E3 2019: Keanu Reeves a Cyberpunkról mesél

  • Írta: szlav
  • 2019. június 13.
  • Videó
Link másolása
Mindannyian imádjuk Keanu Reevest, így hatalmas örömmel láttuk, hogy ő is szerepet kap majd a Cyberpunk 2077 különös világában. A színész most arról mesél, hogy mi ragadta meg őt leginkább a CD Projekt RED szerepjátékában.

Az IGN egy rövid interjú során faggatta a Microsoft E3-as konferenciájának legnagyobb sztárját, Keanu Reevest a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Reeves meglepetésszerűen jelent meg a játék előzetesében, később pedig a színpadon, s megtudhattuk, hogy nem kis szerep jut majd neki a CD Projekt RED produkciójában. Ő lesz ugyanis Johnny Silverhand, a legendás Rockerboy és a Samurai rockbanda énekese, emellett pedig a játékos közeli partnere.

Az interjú során kiderül, hogy Reeves tavaly nyáron kezdte meg a közös munkát a lengyel játékfejlesztőkkel, s hamar szimpatikussá vált számára a motion capture-technológia, valamint a szerepjáték története. "Komoly vonzerő volt számomra, hogy nem csak az arcomat vették fel, hanem egy teljes szerepet kellett eljátszanom, mégpedig egy elég menő szerepet. Nagyon tetszik a játék formátuma, azok a kérdések, amelyeket feszeget, a dolgok, amik kiderülnek, meg az, amit elvár a játékostól. Sokszor elég érdekes döntéseket kell meghoznunk."

A beszélgetés során Reeves is megerősítette azt, amit már eddig is sejthettek azok, akik otthon vannak az asztali szerepjáték világában, vagy jól emlékeznek a tavalyi gameplay-bemutató részleteire. Johnny Silverhand ugyanis halott, valószínűleg a játék eseményei előtt veszítette életét. Mégis, valamilyen úton-módon főhősünk, V társa lesz Night City felfedezése során. "Az én karakterem, Johnny gyakran interakcióba lép a játékossal. V-nek hívják a főszereplőt, én pedig részt veszek az ő kalandjában. De ugyanakkor ők is részt vesznek az én történetemben."

Hollywoodi színészként Reeves nem számít veterán szereplőnek a videojátékok színpadán, de a Cyberpunk 2077 történetmesélése mégis felkeltette a figyelmét. "Néhány ismerősöm játszott már szinkronszerepet játékokban, de nekem ez újdonság. Ami itt igazán megfogott, az a történetmesélés. Az elágazó út. Nem csak a végkimenetelt, de az oda vezető utat is magad határozhatod meg, ami szerintem elég király. Van egy csomó online játék, hatalmas világgal és sok emberrel, de ez olyan, mintha a te saját, személyre szabott, filmszerű élményed lenne. Még olvasva is olyan, mintha akár egy regény lenne. Előtted áll egy nyílt világ, de ezek mégis a te döntéseid, a te történeted.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

55.
55.
#53: Nekem ez végül is nem rontotta el az élményemet, de ugyan így kiszúrtam és ugyan ezt mondtam utána.
41.
41.
Ooorky
#39: Minden játéknál megy a ""gamer"" sajtó részéről a sírás a #kisebbségek miatt.

De egyre többen lesz**ják őket, Ubisoft már nyíltan beszólogat nekik, mivel az eladásokra 0 hatásuk van, cserébe a valódi vásárlókat irritálják a játékokba erőltetett másságok.
31.
31.
B-Shaggy
#30: Beleerőltetik a politikát egy cyberpunk világú játékba mi? :D
22.
22.
Chrysh
#19: Nem a GK lőtte el, hanem az E3, de ha szorosan követed a játékmegjelenéseket, akkor a youtube lövi el előbb-utóbb...sajnos ez ilyen. Valamilyen szinten ezért kívánom pokolra azokat az embereket, akik következetesen posztokban lőttek el a Trónok Harca eseményeit.
19.
19.
KENKILL
Hát ezt nem hiszem el... lehet, hogy Reeves karakterének kiléte nyílt titok, de én jobban örültem volna, ha a játék közben jövök rá erre, kösz Gamekapocs... Vesztettetek egy olvasót a cyberpunk híreknél.
10.
10.
ABorealis27
#9: Jon Bernthal is jó volt a stresszelősnek éppen nem nevezhető kutyájával :).
9.
9.
Chrysh
E3 legemberibb pillanata, amikor ez a faszi feljött a színpadra.
8.
8.
user101
Egy játék minőségét sosem a grafikai színvonala határozza meg, sokkal inkább a világ amiben játszódik és a történet illetve a történet-mesélés. Na meg a karakterek. Nekem Keanu Reevs egy kicsit 1 dimenziós színésznek tűnik. Ez mondjuk egy RPG-ben nem probléma, mert lesz mellette számtalan más NPC-is, de mindenképp üde színfolt, ha egy játék fejlesztője meg tud nyerni ( engedni ) magának egy-egy híresebb cimbit... :)
7.
7.
stalker0412
Mivel a Pc-t nem tervezek építeni, és szerintem ez a játék mostani gen-en már nem lesz az igazi, inkább megvárom a PS5-re. Addigra az is lehet lesz belőle game of the year edition....+ sugárkövetés/magasabb frame-rate (stabilabb)
5.
5.
ollie92
#3: A w3 még 15-ben jelent meg. Ma már egy 4 éves játék. Ahhoz képest, hogy más stúdiók komoly pénzzel a háttérben (Andromeda) mit adnak ki és egy semmiből jött lengyel banda, új magaslatokba emelték a RPG műfajt.
4.
4.
szlav
3.
3.
DeKor
Azt a kultuszt, ami a CD Projekt RED köré épült a Witcher után, mindig is felvont szemöldökkel figyeltem, a Witcher sorozat ugyanis valóban nagyon jó volt, de azért messze nem annyira, amilyen hiszti kialakult körülötte.
Most azonban azt mondom, hogy a lengyel srácok szerintem fel fogják adni a leckét a játékipar többi szereplőjének. Kiválasztották azt az embert, akit majdnem mindenki kedvel, akit bőven lehet azonosítani a futurisztikus alkotásokkal, és aki napjaink egyik legvagányabb és legegyedibb akcióhőse. Emellett például a Death Stranding Norman Reedus-szal és Mads Mikkelsennel iskolai projektnek tűnik. (Pedig azt is várom nagyon.)
2.
2.
ollie92
Szia szlav, /*határozhatot meg/
1.
1.
Gykrizsi
Legjobban várt játék az esetemben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...