egy biztos nézőtábort jelent.
8.
8.
Banderas
#3: Uwe bol miatt voltak csak szar adaptaciok. De hogy a kiadók ezt egy évtizedig nem vettek észre az a finom . A többi ami nem a keze alól jöttek se voltak meghatározók de legalább nezhetoek voltak
7.
7.
Őrnagy
A Sony név garancia a jó játékra. De egyáltalán nem garancia a jó filmre.
6.
6.
Huf93
#5: https://youtu.be/bvWRilQ9lnI
5.
5.
Darksiders84
#4: Miről maradtam le volt R&C mozifilm?
4.
4.
Hunszi
#3: A Ratchet and Clank filmes adaptációja nekem pl. már bejött, a játék ezzel szemben már nem annyira.
3.
3.
zsocc-nrg
Horizon, Bloodborne, Uncharted, God Of War... Lehetne sorolni melyik PS-címekből tudnék elképzelni egy jó filmet :) és talán végre a "fasza játék-szar film" átok is megtörne
2.
2.
Shifty
Jajj, még nagyon reggel van :) Köszi, javítom!
1.
1.
latis666
Akkor "Sorozatokat és játékokat" helyett inkább "Sorozatokat és filmeket"
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...