D23: Impozáns kínálattal rajtol a Disney+

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 24.
  • Cooltúra
A D23 alkalmából kaptunk egy montázsvideót, ami igyekszik összefoglalni, micsoda kínálattal rajtol majd el novemberben a Disney+ előfizetéses szolgáltatás. A látottak alapján bőven lesz miből válogatnunk.

Hamarosan a Disney is megpróbál kihasítani egy vaskos szeletett a streamingszolgáltatások piacából, és miután komoly kínálattal rendelkezik a stúdió, bőven van mitől tartania a konkurenciának, például a Netflixnek. A szolgáltatás november 12-én rajtol majd el, de sajnos nem világszerte, így például a kelet-európai régióban is kell majd még várni a hivatalos rajtra.

A havi előfizetési díj 6,99 dollár lesz, míg az éves előfizetésért 69,99 dollárt kell majd fizetnünk. A tervek szerint a rajt napján több mint 7500 epizód, 25 eredeti sorozat és egy 400 filmből álló könyvtár várja majd az érdeklődőket.

29.
Gorgonka
#23: Szerintem jó, hogy ennyi szolgáltató lesz. Ha nem zavar, hogy nem rögtön a megjelenéskor nézed a sorozatokat, akkor fél évente vagy évente lehet őket váltogatni. Ha pörgetsz 3-4 szolgáltatót, akkor mire körbeérsz, már lesz egy csomó új tartalom, igy olcsón, folyamatosan lesz mit nézni és nem kell rekláomat bámulni meg letöltögetni. Én legalábbis igy csinálom.
28.
SLi
#27: "amíg kizárólagosságot (monopóliumot) élveznek egy népszerű tartalomra."
ez csak a licenszelt tartalmaknál állna meg esetleg de a saját tartalmaira természetesen mindenkinek "monopoliuma" van hiszen ő hozta létre a saját pénzéből

Vagyis azé az előny aki érdekesebb tartalmat gyárt.
De amit mondasz azt értem, csak ha saját gyártású a sorozat akkor miért osztaná meg a rivális szolgáltatóval mondjuk az HBO a game of Thrones-t ? Ki tudja hány millió előfizetőt hozott neki aki csak a sorozat miatt regisztrált? Ezt lehetetlen lenne szabályozni, meg a saját gyártás végét is jelentené.
27.
Heldengeist
#26: Nem a monopólium mellett érvelek, hanem az exkluzív tartalmak ellen, merthogy az is egyfajta monopólium, ami megöli a versenyt azon keresztül, hogy elveszi a fogyasztótól a választás lehetőségét. Itt a piaci szeplők mesterségesen tartják fenn a létjogosultságukat ezen keresztül, mivel nem tudsz a jobb szolgáltatásra migrálni, csak ha kizárod magad egy olyan tartalomból, ami amúgy érdekelne. Így pedig ugye fejleszteniük sem kell a szolgáltatásukat, mivel nem állnak versenyben más szolgáltatásokkal mindaddig, amíg kizárólagosságot (monopóliumot) élveznek egy népszerű tartalomra.

#23: Almát hasonlítasz körtével.
26.
SLi
#22: Versenyellenes hozzáállásról beszélsz az egyik kommentben a másikban a monopólium mellett érvelsz.
Ez olyan mint a gyümölcstermesztés aki maga dolgozza fel és értékesíti amit megtermelt annak sokkal több a bevétele mint aki csak eladja a terményt. Ugyanígy van a Disney is, ahelyett hogy értékesítené a saját jogait, inkább saját szolgáltatást indít, a Fox megvásárlása is egyértelműen ezért történt. Mi alapján mondjuk meg hogy a Disney nem indíthat szolgáltatást és inkább adja el a jogait a Netflixnek (kevesebb pénzért mintha saját szolgáltatással értékesítené)?
25.
godach
#23: Ja és a scene szerver árát még bele sem számoltam.
24.
godach
#23: Az meg hogy drágább lesz? Lol
Amikor minden bejön és nem elterjedt akkor a legdrágább.
Kivéve a 400 forintos Kezdő csomaggal induló makettes újságok. Na azt elhiszem nektek
23.
godach
#22: Ugyan már.
Fél töltő koromban, 2x1gb seedszerverért fizettem 2x10000 forintot és az itthoni 5 megáért meg 12 ezret. Pont azért mert nem volt választás. Az UPC-m alapcsomagja akkoriban volt 8 ezer és nem volt vezetékes telefonom de a mobilom is feltöltőkártyás volt.
Ehhez képest most 2gb netért (nem adatforgalom, hanem gyorsaság) 2 mobilért ami korlátlan, fullos hádés csomagért hbomaxpackostól, moziklubbostól, mindenestől alig fizetek 20 ezret. Nem beszélve olyan kedvezményekről mint az Xbox one 69-50 ezer készülékkedvezményért, csak maradjunk náluk.
Olyan utópiákat láttok, hogy nem tudom honnan szeditek de hihetetlen.
Nem széthúzás ez hanem nekünk lehetőség hogy a sok közül azt válasszuk ami szimpi, megéri. És ezért meg is tesznek mindent. Szerintem
22.
Heldengeist
#21: Itt nem az a lényeg, hogy mennyiért járjon minden, hanem hogy mit kapsz a pénzedért. Amíg nem volt sok szolgáltató, addig is ugyanúgy megkaptál mindent, amihez ők meg tudták szerezni a jogokat, vagyis a tartalomgyártó megkapta a pénzét, a szolgáltató megkapta a pénzét, a fogyasztó meg megkapta a tartalmat és sokkal olcsóbban és kevésbé fragmentálva.

Ehhez képest most drágábban kapunk kevesebbet, mert minden szolgáltató azzal foglalkozik, hogy ne legyen helyettesíthető a másikkal.
21.
godach
Alapból megint arról beszélünk, hogy mindent meg széthúzás. Ez a 3000-ért tele felfogást nem tudom hova tenni.
Azt hiszitek, előfizetek valamire x összegért és akkor minden jár érte.
Nagy, változatos az étvágyad játékok és sorozatok terén akkor fizetni kell érte. Zsíroskenyér a legolcsóbb és Piri néninél megkapom attól, hogy a feta sajttal töltött paprikáért 30km-t kell mennem és 15x annyiba kerül.
Szeretném én, hogy minden ingyen legyen de ez nem megoldható.
Max az ébredjetek borítóján alszanak együtt az emberek is az oroszlánokkal.
20.
godach
#18: Az kényelem. Kérdés, mennyire veszi be az ember gyomra azt a megoldást :)
19.
godach
#17: Nem mindenki. Aki fizet érte. A mérvadó az lesz nekik, nem a lázadó :)
18.
Heldengeist
#15: Pedig igencsak karcolod vele a személyeskedés határát onnantól kezdve, hogy "de". A "nem akarok ****, de" azt jelenti, hogy de akarod. Mikor tanulják meg végre az emberek, hogy a cégek szeretik kis lépésekben egyre távolabb tolni a határokat. Olyan kis dolgokkal, ami "még belefér". Aztán eljutunk oda, hogy a szolgáltatás teljesen felhasználóellenes és már azoknak is savanyú a szőlő, akinek már az előző és előző előtti lépés is "még belefért".

Nekem az nem kényelem, hogy havi 40-50$-ért 3-4 szolgáltatásra kell előfizetnem, amiből 2-t cserélgetnem kell két másikkal, ha meg valamihez kedvet kapok, akkor az pont ott elérhető, amit múlt hónapban felfüggesztettem, hogy feliratkozzak máshova.

Ez a havi 40$ előfizetési díj, amibe 3 szolgáltatás talán belefér, már olyan összeg, hogy ha egy évig félreteszed, tudsz magadnak építeni egy szervert 6-8TB háttértárral, dobsz rá egy freeNAS-t és torrentről lehúzol rá mindent, ami érdekel. Azon az egy éven túl pedig azt a napi 0.2KWh-t költöd rá (kb. 1 havi Netfilx ára évente) és minden elérhető, ami érdekel. Na ez a kényelem.
17.
Ultimate
#16: A kényelmed miatt szopjon mindenki majd aki a "natív" élményt részesíti előnyben de az exkluzivitással ilyen szarokra fogják kvázi kényszeríteni..? Csak mert ez lesz ha a gamervilág nem buktatja meg a game streaminget.... Lehet akik heti pár órát ha játszanak baromi jól járnak, de akinek ez a hobbija az szopni fog. Szanaszét fognak menni a szolgáltatások... Játszanál egy Cod-al..? Majd X helyen előfizetsz... Ó de jó lenne Fifázni egyet.. Y hely... Egy kis Uncharted?.. Z hely... Egy kis koop őrület?.. Zs hely... És persze ezen szolgáltatások ára majd szép lassan felemelkedik pont ahogy a Netflixé és a többié. :) A vége az lesz hogy akinek ez a hobbija szarabb minőségben drágábban játszhat és csak bérli a játékot, eltenni sem tudja hogy 5-10 év múlva ha van egy kedvence elővegye... Ez lesz a kényelem "ára"...
16.
godach
#11: Nem vagyok gyökér és nem az olcsóságról álmodozó, hanem a kényelemről :)
15.
godach
Én tényleg senkit nem akarok megbántani, de aki dolgozik és mellette szociális életet él, nem hiszem, hogy 3-4 ilyen szolgáltatás vagy többet ki tud használni. Egyenesen arányosan, aki igen az meg nem hiszem, hogy keresne annyit, hogy egyáltalán pénze legyen rá. Ha igen, akkor vagy a szoc élet vagy a család nincs amit valljuk be igen kevés embernél van.
Nekem anno a videó majd DVD tékákkal sem volt gondom, ez sem más. Max nem kell biciklizni esőben.
14.
Nyarlako
#13: Semmi gond, a fragmentáció vége az hogy megint megugrik a kalózkodás.
13.
Heldengeist
#12: Sorozatoknál még csak-csak, de azért benne vannak a pakliban a filmek is. A Disney visszavonja/nem újítja meg a licenceket a többi szolgáltatással, vagyis ha az ő filmjeit is el akarod érni és valamelyik Netflix sorozatot, akkor kapásból nincs választásod.

Az exkluzív tartalom egyszerűen egy versenyellenes hozzáállás, mert ahelyett, hogy a szolgáltatás minőségével és/vagy jobb árakkal becsalogatná a felhasználót, a kizárólagossággal bezsarolja. Ha valami mindenhonnan érdekel, így nincs és nem is lehet verseny. Ezt már leírtam akkor is, amikor arról volt szó, jó-e hogy fragmentálódik a játékpiac ezzel a sok launcherrel/bolttal, mint most legutóbb az Epic Store, és Streamnél pedig ez fokozottan van jelen.
12.
godach
#6: Még mindig nem értem, az emberek miért gondolkodnak párhuzamos előfizetésre ezeknél a szolgáltatásoknál.
Aki annyira szereti hogy élő is fizet, az azért elég hamar ledarál egy évadot.
Exkluzivitás meg mindenhol van és itt még egy külön hardver sem kell hozzá mint pl a konzoloknál.
11.
Ultimate
#6: Ezt nem látja asok gyökéraki tapsol a stream gamingnek és olcsóságról álmodozik...És a google már most - igaz csak ideiglenesen EGYELŐRE - exkluzivitással rajtol...
10.
SLi
#9: * a Hulu mellé - ez lemaradt
9.
SLi
#8: hát a netflixnél 9 $ az sd minőség( most emelik 11-re), 15.99$ a UHD ami azért ma már minimum, a Hulu-nál is 6 dollárért még reklámokat is kell nézned, 12$ a reklám mentes verzió,
ha úgy nézed aki eddig Hulu előfizető volt most fizet 1 dollárral többet és kap pluszban egy teljes új streaming platformot
8.
Heldengeist
#7: Ezek a szolgáltatások általában 6-9$ per darab, szóval cserébe annyit kérnek érte, mintha két másikra fizetnél (vagy külön a kettőre) elő, szóval ettől nem lett jobb üzlet.
7.
SLi
#6: igen max az lesz hogy előfizetsz az egyikre megnézed az ottani aktuális top sorozatot, aztán mész a következőre így a filmek lesznek háttérbe szorulva
Amúgy aki előfizet a disney+ 13 dolláros csomagjára ahhoz jár Hulu előfizetés is mert a változatosság kedvéért a Hulu is a Disney-é :)
6.
Heldengeist
#4: Érdekes, hogy amikor a Netflix beindult a streameléssel, mennyire megcsappant a torrentezés. Sokan cikkeztek arról, hogy az stream ki fogja nyírni, mert egyszerű(bb)en és olcsón kaphatják meg a filmeket és sorozatokat a nézők a klasszikus TV kötöttségei nélkül.

Aztán jött a konkurencia, egyebek mellett Hulu, HBO Go, Amazon Prime Video és most ez is, mind a saját exkluzív tartalmaival és ha valaki mindent legálisan akar nézni, 8-10 szolgáltatásra kell előfizetni. Így sikeresen kinyírták mindkét előnyét.
5.
SLi
#2: itt a roadmap is ahol látható hogy nálunk sajna csak 2021
https://pbs.twimg.com/media/D36BswkUUAAQqsi.jpg
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...