God of War - majdnem kivágták belőle Kratost

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 27.
  • Hír
Link másolása
Cory Barlog a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjút, amiben elárulta, a minden létező elismerést besöprő God of War fejlesztésének korai fázisában majdnem kivágták a játékból Kratos karakterét.

Bár a rajongók számára úgy tűnhet, hogy a God of War teljesen összeforrt Kratos karakterével, a Sony Santa Monica csapatában mégis akadtak olyan tagok, akik szerint simán megszabadulhattak volna az antihős félistentől. Mások pedig Atreus jelenlétét ellenezték. Cory Barlog, a játék rendezője azonban kitartott eredeti elképzelései mellett. A rendező minderről a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjúban mesélt.

Barlog elárulta, hogy a fejlesztés megelőző korai beszélgetések során akadtak olyanok, akik szerették volna, ha megválnak Kratostól. Egyes hangok szerint már végeztek a karakterrel, ráadásul sokak szerint zavaró, idegesítő volt a spártai félisten. A rendező elmondta, Kratos antihősként kezdte a pályafutását, ami 2005-ben még simán vállalható volt, de három rész után sokan úgy érezték, hogy nincs több a karakterben.

Akik ezen a véleményen voltak, azok úgy gondolták, egy vadonatúj hőssel is sikerre lehet vinni a God of War új részét, mert a sorozat sosem a karakter személyéről, hanem az azt körülvevő görög mitológiáról szólt. 

A rendező állítása szerint ugyanilyen ellenzői voltak Atreusnak is, aki a játékban egyszerre volt Kratos tanítványa és morális iránytűje. Ennek ellenére sokan úgy vélték, hogy nem túl jó ötlet, ha Kratos fia is szerepel a játékban. Egyesek attól tartottak, hogy a fiú jelenléte miatt a teljes játék arról szólna, hogy kísérgetjük Atreust. A fejlesztés közepén a programozók és az animátorok az idejük nagy részében azzal szenvedtek, hogy megértsék a fiú történetben betöltött szerepét, így volt egy pont, amikor költségvetési okok miatt majdnem teljesen kivágták a játékból Atreust. Barlog erre is fel volt készülve, volt egy vészforgatókönyve, amiben nem szerepelt a fiú. Ezt hivatalosan végül sosem küldték el a menedzsmentnek.

Szerencsére a rendező ragaszkodott eredeti koncepciójához, amiben az is szerepet játszott, hogy Barlog akkoriban lett apa, így megvolt a személyes kötődése is, amit szeretett volna a játékba is átültetni.

27.
27.
Vis Major
Pár hete volt róla cikk más oldalakon. A rajongók észrevették hogy ha Cory Barlog tweet-nek az elsö betüit olvassuk akkor ez jön ki; RAGNAROK IS COMING. Ha nem "trollkodik" akkor borítékolható hogy a második részben már háború lesz.

Személy szerint viszont nem bánnám ha apa és fia vállvetve harcolnának. Epic jelenetek lennének szerintem mikor ezek ketten szószerint szétszaggatnának mindenkit.
Persze a falfestmény alapján borítékolható hogy Kratos meghal deeeee ez lehetne mondjuk egy trilógia lezárása. A folytatásban pedig -akik odafigyelve játszották végig azok értik- mehetünk egyiptomba.
26.
26.
Tokodboy
A programozóknak mária fontos lehetett megérteni a történetet. Ezt a hülyeséget..........
13.
13.
Ps fanboy
#12: Igen, de meg is hal, legalábbis a mitológia szerint. Szóval nem hiszem, hogy ő venné át apuci szerepét, de ki tudja mi jár Barlogék fejében.
12.
12.
B-Shaggy
#9: Szerintem is kell majd küzdeni ellene, de tuti jó lesz a végére. Tuti, hogy Ragnarök lesz majd a sztori lezárása, ott meg Loki az istenek ellen harcol.
11.
11.
Darksiders84
#9: Az se lenne gyenge de a lényeg burtál lesz főleg Ps5-re.
10.
10.
toriell
#9: Simán el képzelhető ! :D
9.
9.
Ps fanboy
#6: Ne biztos, hogy Kratos átadja a stafétát ebben a trilógiában, főleg nem Lokinak. Akiröl köztudott, hogy ahogy cseperedik, úgy lesz egyre ravaszabb, sunyibb és kegyetlenebb. Én azon sem lepődnék meg, ha majd ő lenne az egyik főgenya.
8.
8.
DarkLord
Azért Kratos elég karakteres figura és ebben a részben még kinézetre is elég morcos lett a szakállal és a kicsit korosabb énjével. Nekem kinézetre ebben a részben tetszett a legjobban. Mivel már most felreppentek ezek a hírek így teljesen egyértelmű, hogy hamarosan tényleg elengedik Kratos-t és a fia kap több szerepet a játékban. A következő részben már nem kellene ennyit terelgetni a srácot, hanem ugorjunk az időben akkorát, hogy a fia is egy brutális kinézetű gyilkoló gép legyen. A Bossok viszont eszméletlenül hiányoztak a játékból ebben kellene újra visszatérni a gyökerekhez ebben a világban és akkor szinte újra borítékolható a siker.
7.
7.
Gaboo77
#3: Istenem, hát van egy egyéni véleménye! Meg jó, hogy nem mindenkinek ugyan az jön be, gondban lennénk a csajokkal! :D
1.
1.
toriell
Kíváncsian várom. Engem meg vett a játék telejsen,ha bár kicsit rövidnek éreztem.
Nem lepődnék meg rajta,ha a következő szeriában már " ki írnák " Kratost, már csak azért sem ,mert elvileg a fia fogja megölni :) Mindenestre érdekes lesz ,nekem instant vétel lesz az tuti :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...