Ismét a Remedynél az Alan Wake értékesítési jogai

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 1.
  • Biznisz
Link másolása
A Remedy a friss, befektetőknek tartott pénzügyi beszámolója alkalmával megerősítette, hogy sikerült visszaszereznie az Alan Wake értékesítési jogait, így a jövőben bármilyen platformra megjelenhet majd a játék.

Habár a finn stúdió sokáig szoros együttműködésben dolgozott a Microsofttal, egy ideje multiplatform fejlesztőként dolgoznak, az augusztusban megjelenő Control például PC és Xbox One mellett PS4-re is megjelenik majd.

Így aztán különösen jó hír, hogy sikerült visszaszerezniük egy régi sikercímük, az Alan Wake értékesítési jogait, ami azt jelenti, hogy az Alan Wake, illetve az Alan Wake's American Nightmare a jövőben új platformokat is meghódíthat. A Microsofttal kötött korábbi megállapodás értelmében eddig csak PC-n és Xbox 360-on volt lehetőségünk játszani a két Alan Wake-játékkal.

A finn stúdió emellett azt is elárulta a befektetőknek tartott beszámolón, hogy korábbi játékaik eladásaiból közel 2,5 millió eurónak megfelelő jogdíjat szedtek be, ezt a pénzt pedig vadonatúj, történetre koncentráló címek fejlesztésébe szeretnék fektetni.

33.
33.
Extol
Az író, Alan Wake! Két hónapja játszottam végig az American Nightmare-t is, Az Alan Wake-t asszem háromszor. American Nightmare jó kis standalone, de az embereknek mint nekem vegyes volt az érzésünk vele kapcsolatban, mert nagyon más volt.
24.
24.
Nekem az első Alan Wake nagyon tetszett. Én már először PC-n játszottam, de azt mondom nagyon fasza volt.

Az American Nightmare már nem olyan. Az nem hoz egy régi Silent Hill feeling-et be, csak megy a lövölde, ráadásul ismétlődő helyszínen. Viszont abból a szempontból az is bejött, hogy időhurok van és ehhez viszont jó az írás keményen. Az írás azt nagyon elvitte nekem, és hé, közben ment a harc, más volt, jó volt. Szóval az egyszer játszós mindenképpen!

Az Alan Wake rendes, az viszont rendesen meg van csinálva. Az szerintem benne van a játékok nagy könyvében a horror rajongóknál. Tehát ilyen Alone in the Dark 3-4 , Resident Evil 1-2-3-4, Silent Hill 2, valamelyest Dino Crisis 1 és ezen a vonalon rajta vagy, akkor az a játék annyira jó egynek, mint más nem. Számomra emlékezetes volt. Más, mint a felsoroltak, de ugyan azt zongorázza. Tényleg jó szívvel ajánlom bárkinek. Ha most kijönne PS-re én őszintén örülnék neki, mert azt bárki kipróbálja, az egy jó játék. Ennyi.
23.
23.
kopic
Alan Wake 2-t a népnek végre!
22.
22.
Ps fanboy
#21: Azt el is hiszem. :D
21.
21.
#18: Phil bátya nagyon is jól csinálja. Én át akarom magam operáltatni Phil Spencer-re.
18.
18.
adamsfamily
Fogyatékos ez a Microsoft.Csak azt nem értem,hogy Phil Spencer ennyi rossz döntés után mit keres még mindig a helyén...
A Hellblade készítői is csináltak exkluzív játékot nekik még az xbox classic idején és most jutottak el addig,hogy megvegyék.Szerintem a Microsoft következő generációja ugyanaz lesz,mint a mostani.A generáció elején tolják majd a rakás exkluzív címet,utána meg sehol semmi(maximum Forza).A mostani E3 után nem sok jót jósolok az xboxnak.
Amúgy szerintem jó volt az Alan Wake és a Quantum Break is.Az utóbbi egyik nagy hibája az volt,hogy rövid lett.Az Alan Wake meg azért volt bukta,mert a 360-as generáció elején jelentették be és éveket ültek rajta.
15.
15.
SLi
ha nem lett volna az Enslaved: Odyssey to the West (de hála az égnek volt!), azt mondanám messze a legjobb játék de minimum legjobb sztori és atmoszféra a 360-as generációban, de így is az egyik legjobb játék amivel valaha játszottam, bár elég réteg játék és akik nem szeretik Stephen King-et nem feltételen értékelik és értik ezért nekik annyira nem is nagy élmény talán
én még bízom egy folytatásban, bár a sztorit akár lezártnak is tekinthető
12.
12.
Guba32
Az egyik legkedvesebb címem az előző genből,mintha egy Stephen King könyv elevenedett volna meg,ami miatt még az ismétlődő játékmenetet is elnéztem neki.
11.
11.
patka21991
Imádtam ezt a játékot. Várok egy folytatást nagyon.
9.
9.
Ooorky
#6: Ugyanaz történne, mint amikor az EA felvásárol egy céget, azonnal elkezdenek szivárogni onnan az emberek...
8.
8.
manderel
Nem véletlenül nem készült eddig folytatás. Az első, meglepő módon, bukott a kasszáknál.

Számomra sem volt túl nagy durranás egyébként, a hangulat, az atmoszféra, a történet szuper volt, de a játékmenet sajnos irtó repetitív. Végigjátszottam 1x, de második körre már nem vinne rá a lélek, a kiegészítőt sem indítottam el.
7.
7.
crytek
#6: Driveclub-ot is veszni hagyják....ne keress benne rációt
6.
6.
kryszisz
#1: Igaz, de nem bénább, mint mondjuk a Sony, amiért nem vásárolta fel a QD-t amíg még tehette. Nem sajnálom, hogy multiplatform lett minden játékuk, szimplán csak nem értem a dolgot:D
5.
5.
Őrnagy
#4: Én a Microsoft exkluzívot xbox exkluzívnak becézem :)
De igazad van.
Javítanám is, ha lenne rá lehetőség.
4.
4.
crytek
#3: Már nem létezik xbox exkluzív cím (jó de a 86 éves xbox 360-as címek esetében) minden jön pc-re is. Már csak MS exklúziv játékokról beszélhetünk.
3.
3.
Őrnagy
#2: Lett volna egy kicsit komolyabb exkluzív cím boxra.
2.
2.
crytek
#1: Azt mit tudott volna vele kedzeni? N+1 címnek game passba teszi? Kb zeró értelme
1.
1.
Őrnagy
De béna a Microsoft, hogy elengedte ezt a címet!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...