Red Dead Redemption 2 - újabb PC-s nyomok

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 5.
  • Pletyka
A Red Dead Redemption folytatásának tavaly őszi megjelenése óta megszámlálhatatlan utalást kaptunk már a PC-s változatra vonatkozóan. Most itt egy újabb, ráadásul ez is egyértelmű jele annak, hogy készül a számítógépes kiadás.

A tavaly októberében PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelent Red Dead Redemption 2 kapcsán ismét előkerült egy újabb bizonyíték, miszerint jó eséllyel tényleg készül a folytatás PC-s kiadása.

Igazából lassan nem az a kérdés, hogy dolgozik-e a számítógépes változaton a Rockstar, hanem hogy mikor jelenti végre be. Ezzel valószínűleg nem fog kapkodni a stúdió, hiszen a Grand Theft Auto V PC-s kiadása is több mint másfél évvel a konzolos változatok megjelenése után jelent csak meg.

Ezúttal egyébként egy JakoMako51 nevű felhasználó osztott meg egy friss nyomot. A Twitteren is megtekinthető képlopat szerint ugyanis a rajongó a Social Club forráskódját túrva szúrta ki az "RDR2_PC_Accomplishments" kódrészt, ami önmagában is elég egyértelmű utalás a játék PC-s achievementjeire, de mindezt a PlayStation 4-es trófeák szomszédságában találjuk meg. Ezzel még egyértelműbbé téve, mit is jelent a fenti kódrészlet.

51.
atedolgod
#49: Nincs itt "fikázás", csak vélemény nyilvánítás. Te elmondtad a tiédet, én elmondtam az enyémet. Senki nem állította, hogy egyet kell értenünk.
50.
oak79
#49: Teljesen egyet értek. Az RDR2 életem egyik legjobb játéka volt pedig már 30 éve, hogy játszom. A történet pedig maga volt a vegytiszta zsenialitás. De ahogy FrankBlack is írja ízlések és pofonok különbözőek. Az itt említett Yakuza nekem pl. dög unalom volt minden szinten. Én azt hagytam abba, de épp ezért nem is hiszem, hogy tudnék róla objektíven nyilatkozni. Pont, ahogy az itt fikázók sem igen tudnak az RDR2-ről. Csak megy a divatfika szokás szerint, mert attól egyedi leszel, mint egy hópihe.
49.
FrankBlack
#45: Ezt most én sem tudom, de totál elfogadom, és megértem ha valakinek dög unalom a játék. Nekem, és szerintem sokaknak meg nem az. Nem jön be mindenkinek, nem való mindenkinek, sőt arról is volt szó, hogy egyenesen „rétegjáték”. Ajánlom ezt a remek blogot a játékról:

https://www.gamekapocs.hu/tag/uhu123/blog/11211/retegjatek_e_a_red_dead_redemption_2

Külön kiemelném, és ajánlom Ultimate kommentjeit a poszt alatt, nagyon jókat írt szerintem.

Én úgy látom itt is, mint általában érvényesült a csordaszellem, és a közös utálat ereje. Megjelenik egy valaki, aki kritizálja a játékot, és sorra csatlakoznak hozzá, és egyre nagyobbra duzzad a fikatenger. Akiknek meg tetszik már meg se mernek szinte szólani, vagy épp vannak olyan bölcsek hogy hallgatnak… De persze ez fordítva is működik sokszor. Van olyan topik, ahol jót írnak valamiről, akkor meg ahhoz csatlakoznak sokan.

Én 100%-ra megcsináltam a sztorit, kicsit hagytam egy hétig pihenni, aztán ma visszatöltöttem egy mentést ami valahol chapter 2 körül van, és hihetetlenül megfog még mindig. A világ olyan erős számomra, hogy elképesztő. Nagyon jó játéknak tartom összességében még mindig. Persze leírtam én is pár dolgot, ami nem tetszik, és az csak a töredéke volt az összes negatív észrevételemnek, de nekem, mint western rajongónak hihetetlen élmény ez a játék.

Érdekesség, hogy én meg pl. a Yakuza játékokkal vagyok úgy, ahogy annak kedvelői vannak a RDR2-vel. Nekem az a dög unalom. Ha fizetnének se játszanék vele, nekem kín szenvedés, büntetés lenne azzal játszani. Meg úgy általában az ilyen távol-keleti játékok nagyon távol állnak az ízlésemtől. Így pl. én a Yakuza-val voltam úgy, mint amit itt az RDR2-vel kapcsolatban megfogalmaznak egyesek, hogy mennyire szörnyű, unalmas, stb. szar volt nekik. Akkor nem kell vele játszani, ennyire egyszerű. Én sem erőltettem a Yakuza-t, de nem is jöttem fel ide fikázni, hogy mekkora szar. Az ilyen anime, manga dolgokat meg végképp utálom. Mégsem mondom azt, hogy szar, csak nekem nem jön be, nem az én világom. A western viszont igen. Ez ennyi. Itt úgy látom már inkább ízlésekről ment a vita. Ízlésről vitatkozni meg ugye...
48.
Neotechtr
#47: Na igen, ez a játék sosem lesz jó semmilyen téren, teljesen mindegy, hogy megjelenésnél a hype közben beszélünk róla, vagy jövőre. Remélem buktak is vele akkorát, mint a föld, az a pár, aki meg kíváncsi rá úgyis használtan adja-veszi, ezzel mindezt elősegítve.
47.
atedolgod
#46: A játék azóta semmit sem változott ugye...
46.
Ultimate
#44: És ugyanazok tolják ugyan azt a baromságot. :)
45.
Realidador
#38: Szerintem te nem ugyanazzal játszottál mint én. Vagy trollkodsz, nem tudom eldönteni.
44.
Neotechtr
#43: Letelt a két-három hónap.
43.
Ultimate
Bullshitcunami topik.. :D
41.
Obi Wan Kenobi
#37: Szerencsére te itt vagy és amit te írsz mindenkit érdekel.
39.
Animejetix
Ja és teszem hozzá hogy az első epizódot megvettem ps3-ra, majd a kiegészítő játékot is. De nekem ez nem volt elég, mert amikor lett egy xbox 360-am is, arra is megvettem mindkettőt... szóval 4 lemezem is megvolt egyszerre... teljes áron. Imádom a Westernt de a 2 nyomokban sem tartalmaz semmi jót belőle, még csak diófélét se.
38.
Animejetix
#20: Baszki... Ebben a játékban van sztori? Akkor én mi a fasszal játszottam? Nekem ebből a Red dead2-ből csak az jött le hogy egy kripli lóval kell lovagolni... lovagolni, beszélgetni, pofázni, dumálni, pókerezni, lovagolni, beszélgetni.... azon túl hogy volt benne.... hogy is hívják? Ja igen megvan lónak hívják, node nem is egy, rögtön volt benne több ló is... meg szalmakalap. Karót nyelt ocsmány szereplők... rém gusztustalan játék. Na de a lényeg hogy amikor lovagolsz... nyomod az X-et... és amikor már a játék vége fele lekopott a festék a gombról, (én ezt nem vártam meg)... akkor még, valójában még lehet benne lovagolni, addig, amíg eljön egy lovas küldetés, ahol lóval üldözni kell valakit. Majd végül kapsz egy másik gyökér lovat.... Szerintem a Goat simulator sokkal komolyabb cucc...
37.
Freeser
#5: nincs annál unalmasabb és értelmetlenebb, időrablóbb komment mint azt olvasni hogy valaki nem szeret valamit.. nem érdekel senkit
36.
atedolgod
#35: Ha a yakuza 6 -hoz hasonló írói munkának csak 2% -át megkapta volna egy rdr2, talán már nem lett volna olyan halálosan unalmas. :)
35.
atedolgod
#33: Eleve úgy is indul, hogy Harukát baleset éri, és kómába esik. (miután leülted a büntetésed a börtönben, ő pedig otthagyta az árvaházat, de senki nem tudja hová ment. ez még nem spoiler, mind a felvezetőben van). Utána pedig, ahogy elkezded kutatni mi történt vele, folyamatosan meglepnek valamivel. Egyre mélyebbre süllyedsz az alvilági szálak kibogózása közben, és idővel körvonalazódik egy hatalmas titok is, amit természetesen nem kötnek az orrodra, csak sokkal, de sokkal később, hogy fúrja az oldalad amennyire lehet. Közben sokakról kiderül hogy nem azok akiknek gondolod, vagy nem úgy. Barátságok alakulnak ki, ellenségeket is szerzel, és számos emberrel találkozol, akik fontosak lesznek neked, érdekelni fog, mi lesz velük a későbbiekben.
Ha kicsit is fogékony vagy a családi drámákra is, akkor talán még pár könnycseppet is ki fog csikarni belőled a végén...
34.
Ooorky
Én most a Fist of the North Star-t tolom, ha jól tudom ugyanaz a csapat csinálta, mint a Yakuzát, utána a 4. rész van betervezve.
33.
Nyarlako
#32: Régóta tervben van a Yakuza, de ezeket olvasva már föleg megjött hozzá a kedvem, köszi.
25.
FrankBlack
#21: Ezért is volt marha jó érzés ma délelőtt elővenni kicsit a Call of Juarez Gunslinger-t :)
23.
hajbel
#16: Teljesen egyetértek. Sajnos én végigszenvedtem a teljes storyt, lovagoltam, pakolgattam a szénát rengeteget. Nem érte meg. A küldetések amúgy elég érdekesek, de a történet valami iszonyat unalmas, amin még az is ront, hogy a történetmesélés röhej kategória 2019-ben. Nincs egy cutscene sem, hanem lóháton egymás mellett lovagolva pofáznak mellettünk az emberek unalmas dolgokat, ami kb. olyan, mint amikor egy bácsika leül melléd a buszon és elmeséli az életét. Az viszont nagyon gáz, hogy Arthurról is csak annyit tudunk meg, amit néha elpofázik a lovon valakinek. Történet gyenge közepes (mert a befejezések tetszettek), történetmesélés 10/1
22.
Nyarlako
#21: Nem mentség arra ha a gameplay gagyi. Elvárható hogy az akció is élvezetes legyen.
21.
DaniGame
#20: Skacok, ez egy story orientált játék. Ez a lényege. Ha lövöldözni meg akciózni akartok akkor ott vannak az fps játékok. Ezt akkor vedd meg, ha egy vadnyugati történetet akarsz átélni. Ebben pedig vitathatatlanul nagy.
20.
FrankBlack
Nos, én nem vártam tovább arra, hogy hátha jön valamikor pc-re, hanem csak emiatt a játék miatt vettem egy Xbox-ot nemrég.

Sajnos azonban néhány dologban egyetértek pár előttem szólóval. 30 fps, motion blur, homály, kontrollerrel célzás. Ez számomra (is) pc-n lenne az igazi, főleg, ha a modderek még tennének bele pár érdekes dolgot. Merthogy nagyon sztori orientált a game. Ha a sztori, és a táj szépsége, az atmoszféra nem fogott volna meg, akkor csalódás lett volna, és végig unatkoztam volna az egészet. Mert amúgy gameplay terén elég unalmas. A sztorin kívül amiket lehet csinálni, nem túl érdekesek, és tök feleslegesek.

Ebből a szempontból egyetértek a 16-os kommentben foglaltakkal. Ezt a játékot a sztori vitte el a hátán, ami egyébként full előre scriptelt, és sokszor szó szerint railshooter. Ja igen, ez a játék nyomokban akciót is tartalmaz. Alig van benne lövöldözés. Most kezdtem el kijegyzetelni az újrajátszáshoz a sztori küldetéseket, és tényleg a legtöbb idő az A-ból B-be lovaglás, meg pofázás, és a legkevesebb idő a gunfight. Az volt a szerencsém, hogy nekem nagyon bejött a sztori, valamint a világ, és az atmoszféra. Jó érzés benne csak bóklászni is, vadászni, felfedezni. De tényleg lehetett volna több, érdekesebb, akciódúsabb dolog is, ami a sztori módon kívüli freeroam tevékenységeket illeti. Az ubi játékokat szidják a gyűjtögethető tárgyak miatt, mint töltelék tartalom, hát ez is nagyjából azzal van teletömve, meg hogy mindenféle állatra lehet vadászni. A fehér színnel, ikonnal jelölt mellékküldetések meg szerintem rém unalmasak voltak.

Az Online része a pvp kompetitív játékmódok kedvelőinek talán jó móka, de PVE, coop, vagy egyedül játszáshoz nem annyira, mint a GTA Online. Nincs is benne annyi tartalom, de nekem főként az vette el a kedvem, hogy nincs benne solo session (privát lobby). Szabad kóborlásban, de még amikor elkezdek egyedül egy stranger küldetést, akkor is ott a többi játékos is, és simán belekontárkodnak a küldetésembe. Ellopják tőlem-előlem a küldetés tárgyat, stb.

Mindennek ellenére a sztori, és a világa miatt nekem nagyon bejött. De csak amiatt.
19.
logic5
#16: Ha alig játszol, hogy van egyáltalán viszonyítási alapod? Imádom az ilyen kommenteket.
18.
Kolompár Tarzan
En tegnap egy delfinnel beszelgettem. Azt mondta, jon PC-re a RDR2 de Win 11 es Epic store exclusive lesz. Mondtam, hogy Win 11 meg nem jelent meg...
:O :O
Upsz, elszolta magat a delfin!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...