Gabe Newell: "A PS3 totális katasztrófa!"

  • Írta: fojesz
  • 2007. január 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Sokakat botránkoztathat majd meg a következő interjúrészlet, melyben a Valve fejese, Gabe Newell egyszerűen szerencsétlenségnek titulálja a PS3-at.
Sokakat botránkoztathat majd meg a következő interjúrészlet, melyben a Valve fejese, Gabe Newell egyszerűen egy nagy rakás szerencsétlenségnek titulálja a PS3-at.
"Többszörösen is totális katasztrófának lehet nevezni a PlayStation 3-at. Úgy gondolom, hogy mindenki számára egyértelmű az, hogy a Sony már nem tudja elérni azt, amit a vásárlók és a fejlesztők vártak a PS3-tól. Egyszerűen előlről kellene kezdenie mindent a japán cégnek. Ez egy szörnyű melléfogás volt a Sony részéről és mi elnézést kérünk, de nem fogjuk becsapni és hitegetni az embereket azzal, hogy fejlesztünk a gépre."
A szókimondó Newell mellesleg hevesen dícsérte a Nintendo Wii-t az interjúban, véleménye szerint jövő karácsonykor már többeket fog érdekelni a forradalmi japán konzol, mint az Xbox 360. Majd meglátjuk.
22.
22.
fojesz
Szerintem ez kicsit sem kapcsolódik a Nintendo marketingeseinek. Szerintem Newell véleménye őszinte volt.



Másfelől a Sony már eleve elbukta az egyik fő - M@ által említett - célcsoportot, a japánokat: a Nintendo gépei mérföldekkel sikeresebbek ott, bizonyítják ezt az eladási listák.
21.
21.
Tarathiel
Érdekes, ilyenkor valahogy mindig az jut eszembe, hogy akkor ez most a wii marketingesei keze által született dolog? Vagy csak egyszerűen van egy ember aki tényleg el szeretné mondani a véleményét. Kicsit most Carmackra emlékeztetett Newell bácsi, bár ő nem a microsoftot szídta (mármint Newell). Egyébként meg ps3-mal kapcsolatban úgyis mindent eldönt az idő.
20.
20.
air
Érdekes amit user1 írt,lehet benne valami.
19.
19.
user1
Véleményem szerint a sony több ponton is nagyot hibázott. Legfontosabb ballépése az volt, hogy két eltérő piaci szegmensben akart vezetői szerepet kieröltetni amgának egyszerre, amelyet két egymást erősítő termékkel próbált elérni. Ha ps3 akkora siker lett volna mint a 2. gépezet, az eldönthette volna a formátumháborút, de csak akkor, ha a gyártási költségeket is le tudják szorítani. A dolog a visszájára sült el, így ha bukik a ps3, magával rántja a blueray lemezeket is, és ez fordítva is igaz lehet. Időbe telne a meglévő elképzelésektől eltérően normal, esetleg hddvd meghajtóra cserélni a ps3 lemezolvasóját, és azt egyben el is fogadtatni a fejlesztőkkel, hogy a másolásvédelemről már ne is beszéljünk.

Mindez miért? Mert hajdan a ps2 nagyban elősegítette a dvd tömegcikké alakulását. Most azonban más a piac. A ps3 -nak két kemény ellenfele is van, és az új generációs blueray lemez sem egy már meglévő formátumra építkezik, ráadásul ellenfél is van, ami sokkal közelebb áll a dvd lemezekhz mint BD. Ha figyelembe vesszük hogy a sony a veszteségével együt is méregdrágán tudja csak értékesíteni a ps3 -at, valamint hogy a világ több vezető programozója is nehézkesnek tartja az új ps programozását (carmack pl többször nagyot fordított a vga -k evolúcióján. Az egyik leg meghtározóbb nyugati szakember, attól függetlenül hogy nem tudja mitől lesz jó egy játék. doom3........) akkor elmondhatjuk hogy a sony bele is bukhat a pökhendiségébe.

A wii -nek pedig drukkolok. Sosem szerettem a konzol -okat, de a nintendo gépeit csak szeretni lehet. Ez van.
18.
18.
wasaby44
17.
17.
pstomi
PSP NÉK IS ANNÁL A KÖCSÖG UMD-NÉL BUKTA BE!!!!!!!!!!

PEDIG A PSP-BE SIMÁN BELEFÉRNE AZ 500FT-ÉRT KAPHATÓ MINIDISK.

SONY PEDIG KITALÁLTA NAGY BALSZERENCSÉRE HOGY UMD KELL!! NEM MINIDISC! EZ A HELYZET A BLURAYNEL. DUPLA RÉTEGFÜ DVD SIMÉN MEGFELELNE. PSP-NÉL SZERENCSE OTT A 2 GIGÁS KŰRTYA ÍGY AZ MEGMENTETTE A PSP-T ÉS VÁLT SIKERESSÉ!
16.
16.
kiss9404
A blue-Rayt nem csak a másolásvédelem miatt találták ki hanem azért is,hogy több adat ráférjen,így hosszabb játékokat gyárthaassanak(aki végigtolta a Messiást az tudja miről beszélek) Különben ez csak 1 vélemény,majdnem minden cég elismeri a PS3 képességeit úgy hogy

...
15.
15.
fojesz
No igen, ha játékok szempontjából nézzük a blurayt, akkor csak a másolás védelem miatt van jelentősége - de azt is nagyon jól megoldották: maguk a játékok kiférnének egy duplarétegű dvd-re, ám a Sony zseniális másolásvédelme durván fogalmazva az, hogy a lemez maradékát teletömik szeméttel. Állítólag már be is perelték őket ezért és meg is bukhat a "technológia" (a részleteket nem vágom, csak hallottam róla). Alapjában véve tehát elviekben felesleges lenne egy akkora méretű lemez mint a bluray.
13.
13.
Utys
Hát olyan rettenetesen azért az X-re sem könnyebb fejleszteni, ahogy mondják. Jobbak a devtoolok, ez tény. Dehát a Microsoft eddig szoftwaret fejlesztett.

PS-ek esetében nincs szó DirectX-ról. Ne keverjük ide. Bár az RSX a G70-es szériára épít, de ellehet érni azért szép dolgokat.

Ps2-nek nem volt konkurenciája sokáig, így eléggé szaladt. PS3-nak most erősen van. Az exklúzív játékokkal fog eldőlni majd a csata.



Ezt a Playstation vs PC összehasonlítást nem értem. Mindig az van, hogy kijön a konzol ami üti a jelenlegi gépeket, aztán X idő múlva már a PC-k ütik a konzolt, mire jön egy újabb széria ami megen a PC-t üti, stb, stb.
13.
13.
pstomi
sony elbaszta a ps3-at. ésa MI MIatt? Hát a büdös blu ray miat!!!!!!!!!!!!!

X 360-nak jo volt a sima DVD akkor a ps3-naki miért nem jo???
12.
12.
fojesz
*rosszul fogalmaztam: azért mondja azt amit mond, mert van annyi tudás mögötte, hogy tudjon az alapján ítélkezni.
11.
11.
fojesz
hítôr: Te miről beszélsz? :) Csupán annyit mondtam, hogy Newell is a szakma egyik legfontosabb "szereplője", ezért nem szabad lehurrogni, mert nyilván azért mondja azt amit mond, mert tud rá alapozni. Azt pedig egy szóval sem mondta, hogy maga a hardver szar... És lehet eltérő véleménye a többi kollégájától.
10.
10.
fojesz
Azért én Newellt sem hurrognám le. Tett le valamit azért már arra a bizonyos asztalra.
9.
9.
user1
Szerintem Gabe Newell nem csak a nehéz programozhatóságra gondolt, hanem a piaci bevezetésre, az eladhatóságot rontó rettenetes árra, és egyéb az interneten keringő, a géppel kapcsolatos problémára. Ha pedig nincs piac, nem érdemes játékot fejleszteni. PC -re és xbox -ra jelenleg jobban megéri játékot írni, wii -re pedig talán méginkább.
8.
8.
konzol7
"Akkor csináljanak half life 3-mat Wii re.Szép lessz:)"

Nem azért, de a Half Life 2 is XBox-ra jött ki és ha a Half Life 3 kijön x360-ra, akkor azzal nem semmi gond! :)
7.
7.
kharami
hát nemtom srácok, de nekem 1 metal g sem jött be még anno ps 1 en sem! nekem tul japán!

Meg most nem azért de videokon láttam ps3 mas játékokat futni, és hát eléggé berángatott!

Nem is beszélve a hardveréröl és a kiegészitökröl!

Joy without rezgés , + a graf nem vágott hanyatt!

Lehet kövezni engem ezért amit irtam, de ez a véleményem!
6.
6.
Utys
Aham, és azok a csincsángcsongok olyan alap műveket raktak le az asztalra, mint a Metal Gear Solid vagy éppen a Final Fantasy. Nem mondom, a Valve is alkotott egy kettőt, de azért talán mégse hadjuk figyelmen kívül a Tényt, hogy nem csak ők képesek alkotni maradandót.
5.
5.
air
Akkor csináljanak half life 3-mat Wii re.Szép lessz:)
4.
4.
djdonci02
Nem azért de ti inkább hisztek egy csincsángcsongnak mint egy VALVÉS emberkének azé ezzel enm azt akarom mondani hogy szar a PS3 de lehet hogy valamiben igaza van.Nem?!?!
3.
3.
Utys
Én elhiszem Carmacknak, hogy nehéz a PS3-ra programozni. De hát ez a Sony hibája. Azt azért nem mondta, hogy játék programozásra nem alkalmas.

Newell meg nagy szájú. Kissé könnyedén dobálózik. Kicsit szerintem finomabban kellett volna fogalmaznia.
2.
2.
fojesz
Áhh, a Nintendót nem úgy ismerjük, mint valami lefizetős, pökhendi banda. Igazság szerint a nextgen háború nem is róluk szól, mégis ők jönnek ki jól belőle... :)
1.
1.
Dzel
ps3 csak a mgs miatt fasza, a többi game, ugyan az mint a többi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...