HWSW: 6000 dollár lesz az új Mac Pro

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 4.
  • Hardver
A professzionális felhasználók által régen várt termékkel állt elő az Apple idei WWDC fejlesztői konferenciájának megnyitóján: a vállalat többek között bemutatta vadonatúj, kívül-belül frissített Mac Pro készülékét.

Az Apple jó ideje nem nyúlt a Mac Pro-vonalhoz, a széria legutóbbi darabja a 2013-ban bemutatott, hengerded modell volt - a gyártó az új verzióval elengedte az időnként "szemeteskukának" is csúfolt kialakítást, és visszatért a 2013-as kiadást megelőző dizájn környékére. Az új Mac Pro tehát számottevően konzervatívabb megjelenést kap, alumínium készülékházban, amelyen a széria 2013 előtti védjegyének számító, rácsos előlap is megtalálható, az eszköz tetején acélfogantyúkkal, illetve az aljára opcionálisan felszerelhető kerekekkel. Biztosan sokan emlékeznek, hogy a bő tíz évvel ezelőtti Mac Prók is megkapták a maguk becenevét, azokat "sajtreszelőként" emlegették, az új kialakítással pedig ez még inkább megállja a helyét, szemből a készülék könnyen összekeverhető a konyhai eszközzel.

Belül persze már kevésbé, hiszen aránylag kevés reszelő szerelhető fel akár 28 magos Intel Xeon W processzorral. A cég pontos modellszámot egyelőre nem közölt a processzor kapcsán, az ugyanakkor tudható, hogy az 28 magot tartalmaz és 56 szálat kezel, 66,5 megabájt cache-t kapott, továbbá 2,5 gigahertzes alapfrekvenciájához 4,4 gigahertzes turbóórajel párosul. Ehhez az új Mac Pro mindjárt hat DIMM-foglalatot is hozzátesz, amelybe akár egészen brutális mennyiségű, 1,5 terabájt DDR4-2933 ECC RAM is pakolható. Ehhez képest szinte kevésnek hat az SSD tárhely 4 terabájtnál meghúzott maximuma.

Ha érdekelnek a további részletek, fusd át a HWSW teljes cikkét!

37.
NemecsekErno
sem, mégse szarozzák le érdekes módon az emberek, csak mert a Skodára fussa.
Nem a te világod, attól még elég jók a termékeik.
36.
NemecsekErno
Leszarozni, meg megbizhatatlannak nevezni az Apple termékeket elég egyszerű gondolkodásra vall.
Kb. 10 év Macbook Pro használat után váltottam Dell/Ubuntu-ra, de csak azért mert a cég nem fizette tovább a laptopok árát és saját magamnak kellett megvenni.
Sosem volt bajom az Apple termékekkel, amig támogatott perifériákat használsz, addig minden "plug and play", nem úgy, ahogy a MS annó megálmodta, de sose hozta össze.

Mac Pro meg ugyanúgy nem annak szól, akinek a 7-es BMW
35.
RootKiskacsa
#30: Előszőr gondolkozni kellene, vagy utána olvasni hogy egy ilyen gépet tulajdonképpen mire is használnak. Szerinted a 28 magos Xeonnal játszani szoktak?
34.
delphijos
#9: "megbizhatatlan szar"

Gondolom első kézből van az info.... :)
33.
Ultimate
#31: Meg 1000 dollár egy szaros állványért...
32.
Ultimate
Igazi nulla fos cég lett ez is bár sosem volt más csak egy lehúzó szarrakás, de ez most a legalja..
Szét is szedték őket a neten..
https://napidroid.hu/szetszedte-az-internet-az-apple-uj-termekeit/
31.
GAMEROD
6000 dollár ezért a sajtreszelőért?
30.
GAMEROD
#29: Ez csak egy beteges berögződés, nekem még FX van, amit megjelenésekor 2012-ben is fikáztak, aztán még mindig viszi a mai játékokat ultrán, de nyilván a manipulálható emberekből lehet profitot hozni.
29.
RootKiskacsa
#28: Az AMD olcsóbb, de egyáltalán nem jobb. Hiába kap 100 ponttal többet cinebench alatt, mint az Intel. Az elmúlt 10 év szerencsétlenkedésével elérték azt, hogy nem fejlesztenek AMD alá.
28.
kanguru
Ebben csak azt nem értem, hogy mikor az AMD sokszálas procijai olcsóbbak / jobbak, Nvidia GPU-i jobbak. Erre az új pro gépük Intel Cpu-ra és AMD GPU-ra épül méregdrágán.
27.
razipapi
Ez nem nektek, vagy nekem készült. Ez stúdioknak olyan tartalomgyártóknak akik lazán félzsebből kiköhögik az árát. Ráadásul azt sem értem ,hogy miért cikkeznek erről egy gamekapcson csak összeugrasztják a népet vele. Ez a masina teljesen más liga mint amiröl itt kéne írogatni. Nagyon jó gép az csak annak aki valószínűleg nem facebookozásra meg beadandó gyártásra venné, egy starbucks latté mellé.
26.
adamsfamily
#7: Kinek mi,van aki szereti,van aki csak megszokta.A Nokia Symbian-os próbálkozása után az apple volt az első,aki okostelefont gyártott,de szerintem vannak olyan dolgaik,amikhez ragaszkodnak,pedig alapvetően f*szságok.Engem anno idegesített,hogy rá volt az ember kényszerítve az itunes használatra,ha le akarta szedni a képeit,vagy a zenéit akarta átpakolni.Az Android ebből szempontból szerintem jobb,mert úgy kezeli a windows,mint egy külső tárhelyet.Nekem 2 éve van Huawei p10-em és eddig még semmi gondom nem volt vele(pedig olcsóbb volt,mint egy iphone).
25.
RootKiskacsa
#23: Úgy valahogy.
Felesleges rajta törpölni. Ez a gép nem fehér embernek való.
24.
RootKiskacsa
#23: Úgy valahogy.
Felesleges rajta törpölni. Ez a gép nem fehér embernek való.
23.
Nyarlako
#22: Miközben 1TB SSD kisker ára 120$ körül van.
22.
RootKiskacsa
#21: Azt már nem tudom. Az árat tuti felnyomja. Ha nem is ezerrel, de párszázzal biztosan.
21.
Nyarlako
#20: Oké, akkor majd +1000$ lesz ha gyárilag kérsz 1TB ssd-t ismerve öket.
20.
RootKiskacsa
#15: Tudtommal a merevlemez és a memória variálható. Ha úgy szeretné a megrendelő akkor több terás háttértárral is szállítják.
19.
Neo1989
#11: "Senkit nem izgat de azért valahogy minden cikk és minden apple hír alatt van aki elkezdi ugyanezt a dumát."

Vegyél 1000 darabot nem az én pénzem. Szíved joga. Mindenki maga dönt hogy neki mi éri meg.
18.
Ooorky
#17: Nem kifogás, tény.
17.
Nyarlako
16.
Ooorky
#15: Mert úgyis szerveren tárolsz.
15.
Nyarlako
#14: De egy Workstationbe ilyen pici ssd mikor mélyponton az áruk?
14.
RootKiskacsa
Gyerekek.. Ez egy work station. Nem az otthoni felhasználó a célközönsége. Arra ott van az iMac. Ez arra van, hogy egy cég felköhögjön 20K$ fejenként a dalgozói után az Epölnek.
13.
Mertinaik
Micsoda egy drága sajtreszelő
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...