Rebellion: az Epic keményen fizet az exkluzívokért

  • Írta: szlav
  • 2019. július 14.
  • Biznisz
Link másolása
A Rebellion Developments legújabb zombis lövöldéjét PC-n kizárólag az Epic Games Store felületén találjuk majd meg. A Sniper Elite-szériát is fejlesztő stúdió alapítója őszintén beszélt arról, hogy miért választották ezt a platformot.

Jason Kingsley, a Rebellion Developments egyik alapítója alig néhány hónapja, az MCV interjújában beszélt arról, hogy a brit fejlesztőgárda fontosnak tartja, hogy a játékosok előtt nyitva maradjon a platformválasztás lehetősége, így egy "nagyon jó ok kellene ahhoz", hogy exkluzív címként az Epic Store-hoz láncolják a fejlesztéseiket. Úgy tűnik, hogy az Epic elő is állt egy nagyon jó indokkal.

A Develop:Brighton fejlesztői konferenciáján Jason és Chris Kingsley is színpadra lépett, ahol egy interjú során őszintén beszéltek a váratlan fordulatról. Nem túl nagy meglepetés, hogy a Steam korábbi egyeduralma mellett feltörekvő platform kemény pénzeket letesz azért, hogy megvesse a lábát a piacon, ez pedig kifejezetten jól jön a kisebb fejlesztőstúdiók számára.

"Általánosságban nem igazán pártolom az exkluzivitást, de teljesen megértem az Epic helyzetét. Őszintén szólva, csak úgy öntik magukból a pénzt ahhoz, hogy kiépítsék a boltjukat, és be kell ismerni, hogy remekül csinálják. Mi pedig szívesen elfogadjuk a pénzüket, köszönjük szépen."

Chris Kingsley a Sony és a Microsoft párharcához hasonlította a Steam és az Epic jelenlegi helyzetét. Különösen azt a pillanatot hozta fel példaként, amikor a PlayStation 2 hatalmas sikerei után a Sony kissé "ellustult", ezzel teret engedve az Xbox 360 hódításának. Ezt követően ismét Jason vette át a mikrofont, s elárulta, hogy a Rebellion nem számított arra, hogy az Epic megkeresi majd őket egy efféle ajánlattal.

"Tisztában voltam vele, hogy az Epic exkluzívokkal próbálkozik, de minket sokáig nem is kerestek meg ilyesmivel. Nem is gondoltam, hogy meg fognak, hiszen általában a legnagyobb játékokat célozzák ezzel. -- Most már nyilvánvaló, hogy a Zombie Army 4-et is egy nagy címnek tekintik, ami szuper, a támogatásnak pedig nagyon örülünk. Egészen lenyűgözött az az összeg, amit felajánlottak."

A Zombie Army 4: Dead War a tervek szerint 2020-ban érkezik Xbox One-ra, PlayStation 4-re, PC-n pedig kizárólag az Epic Games Store-ra.

101.
101.
Ooorky
#100: Az ilyeneket itt felnégyelik, majd csípős lecsóban megfőzik.
Azonnal válassz oldalt!
100.
100.
t0mchee
És 100 hsz után én vagyok az egyetlen aki szereti mind2 platformot :-) ?
94.
94.
crytek
Amazon.de-n most a ps4 is szaréhugyé megy

Sima 500-as 140 euro
Sima 1TB-os 150 euro
Ps4 Pro 250 euro
91.
91.
user101
Ezzel csak az a baj, hogy hosszútávon saját magukkal b@sznak ki, de nagyon:

- Észak nem felejt: egy csomó haragos szereznek az helyett, hogy rajongó tábort építenének,
- Sokkal kevesebb emberhez jut el a játékuk,
- Az epik sem fog minden játékot megvenni,

Amikor legközelebb megpróbálnak valamit eladni amit nem támogat az epik, majd jön a csőd, mert a kutya sem fogja megvenni a szarjukat...

Mint üzleti modell, ez egyenes út a csődhöz, az mellett, hogy szűklátókörűségre utal. Mindegy, én nem fogok sírni... Maximum kaján vigyorral veszem majd tudomásul...
79.
79.
Ooorky
#77: Szerintem neki mindegy, legelső hozzászólása az volt az oldalon, hogy szar az Alien Rage mert nem találja el benne az ellenséget XD
71.
71.
Marcus88
#69: Igen mentik a menthetőt kb.
Én azért gondolom úgy,hogy a következő gen sem lesz jó a számukra,mert akinek most van egy több éves ps profilja játékokkal legyen az digitális vagy dobozos az nem fogja kidobni őket a konkurens cég miatt.
Hasonló számadatok lesznek mint a mostaniban,még ha a MS titkolja is az eladásokat és nem véletlen.
Nekem ez a véleményem.
69.
69.
crytek
#67: Rájöttek sokkal jobban járnak ha nyitnak így mindent kihoznak pc-re is. Mert pcje sokkal többe embernek van mint boxa és ők is nagyon jól tudják 1-2 játékért kevés bolond van aki vesz konzolt.
A játékok többet hoznak mint a hw eladások ez 1000000%.
53.
53.
Gamelord
Valaki eltudná mondani, hogy miért baj az, ha egy cég megpróbálja erősíteni a helyzetét a piacon? Amivel pont hogy mi, vásárlók járunk jól, hiszen verseny van? Illetve még a fejlesztőcsapat is, különben nem menne bele a dealbe. Gyakorlatilag mindenki jól jár, kivéve a konkurencia. Esetleg a Steamnél dolgoznak a kedves hangoskodók?
44.
44.
Ooorky
Ennyit ér ma egy xbox XD

https://i.imgur.com/H4czbUd.png
40.
40.
crytek
#37: "A vevők a boltok között a vásárlásokkal döntik el, hogy kinek mi a szimpatikus"

Ebből indultunk... Ha nincs választási lehetőség döntési jogod sincs tudod ,érted?

Epic az ezt csinálja nincs választásod. VÁRJ sokan várnak is mást nem tehetünk. Sokan nem asszisztálunk ilyen moslék cégnek. Remélem idővel egyre többen lesznek az ilyen emberek.
39.
39.
Perseus84
En drukkolok az Epicnek iszonyu jo marketinget csinalnak es ivelnek folfele. Vegre megszorongatja most mar valaki a steam tokeit.
Hajra...
37.
37.
0Hagyma0
#36: Ebből látszik, hogy nem érted... Először is, az exclusive dolgok léteznek a kereskedelemben...
Kenyeret valóban bárhol vehetsz.. Ahogy számítógépes játékot is. Az, hogy x pékség kenyerét hol tudod megvenni, az más kérdés, ahogy x kiadó játékát is.
Ismét bebizonyítottad, hogy nem ismered a kereskedelem mukodesét. Ez nem baj, csak hülyét csinálsz magadból ha beszélsz róla... Ez szintén nem baj
36.
36.
crytek
#33: A boltos témád szar... Ott 768 ezer boltba ugyanazt kapom én dönthetem el hol akarom venni maximum árban van verseny. Nincs kisajátítva hogy na most szemetek a kenyeret csak 1 db pesti boltba veheted meg sehol máshol. De majd lesz máshol is 1 év mulva addig halj éhen vagy menj le kutyába ennek a görény cégnek.. Tessék én is hoztam egy köztes szar példát....

"Hosszú évek óta lehet hallani, hogy a kiadók panaszkodnak (persze nem kell sajnálni őket sem) de örülök, hogy elindult valami verseny feléjük is."

A verseny az lenne ha a kiadók önmaguktól mennének az epichez és egyidőben jelenne meg a játékuk steamen is. De ilyen nem volt és kb soha nem is lesz,mert sokkal többen részesítenék előnyben a steamen és így nem sokat érne a 12% a 30-al szemben.
A cégek akik aláírnak nekik nagyon jól tudják hogy steamen sokkal több eladás menni mint az epic szarjában ezért is az 1 éves ciklus a legtöbb esetben hátha abból jön valamicske pénz...ha már eladás alig lesz :)

De legalább a valvenak brutális 2020-as éveket csinálnak és a későbbiekben is :)
33.
33.
0Hagyma0
#11: 1, Tök igazad van. Szerencsére demokráciában élünk... Bárki bármiről, bármit leirhat.

2 úgy hogy le is irom: a véleményed egy idióta butaság. Egyszerűen nem érted a világ működését, nem tudod mi miért van. Olyan dolgokba szólsz bele amibe láthatóan nem csak nem értesz, de a mértéket, vagy a Hogyanokat sem tudod atgondolni.
Az Epic store ég, bolt... Mint a Cdgalaxis, a Tesco, a Média Markt, vagy a Euronics. Minden bolt megválassza, hogy mennyit költ különböző szolgáltatásokra, supportra. A Tescoban neked kell osszeszedni az árut, a kisboltban, csak sorolni kell, osszeszedik neked. A médiában, mindenki idióta, az euronicsban meg kevesebben dolgoznak, az Epic storeban kevesebb a szolgáltatás.
A vevők a boltok között a vásárlásokkal döntik el, hogy kinek mi a szimpatikus. Bár jogod van leírni 5 percenként, hogy téged mennyire bánt az Epic, ettől csak magadat minősíted, és minősítetted már régen. Erre mondják, hogy mindenkinek joga van hülyének lenni.
Persze a többi embernek meg joga van el mondani, hogy bizony túltoltad a harcos dolgot, és nevetséges vagy.
....
Én nem szeretem az Epicet... De nem is utálom. Látom, hogy igyekeznek egy nagy részt kihasítani a piacbol, és látják, hogy nem csak a játékosok felé kell nyitni, hanem a kiadók felé is.
Hosszú évek óta lehet hallani, hogy a kiadók panaszkodnak (persze nem kell sajnálni őket sem) de örülök, hogy elindult valami verseny feléjük is.
28.
28.
GAMEROD
Nem lenne bajom a mai zombis játékokkal ha nem ilyen idiótán néznének ki bennük a zombik hanem valamivel "hihetőbben". Nem tudom miért divatok az ilyen műamyag zombik, miért nem lehet őket normálisan igényesen megrajzolni mint egy Resident Evil-ben.
27.
27.
Ps fanboy
#25: Javítás* hogy és c mint comprende Egyébként okos vagyok.
25.
25.
Ps fanboy
#23: Ne értetlenkedjél már kedves Godach.) A Sony exek nem azért vannak, hogy csak azokkal játszál, hanem azért, megszínesítsék az amúgy sem kicsi játékkínálatot a konzolon. Komperende!
21.
21.
crytek
#19: Mindenkinek más a jó game.. 100+ milla ment el bőven a ps4-ekből nem véletlen hogy egyik ex. cimből se fogyott 100+ millió db... Ami neked nekem tetszik másnak simán GOTY és egy konzolt vett érte.
Ps ezer éve létezik mégis csak ezeket tudtam összekaparni ami engem érdekel és végigjátszanám őket:

Uncharted összes (5 rész)
The Order: 1886
Killzone Shadowfall
Driveclub
Gran Turismo Sport
Horizon Zero Dawn
Spiderman
God of War 3 Remastered
God of War
Until Dawn
Hidden Agenda
The Last of Us Remastered
Days Gone
The Last Guardian
Shadow of the Colossus
9.
9.
crytek
#7: Ez nem rólam szól ,hanem erről a moslék lefizetünk mindenkit dologról..

"amit későn törnek fel, nem olyan jó"

Ezeket neked mondja valaki? Nem érdekelnek mit törnek fel hiszen úgyis beszerzem eredetibe ami érdekel hiszen ezen lovagoltok mindig tudjátok.

7.
7.
godach
#3: Érdekes am. Észrevettem, hogy a fontossági vagy elismerési sorrend nálad úgy alakul, hogy amiért fizetni kell az a legszarabb, amit későn törnek fel, nem olyan jó, amit meg hamar vagy bekerül bundleba az az ász.
Érdekes :hmmm:
5.
5.
Na jó.

Játékosként még itt is sokszor felemeltem a hangom az Epic Store dolog ellen. Aztán amikor ilyennel előrukkoltak, hogy Beyond Two Souls 10€ és Detroit: Become Human 30€, akkor azt mondtam, hogy jó, nézzük. Ezekkel például én, nem egy év múlva meg kettő akarok játszani, hanem most. Az a lehetőség, hogy Idén ősszel, egy jó kis esős napon... a Detroit-ot, amit még nem vittem végig, a saját PC-men, a saját kedvenc Xbox One controllerrel, a kedvenc székemben, full mélyláda, fullos kép, kompromisszum nélkül toljam.... Ahhoz kellett egy ikon a tálcára.

Ott a Steam, Uplay, Origin, GOG amúgy is, ilyen, hogy Blizzard Launcher meg csak akkor, amikor kell. Bethesda launcer ffs accom meg nincs is. De legalább a maradékhoz tudom a bejelentkezési adataimat, ami lényeges dolofg az életben, ha kocka fejjel születtünk. Odatettem az Epic-et az ikonok mellé és lássuk.

Annak idején kellett valami bullshit Epic account-ot készítenem az Unreal Tournament 3-hoz XD. Előhalásztam a szent noteszt, amibe ezt akkor leírtam, ott volt és működött. Örvendek, hogy emlékeztek rá... Meg egyszer középtáv régen Shadow Complex-et is osztottak, azt viszont beszedtem és az ott is volt accon rögtön.

Odaadtam nekik a 40-et a Beyond és Detroit -ért egyszerre, de persze úgy, mint ha a fogamat húznák. Maga a bolt egyszerű, csak vásárolni és fizetni lehet, nem tudsz eltéveszteni egyetlen funkciót sem. Lol. Viszont nagyon látványosan videók mennek, meg villog minden a launcher-ben. De ez a két óra játékidőig pénzvisszatérítés ott is működik és teljesen automata, kérdések nélkül. Valamint legalább 2 hónappal megjelenés előtt ott volt a Beyond-hoz is (, mert a Heavy Rain-hez is) a demó, ami legalább fél óra játék, full magyar felirattal.

(Tök respekt, amúgy, hogy egy eredetileg PS3-hoz épített játékot ennyire fel tudott baszni a Quantic Dream. Látszik, hogy eredetileg is fullos minőségben csinálták, mert abszolút büszkén vállalhatóan néz ki most Pc-n. Semmi probléma, zéró gépigény, full beton 60 fps. Próbáljátok ki a demót.)

Szóval nekem, hogy próbálhatom előre (én is és bárki más is ingyen) és várhatom ezeket a magjelenéseket most így elfér az ikonjuk lent. De tolják hozzá az ingyenes játékokat every once in a while és ezért pofátlan módon feltettem a párom gépére is a boltot és regisztráltam neki. A jó kis barátnőm, akivel anno hardcore dungeon raid ment a rohadt mmorpg-ben? Éjjel. Questelés szilveszterkor, mert xp szorzó van a játékban?

És akkor bedobják erre a hétvégére a Torchlight-ot ingyen, lol? Végez a porszívózással, szerintem van egy tervem a délutánra.
1.
1.
crytek
Kapnak érte 2 millió dollárt kb mint a többiek és? Ez 40k db game eladással egyenlő.. Ezért a kis mennyiségét meggyül öltetni magukat a játékosokkal hát egészségükre...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...