God of War - majdnem kivágták belőle Kratost

  • Írta: Shifty
  • 2019. június 27.
  • Hír
Cory Barlog a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjút, amiben elárulta, a minden létező elismerést besöprő God of War fejlesztésének korai fázisában majdnem kivágták a játékból Kratos karakterét.

Bár a rajongók számára úgy tűnhet, hogy a God of War teljesen összeforrt Kratos karakterével, a Sony Santa Monica csapatában mégis akadtak olyan tagok, akik szerint simán megszabadulhattak volna az antihős félistentől. Mások pedig Atreus jelenlétét ellenezték. Cory Barlog, a játék rendezője azonban kitartott eredeti elképzelései mellett. A rendező minderről a Barcelonában tartott Gamelabon adott interjúban mesélt.

Barlog elárulta, hogy a fejlesztés megelőző korai beszélgetések során akadtak olyanok, akik szerették volna, ha megválnak Kratostól. Egyes hangok szerint már végeztek a karakterrel, ráadásul sokak szerint zavaró, idegesítő volt a spártai félisten. A rendező elmondta, Kratos antihősként kezdte a pályafutását, ami 2005-ben még simán vállalható volt, de három rész után sokan úgy érezték, hogy nincs több a karakterben.

Akik ezen a véleményen voltak, azok úgy gondolták, egy vadonatúj hőssel is sikerre lehet vinni a God of War új részét, mert a sorozat sosem a karakter személyéről, hanem az azt körülvevő görög mitológiáról szólt. 

A rendező állítása szerint ugyanilyen ellenzői voltak Atreusnak is, aki a játékban egyszerre volt Kratos tanítványa és morális iránytűje. Ennek ellenére sokan úgy vélték, hogy nem túl jó ötlet, ha Kratos fia is szerepel a játékban. Egyesek attól tartottak, hogy a fiú jelenléte miatt a teljes játék arról szólna, hogy kísérgetjük Atreust. A fejlesztés közepén a programozók és az animátorok az idejük nagy részében azzal szenvedtek, hogy megértsék a fiú történetben betöltött szerepét, így volt egy pont, amikor költségvetési okok miatt majdnem teljesen kivágták a játékból Atreust. Barlog erre is fel volt készülve, volt egy vészforgatókönyve, amiben nem szerepelt a fiú. Ezt hivatalosan végül sosem küldték el a menedzsmentnek.

Szerencsére a rendező ragaszkodott eredeti koncepciójához, amiben az is szerepet játszott, hogy Barlog akkoriban lett apa, így megvolt a személyes kötődése is, amit szeretett volna a játékba is átültetni.

Ezek is érdekelhetnek

29.
Őrnagy
#17: Nem lesz szerkesztés funkció, és kész! Megmondtam ezerszer, ebbe nem fogok beleegyezni!
Még mit nem...
:)
28.
Ramirezx
Corynak gyereke született? Nem arról volt szó, hogy meleg? Vagy az csak jól időzítetten volt a show része, abban az időben, amikor pityergett is egy videóban?
27.
Vis Major
Pár hete volt róla cikk más oldalakon. A rajongók észrevették hogy ha Cory Barlog tweet-nek az elsö betüit olvassuk akkor ez jön ki; RAGNAROK IS COMING. Ha nem "trollkodik" akkor borítékolható hogy a második részben már háború lesz.

Személy szerint viszont nem bánnám ha apa és fia vállvetve harcolnának. Epic jelenetek lennének szerintem mikor ezek ketten szószerint szétszaggatnának mindenkit.
Persze a falfestmény alapján borítékolható hogy Kratos meghal deeeee ez lehetne mondjuk egy trilógia lezárása. A folytatásban pedig -akik odafigyelve játszották végig azok értik- mehetünk egyiptomba.
26.
Tokodboy
A programozóknak mária fontos lehetett megérteni a történetet. Ezt a hülyeséget..........
25.
Nyarlako
#24: Az úgy korrekt, annyi hogy nincs benne a Necromancer dlc de arról nem tudok nyilatkozni mert nekem is az Ultimate evil edition van meg, 3500 volt dobozosan fél éve egy akcióban gondoltam egy próbát megért mert hallottam kontrollerrel teljesen más és jól el is voltam vele. Mondjuk a Barbarian kaszt szörnyen unalmas, a Demon hunter meg a Wizard jött be nekem a legjobban.
24.
SLi
#23: köszi, meg is néztem a Diablo III: Reaper of Souls - Ultimate Evil Edition most 14 ezerről 4197-re van leárazva, már tölti is a ps XD
23.
Nyarlako
#22: A Diablo 3mat PC-n egyáltalán nem tudtam élvezni, a konzolos irányítás viszont príma, egy sokkal jobb játék töle.
22.
SLi
#4: boomer :(
amúgy diablo mennyire játszható ps-en? szemezek vele egy ideje de az irányítás nem tudom milyen lehet, anno fél órát kipróbáltam x360-on az nem volt vészes de igazán már nem emlékszem
20.
frankdelgado
#4: Szerintem egyik sem vagy. Manga perverz vagy ;).
19.
frankdelgado
#5: Ha a cerka felàllt, Kratos nem magtalan ès az asszony is termèkeny, ràadàsul tv sincs, akkor ez szüksègszerűen bekövetkezik.
18.
Hunszi
#2: Ami késik, nem múlik...aki végigjátszotta a történetet már tudja mire gondolok.
17.
Kawada
Szerencsére van törlés és szerkesztés funkció. Mindjárt meg is oldom! Ah... A gk-n vagyok... Nem a bicskei 3-as számú fűnyíróképző fórumán... Úgyhogy marad.
16.
Kawada
#14: Tudom, bár engem a korábbi részek hidegen hagytak. Ettől még képben vagyok a lányával, asszonnya, tesóval, stb. Ettől még számomra érdekes, ahogy egy bosszú által vezérelt, minden mindegy, pszichopata állat próbál emberivé válni, a maga módján gyengéd, tanít, stb.
15.
Kawada
#14: Tudom, bár engem a korábbi részek hidegen hagytak. Ettől még képben vagyok a lányával, asszonnya, tesóval, stb. Ettől még számomra érdekes, ahogy egy bosszú által vezérelt, minden mindegy, pszichopata állat próbál emberivé válni, a maga módján gyengéd, tanít, stb.
14.
atroll1
#5: Annak, akinek nem ez az első GoW játéka, nincs ebben semmi érdekes, Kratosnak nem Atreus az első gyereke, a családjának mindig is fontos szerepe volt a görög érában is.
13.
Ps fanboy
#12: Igen, de meg is hal, legalábbis a mitológia szerint. Szóval nem hiszem, hogy ő venné át apuci szerepét, de ki tudja mi jár Barlogék fejében.
12.
B-Shaggy
#9: Szerintem is kell majd küzdeni ellene, de tuti jó lesz a végére. Tuti, hogy Ragnarök lesz majd a sztori lezárása, ott meg Loki az istenek ellen harcol.
11.
Darksiders84
#9: Az se lenne gyenge de a lényeg burtál lesz főleg Ps5-re.
10.
toriell
#9: Simán el képzelhető ! :D
9.
Ps fanboy
#6: Ne biztos, hogy Kratos átadja a stafétát ebben a trilógiában, főleg nem Lokinak. Akiröl köztudott, hogy ahogy cseperedik, úgy lesz egyre ravaszabb, sunyibb és kegyetlenebb. Én azon sem lepődnék meg, ha majd ő lenne az egyik főgenya.
8.
DarkLord
Azért Kratos elég karakteres figura és ebben a részben még kinézetre is elég morcos lett a szakállal és a kicsit korosabb énjével. Nekem kinézetre ebben a részben tetszett a legjobban. Mivel már most felreppentek ezek a hírek így teljesen egyértelmű, hogy hamarosan tényleg elengedik Kratos-t és a fia kap több szerepet a játékban. A következő részben már nem kellene ennyit terelgetni a srácot, hanem ugorjunk az időben akkorát, hogy a fia is egy brutális kinézetű gyilkoló gép legyen. A Bossok viszont eszméletlenül hiányoztak a játékból ebben kellene újra visszatérni a gyökerekhez ebben a világban és akkor szinte újra borítékolható a siker.
7.
Gaboo77
#3: Istenem, hát van egy egyéni véleménye! Meg jó, hogy nem mindenkinek ugyan az jön be, gondban lennénk a csajokkal! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...