Pokémon: Sword & Shield - amit eddig tudunk

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 5.
  • Hír
Link másolása
A mai napon lezajlott a Pokémon: Sword & Shield bemutatására szánt Nintendo Direct, így végre minden izgalmasabb információ napvilágot látott a játékról. Jönnek a fontosabb részletek.

A bemutató rögtön egy áll-leejtő jelenettel kezdődött, melyben négy pokémonedző egy hatalmas méretű Gyaradost próbál legyűrni. Az egyikük elővesz egy jókora pokélabdát, melyből egy szintén óriási Raichu ugrik elő, így bemutatkozik a játék egyik legérdekesebb újítása a Dynamaxing. De mi is ez pontosan?

A Dynamax egy olyan funkció, mely csupán a játék világának néhány pontján érhető el, és lényegében azt jelenti, hogy zsebszörnyeink óriásokká válnak, és elérhetővé válnak számukra a mindennél erősebb Max Moves támadások, melyek a többi pokémon számára szinte kivédhetetlenek lesznek. A Dynamax az összetűzések során egyébként csak egyszer vethető be három körön át, melynek lejárta után pokémonunk újból az eredeti méretét veszi fel. Emellett a folyamat kivitelezéséhez edzőként szükségünk lesz még a Dynamax Bandre is.

Hasonlóan izgalmas újítás a Max Raid Battle, melyekben más játékosokkal együtt vehetünk részt eposzi küzdelmekben a helyi csatlakozás vagy a Switch Online segítségével. Ebben a multiplayer alapú játékmódban három társunkkal közösen próbálhatunk meg leküzdeni egy maximális méretet öltő, rendkívül veszélyes pokémont. Ha egyébként barátaink nem érnének rá belevágni velünk együtt a kalandba, akkor lehetőségünk lesz a számítógép által vezérelt edzőkkel helyettesíteni őket.

A játékban több tucat olyan pokémon is lesz majd, melyeket kizárólag a Max Raid Battle során lesz lehetőségünk befogni, a típusuk pedig az adott küzdelem helyszínétől vagy időjárási sajátosságaitól függ majd. A csapatmunka kiemelt fontossággal rendelkezik ezekben az ütközetekben, mivel a négy edző közül mindig csak egynek lesz lehetősége használni pokémonjával a Dynamax lehetőséget, ám ha az ebből származó előnyt rosszul használjuk ki, akkor könnyen elveszíthetjük a harcot, és jutalom nélkül maradhatunk.

Galar régió vadonja lesz majd a legjobb helyszín a játékosok számára a kezdő pokémonjaik befogására. Akárcsak a Max Raid Battle küzdelmek során, itt is az időjárás, illetve az adott táj egyedisége határozza majd meg, hogy mely pontokon milyen zsebszörnyekkel futhatunk össze. Egyébként rengeteg pokémon várja majd a játékosokat Galar világában, a korábban már leleplezett Grookey, Scorbunny és Sobble mellett ma újabb négy pokémont ismerhettünk meg.

Ezek közül elsőként Wooloo, egy normál típusú pokémon bukkant fel, aminek egyik speciális képessége, hogy el tud menekülni az ellenfelei karmai közül.

Másodikként Gossifleur, a fű pokémont említhetjük meg, mely a tiszta vizű és levegőjű térségekben érzi magát igazán otthon, de ha a helyzet úgy kívánja, akkor a szelet kihasználva a térség bármely pontjára képes lesz elrepülni.

Drednaw egy teknőcszerű víz/szikla pokémon, és felépítése olyan erőt ad neki, melynek köszönhetően játszi könnyedséggel harapja át a sziklát és a vasat egyaránt.

Végül pedig megismerhettük a holló formájú Corviknight repülő/acél pokémont is, ami rendkívüli ügyessége és intelligenciája miatt igazán nagy veszélyt jelent riválisaira.

A játékban az összes befogható pokémont a Pokédexben található információk alapján ismerhetjük meg részletesebben. A Pokédex a játékosok Rotom Phone-jából lesz elérhető. A Rotom Phone lesz egyébként Rotom otthona, ami nem más, mint egy olyan pokémon, amely képes különböző elektronikus készülékekbe beköltözni, így a segítségére majd sokszor szükségünk lehet. A Rotom Phone összekapcsolható lesz majd rengeteg eszközzel, a bemutató során a példa kedvéért a biciklinket emelték ki, melyet a Rotom Phone segítségével tudunk majd felturbózni, a gyorsaságának növelése mellett például átalakíthatjuk majd úgy, hogy a víz tetején is tudjon száguldani.

A Gym Stadiumok adnak majd otthont azoknak az összecsapásoknak, melyeknek fő célja a szórakoztatás. Itt a riválisaink különböző NPC-k lesznek, akik közül egyelőre csak Leont és testvérét, Hopot ismerhettük meg. Mellettük azonban megküzdhetünk majd az edzőtermek vezetőivel is, így például Milóval, a fű pokémon specialistával.

Végül pedig a legfontosabb; kiderült a Pokémon: Sword & Shield pontos megjelenési dátuma is, mely szerint a játék még idén, november 15-én érkezik Nintendo Switchre. A játék a mai naptól kezdve pedig már elő is rendelhető akár a speciális dupla pakkos kiszerelésben is, mely egyszerre tartalmazza a Sword és a Shield verziót. Utóbbi kettő között egyébként a legnagyobb különbség a térség legendás pokémonjaiban keresendő; a Shield esetében Zamazenta várja a játékosokat, míg a Swordban Zacian - őket láthatjátok a fenti képen.

4.
4.
Ooorky
#2: Én Sword-ot veszek, dupla pack-ban szimplán egybe csomagolták a 2 játékot, még 1 centtel drágább is, mint ha külön vennéd (2*59.99 vs 119.99).
Azt a pár exkluzív pokemont majd eltrade-elem a facebook csoportban.
3.
3.
zsocc-nrg
Szerk.: nem az elsőnek ment a hozzászólás
2.
2.
zsocc-nrg
#1: Picit vaciláltam melyiket vegyem de ez a dupla pakkos kiszerelés jól hangzik
1.
1.
Ooorky
Kösz az összefoglalóért!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...