Kitiltották az irániakat a League of Legendsből

  • Írta: fojesz
  • 2019. június 24.
  • Hír
Az Egyesült Államok kereskedelmi szankcióinak részeként kitiltották a League of Legendsből az irániakat és a szíriaiakat. A fejlesztők nem is visszakoznak, mint mondják, ez az amerikai kormány döntésén múlik.

A hétvégén ritka példáját láthattuk annak, hogyan csapódik le a nagypolitika a videojátékok világára: a Dot Esports jelentése szerint június 22-én kitiltották a League of Legendsből az Iránban és a Szíriában élőket. 

A játékot fejlesztő Riot Games az Egyesült Államok által kivetett kereskedelmi szankciókkal indokolta a lépését, és bár a cég a kínai Tencent tulajdonában van, mivel amerikai székhelyű, az amerikai kormány döntésének megfelelően kellett eljárnia.

A Riot ennek megfelelően nem is tudja feloldani a korlátozást egészen addig, amíg a szankciók hatályban vannak, az irániaknak és a szíriaiaknak így jobb híján marad a VPN.

104.
Turley
#58: Főnök ezt minden egyes cikk alá bekell kommenteld?
101.
Guba32
#94: Nem rólam kérdeztem.Én Ave Caesarozni szoktam...:)
94.
Nyarlako
#92: Nem szereted a romákokat ergo náczi vagy. Szerintem zikkaljozol is.
92.
Guba32
Az szélsőjobbos aki mindig liberális pártokra szavaz,magát baloldalinak tartja,de gyakran szid egy népséget az utcán,intézményekben való viselkedés miatt?(Észak-Kelet Magyarország)
91.
Guba32
Az szélsőjobbos aki mindig a liberális pártokra szavaz,és magát baloldalinak tartja,de gyakran szidja az egyik népséget az utcán,intézményekben történő viselkedés miatt?(Észak-Kelet Magyarország)
89.
Hab
#77: A kommunizmus eredendően egy szép ideológia, csak éppen megvalósíthatatlan. Amúgy, ha nagyon szigorúan nézzük egyik államnak se sikerült elérni a valós kommunizmus állapotát.
Ez is csak egy ideológia amire fel lehetett húzni egy diktatórikus rendszer, dettó ugyanerre jó a populizmus is kis hazánkban.

#74: elég tudatlan vagy vallás téren, a korán nem propagál erőszakot, a jihadot is félremagyarázzák a bűnözők. Ismerek nem egy muszlimot, békés, kedves emberek.
Magával a vallásokkal nem lenne gond, egészen addig amíg nem találkozik a politikával. Sajnos a nagy, szervezett egyházaknál ez szinte elkerülhetetlen, de ez már az emberek hibája.
82.
SLi
#77: Szerinted mi a kommunizmus? Sok helyen, sok fejlődés köszönhető a kommunizmusnak, ugyanakkor rengeteg borzalom is, nagyon nem fekete-fehér a dolog, ilyet hogy a kommunizmus rossz, általános iskolás szint.
Magyarországon kommunizmus soha nem volt, proletárdiktatúra volt 133 napig.
A rákosi korszak meg a kádár korszak stb. ezek nem egyformák voltak, nem egy blokkot képeznek.
Rákosit például elszámoltatták egy bizonyos szintig, már 62-ben a pártban már borzalomként hivatkoztak arra mit ő csinált:
https://youtu.be/QLoXHkPzXm0?t=115
https://youtu.be/MWBEIDEug-0?t=44
73.
Nyarlako
#72: Tegyük hozza hogy a műanyag gyártás és a teljes vegyipar számára is nélkülözhetetlen a kőolaj.
61.
Nyarlako
#59: Így is ezerszer jobb mint az iszlám mocsok.
59.
Kolompár Tarzan
Primitiv, felsobbrendu amerikaiak. Baszodjanak meg.
58.
Ultimate
#52: Mindenki szélsőjobbos és egyéb jelzőket kap aki kicsit is gondolkodik és nem agymosott.
57.
B-Shaggy
#52: Régebbi tweetjeiben kicsit nyíltabban fogalmazott mint a videókban. Mára már inkább csak az ez a belépő-szintű pszeudointellektuális szart tolja, és nem nehéz kitalálni, hogy kinek szánja.
56.
Extol
Lehet túl liberális vagyok ha azt mondom, a játékosok ha becsületesek akkor ezen a létsíkon mind egyenlőnek kell legyenek, ha néger, mexikói arab vagy cigány akkor is.
Kifizették a játékot, tolják. Vagy vissza az összes pénzt!
54.
Ultimate
#52: kimoderált üzenet
53.
ironyman
na tessék, a háttérhatalmak megint beindultak a színjátékukkal... :D
ez az egész iráni meg közel-kelet helyzet már rég le lett osztva, már csak játszák magukat hogy legyen műsor az átlag hülyének :)
de hát ha van gerincük eltitkolni a föld igazi formáját , holdraszállást stb... akkor már semmin sem lepődöm meg
52.
Guba32
#44: Fogalmam sem volt ki ez a tag,megnéztem.Ezt a Bent.Ha szerinted ő szélsőjobbos,akkor te még nem láttál olyat...:)
51.
Ultimate
#44: kimoderált üzenet
47.
SLi
#45: hát igen, ismerős
és ez még enyhe
https://www.youtube.com/watch?v=VAC-5BQnuXI
45.
Nyarlako
#44: Hogy nekem mik jelennek meg azt inkább nem is mondom. Bár azt kell mondjam sokszor eltalálja az ízlésemet a youtube.
44.
SLi
#36: mondjuk youtube-on ideje rendet tenni, azért mondjuk egy gamer videó vagy fiatalok által kedvelt pewdiepie videó mellet ajánlottként ben shapino meg egyéb széljobbos őrültek jelennek meg, meg feminist owned videók azért az nem normális
40.
TheFlash
#3: a sok idiota aki kepes vpnt hasznalni... minden egyes adatod egy kitudjamilyen cegen keresztul megy at, azt adnak vagy lopnak el amit akarnak, rendes isp legalabb perelheto ha akarmi tortenne, de ezek meg lehet valahol atlantiszba vannak ahova senki keze nem er el
37.
Ultimate
#34: https://i.imgur.com/zvCw1LK.gif
36.
Nyarlako
#35: Keresési találatok, youtube pl.
35.
SLi
#33: kit cenzúráz a google?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...