Véget vet a Valve a fejlesztők trükközésének

  • Írta: fojesz
  • 2019. augusztus 8.
  • Hír
Még márciusban pattant ki a hír, miszerint sok fejlesztő a Steam megjelenési listáját manipulálva próbál a játékának több figyelmet szerezni a platformon. A Valve most véget vet a trükközéseknek.

Márciusban a No More Robots alapítója, Mike Rose világított rá, hogy a Steam "Népszerű közelgő megjelenések" rovata "egy (olykor véletlenül) manipulált káosz", ahol a fejlesztők trükközéssel igyekeznek több figyelmet szerezni a játékuknak - elvégre a Steam kínálatából nem éppen egyszerű kitűnni.

Ennek a Steam működése enged teret, a megjelenési listát ugyanis nem az oldalon ténylegesen megjelenített dátumok alapján rangsorolja a Valve, hanem egy, a háttérben futó rendszer alapján, ahol a fejlesztők olyan megjelenési időpontot adhatnak meg a játékuknak, amilyet csak szeretnének. Vagyis hiába látható egy adott cím adatlapján az, hogy valamikor 2019-ben érkezik, ha a készítőjük valamilyen korábbi dátumot lőtt be a háttérben, akkor könnyedén javíthatott a listán elért pozícióján. Súlyosbító tényező, hogy ezt bármikor eljátszhatta újra és újra.

Úgy néz ki azonban, hogy a Valve véget vet a trükközéseknek, erről egy indie játékokkal foglalkozó kiadónál dolgozó Reddit-felhasználó számolt be. A posztban egy olyan rendszerüzenet screenshotja látható, amit akkor kapott, amikor meg szerette volna változtatni egy játék megjelenési időpontját: eszerint a jövőben a dátumok megváltoztatásánál fel kell venni a Valve-val a kapcsolatot egy indoklás társaságában, az üzemeltetők pedig ennek függvényében engedélyezik a módosítást.

Ezek is érdekelhetnek

14.
user101
Igazából nekem a játék-könyvtár rendezési lehetőségei ( kevés ), illetve a töménytelen szeméten kívül nincs komolyabb bajom a Valve-val. Jó persze, nem ismerik a "3"-as számot, nem adnak folytatást a kedvenc játékaimhoz... bla.bla.bla. :)

Az, hogy "belefulladunk" az indie szemétbe, nyilvánvalóan pénzügyi döntés ( sajnálatos módon ), és nem is túl felhasználó barát, de még így is inkább vágom fel az ereimet, minthogy epik-et használjak... :)

Azt is túlélem valahogy, ha bemegyek a *****-be ( behelyettesítendő bármelyik hypermarkettel :) egy zsugor vízért és ott van egy csomó olcsó víz az a három mellett amit hajlandó vagyok meginni... :) De én döntöm el, hogy hova megyek be, mit veszek meg, mikor és mennyiért... Ez a nem mindegy!
13.
br1Koo
#11: Az a szomorú, hogy a Valve mindig stílusos, eredeti és korszakalkotó játékokat készített. Sokszor felvásároltak címeket, az igaz, de azokat tökélyre fejlesztették utána. Örülök, hogy van Steamünk, de sokszor kívánom, hogy ne menjen ilyen jól.
12.
Kawada
#10: Jujuj... Nehogy belefulladjon a kaviárba valaki a bundle gyűjteményed következtében.
10.
crytek
#9: Azok is pénzbe kerülnek idióta....
9.
Kawada
#8: Jól van, Bundle Feri...
8.
crytek
#5: Semmit? 2200 játékom van az több mint a semmi. Tudod amihez közöm sincs nem ugatok bele
5.
Kawada
#3: Te meg az összes szereplőt torkonfosod. Neked nem mindegy, hogy hol nem veszel meg semmit?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...