E3 2019: Elden Ring - George R.R. Martin szerepéről

  • Írta: szlav
  • 2019. június 14.
  • Hír
Egyelőre csak kevés konkrét információt tudni a FromSoftware következő játékáról, de az Elden Ring egyik legnagyobb érdekessége, hogy George R.R. Martin is közreműködik a megalkotásában. Na de mi is volt a szerepe pontosan?

A FromSoftware játékait általában sok-sok titok övezi a megjelenésük előtt. Nincs ez másképp az Elden Ring esetében sem, de az IGN szerencsére az idei E3-on elkapta Hidetaka Miyazaki grabancát, hogy kihúzzanak belőle egy-két részletet. Ennek nyomán megtudtunk néhány részletet arról is, hogy miként jöhetett létre a kollaboráció a Trónok harca írójával, s hogy pontosan milyen szerepet töltött be George R.R. Martin a fejlesztés során.

"Az egész azzal a ténnyel kezdődött, hogy hatalmas rajongója vagyok Mr. Martin munkásságának. Imádom A tűz és jég dalát és annak adaptációját, a Trónok harcát. Emellett nagyon kedvelem a Lázálom és a Tuf Voyaging című regényeket is" - árulta el Miyazaki. "Leültünk egy meetingre és gond nélkül ment minden. Felajánlottam, hogy készítsünk közösen egy játékot, ő pedig egyből igent mondott. Meglepett, hogy milyen simán ment a dolog."

Első találkozásukkor Martin már ismerte a Dark Souls-szériát. Miyazaki nem kérdezett rá explicit módon, hogy mit gondol a trilógiáról, de az amerikai író hajlandósága arra enged következtetni, hogy valószínűleg pozitív véleménnyel van a sorozatról. Miyazaki elárulta azt is, hogy Martin csapatának egyik tagja határozottan Dark Souls-rajongó volt.

Megkezdődött tehát a közös munka. Miyazaki felvázolta az Elden Ring főbb tematikáját, egy nevezőre jutottak a lényegesebb pontok, az átívelő koncepciók felett. Ezek után a japán játéktervező megírta a játék főbb sztoriját, Martin pedig megalkotta a világ mitológiáját. A gyakorlatban tehát ez azt jelenti, hogy a játékmenet cselekményét és a főbb sztoripontokat Miyazaki, az azt körülölelő történelmet és mítoszt pedig Martin tollából kapjuk - ez teszi majd valószínűleg színesebbé a különféle tárgyak leírásait is.

George R.R. Martin tehát nem a közvetlen történetszálat írja majd, ez pedig Miyazaki szerint így van rendjén. Véleménye szerint a videojáték formátuma nagyban limitálná az író kreatív potenciálját. Ez tehát egy arany középút - Miyazaki fő története és Martin mítosza együttesen, egymásra hatva alkotnak egy egészet. "Martin közreműködésével az Elden Ring világa és karakterei sokkal nagyobb mélységet és személyiséget kapnak" - mondta a japán fejlesztő.

Az interjú során szó esett egy könyvadaptáció ötletéről is, már ami a Martin által alkotott világot illeti, de Miyazaki elvetette a dolgot. "Egy novelizáció kiadása azt jelentené, hogy elvesznének a játék titkai és a világ misztikuma. Rendezői szemszögből nézve tehát nem vagyok benne biztos, hogy ez helyes lépés lenne."

23.
Nyarlako
#22: Az amúgy az egyik legjobb fegyver mert strike damagere szinte minden érzékeny, a ruha meg nem sokat számít.
22.
Csoki80
#21: egy szál gatyában furkósbottal XD
21.
Nyarlako
#20: Akkor most képzeld el mekkora móka szintlépés nélkül végigtolni öket :P
20.
Csoki80
#19: Újból nekikezdeni. Majd kitalálja a köcsög hogy akkor is megöl ha akárhogy feltápoltam magam. Főleg a DS III bossok. Na végre levertem van 1mm élete nekem szinte full vajon mennyi az esélyem hogy megint nem sikerül, persze 100% XD. A DSII meg a bossokat daráltam le aztán továbbjut az ember egy másik helyre és miután legyőztünk egy félisten óriást az első kis csoport félméteres biszbasz bedarál minden lelkemmel együtt LOL :-P :-(
19.
grindcore
#8: Elhiszem, es olvastam is de odaig se jutok, hiaba gyakrolok be valamit, utana is meg mindig egy ujabb nekilendulesnel megint kb meg az elejen is el tud valami picsazni es vegfutni megse lehet folyton bonfire-tol bonfire-ig lol :-)
17.
Nyarlako
#14: Vegulis a Return of the Dragon ending jo alap egy folytatasra, csak bőven van meg mit csiszolni a jatekmeneten. És gyalázatos framerate eséseket produkált PS4en ami egy God of war után ami azzal a grafikával simán tartotta a 30at elég szégyen volt.
16.
Fata Morgana
#13: Amúgy kevés filmet nézek TV-t 12 éve nem vannak klasszikus sorozatok melyeket évente megnézek az is hetente kb.4-5 rész/ sorozat (Star Trek Next G, DS-9, Voyager, Stargate SG-1, Atlantis, Earth:Final Confilct, Outher Limits, X-Akták ) pl.az Aquaman-t sem láttam, sőt mondhatnám hogy el vagyok maradva filmekkel vagy 10évre visszamenőleg.
A legutóbbi film ami nagyon tetszett "Man from Earth".
15.
Fata Morgana
#13: Hobby fotós vagyok, film és kép két külön fogalom, ugye kép a pillanat megörökítését hívatott szolgálni, a film egy történetet vagy cselekményt megeleveníteni.
14.
Fata Morgana
#12: Szerintem komolyan gondolják a Sekiro-t mint új franchise-t nem véletlen készül ez a spin-off sem.

https://www.gamestar.hu/jatekvilag/sekiro-gaiden-shinazu-hanbei-manga-262568.html
13.
SLi
#12: a filmet is a képek miatt nézed gondolom
12.
Fata Morgana
#10: A Sekiro marhára nem "souls" game mivel pont ezek az emberek szívtak a legtöbbet akik a DS-hez hasonlították és úgy is álltak neki.
Az meg hogy mi sekélyes nézőpont kérdése + egy rész van belőle a DS-ből 3-om igy annak volt ideje kiforrnia magát.
Aki sztorizni vágyik olvasson ne legyen lusta, a játékkal meg hadd játszanak akiknek erre van igényük.
11.
SLi
#5: nem vagyok nagy fan, de ezeknek szerintem pont ez a lényegük, ez miatt érdekesek, nekem valahogy nem vette el a kedvem ha elakadtam sőt inkább bosszantott hogy nehogy ne tudjam már megcsinálni, ja meg szerintem nem szabad guide-ot vagy buildet nézni hozzá a neten, legalábbis az első végigjátszásoknál sokat el vesz az élményből
10.
Duken
#7: A sekiro a legsekélyesebb az összes souls game közül. Legalábbis világ alkotás és lore szempontjából. A harcrendszer viszont zseniális ahogyan az összes többi souls játéknál.
9.
Fata Morgana
#7: Pedig egyáltalán nem nehéz játék, pláne azoknak akiknek nincs "DS-os beidegződésük" én pont ez miatt szívtam az elején, aztán úgy belerázódtam, hogy NG+5 meg sem álltam.
8.
Nyarlako
#5: Easy mode = bizonyos buildek és online/offline fantomok.
7.
manderel
#5: A Sekiroval pont így vagyok.
6.
zimonyini
#4: Ki is fogom a From játékok hatalmas rajongójaként, de mától igyekszem majd több ésszel élni köszönöm!
5.
grindcore
Barcsak lenne egy konnyebb mod, tetszenek a Dark Soulsok, Bloodborne, stb de mivel ebben a mufajban noob vagyok es mindig elrontom az utemet es megdoglok nyomorultul, mindig elment a kedvem a vegszenvedestol. Kar erte, pedig szivesen bejarnam a vilagukat, csak nem elvezheto nekem.
4.
Robilluma
#1 Mint az Elden Ringet fejlesztő csapat tagja mondod? Vagy van valami konkrét forrásod?
Elmondta Miyazaki hogy mi a szerepe. Mítológiai környezet a játékhoz és a karakterek jellemének, személyiségének mélyebb megalkotása.
Ha kijátszottad érdekel majd a véleményed, de addig picit több ésszel ha lehet.
3.
Mortis
ÍRJA MÁR A ****** WINDS OF WINTER-T ÈS NE ****!
2.
Nyarlako
Lesz akkor fütykös is?
1.
zimonyini
Magyarul az egész csak egy nagyon jó PR-fogas, valószínűleg magának Martinnak nem is sok köze lesz hozzá, a néven kívül. A csapatának valamely tagja megoldja helyette.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...