Változik a Steam felülete, íme, a tervek

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 12.
  • Hír
Link másolása
Végre picit modernebb külsőre frissít a Valve! Több hónapnyi pletyka és spekuláció után hivatalosan is bemutatták, hogy miként formálják újjá a Steam-könyvtáraink kinézetét a nem is olyan távoli jövőben.

A Valve egy hivatalos posztban mutatta be a Steam-könyvtár frissülő felületét, és az újítások mögött húzódó terveket. Az új dizájn célja, hogy a játékokról a hivatalos hírek mellett a saját élményeink és eredményeink is nagyobb vizuális hangsúllyal szerepeljenek, akárcsak a barátaink és a közösség által készített ingame alkotások és felvételek.

A képekről az rögtön kiderül, hogy a jelenlegi felülethez képest jókora előrelépésre számíthatunk. Bal oldalt továbbra is listás formátumban láthatjuk majd a megvásárolt játékainkat és programjainkat, ám a központi részen egy továbbfejlesztett rácsnézetet kapunk, melyet kedvünk szerint alakítgathatunk majd. Kiemelhetjük kedvenc játékainkat, sorrendbe állíthatjuk a játékidő szerint, illetve előrehozhatjuk a legutóbb elindított címek listáját is, ráadásul még néhány szűrőt is kapunk majd.

A blogbejegyzés egyébként további információkat tartalmaz a fejlesztők számára, melyben részletes leírást kapnak arról, hogy miként érdemes frissíteniük és a Steam szervereire feltölteniük alkotásaik új arculatát. Azoknak a fejlesztőnek, akik nem végeznek időre a feladattal, a Steam automatikusan egy alapértelmezett séma mentén frissíti majd a felületüket.

A nyilvános bétateszt a Valve tervei szerint a következő hetek során fog elrajtolni, ám a megjelenés végleges időpontját egyelőre még nem ismertették.

28.
28.
Extol
#27: Hülyeség kitörölni, olyan mintha kidobnád a játék DVD-t az ablakon, ezek értékes dolgok, fizettél érte... Megdöbbentő, tiszta pazarlás.
27.
27.
Cooper911
#21: Kinek az ügye van meg és milyen ügye? Néha nem lehet érteni mit írsz.
És tényleg nem értjük. Mi a jó fenének kellene kategóriánként még 8 felé bontani a játékokat? Aszerint akarod kiválasztani őket? Pl, na most akarok egy autós játékkal játszani, versenyautós legyen és azon belül rally legyen és ott lesz egy Dirt Rally 2 rákatt elinditt vagy mi?
300 játék? Azzal mind játszol egyszerre? Én amivel már nem játszok azt kitörlöm a steam könyvtáramból, de akár el is lehet rejteni.
25.
25.
user101
#20, 22 : Látom, nem értitek .. :)

Ma jelenleg egy szintes a menű és ez a problémám, példa:

- RPG ( főmenü )
- Medeival ( almenü )
- Apocaliptic ( almenü )
- Sci-Fi, Present ( almenü )
- Oldskool / Classic ( 2D, party ) ( almenü )
- Shooter ( főmenü )
... ( almenü )
... ( almenü )

már 300 játék fölött is annyira egybefolyik minden, mi lesz itt később ?

POE: a haverod meg is vette és játszott vele legalább két-három órát ? Mert ha nem, nem is lenne szabad értékelnie... :) Max egy info legyen ott, hogy x% játékos kérte vissza az árát... :) Úgyanígy kéne egy szűkített de kötött lista, hogy miért ad valaki olyan értékelést amilyet... ( Például : 2 pont és bepipálja, "nem a stílusom", "technikai problémák" gombokat.. )

Annyi mindent lehetne fejleszteni és ilyen felesleges semmi látvány szarokkal ingerlik az embereket... :9

#24: Az epiccel az a bajom, hogy k..ra álszent és leszarja a játékosokat ( meg ügye a kínai érdekeltség :). A microsoft 30+ %-ot kér, a Sony dettó, a Steam közben ha jó eladásaid vannak akkor max. 20% -ot... Generálhatsz kulcsokat amit más felületen értékesíthetsz és a Valve nem kap belőle egy fillért sem... De ők a gonosz ördögi vállalat... Ugyan már ! Közben meg szerverparkot, tárhelyet ( felhőt ), reklámot, felületet, közösségi médiát biztosít és egy konzol szinten felfoghatatlan felhasználói bázist... :)

Az epic meg jön a százszor kijátszott, bundle, szar indie ingyen címeivel és ugyanannyiba kerülő kényszer exkluzívaival és a nép meghülyül birka módon... Már az is épp elég idegesítő volt, hogy a Mass Effect 3 vagy az Assassin's Creed 3 miatt kellett Origint és Uplayt használnom, pedig semmi szükségem nem volt egyikre sem, most meg itt ez a köcsög banda az erőszakos piacromboló "jófejkedéseivel"... Még jobban szétcseszik az amúgy is tök szegregált pc piacot... Hát bocs, ha nem tapsolok érte... :(
19.
19.
user101
Ezek mind haszontalan részletkérdések. Leszarom a jobb oldalt. Azt mondják már meg végre:

- mikor fogom a játéklistámban a bal oldalon almenükbe pakolni a játékaimat (miért csak egy tetves kategória van és nincsenek almenüi, he ? )
- miért nincs ott a játék mellett, hogy új, kijátszott vagy mennyi %-on állok vele ???
- mikor lesz végre három vagy öt pontos értékelési rendszer ???
- mikor lesz végre elkülönítve az indie a AAA-tól ???
- mikor lesz kapcsoló, hogy az 50-60-70 %-os értékelésű cuccok eltüntethetőségére ???
- mikor fogja végre felfogni a tanulás-képes, okos, zseniális felület ( mert ezt hirdetik ügye ), hogy leszarom a multi, vr és roughlike játékokat és ne ajánja ???

Én egy iszonyatos Steam-whore vagyok, sőt ! Az összes többit bezárnám a p!csába, de a Valve támogatási szinvonala és fejlődési készsége a béka segge allatt van !!! Még akkor is ha ma jelenleg az egyetlen használható piactér...
13.
13.
Steamnek inkabb az a baja, hogy sok, tenyleg sok olyan jatek van ami nem erdekel. Benyomod a mufajt, mondjuk fps vagy rpg es ha szerencsed van ket-harom aaa de legalabbis jobbfele indie jatekot kidob, majd kovetkezik 40 oldalnyi szar, kozte 1-1 teged erdeklo jatekkal. Valahogy ezen kene javitani, de ez nem az ui baja...
6.
6.
B-Shaggy
#5: Én utálom, bár nem használom olyan hű de sokat.
5.
5.
Gamelord
Nem tudom hogy ezzel egyedül vagyok e, de a steam felülete véleményem szerint borzasztó.
4.
4.
B-Shaggy
#3: Praise Gaben Praise Geraldo del Riviero. Pedig a Steam nevében benne van, hogy EA. Help
3.
3.
SLi
Nagyon szépen köszönjük szépen GABEN, nagyon jól nézett ki eddig is ezekután MÉG SZEBB lesz,
steam good
epic store bad
2.
2.
Extol
Nem vagyok híve a folyamatos kavarásnak. Én azt se bántam volna ha ma ugyanúgy nézne ki mint 15 éve. Mire megszokom az újat már megint variálnak
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...