E3 2019: Keanu Reeves a Cyberpunkról mesél

  • Írta: szlav
  • 2019. június 13.
  • Videó
Mindannyian imádjuk Keanu Reevest, így hatalmas örömmel láttuk, hogy ő is szerepet kap majd a Cyberpunk 2077 különös világában. A színész most arról mesél, hogy mi ragadta meg őt leginkább a CD Projekt RED szerepjátékában.

Az IGN egy rövid interjú során faggatta a Microsoft E3-as konferenciájának legnagyobb sztárját, Keanu Reevest a Cyberpunk 2077-tel kapcsolatban. Reeves meglepetésszerűen jelent meg a játék előzetesében, később pedig a színpadon, s megtudhattuk, hogy nem kis szerep jut majd neki a CD Projekt RED produkciójában. Ő lesz ugyanis Johnny Silverhand, a legendás Rockerboy és a Samurai rockbanda énekese, emellett pedig a játékos közeli partnere.

Az interjú során kiderül, hogy Reeves tavaly nyáron kezdte meg a közös munkát a lengyel játékfejlesztőkkel, s hamar szimpatikussá vált számára a motion capture-technológia, valamint a szerepjáték története. "Komoly vonzerő volt számomra, hogy nem csak az arcomat vették fel, hanem egy teljes szerepet kellett eljátszanom, mégpedig egy elég menő szerepet. Nagyon tetszik a játék formátuma, azok a kérdések, amelyeket feszeget, a dolgok, amik kiderülnek, meg az, amit elvár a játékostól. Sokszor elég érdekes döntéseket kell meghoznunk."

A beszélgetés során Reeves is megerősítette azt, amit már eddig is sejthettek azok, akik otthon vannak az asztali szerepjáték világában, vagy jól emlékeznek a tavalyi gameplay-bemutató részleteire. Johnny Silverhand ugyanis halott, valószínűleg a játék eseményei előtt veszítette életét. Mégis, valamilyen úton-módon főhősünk, V társa lesz Night City felfedezése során. "Az én karakterem, Johnny gyakran interakcióba lép a játékossal. V-nek hívják a főszereplőt, én pedig részt veszek az ő kalandjában. De ugyanakkor ők is részt vesznek az én történetemben."

Hollywoodi színészként Reeves nem számít veterán szereplőnek a videojátékok színpadán, de a Cyberpunk 2077 történetmesélése mégis felkeltette a figyelmét. "Néhány ismerősöm játszott már szinkronszerepet játékokban, de nekem ez újdonság. Ami itt igazán megfogott, az a történetmesélés. Az elágazó út. Nem csak a végkimenetelt, de az oda vezető utat is magad határozhatod meg, ami szerintem elég király. Van egy csomó online játék, hatalmas világgal és sok emberrel, de ez olyan, mintha a te saját, személyre szabott, filmszerű élményed lenne. Még olvasva is olyan, mintha akár egy regény lenne. Előtted áll egy nyílt világ, de ezek mégis a te döntéseid, a te történeted.

A Cyberpunk 2077 2020. április 16-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

63.
TolokocsisIsBack
Tulajdonkeppen, ha nem lesz benne az osszes gender(beleertve az apache helikoptereket is) akkor megsem veszem. Pedig gondolkodtam a limitalt kiadason is .....
55.
Neotechtr
#53: Nekem ez végül is nem rontotta el az élményemet, de ugyan így kiszúrtam és ugyan ezt mondtam utána.
53.
Ooorky
#43: Az a Kingdom Come volt, W3-ba beleerőltettek arabokat az első kiegben.
43.
TolokocsisIsBack
#41: Persze. Ez lett pofazva mindenhol. Az LGBTREGFKFKDO vagy a faszom tudja, hogy irjak community karogoinak fele, meg csak azt sem tudja hogyan kell feletelpiteni egy szaros jatekot, amivel igy ertelemszeruen nem is jatszanak. De oket zavarja, ha nincsen a jatekban "ELEG" meleg. A masik meg a kissebsegi aberaltak akikrol beszelsz. Jo pelda erre a W3. Volt egy cikk, vagy youtube video mar nem tudom , hogy rasszista a jatek, mert nincsenek benne fekete boruek meg azsiaiak. Ezzel nincs is semmi fele gond, de konyorgom..... ezt ne egy kozepkori szlav mitologiaval, es kulturaval felspekelt jatekon verjek mar le. Ahol tegyuk hozza, hirbol sem tudtak , hogy mi az a fekete ember. Nincs bajom sem a feketekkel sem a melegekkel, felre ertes ne essek. De ne akarjuk mar lenyomni mindenki torkan olyan dolgokat amik nem oda valok.
41.
Ooorky
#39: Minden játéknál megy a ""gamer"" sajtó részéről a sírás a #kisebbségek miatt.

De egyre többen lesz**ják őket, Ubisoft már nyíltan beszólogat nekik, mivel az eladásokra 0 hatásuk van, cserébe a valódi vásárlókat irritálják a játékokba erőltetett másságok.
33.
Oldman
31.
B-Shaggy
#30: Beleerőltetik a politikát egy cyberpunk világú játékba mi? :D
22.
Chrysh
#19: Nem a GK lőtte el, hanem az E3, de ha szorosan követed a játékmegjelenéseket, akkor a youtube lövi el előbb-utóbb...sajnos ez ilyen. Valamilyen szinten ezért kívánom pokolra azokat az embereket, akik következetesen posztokban lőttek el a Trónok Harca eseményeit.
19.
KENKILL
Hát ezt nem hiszem el... lehet, hogy Reeves karakterének kiléte nyílt titok, de én jobban örültem volna, ha a játék közben jövök rá erre, kösz Gamekapocs... Vesztettetek egy olvasót a cyberpunk híreknél.
10.
ABorealis27
#9: Jon Bernthal is jó volt a stresszelősnek éppen nem nevezhető kutyájával :).
9.
Chrysh
E3 legemberibb pillanata, amikor ez a faszi feljött a színpadra.
8.
user101
Egy játék minőségét sosem a grafikai színvonala határozza meg, sokkal inkább a világ amiben játszódik és a történet illetve a történet-mesélés. Na meg a karakterek. Nekem Keanu Reevs egy kicsit 1 dimenziós színésznek tűnik. Ez mondjuk egy RPG-ben nem probléma, mert lesz mellette számtalan más NPC-is, de mindenképp üde színfolt, ha egy játék fejlesztője meg tud nyerni ( engedni ) magának egy-egy híresebb cimbit... :)
7.
stalker0412
Mivel a Pc-t nem tervezek építeni, és szerintem ez a játék mostani gen-en már nem lesz az igazi, inkább megvárom a PS5-re. Addigra az is lehet lesz belőle game of the year edition....+ sugárkövetés/magasabb frame-rate (stabilabb)
5.
ollie92
#3: A w3 még 15-ben jelent meg. Ma már egy 4 éves játék. Ahhoz képest, hogy más stúdiók komoly pénzzel a háttérben (Andromeda) mit adnak ki és egy semmiből jött lengyel banda, új magaslatokba emelték a RPG műfajt.
4.
szlav
3.
DeKor
Azt a kultuszt, ami a CD Projekt RED köré épült a Witcher után, mindig is felvont szemöldökkel figyeltem, a Witcher sorozat ugyanis valóban nagyon jó volt, de azért messze nem annyira, amilyen hiszti kialakult körülötte.
Most azonban azt mondom, hogy a lengyel srácok szerintem fel fogják adni a leckét a játékipar többi szereplőjének. Kiválasztották azt az embert, akit majdnem mindenki kedvel, akit bőven lehet azonosítani a futurisztikus alkotásokkal, és aki napjaink egyik legvagányabb és legegyedibb akcióhőse. Emellett például a Death Stranding Norman Reedus-szal és Mads Mikkelsennel iskolai projektnek tűnik. (Pedig azt is várom nagyon.)
2.
ollie92
Szia szlav, /*határozhatot meg/
1.
Gykrizsi
Legjobban várt játék az esetemben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...