Stadia Mobil, PC

A Google game-streaming platformja.

A Stadia lelövése után is használható marad a Google kontrollere

Jelenleg kizárólag a halálra ítélt felhős rendszerhez csatlakoztatható a Stadia játékirányítója, egy új frissítésnek köszönhetően azonban ez hamarosan megváltozik.

A fejlesztőket sokkolta a hír, hogy bezárják a Stadiát

A Stadiára fejlesztő cégek közül többen is arról számoltak be, hogy a sajtóból tudták meg, hogy a Google beszántja a szolgáltatást, és így a készülőfélben lévő munkájuk a kukában landol.

Hivatalos: a Google kivégzi a Stadiát

Mindenki számára világos volt, hogy a Stadia felhős játékplatformja nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Google végül bedobta a törölközőt: leállítják a szolgáltatást, és visszatérítik a korábbi vásárlásokat.

A Windows-játékokkal is megbirkózhat a Stadia

Noha a Google felhős szolgáltatása Linux-alapokon működik, a jelek szerint a cég egy, a Protonhoz hasonló kompatibilitási réteget fejlesztett, így a Windows-játékok futtatásával is megbirkózhat majd.

Pletyka: a Google lényegében lemondott a Stadiáról

Lapértesülések szerint a Google már csak minimális energiát tesz a Stadia bővítésébe, a fókuszt pedig a Google Stream névre átkeresztelt felhős technológia bérbeadása kapja.

Újabb próbaverziókkal bővült a Stadia

A Google csak mostanában indította el azokat a próbaverziókat a Stadia platformján, amelyekhez előfizetés nélkül is hozzáférhetünk, azonban már most nekiállt a felhozatal bővítésének.

A Stadia időkorlátos demókkal kísérletezik

A Google egy régóta kért funkcióval kísérletezik a Stadián: időkorlátos demókkal. Korábban Pro-előfizetésre volt szükség a hasonló próbaverziókhoz, de az újonnan felkerülő darabokhoz már regisztráció sem fog kelleni.

A Google tényleg bérbe adja a Stadia technológiáját

A Google már hónapokkal ezelőtt jelét adta, hogy fontolgatja a Stadia alatt futó technológia bérbeadását más iparági szereplőknek, de most az első példát is látjuk arra, hogy nem csak a levegőbe beszéltek.

Bérbe adhatják a Stadia infrastruktúráját

Egy álláshirdetés árulkodik arról, hogy a Google a Stadia alatt futó infrastruktúra licencelésére készülhet, vagyis azt bárki bérbe vehetné a jövőben, aki hasonszőrű szolgáltatás szeretne indítani.

Újabb eszközökön lesz elérhető a Google Stadia

Június 23-ával tovább bővül a Google Stadiát támogató platformok száma, ugyanis a streamingszolgáltatás elérhető lesz a bizarr nevű Chromecast with Google TV mellett különféle Android TV-s eszközökkel, köztük az NVIDIA Shield TV-vel is.