Rebellion: az Epic keményen fizet az exkluzívokért

  • Írta: szlav
  • 2019. július 14.
  • Biznisz
A Rebellion Developments legújabb zombis lövöldéjét PC-n kizárólag az Epic Games Store felületén találjuk majd meg. A Sniper Elite-szériát is fejlesztő stúdió alapítója őszintén beszélt arról, hogy miért választották ezt a platformot.

Jason Kingsley, a Rebellion Developments egyik alapítója alig néhány hónapja, az MCV interjújában beszélt arról, hogy a brit fejlesztőgárda fontosnak tartja, hogy a játékosok előtt nyitva maradjon a platformválasztás lehetősége, így egy "nagyon jó ok kellene ahhoz", hogy exkluzív címként az Epic Store-hoz láncolják a fejlesztéseiket. Úgy tűnik, hogy az Epic elő is állt egy nagyon jó indokkal.

A Develop:Brighton fejlesztői konferenciáján Jason és Chris Kingsley is színpadra lépett, ahol egy interjú során őszintén beszéltek a váratlan fordulatról. Nem túl nagy meglepetés, hogy a Steam korábbi egyeduralma mellett feltörekvő platform kemény pénzeket letesz azért, hogy megvesse a lábát a piacon, ez pedig kifejezetten jól jön a kisebb fejlesztőstúdiók számára.

"Általánosságban nem igazán pártolom az exkluzivitást, de teljesen megértem az Epic helyzetét. Őszintén szólva, csak úgy öntik magukból a pénzt ahhoz, hogy kiépítsék a boltjukat, és be kell ismerni, hogy remekül csinálják. Mi pedig szívesen elfogadjuk a pénzüket, köszönjük szépen."

Chris Kingsley a Sony és a Microsoft párharcához hasonlította a Steam és az Epic jelenlegi helyzetét. Különösen azt a pillanatot hozta fel példaként, amikor a PlayStation 2 hatalmas sikerei után a Sony kissé "ellustult", ezzel teret engedve az Xbox 360 hódításának. Ezt követően ismét Jason vette át a mikrofont, s elárulta, hogy a Rebellion nem számított arra, hogy az Epic megkeresi majd őket egy efféle ajánlattal.

"Tisztában voltam vele, hogy az Epic exkluzívokkal próbálkozik, de minket sokáig nem is kerestek meg ilyesmivel. Nem is gondoltam, hogy meg fognak, hiszen általában a legnagyobb játékokat célozzák ezzel. -- Most már nyilvánvaló, hogy a Zombie Army 4-et is egy nagy címnek tekintik, ami szuper, a támogatásnak pedig nagyon örülünk. Egészen lenyűgözött az az összeg, amit felajánlottak."

A Zombie Army 4: Dead War a tervek szerint 2020-ban érkezik Xbox One-ra, PlayStation 4-re, PC-n pedig kizárólag az Epic Games Store-ra.

101.
Ooorky
#100: Az ilyeneket itt felnégyelik, majd csípős lecsóban megfőzik.
Azonnal válassz oldalt!
100.
t0mchee
És 100 hsz után én vagyok az egyetlen aki szereti mind2 platformot :-) ?
99.
crytek
#98: Igen már látom én is...
98.
Ultimate
#97: Felújított...Rohadtul nem új.
Nyilván mellé még az is közrejátszik hogy nyilván z elsőszériás porszívóhangú szarok.
97.
crytek
#96: Prime napok vannak ez a sima ár... 30 napos ingyen primeot beregeled és megrendeled

https://www.amazon.de/PlayStation-Pro-Zertifiziert-General%C3%BCberholt-Controller/dp/B07DNM3MT9?tag=computerbild_deals-red-21&ref_=nav_signin&
96.
Nyarlako
#94: https://www.amazon.de/PlayStation-Konsole-500GB-schwarz-CUH-2016A/dp/B01LQF9RDI
95.
FARKAS
Ha S volt úgy már hihetőbb! Úgy látszik nem jött be neki az xbox :)
94.
crytek
Amazon.de-n most a ps4 is szaréhugyé megy

Sima 500-as 140 euro
Sima 1TB-os 150 euro
Ps4 Pro 250 euro
93.
Ultimate
#92: Igen,amiben one x-ről volt szó,és utólag derült ki hogy nem...Segítek..

#44:
Ennyit ér ma egy xbox XD
https://i.imgur.com/H4czbUd.png

#65 (ami részben kiegészítés a 44-re):
Az alább linkelt hirdetésre is ez a komment érkezett:
"Konzolboltban próbáld meg, nemrég adtam be én is egy konzolboltba, 40.000 ert beszámoltak, ha csak egy huszasert számolták volna be már annak is csak örültem volna csak eltudjam takaritani a portáról."

#78 (reakció a one X hirdetésre és kiegészítésre):
Jó nagy mese, ph-n lazan elviszik 100-110k körül állapotfüggően budapesten... Ha 40-ért számoltatta be jókora nagy madár volt amivel nem kérkednék...

#80:
Kiderült hogy félreértés és S volt a gyereknek

Erre jött a 78-as One X dologra reagálva Nyarlako hogy érdekes mert 60k újonnan....Ezért kérdeztem hogy One X-et amiről mi beszéltünk ugyan hol....Sehol nem volt a kommentjeinkben egy árva szó sem S-ről a zárásig (#80) amiben kiderült a félreértés...

Tényleg,nem bonyolult csak néha követni kéne hogy mire megy reakció....:)
92.
Kawada
#89: De te reagáltál arra is tudtommal, hogy 40-ért bevették... És arra úgy reagáltál mintha X-et vettek volna be, de S-ről volt már akkor szó. Arra írtad, hogy 100-110 körül kel itt-ott, de az nyilván az X... Na mindegy, káosz van rendesen. :)
91.
user101
Ezzel csak az a baj, hogy hosszútávon saját magukkal b@sznak ki, de nagyon:

- Észak nem felejt: egy csomó haragos szereznek az helyett, hogy rajongó tábort építenének,
- Sokkal kevesebb emberhez jut el a játékuk,
- Az epik sem fog minden játékot megvenni,

Amikor legközelebb megpróbálnak valamit eladni amit nem támogat az epik, majd jön a csőd, mert a kutya sem fogja megvenni a szarjukat...

Mint üzleti modell, ez egyenes út a csődhöz, az mellett, hogy szűklátókörűségre utal. Mindegy, én nem fogok sírni... Maximum kaján vigyorral veszem majd tudomásul...
90.
Ultimate
#89: Ez meg a hirdetés alatt:
"Az alább linkelt hirdetésre is ez a komment érkezett:
"Konzolboltban próbáld meg, nemrég adtam be én is egy konzolboltba, 40.000 ert beszámoltak, ha csak egy huszasert számolták volna be már annak is csak örültem volna csak eltudjam takaritani a portáról.""

Erre reagáltam. Le is beszéltük már..
Olvassatok, nem nehéz. :)
89.
Ultimate
#88: Olvassa is valaki ki mire reagál? Mert ti látványosan nem...

"Nálunk egy Xbox One X annyiba kerül, mint egy játékkal egybecsomagolt Switch vagy PS4 Slim..."

Kicsivel alatta ennyit ér ma egy xbox x.
88.
Kawada
#86: S volt szó, végig, nem X-ről.
87.
FARKAS
#85: Tudok egy helyet ahol ingyen elviheted csak el ne kapjanak a biztonságiak, mert akkor buktad :)
85.
Nyarlako
#78: Az érdekes mert 60ert újat veszel.
84.
FARKAS
#75: Szóval nem adod meg a címedet? NYUSZIIII!!!!!!!!!!!
83.
FARKAS
#77: Mi fut rajta? Az egér? Jó amúgy másra is jó! Nyáron jót lehet rajta grillezni!
82.
FARKAS
#79: Szóval tetszett neked az alien rage? Hát ez a bajod? Egyem is meg a kis szívedet! Hát ez nyomta a kis lelkedet! Jól van na! Szerintem ha jó leszel anyu vesz neked más játékot is!
81.
Kawada
#78: Slimet 100-110-ért? Akkor a baj ott van... :P
80.
Ooorky
#78: Közben kiderült, hogy neki S volt.
79.
Ooorky
#77: Szerintem neki mindegy, legelső hozzászólása az volt az oldalon, hogy szar az Alien Rage mert nem találja el benne az ellenséget XD
78.
Ultimate
#65: Jó nagy mese, ph-n lazan elviszik 100-110k körül állapotfüggően budapesten... Ha 40-ért számoltatta be jókora nagy madár volt amivel nem kérkednék...
77.
Marcus88
#74: Az enyémnek hanga nincs,de ha lenne is az sem érdekelne,a lényeg,hogy mi fut rajta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...