Távoznak a Telltale-játékok a GOG kínálatából

  • Írta: sirdani
  • 2019. május 24.
  • Hír
Link másolása
A stúdió bezárása óta rengeteg probléma sújtotta a Telltale Games címeit, és úgy néz ki, hogy ez a tendencia a jövőben sem fog változni. Május 27-től kezdve egyetlen Telltale-játék sem lesz kapható a GOG-on.

Természetesen a változtatások nem érintik azokat a játékokat, melyeket már megvásároltunk és a könyvtárunkban tudhatunk, hiszen ezeket a jövőben is lehetőségünk lesz újra letölteni és játszani. A bolt kínálatában viszont május 27-től hiába keressük majd a Telltale-játékokat, ugyanis a GOG csapata leállítja a forgalmazásukat.

Hogy ez pontosan milyen címeket érint? Nos, a távozók közt szerepel a The Wolf Among Us, a Guardians of the Galaxy, a Hector: Badge of Carnage, a Telltale’s Batman-szériája, az összes Sam & Max-játék, a Puzzle Agent-sorozat, a Strong Bad’s Cool Game for Attractive People és a Tales from the Borderlands.

A listához fontos hozzátenni, hogy a Tales from the Borderlands esetében a 2K még jelenleg is folyamatosan egyeztet a GOG és a Steam illetékeseivel, hogy mindkét áruházban megvásárolható legyen a jövőben is a játék. Ennek legfőbb oka, hogy a Borderlands 3-ban várhatóan több olyan karakter is felbukkan majd, akiket a Tales from the Borderlandsből ismerhettünk meg.

6.
6.
szinkron
Távoznak? Miért, életre keltek?
4.
4.
Portalgeist
#1: Bármelyik GOG-on vásárolt játékhoz letöltheted a telepítőt, amivel offline telepítheted DRM-mentesen bármikor, bárhol. Akkor is működni fog a telepítő ha csődbe megy a GOG. Kiírhatod CD-re, DVD-re, Bluray-re, vagy feltöltheted a NASodra és helyet sem foglal.

Ha jól tudom a Steam is dolgozik hasonló megoldáson, de nem tudom hogy hol állnak.

A Telltale semmi hasonló lehetőséget nem biztosít? Elhiszem hogy így van, de nekem kicsit furcsa.

Ahogy mások is írták a dobozos játék nem megoldás, az is regisztrációhoz kötött a legtöbb esetben.
2.
2.
#1: Ilyen játékokat nem lehet kapni. Talán a Witcher 3 volt az utolsó cím, ami dobozosban tele volt lemezzel és ezeken rajta is volt a játék. De az is már 4 éve (+ 5 napja) volt és a fajtájának az egyik utolsó hírnöke volt PC-n. Amúgy a dobozos játékok is lemez nélkül vannak PC-re, vagy csak egy Steam telepítő van a lemezen. Ezért is vagyok úgy, hogy lehetőleg mindent Steam-re, mert én nem vagyok olyan biztos abban, hogy pl az Epic Store az örökkévalóságig ott lesz. Abba meg nem szívesen gondolok bele, hogy mi lenne, ha a Steam húzná ki a dugót. Így majd 400 játékot veszítenék. Ezért nem támogatom semmilyen konkurenciáját a Steam-nek.
1.
1.
Gorrister
Hosszú siránkozás jön, ha nem érdekel ne olvasd el.
Haragszom a Telltale-re!!! Az ősidők óta, még a megalakulásuk előttől kezdve követtem őket. Emlékszem a Lucas Arts-os időkre, és arra is amikor kiléptek és megcsinálták a Telltale-t. Egyike voltam az elsőknek akik regisztráltak az oldalukra. Tucatnyi játékot vettem tőlük, (gyakorlatilag az összeset ami még kalandjáték volt és nem interaktív mozi) valamit dobozosan a többségét viszont közvetlen az ő online boltjukból.
Tavaly mikor küldtek egy emailt, hogy bezár a bazár és többé nem lesz lehetőségem hozzáférni a játékaimhoz kissé felhúztam magam. Felvetettem, hogy mi lenne hogyha azok akiknek az ő boltjukból van meg egy-egy játék, megkapnák az adott címek gog/steam kódját. Hát ebből nem lett semmi, és most már nem is lesz.
Ha meg még gyorsan meg akarnám venni újra az összeset arra meg a gatyám is rámenne. Mérges vagyok mert pár évente újra szoktam játszani a játékaikat.
Tanulság: Mindenből dobozosat kell venni. DRM menteset, olyat amit semmiféle online felületen nem kell aktiválni, nem kell hozzá net kapcsolat csak beteszed a lemezt és kész. Kár hogy erre a mai világban már egyre kevesebb a lehetőség. :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...