Megkezdődött a Steam nyári vására

  • Írta: sirdani
  • 2019. június 26.
  • Akció
Link másolása
A tavalyi intergalaktikus kalandozások után idén egy corgikkal, teknősökkel, nyulakkal, malacokkal és kakadukkal megrendezett Grand Prix és persze több ezer akciós játék várja a játékosokat.

A gamification, vagyis játékosítás az a folyamat, amikor a játékok és játékelemek segítségével próbálják a szakemberek az unalmasabb és érdektelenebb feladatokat, vagy csupán az életnek a játékon kívüli részeit izgalmasabbá és eredményesebbé varázsolni. Ilyen jelenség például amikor a benzinkúton pontokat gyűjthetünk, vagy amikor az iskolában piros pontok gyűjtése helyett tapasztalati pontokat és kitűzőket kapnak a gyerekek. A Steamen azonban egy ideje megindult egyfajta metajátékosítás, mely során a videojátékozást próbálták játékosítani, és ennek a furcsa helyzetnek lett az egyik bizarr következménye az, hogy jelenleg több ezer ember játszik szerte a világban csak azért, hogy a corgicsapat nyerje meg a Steam Grand Prix-t.

Utóbbi lényege egyébként, hogy miután választottunk egy csapatot magunknak, akkor lehetőségünk lesz a versenyzőnk járművét nitróval gyorsítani. A fókusz a nitró gyűjtésén van, nitrót, vagyis gyorsítópontokat ugyanis azért kaphatunk, ha elvégezzük a folyamatosan frissülő nagydíj-küldetéseket - melyek általában azt jelentik, hogy újból elő kell vennünk pár könnyebb kihívás teljesítésének erejéig a régebbi játékainkat. A top 3 helyezést elérő csapatba tartozó játékosoknak pedig esélyük lesz arra, hogy a kívánságlistájukon szereplő címekből párat ingyen bezsebeljenek.

Ami pedig az akciókat illeti; a mennyiséget illetően ezúttal sem lehet panaszunk, hiszen a közel 30 ezer akciós játék között szinte minden fontosabb franchise megtalálható. Az akciók mértéke azonban már más tészta, villámakciókat idén sem kaptunk, így főként olyan árakkal futhatunk össze, melyek már korábbról is ismerősök lehetnek.

A legkelendőbbek között ott van ezúttal is a Monster Hunter World 29,99 eurós áron, a Sekiro: Shadows Die Twice 47,99 euróért és az A Plague Tale: Innocence 33,74 euróért, de nagyobb akciókkal találkozhatunk a Square Enix leárazásai során is. A vásár ajánlatai és a Grand Prix a jelenlegi felállás szerint július 9-ig érhető el.

10.
10.
bitbandita
#4: Elite Dangerous - Commander Deluxe Edition (Elite: D. + Commander Pack + Horizons Season Pack)
9.
9.
user101
Egyenlőre:
Metro Last Night Redux - $4.99 ( Refund utáni második esély és Humble-n pont volt $6 pénztárcán :)

... és van $26.5-m Steam pénztárcán, amit talán el fogok költeni, csak még nem tudom mire. Ezeken gondolkodom:

- Styx: Shrads of darkness - 75% - $9.99 ( ez előzőt nagyon szerettem )
- The Surge - 70% - $8.99 ( Mars War Logs egész jó volt )
- Darkwood - 50% - $6.99 ( nagyon tetszett videók alapján )
- South Park 1-2 - 80% - $5.99 ( nem tetszett, refundoltam, de megpróbálnám még egyszer )
8.
8.
Velvet Assassin, Tomb Raider Legends es Anniversary, plusz May Payne 3, amik eddig kimaradtak.
6.
6.
crytek
#4: Reedemer 1.49€ (kártyazsetonból)
The Room 0.49€ (kártyazsetonból)
5.
5.
Extol
4.
4.
strike19
Ki mit vett?



Úgy arat! :D
3.
3.
mestermagyar
Készen állsz egy csodára? Készen állsz egy csodára? Kééészen állsz egy csooooodáááraaa?
2.
2.
strike19
Én vettem egy Valve pack-et,Már régóta akartam megszerezni az összes half life-ot és DOD-ot.
1.
1.
user101
Háttértörténet, mellékes marhaság nem érdekel, a lényeg, hogy adjanak valami olyat ami most, ennyiért megéri érzést vált ki belőlem. Ennek keretében vettem is a Humble Bundlen egy játékot... Mert ott olcsóbb volt... Muhahaha! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...