Infómorzsák a Trónok harca előzménysorozatáról

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 10.
  • Cooltúra
Link másolása
Az Entertainment Weekly elbeszélgetett egy kicsit George R.R. Martinnal, aki készségesen elárult néhány infót a Trónok harca előzménysorozatáról. Többek között a címről is szó esett.

Alighogy vége lett a Trónok harcának, az HBO újabb sorozatok előkészítésébe kezdett, a George R.R. Martin által megálmodott világ múltjával foglalkozó adaptációt például már nagyban forgatják, még akkor is, ha csak egy pilotepizódról van szó egyelőre. Az új sorozatról nagyon keveset tudunk, tiszta szerencse, hogy az Entertainment Weekly el tudta csípni Martint egy gyors interjút kedvéért, aki készségesen elárult néhány részletet a témában!

Felmerült például a sorozat címe is, amiről Martin szerint még mindig nem született végleges döntés. Habár az író régóta lobbizik a The Long Night címért, viszonylag kicsi rá az esély, hogy az új feldolgozás ezzel a címmel fusson, elvégre a Trónok harca nyolcadik évadának hírhedt harmadik epizódja is a The Long Night nevet viselte. Martin hozzátette: volt egy javaslat, amely szerint a The Longest Night lehetne a befutó - neki ez is nagyon tetszene.

Az sem volt titok, hogy az új sorozat története több ezer évvel korábbi eseményeket mesél el, mint a Trónok harca, Martin azonban felhozott néhány példát, hogy milyen kontextust jelent ez a gyakorlatban. Első körben el kell felejtenünk, hogy Westeros a hét királyság kontinense, az előzménysorozat idején száz pici királyság működött egymás mellett - mi pedig arra tippelünk, hogy valószínűleg nem éppen békésen múlatták a hétköznapjaikat.

Sárkányokkal sem találkozunk, a Trónok harca fantasy oldalát kedvelő rajongóknak azonban nem kell aggódniuk, Másokból lesz bőven, és abban a korban járunk majd, amikor a rémfarkasok és a mamutok nem számítottak mesébe illő ritka jószágoknak. Ami a nemesi családokat illeti: a Targaryien- és a Lannister-ház itt még nem létezett, megismerhetjük viszont a Casterlyket, a Casterly-hegy névadóit, és természetesen a Starkok is visszatérnek.

Az előzménysorozatban olyan színészek és színésznők kaptak szerepet, mint Naomi Watts, Denise Gough, Naomi Ackie, Jamie Bower és Toby Regbo, Martin azonban ódzkodott attól, hogy bárkire ráaggassa a főszereplő címet: mint mondta, a Trónok harcához hasonlóan az új adaptáció egy csapatnyi karaktertől lesz teljes, nincsenek köztük főszereplők.

Azt még nem tudjuk, hogy mikor láthatjuk mi is az új sorozatot.

3.
3.
user101
Cél a föld, egy reaktoros töltéssel :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...