Stadia - kiszivárgott a szolgáltatás árazása

  • Írta: szlav
  • 2019. június 6.
  • Pletyka
Az esti Stadia Connectet megelőzve egy kanadai hírlapnak hála már most megtudhatjuk, hogy milyen üzleti modellt tervezett a Google a játékstreaming szolgáltatása köré.

Izgalmasnak ígérkezik a mai este, hiszen hamarosan több infót is megtudhatunk a Google játékstreaming rendszeréről, a Stadiáról. A Stadia Connect megkezdése előtt azonban a kanadai La Presse már kiszivárogtatott jó néhány részletet a szolgáltatásról - főképp annak üzleti modelljéről.

A megszellőztetett információk szerint idén novemberben indul majd a szolgáltatás, mégpedig 12 kanadai dolláros (körülbelül 2550 forintos) havidíjjal. Ezzel hozzáférhetünk majd bizonyos játékokhoz, amelyeket 4K felbontásban, 60 fps-es sebességgel játszhatunk. Bizony, az előfizetés nem tartalmaz majd minden címet, néhány játékot (főképp az újakat) külön vásárolhatjuk meg. Jövőre a Google elindítja a szolgáltatás "belépőszintű" változatát is. Ez a Stadia Base, amely teljesen ingyenes lesz, az itt található játékokat azonban csak 1080p-s felbontással élvezhetjük majd.

Idén ősszel elérhetővé válik majd az úgynevezett Stadia Founder's Edition csomag is, amelyért 170 kanadai dollárnak megfelelő összeget (körülbelül 36 ezer forintot) kell kicsengetnünk. Ebben a pakkban találunk majd egy Chromecast Ultrát, egy Stadia kontrollert, háromhavi előfizetést, valamint a Destiny 2-t. A Bungie játéka mellett egyébként a DOOM Eternal, az Assassin's Creed: Odyssey, a The Division 2 és az új Tomb Raider-trilógia is a játszható lesz a megjelenés napjától.

6.
NDee
Egy előnye van, este az ágyban nem fog felforrósodni meg zúgni a laptop :)
5.
Ultimate
Jó lesz az 170usd-nak is ami ~47000 forint.
4.
Animejetix
#3: Nagy rá a valószínűség hogy így lesz...
3.
Kawada
#2: Félreértés ne essék, nyilván lesznek bundle-ben továbbra is konzolok egyes játékokkal. De a jelentőségük csökkenni fog szerintem a globális piacon.
2.
Kawada
És a külön megvásárolt játékok előfizetés nélkül is elérhetőek? Illetve mennyi ideig? Mert vegyünk egy Anthemhez hasonló buktát, amit nulladik percben megveszek 60 dollárért, de 2 hónap múlva én vagyok az egyedüli hülye a földön aki játszik vele? Akkor mi lesz? Nem tudom... Engem biztos nem fog lázba hozni, de el tudom képzelni, hogy a streames játékvásárlás opicó lehet egyeseknek. Főleg a népszerű a játék bundle-ök fognak vele befellegezni, mert indokolatlanná fog válni, hogy csak Fifa vagy csak GTA 6 miatt konzolt vegyen valaki, helyette megveszi csak a játékot streamen, egy kontrollerrel és köszönte szépen.
1.
lesik20
" néhány játékot (főképp az újakat) külön vásárolhatjuk meg. "

Ja ok. Végülis az HBO GO és a Netflix is igy müködik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...