Baldur's Gate III-at teasel a Larian Studios?

  • Írta: fojesz
  • 2019. május 30.
  • Pletyka
Link másolása
Még tavaly októberben röppent fel a pletyka, hogy a Divinity: Original Sin-játékokat is jegyző Larian Studios szállíthatja majd a Baldur's Gate harmadik részét. A csapat legutóbbi teasere alapján jó esély van rá, hogy igazak voltak a hírek.

Vészesen közeledik az E3, mi sem bizonyítja ezt jobban az észvesztő tempóban potyogó bejelentéseknél és pletykáknál. Mi már nem is győzzük kapkodni a fejünket, most például az derült ki, hogy a jelek szerint beigazolódhatnak a tavalyi pletykák, és valóban a Larian Studios készítheti el a Baldur's Gate III-at. Igen, az a Larian, ami a Divinity: Original Sin 2-vel valósággal lenyűgözte a szerepjátékok szerelmeseit.

A fejlesztőcsapat a minap feltöltött a weboldalára egy hármas számot ábrázoló logót, és bár első blikkre többen a Divinity: Original Sin folytatására tippeltek, egy kunkken nevű arc a Twitteren számolt be róla, hogy beletúrt kicsit az oldal kódjába, majd belenézett az ott beágyazott videofájlba, amiből egyértelműen kiderül, hogy a Baldur's Gate III bejelentését készíti elő a cég. Minden álmunk így váljon valóra!

8.
8.
DarkLord
Látjátok erről beszéltem, tipikusan egy olyan játék, ami élvezetes, érdekes és megakarod ismerni a lore-t a karaktereket a történetet minden és ehhez biza kell a nyelvismeret, ami rákényszerített minket arra, hogy tanuljuk is :) Emlékszem én is ezekután beiratkoztam először egy alap angol tanfolyamra és 0 nyelvtani ismerettel, mert az nem volt...viszont olyan szókinccsel érkeztem meg a csoportba, hogy a tanár is nézett milyen szavakat tudok :D Ott elsajátítottam a nyelvtani dolgokat és utána mentem tovább a fokozatokba. Talán, ha nem lettek volna ezek a játékok akár 10 évet is csúszott volna, hogy az ember komolyabban foglalkozzon az angol nyelvvel.
7.
7.
Chrysh
#4: Nem vagyok annyira idős, hogy oroszt is kellett volna tanulnom, de arra kristálytisztán emlékszem, hogy a Knights of the Old Republic II-vel rendesen megszenvedtem egy szótárral a kezemben, utána pedig talán a Neverwinter Nights volt a másik ilyen játék. Azóta folyékonyan beszélek angolul ennek hála.
5.
5.
Juha
#4: Én is németet tanultam általánosban (90-98), és én is szótárazgattam a szavakat pl. Fallout-nál. Rengeteg előnyöm származott ebből gimiben angol szakon :-)

Mondjuk ilyen eset lehet ma is, pl. egy általános iskolás még nem biztos, hogy megérti a játékok szövegkörnyezetét, még ha tanul is angolt. És ne mondjuk azt, hogy még úgyis túl fiatal hozzá, mi is azok voltunk.
4.
4.
DarkLord
Na ez így elég jó hír. Mai világban már alap egy angol nyelv így aki a mai világban fiatalként nem tud nyelvet az szerintem gáz kategória vagy tényleg olyan holt hülye az egyén, hogy nem bírja megtanulni... nekünk még, amikor kijöttek ezek a játékok, akkor biza meg kellett vele küzdenünk, mert általánosban ugye még oroszt erőltették, majd utána a németet...(persze ezek korábbra tehetőek jóval, mint az első bg megjelenése, de így nem volt az embernek angol alapja se gyakorlatilag a játékhoz). A kezdeti szótározgatás meg stb. eltudjátok képzelni menyivel növelte meg az amúgy is hosszú játékot, mire valami érthető dolgot kicsikart az ember egy-egy párbeszédből :D Manapság ez már elképzelhetetlen lenne egy mai gyereknek, hogy egy ilyen kaliberű játékot szótárral nyomasson. Mese mese meskete én ezeknek a játékoknak köszönhetem, hogy elkezdtem az angol nyelvvel komolyabban foglalkozni. Sokszor mondták ne játsz, mert csak hülye leszel a sok játéktól meg butít, hát erre pont ezek a játékok voltak az ellenpéldák, mert ezek a játék mellett tanítottak is :)

3.
3.
user101
Joker said: CLAP! CLAP! CLAP! ]:-E
2.
2.
Heldengeist
Emlékszem, kb. 10 voltam, amikor a második rész demóját megkaptam lemezmellékletként egy magazinhoz. Egy egész CD-t megtöltött, szóval simán azt hittem, az a teljes játék. A gépem borzasztó gyenge volt akkoriban, úgyhogy egy osztálytársamnál próbáltam ki. Angoltudás mindkettőnknél abszolút nulla, egy évvel később kezdték el tanítani, úgyhogy még a karakter kreációból is alig találtunk ki.

Szóval valamilyen szinten nosztalgikus lesz ez a játék.
1.
1.
Mortis
én nem szoktam ilyeneket írni, de ez nekem is elsőnapos vétel lesz, ha tényleg ők dolgoznak rajta. bár nem tudom hogyan kívánják vagy akarják-e folytatni a Bhaalspawn sztoriját s hogy az egész Sword-Coast-tot bejárhatóvá akarják-e tenni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...