Marvel: lehullt a lepel a negyedik fázisról

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 21.
  • Cooltúra
Link másolása
Az idei Comic-Con egyik legjobban várt panelje volt a Marvelé, hiszen mindenki arra volt kíváncsi, hogyan fűzi tovább hatalmasra hízott filmes univerzumát a cég. A Végjáték után pedig nincs megállás, sőt, talán most kapcsol rá igazán a stúdió.

Amit már az elején érdemes leszögezni, hogy a Marvel filmes univerzumának negyedik fázisa egészen sokszínű és sok lábon álló következő két év ígéretével kecsegtet, a Disney hamarosan elrajtoló streaming szolgáltatása, a Disney+ ugyanis új teret nyit a Marvel képregényhősei számára. Ez persze nem tartalmaz sok újdonságot, régóta tudjuk, hogy több, a mozifilmekből is ismerős karakter kap majd önálló sorozatot, az viszont meglepő húzás a stúdiótól, hogy ezeket is behúzza a negyedik fázis alá.

De haladjunk szépen sorjában, Kevin Feige ugyanis rengeteg érdekességet osztott meg a mozifilmekről és a készülő sorozatokról.

Black Widow - bemutató: 2020. május 1.

A negyedik fázist a Budapesten forgatott Fekete Özvegy-film nyitja majd. A panelen megerősítették, hogy Taskmaster lesz majd a főgonosz, a történet pedig egy eredettörténet lesz, vagyis végre megismerhetjük Natasha Romanoff eddig csak sokat sejtetett sötét múltját. Feige azt is elárulta, hogy Budapest ezúttal tényleg Budapestet alakítja majd a történetben, ami akár azt is előrevetítheti, hogy végre megtudjuk, mi is volt az a küldetés, amiről Sólyomszem és Fekete Özvegy olyan sokat nosztalgiázott korábban.

A rendezvényen egy rövid teasert is levetítettek, nekünk erre egyelőre várnunk kell, de a leírások szerint A tél katonájához hasonló hangulatú filmet irányzott előre az előzetes. A filmben Scarlett Johansson mellett felbukkan még David Harbour, Rachel Weisz és Ray Winstone, illetve Florence Pugh, aki Yelena Belovát alakítja majd. Ő a képregények szerint egy orosz kém és bérgyilkos, aki egyébként szintén a Fekete Özvegy nevet viseli. A filmet Cate Shortland rendezi.

Eternals - bemutató: 2020. november 6.

Sok újdonság nem derült ki az Eternalsról, így jobb híján a Marvel csak a főbb szereplőkről rántotta le a leplet. A Thenát alakító Angelina Jolie mellett Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Spirte), Brian Tyree Henry (Phastos) és Don Lee (Gilgamesh) is játszik a filmben. A rendező Chloe Zhao, a Föld védelmezése miatt érkező halhatatlanok társasága pedig a Deviánsokkal veszi majd fel a harcot.

Shang Chi and the Legend of the Ten Rings - bemutató: 2021. február 12.

A Marvel első ázsiai szuperhőse csak 2021-ben mutatkozik be a filmvásznon, az egyértelműen az ázsiai piacot megcélzó alkotás azonban több szempontból is egészen ígéretesnek tűnik. Egyrészt a film főgonosza Mandarin lesz, a Marvel pedig ígéri, a Vasember harmadik részében eljátszott szentségtörést nem követi el még egyszer, ráadásul Mandarint a legendás Tony Leung játssza majd, így az első Vasemberben Tony Starkot elrabló Tíz Gyűrű terroristaszervezetnek is hangsúlyos szerepe lesz a történetben. Shang Chit a Taken tévésorozatból ismert Simu Liu alakítja majd, de mellette fontos szerepet tölt majd be Awkwafina és Donnie Yen is. 

A filmet Destin Daniel Cretton rendezi.

Doctor Strange and the Multiverse of Madness - bemutató: 2021. május 7.

A Doctor Strange második részére egészen sokat kell majd várnunk, de már a cím is azt sejteti, hogy megéri türelmesnek lenni. Visszatér az első felvonás rendezője, Scott Derrickson, aki a panelen elmondta, hogy ez lesz az első olyan Marvel-film, ami kifejezetten ijesztő hangvételt üt meg. Mint mondta, gótikus horror hangulatra számíthatunk, pszichedelikus elemekkel nyakon öntve. Benedict Cumberbatch és Benedict Wong mellett fontos szerepe lesz majd a Skarlát Boszorkányt alakító Elizabeth Olsennek is, ami azt is jelenti, hogy a film premierje előtt fél évvel korábban bemutatandó WandaVision-sorozat és az új Doctor Strange-rész története összefonódik majd.

Thor: Love and Thunder - bemutató: 2021. november 5.

A Thor negyedik részét pont a napokban szivárogtatták ki, az első részleteket azonban a panelra tartogatta a Marvel. Nem véletlenül, a negyedik Thor ugyanis alaposan megkavarja majd a dolgokat, hiszen ebben nem Chris Hemsworth alakítja az északi istent, hanem visszatér Jane Foster (Natalie Portman), aki női Thorként szórja majd a villámokat. Mellettük Tessa Thompson Valkűrje is felbukkan majd.

A Love and Thundert Taika Waititi rendezi, aki az Akira mozifilmes adaptációját hagyta ott ezért a lehetőségért. A panelbeszélgetésen az is kiderült, hogy a film alapját Jason Aaron The Mighty Thor című képregénye szolgáltatja.

A Marvel a lentebb említett sorozatok mellett további filmeket is bemutat, de ezeket most csak beharangozták, komolyabb részletek nem hangzottak el. Így biztossá vált, hogy érkezik A galaxis őrzői harmadik része, a Marvel Kapitány és a Fekete Párduc folytatása, de visszatér a Fantasztikus Négyes, illetve ami a legnagyobb meglepetés volt, Penge is kap egy önálló filmet. Itt azért annyi kiderült, hogy Mahershala Ali játssza majd a vámpírvadászt. Ezek a filmek legkorábban 2022 környékén mutatkozhatnak be. 

The Falcon and the Winter Soldier - bemutató: 2020 ősze

A Disney+ streaming szolgáltatáson bemutatkozó első Marvel-kitérő lesz, amelyben Sólyom és a Tél Katonája párosa kap majd különböző küldetéseket. A főgonoszok egyike a már ismert Zemo báró lesz, méghozzá ismét Daniel Brühl tolmácsolásában. A címszerepekben természetesen Anthony Mackie és Sebastian Shaw lesz látható, a sorozat pedig az ígéretek szerint a szuperhőslét mellett a karakterek emberi oldalát is kidomborítja majd. A történet a Végjáték után játszódik.

Loki - bemutató: 2021 tavasza

Tom Hiddleston ismét magára ölti a Marvel-moziverzum legnépszerűbb főgonoszának, Lokinak a gúnyáját. A tévésorozat ráadásul pont azt az időszakot öleli majd fel, amikor Loki a Végjátékban meglógott a Bosszúállók elől, méghozzá a Tesseracttal a zsebében. Ez azt is jelenti, hogy ez a Loki nem az, akit a Végtelen háborúban vagy a legutolsó Thorban megismertünk, itt még szó sincs önfeláldozásról. Nem, ez a Loki még erősen fúj a Bosszúállókra, miután New Yorkban alaposan helyben hagyták őt és seregét.

WandaVision - bemutató: 2021 tavasza

A készítők megerősítették, hogy Skarlát Boszorkány és Vízió duójának története a Végjáték után játszódik, ami felveti azt a kérdést, hogyan is térhet vissza Paul Bettany karaktere, miután a Végtelen háborúban Thanos végzett vele. Talán Shurinak sikerült lementenie a tudatát? Biztosan választ kapunk majd erre a kérdésre. A másik érdekes adalék, hogy a sorozatban felbukkan majd a Marvel Kapitány első részében még kislányként látott Monica Rambeau, csak itt már felnőttként. Őt egyébként Teyonah Parris alakítja majd, ráadásul Parris szerepel a Doctor Strange folytatásában, amivel kapcsolatban már említettük, hogy történetét tekintve összefonódik majd ezzel a sorozattal.

What if...? -  - bemutató: 2021 nyara

A Marvel első animációs sorozata lesz a What if...?, ami alternatív történeteket mesél majd el, vagyis azzal a gondolattal játszik el, mi lett volna, ha másképp történnek meg egyes események. Például mi lett volna, ha Peggy Carter lett volna Amerika Kapitány, de Steve Rogers oldalán teszi mindezt. A narrátor a Westworldből ismert Jeffrey Wright lesz, míg a sorozatban felbukkanó karakterek szinkronjait az élőszereplős változatok eredeti színészei lesznek a felelősek. Egyedül Robert Downey Jr. és Chris Evans visszatérése bizonytalan még.

Sólyomszem - bemutató: 2021 ősze

Természetesen Jeremy Renner visszatér, de nagyon úgy néz ki, hogy ez a történet inkább Kate Bishop, a későbbi Sólyomszem kiképzéséről szól. A történet egyébként a Végtelen háború és a Végjáték között játszódik, amikor Renner Roninként járta a világot és számolt le másokkal. A logó alapján a sztori Matt Fraction és David Aja képregényét veszi alapul.

32.
32.
kopic
#21: Nyomjad tovább nyugodtan a személyeskedést Lali. Ennyihez értesz.
31.
31.
delphijos
#29: Hát nem tudom, rég volt valami annyira unalmas semmi mint a JJ 2. évad.
29.
29.
B-Shaggy
#28: Az Arrownál az volt a baj, hogy CW sorozat, azok meg abból élnek, hogy fantasynak meg scifinek álcázott tinédzser romantikát adnak le 24/7. Az Agents of S.H.I.E.L.D. sajnos sosem volt elképesztő vagy világmegváltó, de szerintem mindig élvezhető maradt, Netflixes sorozatokból Daredevil meg Jessica Jones nagyon adta, ha ezt a szintet hozzák a sorozatok, én már jól érzem magam.
28.
28.
A filmek kozul 1-2 erdekel, nyilvan Black Widow, esetleg Thor, hat Penge az nalam mindig is Snipes, de tudom oreg roka mar, viszont a sorozatokkal az a bajom, hogy ha nem Stranger Things jellegu twljes tortenez akkor el lesz huzva mint a retes teszta, dogunalom aztan vagy kaszaljak vagy esezleg folytatodik, ez a baj a DC-sekkel is, lasd Arrow, 1-2 jo evad aztan mi lett belole, Dallas 2
25.
25.
delphijos
#22: “Ez a Thor ötlet is...rémes”

Azért út nem a készítők találtám ám ki. Ha olvasol képregényeket, azokban is szinte MINDEN megtörténik. A legvadabb ötletek is. Persze, néha nagyon megkavarja a dolgokat, de 30-40 évig meg nem lehetne nem ráunni másképp.
23.
23.
kryszisz
#21: Azért az remélem megvan, hogy ha valaki néz szuperhős filmeket, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy hülye is. Én pl. képes vagyok felfogni egy Mr Mobody, Harcosok klubja, Forrás stb. lényegét úgy, hogy közben teljesen jól elszórakoztam múlthéten az új pókin. Nem igazán zárja ki egymást a kettő. De te gondolom már gyerekként is Kubrick meg Tarkovsky filmeket néztél reggel Kölyökklub helyett, ha ilyen magas lóról beszélsz...
22.
22.
Chrysh
#16: Én megmondom: szerintem a Marvel karakterek nagy része összefoglalható két mondatban, de egyben biztosan legyen az ellenség vagy jófiú. Így azért fél tucat, hősökkel operáló filmeket nem nehéz összedobálni.

De persze a Loganhez hasonló lassabb történetvezetésre meg sötét hangulatra nincs igény. Kár...

Ez a Thor ötlet is...rémes...talán a Blade tűnik érdekesnek, mert Mahershala Alinak Wesley Snipeshoz elég hasonló fizimiskája van. De kábé ennyi, A többi az inkább ilyen vegyük elő az összes karaktert, variáljuk és fűzzük más karakterek és filmek törénetszálával és a végefőcím után jön a naaagy csavar, hogy ez mégis milyen következő projektnek lesz az előfutára, amit megint ilyen eszeveszett tempóban dobálnak össze.

Játékfronton az AC-t is parkolópályára tették. Jó nem sokáig, de aztán az Origins mégis tudott frissíteni a formulán. Idő kérdése és ide is ez fog kelleni.
21.
21.
#20: az bújj te paraszt és nem bujj. Gyökérgyula. Recskázz egyet a szuperhőseidre, ennyihez értesz.
20.
20.
kopic
#17: Az ocsarolashoz nagyon értesz de az értelmes megfogalmazashoz annál kevésbé. Bujj el inkább.
19.
19.
kopic
#17: Most aztan megmondtad a frankót, hurkabéla.
18.
18.
#10: amennyiben vegánburger, akkor rendben van. Igazad van, sok értelmes fiatal ott van klímatüntetéseken, ez a generáció lényegesesen fejletebb, minta hurkazabáló 1950-es, '60-as.
17.
17.
#16: Köszönjük a stílusudat Takimanó. Azért szarok, mert egy igénytelen rakás fos az összes, neked való értelmi szinten.
16.
16.
kopic
#7: Koszonjuk az epito jellegu kritikát Pistike. Azt már nehéz lett volna kifejteni hogy számodra miert is szarok a Marvel filmek, ugye?
15.
15.
kopic
Amugy ezek közül a Thor, a Doctor Strange meg a Sólyom és a Tél katonája sorozat fog érdekelni meg talán az Ázsiai csavos film.
14.
14.
kopic
#2: Nem unod még, hogy minden szuperhosos mozi híre alá bebofogod a nemtetszesedet?
13.
13.
B-Shaggy
#11: Botrány. Ami még borzasztó szerintem az a Blade logója.
12.
12.
kryszisz
#7: Pff...éljenek a sztereotipiák. Fiatalokat sokminden elhülyítheti, de hogy pont a szuperhősfilmek? Ez kb olyan, mintha a mi generációnkat a Dragon ball meg a Pokemon hülyítette volna el. Aztán többségünk mégsem lett (annyira) zokni ugye?
11.
11.
PaprikaJancsi
#4: Számomra a Thor a legérdekesebb mind közül, plusz a Fekete Özvegy lehet még jó, ha egy menő kém filmet hoznak ki belőle.
Sorozat terén a Sólyom és Tél katonája az, amelyik szerintem fontosabb tartalommal fog bírni.

Amúgy a Loki sorozat logója csak szerintem vér gagyi?
10.
10.
SLi
#7: mégis előrébb tartunk mint az előző generációk, sőt még a zoomerek is rendben lesznek szerintem bár insta stb kicsit betett nekik de klíma tüntetéseken egyéb ilyen körökben is rengeteg a fiatal, meg lehet nézni milyen nézeteik vannak az előző generációknak, úgyhogy ha ez okozza(nyilván nem) akkor még több marvel film meg hamburgert beléjük :)
8.
8.
manderel
#7: Ez alapján 5 film jön a következő 2 évben. Ráadásul elég más stílusúak, van itt vígjáték, kémfilm, de még olyan is ami horrorba csap át.
7.
7.
jézusom, ez beteges. Így ég el a fiatalok agya hamburger és kóla zabálás közben minden héten egy foshuszár marvel filmen.
6.
6.
IcePyke
#5: Nyugi! Az is jön ;)
https://movieweb.com/amp/x-men-joins-mcu-marvel-comic-con/
4.
4.
SLi
black widow tuti vissza emlékezés sajna, ugye itt forgattak pesten nyilván az is benne lesz mi történ budapesten amit az első avengers filmben említettek, egyébként erről a film után már volt egy képregény de már fogalmam sincs mi történ benne elég felejthető volt

emelett a Thorm ég amire kíváncsi vagyok reméltem volna új xmen filmet, és úgy látszik az Inhumanst végleg kaszálták, összességében nekem csalódás volt, a sorozatok mentenék de ha olyan semmi fontos nem történik majd bennük ami a többi filmre is kihat kb semmi értelmét nem látom

Ja és a hawkeye a logo alapján a szerintem legjobb szériára fog épülni szóval abban még lehet bízni valamennyire :
https://www.marvel.com/comics/series/16309/hawkeye_2012_-_2015
3.
3.
SLi
#2: ez kb olyan mintha azt mondanád az almára hogy hogy ugyanaz mint a körte csak tejtermékben
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...