Társasjátékként tér vissza a Company of Heroes

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Relic legendás világháborús RTS játéka hiába az egyik legnépszerűbb stratégiai alkotás a világon, folytatásra a közeljövőben nem igazán számíthatunk. Viszont más a helyzet a társasjátékok piacán.

A Company of Heroes-társasjáték Kickstarter-kampányának végéig még három hét van hátra, ám az eredetileg kitűzött 100 ezer dolláros célt már több mint a duplájával túllépték az alkotók, jelenleg 229 976 dollárnál tart a projekt.

És hogy mit ígérnek a készítők a támogatásért cserébe? Nos, a játékban szinte minden benne lesz, ami az eredeti videojátékot olyan népszerűvé tette. Építhetünk majd saját kaszárnyákat, megszállhatjuk a táblán elhelyezett épületeket, nyersanyagokat gyűjthetünk, melyet megfelelően menedzselve újabb és erősebb egységeket küldhetünk a csatába. Hasonló módon a harcrendszert is az eredeti alkotásokhoz hűen próbálják meg átkonvertálni az analóg világba; a járművek fejleszthetőek lesznek, a gyalogsággal kihasználhatjuk majd a fedezékek nyújtotta előnyöket, bevethetünk tüzérséget és légi támogatást is, ha pedig egy erősebb páncélos jön velünk szembe, akkor számítani fog, hogy a frontális vagy az oldalsó páncélzatát támadjuk majd.

Mindez persze semmit sem érne az aprólékos miniatúrák és figurák nélkül, melyeknek köszönhetően nem csak izgalmasnak, de még látványosnak is ígérkezik a játékmenet. A világháborús társasban egyébként az USA, a Szovjetunió, Németország és az Egyesült Királyság frakcióival vághatunk majd bele a harcba.

A Company of Heroes-társas a jelenlegi tervek szerint 2020 májusára várható, az ára pedig 99 dollárról indul. Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a projekt, úgy az alábbi linken érhető el a Kickstarter-kampánya, ahol az előrendelés mellett még további érdekességeket is találhatsz róla.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...