Véget vet a Valve a fejlesztők trükközésének

  • Írta: fojesz
  • 2019. augusztus 8.
  • Hír
Link másolása
Még márciusban pattant ki a hír, miszerint sok fejlesztő a Steam megjelenési listáját manipulálva próbál a játékának több figyelmet szerezni a platformon. A Valve most véget vet a trükközéseknek.

Márciusban a No More Robots alapítója, Mike Rose világított rá, hogy a Steam "Népszerű közelgő megjelenések" rovata "egy (olykor véletlenül) manipulált káosz", ahol a fejlesztők trükközéssel igyekeznek több figyelmet szerezni a játékuknak - elvégre a Steam kínálatából nem éppen egyszerű kitűnni.

Ennek a Steam működése enged teret, a megjelenési listát ugyanis nem az oldalon ténylegesen megjelenített dátumok alapján rangsorolja a Valve, hanem egy, a háttérben futó rendszer alapján, ahol a fejlesztők olyan megjelenési időpontot adhatnak meg a játékuknak, amilyet csak szeretnének. Vagyis hiába látható egy adott cím adatlapján az, hogy valamikor 2019-ben érkezik, ha a készítőjük valamilyen korábbi dátumot lőtt be a háttérben, akkor könnyedén javíthatott a listán elért pozícióján. Súlyosbító tényező, hogy ezt bármikor eljátszhatta újra és újra.

Úgy néz ki azonban, hogy a Valve véget vet a trükközéseknek, erről egy indie játékokkal foglalkozó kiadónál dolgozó Reddit-felhasználó számolt be. A posztban egy olyan rendszerüzenet screenshotja látható, amit akkor kapott, amikor meg szerette volna változtatni egy játék megjelenési időpontját: eszerint a jövőben a dátumok megváltoztatásánál fel kell venni a Valve-val a kapcsolatot egy indoklás társaságában, az üzemeltetők pedig ennek függvényében engedélyezik a módosítást.

14.
14.
user101
Igazából nekem a játék-könyvtár rendezési lehetőségei ( kevés ), illetve a töménytelen szeméten kívül nincs komolyabb bajom a Valve-val. Jó persze, nem ismerik a "3"-as számot, nem adnak folytatást a kedvenc játékaimhoz... bla.bla.bla. :)

Az, hogy "belefulladunk" az indie szemétbe, nyilvánvalóan pénzügyi döntés ( sajnálatos módon ), és nem is túl felhasználó barát, de még így is inkább vágom fel az ereimet, minthogy epik-et használjak... :)

Azt is túlélem valahogy, ha bemegyek a *****-be ( behelyettesítendő bármelyik hypermarkettel :) egy zsugor vízért és ott van egy csomó olcsó víz az a három mellett amit hajlandó vagyok meginni... :) De én döntöm el, hogy hova megyek be, mit veszek meg, mikor és mennyiért... Ez a nem mindegy!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...