Csökkenő videojátékos bevételek a Microsoftnál

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 19.
  • Biznisz
Link másolása
A Microsoft is jelentkezett az aktuális pénzügyi helyzetjelentésével, videojátékos fronton azonban nem alakultak túl szépen a cég számai az elmúlt negyedévben. A játékokból és a konzolokból származó bevételek is csökkentek.

Június 30-án ért véget a Microsoft pénzügyi évének negyedik negyede, amelyben a vállalat videojátékos bevételei 2,05 milliárd dollárra rúgtak - ez 10 százalékos visszaesést jelent éves szinten.

A hardvereknél különösen látványos volt a visszaesés, az Xbox-eladásokból származó bevétel 48 százalékkal csökkent: ahogy közeledünk a generáció vége felé, és a játékosok az új konzolokra várnak, értelemszerűen kevesebbet költenek a jelenlegi masinákra. A játékok és szolgáltatások forgalma 3 százalékkal zsugorodott - itt a szolgáltatások erősödése tudta ellensúlyozni a hanyatlást.

Az egész éves teljesítményt nézve már jobb a helyzet szerencsére, így a Microsoft videojátékos bevétele 11,39 milliárd dollár volt az előző év 10,35 milliárd dollárja után. Az aktív Xbox Live-felhasználók száma havi 65 millió fő volt - ez is látványos ugrás a tavalyi év 57 milliója után.

11.
11.
#10: Tudjatok mi penzt szednek be ezek?
10.
10.
Meanwhile, Microsoft's PC revenue increased $468 million, which is a modest 4 percent jump. Windows revenue went up 7 percent "driven by healthy Windows 10 demand.

Don't blame the PC. Coming off the fourth quarter for its fiscal 2019 period, Microsoft noted a 10 percent ($233 million) year-over-year decline in gaming revenue, and a 3 percent drop in Xbox software and services. Every other sector saw an uptick in revenue, with most of Microsoft's various businesses posting double-digit percentage gains.

Ez van. Amikor olvastam a címet itt, én sem értettem, hogy mi akar ez lenni.
8.
8.
godach
Sőt ha a Wii után nézzük a Wii-t, akkor a Nintendonak menni kellett volna a Sega után.
6.
6.
delphijos
#4: Gondolom azért már nagyon vártad hogy beírhasd :D De ugyanez megvan "fordítva" is hogy #senkiseexluzivmiattveszkonzolthanemalegerosebbetmegaholjobbakaszoggaltatasok :D
4.
4.
frankdelgado
Màr règen volt balhè....

Na akkor:

Demibőllennebevètelükmikor azixbokszranincsenràjàtèk? Amùgy is a ps jobb, mert arra vannak exklúzìvok.
3.
3.
Ps fanboy
#2: Azt néztem én is, hogy a cikk címe és konklúziója totál ellentmondásban van egymással.
2.
2.
Fata Morgana
Megint egy igen rosszul tálalt hír máshol ez így volt "tálalva" "Egy gyengébb negyedév után is jó évet zárt a Microsoft" itt max dramatizálásról beszélhetünk.

A másik "Június 30-án ért véget a Microsoft pénzügyi évének negyedik negyede, amelyben a vállalat videojátékos bevételei 2,05 milliárd dollárra rúgtak - ez 10 százalékos visszaesést jelent éves szinten."
Már bocs de mi van???
Talán így lenne helyes "A Microsoftnál június 30-ával zárult a pénzügyi év, az utolsó negyedben 233 millió dollárral esett a játékokból származó bevétel, mely egy nagyjából 10%-os csökkenés az előző év azonos időszakához képest."

Inkább ne rakjatok ki ilyen híreket, amelyek csak részben vagy egyáltalán nem igazak ez max megint csak fikaháborút fog indítani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...