Gyűrűk Ura MMO-n dolgozik az Amazon

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 10.
  • Bejelentés
A projekt nem teljesen saját fejlesztés, ráadásul még csak nem is új, a cég az Athlon Games tavaly bejelentett játékának munkálatait segíti a stúdióival. Az adaptációnak így az Amazon Gyűrűk Ura-sorozatához sem lesz köze.

Gyűrűk Ura MMO-n dolgozik az Amazon Game Studios: a játék J.R.R. Tolkien irodalmi munkásságát veszi alapul, így nem lesz köze a Peter Jackson-féle filmekhez, és az Amazonnál készülő Gyűrűk Ura-sorozathoz sem.

Ami azt illeti, nem teljesen saját és nem is új projektről van szó, a cég az Athlon Games tavaly szeptemberben bejelentett MMO-jánál fog besegíteni, ami a hírek szerint free-to-play lesz, PC-re, illetve "konzolokra" készül, és a története jóval a Gyűrűk Ura-trilógia eseményei előtt játszódik majd.

Az Amazonnak egyébként bőven vannak MMO-s tapasztalatai, amellett, hogy javában kalapálják a New Worldöt, a fejlesztőik olyan projekteken szorgoskodtak korábban, mint az Everquest, a Planetside vagy a World of Warcraft.

18.
B-Shaggy
#17: A trilógia valóban sok mindent hagy a képzeletre ha nem olvasod a kiegészítő anyagot (és ezt nem is szerettem benne). A világ attól még adott lenne egy minőségi játékhoz, de inkább én is azt mondom, hogy akkor már más világot dolgozzanak fel.

#15: igazából annyi volt sztori szempontjából a szerepük, hogy ne gondolhassa az olvasó, hogy boldogan élt mindenki míg meg nem halt ( néhány karakter esetében szó szerint :D ), hiszen az egész sztori egy stafétabot-átadás az embereknek. Ebbe a korba nagyon maximum egy easterlinggel játszanék aki nem tudja hogy mi a szerepe az új világrendben, MAXIMUM. Ebben a korban már nem igazán van varázslat a világban, azzal pedig elég sokat veszít a hangulatából.
17.
Nyarlako
#16: Én a trilógiát olvastam, arról tudok nyilatkozni ami ott volt.
16.
Lorthirash
#13: Ez így nem igaz nagyon is sok mindent meg lehet tudni a temérdek előzmény könyvből csak ugye azok nincsenek megfilmesítve, csak már sokan nem hajlandók elmerülni benne a bonyolultsága miatt sem.
15.
Machiavelli
#14: Így nagyon nagy vonalakban utána néztem, hogy mi történt, és ha jól vettem ki, akkor még a keleti törzs/nép viszonylag nagy fenyegetés jelentett a háború után. Ami nekem nagyon adta azok a Shadow of Mordor játékok voltak. Elbíbelődtem vele sokat. :)
14.
B-Shaggy
#13: Már én is kinőttem ezt a műfajt, de nem értek egyet. Csak azért mert van Witcher meg GoT meg kb manapság minden szürke, a fantasyban igen is van helye a klasszikus / népmesei jó vs rossz csatának. Én nem hiszem, hogy fel fogok kapni még egyszer egy ilyet, de reddit fantasy közösségben is havonta jön elő a kérés, hogy mutassanak már neki egy ilyen művet, mert most nincs kedve a bunkó de belül mégis jószívű antihősökhöz.
Szauron ugye eleinte csak csatlós volt, Morgoth volt az OG főgonosz, ő meg kicsit luciferi figura, a világot azért teremtették, hogy a szabad akarattal egyfajta játszótér legyen a világ a nem-isteni lényeknek ( fun fact: Gandalf Balrog elleni beszédében a "Titkos Tűz" amire mondja, hogy szolgálja az eléggé nagy vonalakban tulajdonképpen a szabad akaratot jelenti), Morgoth szerint pedig ez kaotikus és random, ezért rendszert, rendet és hatékonyságot akart - innen jön a vágy, hogy uralkodjon mindenki felett, aki szabad, és ezért hívják a jók magukat Free Peoplesnek. A tündék azért annyira jók, mert Mary Sueknak lettek teremtve, az emberek elég nagy retekként vannak feltüntetve többnyire, Aragorn próbálja visszaállítani a korábbi dicsőségüket. Akkora jóságról azért nincs szó, Szauron ellenségei szimplán védekeznek, de ugye a sztori alapja, hogy ember ne kerüljön a Gyűrű közelébe, mert elragadja őket is a gonosz.
Az orkok csak azzal a céllal jönnek világra, hogy a Sötét Úr akaratát teljesítsék, szóval ott azért van az eredendő gonoszság, de Tolkien utólag nagyon megbánta, hogy ilyen fajt teremtett.
13.
Nyarlako
Kövezzenek meg de. Lotr egy elég semmilyen világ arra hogy játék készüljön benne és az egész fantasy műfaj is már jócskán túl haladta.
Nem csorbítani akarom Tolkien érdemeit, de unalmasak a szereplői, a fekete-fehér erkölcsisége és hogy az úgymond főgonoszról abszolút nem tudni semmit csak hogy ő az ellenség.
Se motiváció, se eredet történt, arról meg főleg semmi hogy miért is annyira gonosz és miért is jók a vele szembenálló királyságok.
12.
B-Shaggy
#10: Nem erőszakolták meg egyáltalán, de rengeteg purist van aki a Jackson filmeket is utálja, meg a legtöbb ember nem volt képes feldolgozni, hogy a Shadow of Mordor játékok sima fun alternatív világot mutattak be. Sajnos akármilyen projekt készül ami nem 1:1 könyv átirat, lesz egy elég nagy csoport, ami istenkáromlásnak fogja tartani.
Mai napig forog a szemem ha valaki kikéri magának hogy nem volt a filmekben Tom Bombadil. :D
11.
Neotechtr
#9: Az nekem is bejönne. Ilyet bezzeg nem olyan könnyű csinálni, pedig a LotR világban nagyon benne van, hogy az egy zseniális játék lehetne. Na majd a CD Projekt.
10.
kopic
#6: +1

Mar az is hatalmas szo hogy a GYU frencsajzt nem eroszakoltak meg (bar a sorozatbol meg semmit nem lattunk plusz kiderult hogy az egyik rendezo a Jurassic World producere lesz, ami utan kicsit szkeptikus vagyok)
9.
kopic
#1: Witcher 3 szerű (és azt megkozelito minosegu) LotR rpg-ert olni tudnek.
8.
patka21991
#6: Nekem sem az Edain a kedvencem, de minőségi verzió.

Egy folytatást én sem támogatnék. Nagyon sok történet van, ami érdemes a megfilmesítésre.
7.
Dízel
#6: Ez így is van. Ami a trilógia után van az szent és sérthetetlen. A bfme2 meg a legjobb stratégia ever!! Abból kéne egy 3.részt csinalni. bár kalapálják unreal engine alatt, de szerintem sosem lesz játszató verzió.: youtube csatornája: BFME REFORGED
6.
B-Shaggy
#4: Jófej vagy a tippekkel, a 2-re mindegyiket kipróbáltam, nekem az Edain valamiért egyáltalán nem jött be, és meg sem tudom magyarázni, hogy miért.

#5: Ha a könyv nem is érdekel, olvass utána a trilógia utáni időszaknak, ha a filmet láttad, akkor a könyvet már nem fogja lespoilerezni. Tulajdonképpen söprögetés ment, nagyobb fenyegetésről már nem igazán esik szó. Szerintem ez az egyik ok, amiért nem nyúlnak hozzá.
A másik, sokkal fontosabb ok meg az, hogy a hardcore Tolkien fanok meg a loreba csak bele-belekóstoló emberek is elég érzékenyek mindenféle módosítgatásra, változtatásra, szerintem felgyújtanák a világot, ha folytatás érkezne, mert azt gondolnák, hogy "belerondítanak Tolkien befejezésébe".
5.
Machiavelli
Nekem az a bajom, hogy minden eddigi sorozat és játék az előzmény, vagy a trilógia idején játszódik. Én igazán kíváncsi vagyok, mi történik a meg filmesített trilógia után. Ugyan a könyveket nem olvastam, csak a filmeket láttam, viszont azok nagyon nagy kedvenceim. Szóval jó volna, ha egyszer kapnánk egy Skyrim/Witcher 3 szintű FOLYTATÁST!
4.
patka21991
Ha már bfme.
A bfme 1-re pakoljátok fel az elven alliance modot.
A 2-re a SEE-t és a rotwk-ra a BotTA-t, valamint a RjRotWK és az Edain is jó. ;)
3.
kastorhun
#2: Inkább maradok az első részénél, az sokkal jobb.
2.
B-Shaggy
#1: Ha faszán megcsinálják én az MMOt is adom, de igaz, hogy mellette adhatnának ki más játékokat is. BFME2 nekem mai napig a kedvenc stratégia játékom.
1.
kastorhun
Nem igaz már! Itt van ez a cím, rengeteg potenciál van benne, erre megint csinálnak egy MMO-t. Készíthetnének akár egy Witcher 3 szerű RPG-t, vagy akár egy Battle for Middle-Earth 3-at.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...