Shenmue III - a fejlesztők is reagáltak az Epic-ügyre

  • Írta: fojesz
  • 2019. június 17.
  • Hír
Múlt héten nagy port kavart a Shenmue III támogatói körében, hogy a várva-várt folytatás PC-s változata nem a Steamen, hanem az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. Befutott a fejlesztők reakciója is.

Az idei E3 biztosan emlékezetes marad a Shenmue-rajongók számára, még ha nem is kizárólag pozitív értelemben: a Shenmue III új gameplay látnivalóinak bemutatása mellett ugyanis az is kiderült, hogy a PC-s változat eleinte kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz beszerezhető.

A döntés leginkább az Epic boltjával nem rokonszenvező támogatókat bosszanthatja, a készítők ugyanis a projekt crowdfunding kampányánál még steames megjelenést ígértek nekik. A jelenlegi állás szerint úgy néz ki, hogy a kiadó Deep Silver nem tervez semmilyen átmeneti megoldást (aminek keretében például a támogatók elérhetik a Steamen a játékot, és csak az új vásárlóknak kell az Epic boltjába menni érte), ráadásul a pénzüket visszakövetelő játékosok reklamációit is elutasította a cég.

Az E3 forgatagában aztán a játékot fejlesztő Ys Net is kiadott egy közleményt a hivatalos Kickstarter-oldalon, amellyel igyekszik megnyugtatni a rajongókat. Eszerint a készítők vették a lapot, és bár az expó forgatagában nem volt idejük ezzel az üggyel foglalkozni, úgy tűnik, megpróbálnak valami megoldással előrukkolni.

"Szeretnénk biztosítani minden támogatót arról, hogy odafigyelünk az aggodalmaikra. Kis türelmet kérünk, jelenleg az E3-on demózzuk a játékot, és haza kell érnünk, hogy foglalkozhassunk a kialakult helyzettel, és találjunk valami módot arra, hogy helyreállítsuk a bizalmatokat felénk."

A Shenmue III november 19-én jelenik meg PC-re és PS4-re - amint tudunk fejleménnyel szolgálni, jelentkezünk!

11.
Ultimate
#9: Tudod attól hogy valami Gamepassos, még nem lesz exkluzív.
Még mindig nem érted mi a probléma az epic-el, látva ezt a "példádat"....
10.
crytek
#9: Te se tudod én se tudom senki se tudja csak a ms bennfentesek és maga a kiadó aki belerakja milyen szerződés van ilyenkor. Sajnos soha nem fogjuk megtudni max ha csinálunk egy céget és felvesszük a kontaktot a msal hogy tegyék bele.

Az operencia készítői biztos tudják ,de úgyse kötik az orrunkra. Pedig érdekelne
9.
Kawada
#8: Tudod, azért hogy valami oda bekerüljön, azért a MS vastagon tejel... Akárcsak a csúnya, rossz Epic az agresszív terjeszkedésekor... :)
8.
crytek
#7: Manapság előbb tolnak be game passba gameket mintsem bundleba kerülne :)
Metro Exodus lol a nagy epic eklúziv... ez a 300ftos game pass a gamenek ezerszer rosszabb mint egy bundle
7.
atroll1
#4: Téged ez mondjuk nem érint, mire $1-os bundle-ben kapható lesz, már rég elérhető lesz Steamen is
6.
crytek
#5: $0.75+ nem értem..

$6,333,295 kalapoztam össze végül is 0.75 + ez is :) De a Sony mögöttük állt így nem is volt olyan fontos a gyűjtés.
5.
user101
Azt gondolom, hogy egyrészt ez nagyon nem fair, ha már egyszer be lett hirdetve. Másrészt továbbra is a szabad piac mellett állok ki és ha a 8-18% pluszköltség miatti felárat ki kell fizetnem, hogy Steam-en vehessem meg akkor az az én döntésem kell, hogy legyen, nem az övék.

#4: Egy crowfundingos címnél ami $0.75+ millát kalapozott össze, azért az a $2.25 milla elég jelentős és csábító érv az mellett, hogy elku*vuljanak... De, hogy a Deep Silvernek erre szüksége lenne az nagyon elszomorító.
4.
crytek
#3: Felfogni nem lehet ezeknek a cégeknek a döntését. Pl a Phoenix Pointnál kiszivárgott hogy az epic 2.25 milliós $-t fizetett ,hogy 1 évig exklúziv legyen.. Nos a lelküket ~68.000db game eladásért. Ezekszerint saját maguk se biztak a játékban és gondolták steamen sose fogyna ennyi.. Nevetséges. Most már nem csak az EA-t lehet gyűlölni szépen csatlakoznak oda a többiek is az ilyen lépésekkel.
3.
Nyarlako
#2: Az is rohadékság. Persze a pénzt begyűjteni jo volt.
2.
TrishtanAG
Nagyobb probléma, hogy mégsem lesz fizikai, lemezes verzió és a kipróbálható Pc-s trial sem. Pedig én kb. pont azokért fizettem annó többet a sima támogatáshoz képest.
1.
Nyarlako
Ezeket szarrá kéne perelni, hamis marketing. A kickstarterbe vetett bizalmat is aláássa.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...