E3 2019: Keanu Reeves a Cyberpunkról mesél

  • Írta: szlav
  • 2019. június 13.
  • Videó
Mindannyian imádjuk Keanu Reevest, így hatalmas örömmel láttuk, hogy ő is szerepet kap majd a Cyberpunk 2077 különös világában. A színész most arról mesél, hogy mi ragadta meg őt leginkább a CD Projekt RED szerepjátékában.

Az IGN egy rövid interjú során faggatta a Microsoft E3-as konferenciájának legnagyobb sztárját, Keanu Reevest a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Reeves meglepetésszerűen jelent meg a játék előzetesében, később pedig a színpadon, s megtudhattuk, hogy nem kis szerep jut majd neki a CD Projekt RED produkciójában. Ő lesz ugyanis Johnny Silverhand, a legendás Rockerboy és a Samurai rockbanda énekese, emellett pedig a játékos közeli partnere.

Az interjú során kiderül, hogy Reeves tavaly nyáron kezdte meg a közös munkát a lengyel játékfejlesztőkkel, s hamar szimpatikussá vált számára a motion capture-technológia, valamint a szerepjáték története. "Komoly vonzerő volt számomra, hogy nem csak az arcomat vették fel, hanem egy teljes szerepet kellett eljátszanom, mégpedig egy elég menő szerepet. Nagyon tetszik a játék formátuma, azok a kérdések, amelyeket feszeget, a dolgok, amik kiderülnek, meg az, amit elvár a játékostól. Sokszor elég érdekes döntéseket kell meghoznunk."

A beszélgetés során Reeves is megerősítette azt, amit már eddig is sejthettek azok, akik otthon vannak az asztali szerepjáték világában, vagy jól emlékeznek a tavalyi gameplay-bemutató részleteire. Johnny Silverhand ugyanis halott, valószínűleg a játék eseményei előtt veszítette életét. Mégis, valamilyen úton-módon főhősünk, V társa lesz Night City felfedezése során. "Az én karakterem, Johnny gyakran interakcióba lép a játékossal. V-nek hívják a főszereplőt, én pedig részt veszek az ő kalandjában. De ugyanakkor ők is részt vesznek az én történetemben."

Hollywoodi színészként Reeves nem számít veterán szereplőnek a videojátékok színpadán, de a Cyberpunk 2077 történetmesélése mégis felkeltette a figyelmét. "Néhány ismerősöm játszott már szinkronszerepet játékokban, de nekem ez újdonság. Ami itt igazán megfogott, az a történetmesélés. Az elágazó út. Nem csak a végkimenetelt, de az oda vezető utat is magad határozhatod meg, ami szerintem elég király. Van egy csomó online játék, hatalmas világgal és sok emberrel, de ez olyan, mintha a te saját, személyre szabott, filmszerű élményed lenne. Még olvasva is olyan, mintha akár egy regény lenne. Előtted áll egy nyílt világ, de ezek mégis a te döntéseid, a te történeted.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

69.
Mr.Dead
#68: A jó öreg Mass Effect 3 a meleg pilótával, ahol alig mertem rányomni a dialógusokra nehogy valami orgia legyen a kövi cutscene :D (és szinte muszáj volt vele dumálni ha normális endinget akartál, mert amúgy meghalt volna az utolsó harcnál)
63.
TolokocsisIsBack
Tulajdonkeppen, ha nem lesz benne az osszes gender(beleertve az apache helikoptereket is) akkor megsem veszem. Pedig gondolkodtam a limitalt kiadason is .....
61.
Kawada
#57: Nem nagyon érted amiről beszélek, hol a pöcsömbe állítottam bármit a cp 2077-ről? Vagy te mit vettél ki a szavaimból, hogy mi vele a baj? Itteni embereken gúnyolódtam kicsit, egy rossz szavam nem volt a játékról...
57.
Neotechtr
#56: A Bioware játékok, nem? Pont azok, amiknél minden karakter külön trailert kap, ami másról sem szól, csak hogy ez a kopasz, fekete nő éppen francia, ez homokos, ez lezbikus... Meg a Mass Effect 3-ra (akinél élt) Kaidan-t visszamenőleg homokossá tették, de biztos, ami biztos, ha az Ashley élt, akkor ott volt a Steve is pusziszkodni... Lényeg az, hogy először nézd meg a játékot, hogyan lesznek benne a dolgok tálalva és utána mondd el, hogy milyen volt és ne előtte. Hihetetlen.
55.
Neotechtr
#53: Nekem ez végül is nem rontotta el az élményemet, de ugyan így kiszúrtam és ugyan ezt mondtam utána.
53.
Ooorky
#43: Az a Kingdom Come volt, W3-ba beleerőltettek arabokat az első kiegben.
44.
Neotechtr
#40: Hát ezt most kétszer elolvastam, de 1. az értelmére nem jöttem rá (legyen az én hibám), 2. azt simán értem, hogy esetleg vicc, csak pont nem voltam most azon a hullámhosszon.
43.
TolokocsisIsBack
#41: Persze. Ez lett pofazva mindenhol. Az LGBTREGFKFKDO vagy a faszom tudja, hogy irjak community karogoinak fele, meg csak azt sem tudja hogyan kell feletelpiteni egy szaros jatekot, amivel igy ertelemszeruen nem is jatszanak. De oket zavarja, ha nincsen a jatekban "ELEG" meleg. A masik meg a kissebsegi aberaltak akikrol beszelsz. Jo pelda erre a W3. Volt egy cikk, vagy youtube video mar nem tudom , hogy rasszista a jatek, mert nincsenek benne fekete boruek meg azsiaiak. Ezzel nincs is semmi fele gond, de konyorgom..... ezt ne egy kozepkori szlav mitologiaval, es kulturaval felspekelt jatekon verjek mar le. Ahol tegyuk hozza, hirbol sem tudtak , hogy mi az a fekete ember. Nincs bajom sem a feketekkel sem a melegekkel, felre ertes ne essek. De ne akarjuk mar lenyomni mindenki torkan olyan dolgokat amik nem oda valok.
41.
Ooorky
#39: Minden játéknál megy a ""gamer"" sajtó részéről a sírás a #kisebbségek miatt.

De egyre többen lesz**ják őket, Ubisoft már nyíltan beszólogat nekik, mivel az eladásokra 0 hatásuk van, cserébe a valódi vásárlókat irritálják a játékokba erőltetett másságok.
40.
Kawada
#39: A Witcher 3 első vagy a második küldetés arról szólt, hogy egy olyan meleg vadásznak vagy kinek segítettünk (vagy ő segített nekünk valami griffin nyomot találni.... nem emlékszem pontosan), aki egyébként valami vérfarkas vagy mi a tököm volt, de azért közösítették ki mert buzi :D....

Tehát egy cyberpunk, sci-fi világban, ami kvázi egy elképzelt jövőképet mutat meg, belefér, hogy a mi karakterünk lehet "neutrál" vagy transz, ezzel egyébként azt sugallva, hogy ez a jövő, ezért valószínű nem is lesz senki megszólítva a játékban, mondván, hogy természetes... De egy Spiderman-ben a szivárvány zászló, 6 helyen egy komplett New Yorkban, az felháborító... Vagy hogy 2 rövidhajú, csúnya lány lesz a Wolfensteinben a két főszereplő,,, Mert ugye a mi világunknak ez nem része... Olyan sziklaszilárd érvrendszeretek van, hogy beszarok... :) Csak nehogy jöjjenek majd a transzcosplay-esek, ugyebár... :P

http://www.ladbible.com/technology/gaming-cyberpunk-2077-will-have-transgender-character-options-20190614
39.
Neotechtr
#36: Ez csak azért van, mert a Witcher 3 nem volt fullon homokosokkal meg feketékkel és emellett nem csak ezekért kaptak ki, hanem azért is, mert túl szépek benne a nők. De most gondolj bele, hogy ezekért mindért meghúzkodták őket. És az senkit sem érdekelt, hogy a Witcher nem meleg, meg hogy abban a korban azon a földön nem is voltak feketék. Az, meg hogy szexista a játék megint téma volt a túl szép nőkkel kapcsolatban. Pedig szerintem az a játék volt teljesen normális.

Amúgy a cyberpunk világba ez belefér és nyilván nem kötelező (már ha ez valakit vigasztal, engem sem szokott, mondjuk), de a lényeg itt a tálaláson van. Ha nem úgy viselkednek a szereplők, mint ha a pride-ról jöttek volna és tolják az első E megnyomása után, hogy #vegán+meleg vagyok#, akkor nekem mindegy.

A 3 éves fiadnak (de nem akarok belepofázni) biztos nem való ez a játék amúgy enélkül sem mindenféle okok miatt, de ha mégis játszik vele és normális a gyerek, akkor úgy sem fog részt venni a játékban sem semmiféle buzizmusban.
36.
Kawada
#30: A karakterünk is lehet transzi, homo, de még semleges is... Így esélytelen, hogy ez egy jó játék legyen. Szodoma és Gomora, melegpropaganda, aberráció. Nem is fogom így engedni a 3 éves fiamnak, hogy játszon vele...
33.
Oldman
31.
B-Shaggy
#30: Beleerőltetik a politikát egy cyberpunk világú játékba mi? :D
22.
Chrysh
#19: Nem a GK lőtte el, hanem az E3, de ha szorosan követed a játékmegjelenéseket, akkor a youtube lövi el előbb-utóbb...sajnos ez ilyen. Valamilyen szinten ezért kívánom pokolra azokat az embereket, akik következetesen posztokban lőttek el a Trónok Harca eseményeit.
19.
KENKILL
Hát ezt nem hiszem el... lehet, hogy Reeves karakterének kiléte nyílt titok, de én jobban örültem volna, ha a játék közben jövök rá erre, kösz Gamekapocs... Vesztettetek egy olvasót a cyberpunk híreknél.
12.
Hunszi
#6: A valóság pedig az lesz, hogy felét meg se fogod venni, amikor kikerül milyen valójában XY játék a cinematik trailer mögött. Ezért volt elég gyatra az idei E3, mert szinte alig kaptunk gameplayt, amiben látszana, hogy egyáltalán az elképzelés mögött milyen játék is van, hangulatos cinematic trailert bármelyik játékról lehet alkotni.

Jó példa erre a Deathloop...a koncepció fasza, a cinematic ütős, de semmit, azaz SEMMIT nem tudunk magáról a játékról, csak kaptunk egy kis villantást, de hogy ez multi, single, coop, TPS, FPS vagy egyáltalán mi lesz...arról alig tudni valamit. Az pedig jogos elvárás lenne, ha egy játékot tavaszra ígérnek, akkor legyen már végre valami kézzelfogható belőle, ezt pl. most nem a Deathloopra értem, hanem az olyasmikre, amiket tavaszra igértek be, de még egy árva gameplay nincs belőlük.

Ez a legnagyobb baj a játékok többségével manapság, 1-2 év alatt van összedobva az egész és nem véletlenül a multi vonal megy a legjobban...hisz a legkisebb erőfeszítésből a legtöbb pénzt hozzák, kell 10 pálya, pár fegyver s lehet kiadni, nem kell gondolkodni a történeten, a párbeszédeken stb. Szerencsére a Sony őrzi a single kultuszát, mert ha ők is bedobták volna a törölközőt a multik oltárán, akkor tuti az EA-nél se kellene kijöjjön a Fallen Order, mert akkor mások se nagyon törnék magukat.
11.
laquitto
#6: +1

En el szoktam abrandozni azon, hogy bar minden jatek maximum egy het alatt letudhato lenne (munka es csalad mellett, tehat max 10 ora :D), mondjuk max evi-ketevi egy kivetellel..
10.
ABorealis27
#9: Jon Bernthal is jó volt a stresszelősnek éppen nem nevezhető kutyájával :).
9.
Chrysh
E3 legemberibb pillanata, amikor ez a faszi feljött a színpadra.
8.
user101
Egy játék minőségét sosem a grafikai színvonala határozza meg, sokkal inkább a világ amiben játszódik és a történet illetve a történet-mesélés. Na meg a karakterek. Nekem Keanu Reevs egy kicsit 1 dimenziós színésznek tűnik. Ez mondjuk egy RPG-ben nem probléma, mert lesz mellette számtalan más NPC-is, de mindenképp üde színfolt, ha egy játék fejlesztője meg tud nyerni ( engedni ) magának egy-egy híresebb cimbit... :)
7.
stalker0412
Mivel a Pc-t nem tervezek építeni, és szerintem ez a játék mostani gen-en már nem lesz az igazi, inkább megvárom a PS5-re. Addigra az is lehet lesz belőle game of the year edition....+ sugárkövetés/magasabb frame-rate (stabilabb)
6.
Kawada
#3: Nem kell őket összehasonlítani. A tendencia a fontos. Egyre több és egyre nívósabb színész adja nevét, hangját, arcát egyes játékokhoz. És ahogy a filmek tekintetében és másért szeretem Mads Mikkelsent, mint Keanu Reevest, úgy a két játékkal is ez lesz. Nem lehet minden játék ekkora. Nem kellet minden mély, elvont, rpg, first person, stb. Ezekre mind szükség van és együttesen emelik a játékipar értékét és megbecsülését. És ez jó. Ennek örülünk kell. Sokan el vannak kenődve, hogy de szar volt ez az E3... Én pedig azt láttam, hogy "basszameg, honnan a picsába lesz ennyi időm és pénzem?". És nem azért minden szarra behypeolódok...
5.
ollie92
#3: A w3 még 15-ben jelent meg. Ma már egy 4 éves játék. Ahhoz képest, hogy más stúdiók komoly pénzzel a háttérben (Andromeda) mit adnak ki és egy semmiből jött lengyel banda, új magaslatokba emelték a RPG műfajt.
4.
szlav
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...