HWSW: Véget érhet a Huawei kálváriája

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 1.
  • Biznisz
Donald Trump a G20-on arról beszélt, az USA visszavonja a cégre májusban kirótt szankciókat - ami a kínai vállalat mellett az amerikai chipgyártóknak és persze a Google-nek is jó hír.

Fellélegezhet a Huawei, a kínai óriás hamarosan újra üzletelhet az egyesült államokbeli vállalatokkal, így egyebek mellett a Google Android rendszerét és ökoszisztémáját is megőrizheti okostelefonjain. Az USA elnöki rendeletének értelmében, idén májusban érvénybe lépett tiltás eltörlését Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke a G20 csúcstalálkozón jelentette be Oszakában, igaz, a feloldás pontos feltételei egyelőre nem tisztázottak. Ahogy Trump fogalmazott, a szankciók feloldása a "súlyos nemzetbiztonsági problémát nem hordozó" termékekre vonatkozik, ebbe az első értesülések szerint az okostelefonos üzletágat érintő hardver- és szoftverkomponensek is beletartoznak. A Huawei egyelőre nem adott hivatalos nyilatkozatot az ügyben.

Az amerikai cégek Huawei-jel való együttműködésének korlátozása a Kínával folytatott gazdasági hidegháború egyik legkomolyabb eleme volt az elmúlt hetekben - noha az nem csak a kínai feleknek volt fájdalmas, hiszen a Huawei rengeteg pénzt hagyott ott amerikai vállalatoknál. A gyártó tavaly csak az Intel, Qualcomm és Micron chipjeire mintegy 11 milliárd dollárt költött el. De mások mellett a Broadcomot is fájdalmasan érintette a lépés, a cég néhány hete arról beszélt, idei éves árbevételét már most 2 milliárd dollárral rövidítették meg a Huawei ellen hozott intézkedések.

Ha érdekelnek a további részletek, fusd át a HWSW teljes cikkét!

Ezek is érdekelhetnek

14.
Kawada
#11: Jogos... Sajnálom, hogy egy pillanatra megfeledkeztem az igazi ördögről. Ebből is látszik mennyire zseniálisan mozgatják a szálakat, hogy még egy hozzám hasonlóan brilliánsul tájékozott elmét is meg tudtak vezetni egy pillanatig. Már Kína is Soros kottájából játszik...
13.
HMoody
#3: Annyira hitelesek, hogy most se arról van szó, amit a cikk állít. Csak arról, hogy nem a Huawei egész divíziója marad tiltón, hanem csak a telekommunikációs rész, amiben a smartphone rész nem érintett. És mivel a Huaweinek és az amerikai partnereknek főleg ez fájt, ezt oldják. De most nyilván kezdheted elölről, hogy de az amcsik is...
12.
logic5
#10: Édes istenem :D Mi van itt megint :D
11.
Ultimate
#10: Az Ultimate Weapon Soros György és migránsgyíkember serege. :)
10.
Kawada
A hülye is tudja, hogy nem a Huawei kémkedik. Hanem az Epic Store. Az az ultimate weapon.
9.
Ooorky
#8: Anno balhé volt abból, hogy az oroszok feltörték az Apple szervereit, mivel a cég központilag tárolta a felhasználói tartozkodási helyét, mozgását. Ebből pl. könnyen ki lehetett szűrni merre őrjáratoznak az amerikai katonák. ..
8.
Ultimate
#7: De biztos ahogy amerika is. Vicces emiatt a huawei-re mutogatni..
Mindenesetre ennyit a vádakról.
7.
shatterhand
#3: Biztos nem kemkednek,kuckuc.
6.
shatterhand
#5: Honorom van de ezek után inkább keresek mást. Azt nem érdekel mit fejleszt, mennyire lesz jobb.
Külön OP meg aztán pláne. 2szer is befurodtem ilyen uj OP-vel. Szar vagy sem az android, annyira elterjedt,hogy inkább tutira megyek emiatt.
5.
PS4jacksony
Ha van esze a Huawinek Ettől függetlenül kifejleszt egy saját operációs rendszert biztos ami biztos
4.
Nyarlako
#3: Mindenki tudja hogy mindenki kémkedik mindenki után.
A nemzetközi helyzet pedig egyre fokozódik.
3.
Ultimate
Mennyire hitelesek lehettek a kémkedés vádak... :)
2.
Ooorky
Annyit elértek, hogy a részben kínai állami tulajdonban levő Foxconn még jobban szétszórja a gyártait (pl. Nintendo gyár is áttelepül Vietnámba a pletykák szerint).
Huawei eddig is részben Kenyában gyártotta a mobiljait, ha kell az egész céget átpakolják.
1.
Nyarlako
Kína meg az USA olyan szinten függenek egymástól hogy a másik nélkül összeomlás lenne, csak megy folyamatosan a farokméregetés.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...