Stadia Mobil, PC

A Google game-streaming platformja.

A Windows-játékokkal is megbirkózhat a Stadia

Noha a Google felhős szolgáltatása Linux-alapokon működik, a jelek szerint a cég egy, a Protonhoz hasonló kompatibilitási réteget fejlesztett, így a Windows-játékok futtatásával is megbirkózhat majd.

Pletyka: a Google lényegében lemondott a Stadiáról

Lapértesülések szerint a Google már csak minimális energiát tesz a Stadia bővítésébe, a fókuszt pedig a Google Stream névre átkeresztelt felhős technológia bérbeadása kapja.

Újabb próbaverziókkal bővült a Stadia

A Google csak mostanában indította el azokat a próbaverziókat a Stadia platformján, amelyekhez előfizetés nélkül is hozzáférhetünk, azonban már most nekiállt a felhozatal bővítésének.

A Stadia időkorlátos demókkal kísérletezik

A Google egy régóta kért funkcióval kísérletezik a Stadián: időkorlátos demókkal. Korábban Pro-előfizetésre volt szükség a hasonló próbaverziókhoz, de az újonnan felkerülő darabokhoz már regisztráció sem fog kelleni.

A Google tényleg bérbe adja a Stadia technológiáját

A Google már hónapokkal ezelőtt jelét adta, hogy fontolgatja a Stadia alatt futó technológia bérbeadását más iparági szereplőknek, de most az első példát is látjuk arra, hogy nem csak a levegőbe beszéltek.

Bérbe adhatják a Stadia infrastruktúráját

Egy álláshirdetés árulkodik arról, hogy a Google a Stadia alatt futó infrastruktúra licencelésére készülhet, vagyis azt bárki bérbe vehetné a jövőben, aki hasonszőrű szolgáltatás szeretne indítani.

Újabb eszközökön lesz elérhető a Google Stadia

Június 23-ával tovább bővül a Google Stadiát támogató platformok száma, ugyanis a streamingszolgáltatás elérhető lesz a bizarr nevű Chromecast with Google TV mellett különféle Android TV-s eszközökkel, köztük az NVIDIA Shield TV-vel is.

Google: a Stadia él és virul

A Stadia körül az elmúlt hónapokban csapongtak a hírek: miközben a Google számtalan új játékot ígért a platformra, a saját fejlesztőstúdióit bezárta. Nate Ahearn interjúban mondta el, hogy a Stadiát nem kell félteni.

Távozott a Stadia termékfejlesztési vezetője

Az elmúlt hónapok tükrében nem túl biztató hír, hogy elhagyta a Google-t a Stadia termékfejlesztési vezetője, John Justice. Azt nem tudni egyelőre, hogy ki lesz az utóda, és hogy milyen hatással lesz mindez a szolgáltatásra.

Pert akasztottak a Google nyakába a Stadia miatt

Nem indul túl fényesen a Stadia idei éve, hiszen nemrég a platform fejlesztőstúdióit kellett bezárni, most pedig beperelték a Google-t, mondván a cég félrevezette az embereket, amikor azt állította, hogy a Stadia támogatja a 4K/60fps-t.