D23: Impozáns kínálattal rajtol a Disney+

  • Írta: Shifty
  • 2019. augusztus 24.
  • Cooltúra
Link másolása
A D23 alkalmából kaptunk egy montázsvideót, ami igyekszik összefoglalni, micsoda kínálattal rajtol majd el novemberben a Disney+ előfizetéses szolgáltatás. A látottak alapján bőven lesz miből válogatnunk.

Hamarosan a Disney is megpróbál kihasítani egy vaskos szeletett a streamingszolgáltatások piacából, és miután komoly kínálattal rendelkezik a stúdió, bőven van mitől tartania a konkurenciának, például a Netflixnek. A szolgáltatás november 12-én rajtol majd el, de sajnos nem világszerte, így például a kelet-európai régióban is kell majd még várni a hivatalos rajtra.

A havi előfizetési díj 6,99 dollár lesz, míg az éves előfizetésért 69,99 dollárt kell majd fizetnünk. A tervek szerint a rajt napján több mint 7500 epizód, 25 eredeti sorozat és egy 400 filmből álló könyvtár várja majd az érdeklődőket.

29.
29.
Gorgonka
#23: Szerintem jó, hogy ennyi szolgáltató lesz. Ha nem zavar, hogy nem rögtön a megjelenéskor nézed a sorozatokat, akkor fél évente vagy évente lehet őket váltogatni. Ha pörgetsz 3-4 szolgáltatót, akkor mire körbeérsz, már lesz egy csomó új tartalom, igy olcsón, folyamatosan lesz mit nézni és nem kell rekláomat bámulni meg letöltögetni. Én legalábbis igy csinálom.
28.
28.
SLi
#27: "amíg kizárólagosságot (monopóliumot) élveznek egy népszerű tartalomra."
ez csak a licenszelt tartalmaknál állna meg esetleg de a saját tartalmaira természetesen mindenkinek "monopoliuma" van hiszen ő hozta létre a saját pénzéből

Vagyis azé az előny aki érdekesebb tartalmat gyárt.
De amit mondasz azt értem, csak ha saját gyártású a sorozat akkor miért osztaná meg a rivális szolgáltatóval mondjuk az HBO a game of Thrones-t ? Ki tudja hány millió előfizetőt hozott neki aki csak a sorozat miatt regisztrált? Ezt lehetetlen lenne szabályozni, meg a saját gyártás végét is jelentené.
27.
27.
Heldengeist
#26: Nem a monopólium mellett érvelek, hanem az exkluzív tartalmak ellen, merthogy az is egyfajta monopólium, ami megöli a versenyt azon keresztül, hogy elveszi a fogyasztótól a választás lehetőségét. Itt a piaci szeplők mesterségesen tartják fenn a létjogosultságukat ezen keresztül, mivel nem tudsz a jobb szolgáltatásra migrálni, csak ha kizárod magad egy olyan tartalomból, ami amúgy érdekelne. Így pedig ugye fejleszteniük sem kell a szolgáltatásukat, mivel nem állnak versenyben más szolgáltatásokkal mindaddig, amíg kizárólagosságot (monopóliumot) élveznek egy népszerű tartalomra.

#23: Almát hasonlítasz körtével.
26.
26.
SLi
#22: Versenyellenes hozzáállásról beszélsz az egyik kommentben a másikban a monopólium mellett érvelsz.
Ez olyan mint a gyümölcstermesztés aki maga dolgozza fel és értékesíti amit megtermelt annak sokkal több a bevétele mint aki csak eladja a terményt. Ugyanígy van a Disney is, ahelyett hogy értékesítené a saját jogait, inkább saját szolgáltatást indít, a Fox megvásárlása is egyértelműen ezért történt. Mi alapján mondjuk meg hogy a Disney nem indíthat szolgáltatást és inkább adja el a jogait a Netflixnek (kevesebb pénzért mintha saját szolgáltatással értékesítené)?
25.
25.
godach
#23: Ja és a scene szerver árát még bele sem számoltam.
24.
24.
godach
#23: Az meg hogy drágább lesz? Lol
Amikor minden bejön és nem elterjedt akkor a legdrágább.
Kivéve a 400 forintos Kezdő csomaggal induló makettes újságok. Na azt elhiszem nektek
23.
23.
godach
#22: Ugyan már.
Fél töltő koromban, 2x1gb seedszerverért fizettem 2x10000 forintot és az itthoni 5 megáért meg 12 ezret. Pont azért mert nem volt választás. Az UPC-m alapcsomagja akkoriban volt 8 ezer és nem volt vezetékes telefonom de a mobilom is feltöltőkártyás volt.
Ehhez képest most 2gb netért (nem adatforgalom, hanem gyorsaság) 2 mobilért ami korlátlan, fullos hádés csomagért hbomaxpackostól, moziklubbostól, mindenestől alig fizetek 20 ezret. Nem beszélve olyan kedvezményekről mint az Xbox one 69-50 ezer készülékkedvezményért, csak maradjunk náluk.
Olyan utópiákat láttok, hogy nem tudom honnan szeditek de hihetetlen.
Nem széthúzás ez hanem nekünk lehetőség hogy a sok közül azt válasszuk ami szimpi, megéri. És ezért meg is tesznek mindent. Szerintem
22.
22.
Heldengeist
#21: Itt nem az a lényeg, hogy mennyiért járjon minden, hanem hogy mit kapsz a pénzedért. Amíg nem volt sok szolgáltató, addig is ugyanúgy megkaptál mindent, amihez ők meg tudták szerezni a jogokat, vagyis a tartalomgyártó megkapta a pénzét, a szolgáltató megkapta a pénzét, a fogyasztó meg megkapta a tartalmat és sokkal olcsóbban és kevésbé fragmentálva.

Ehhez képest most drágábban kapunk kevesebbet, mert minden szolgáltató azzal foglalkozik, hogy ne legyen helyettesíthető a másikkal.
21.
21.
godach
Alapból megint arról beszélünk, hogy mindent meg széthúzás. Ez a 3000-ért tele felfogást nem tudom hova tenni.
Azt hiszitek, előfizetek valamire x összegért és akkor minden jár érte.
Nagy, változatos az étvágyad játékok és sorozatok terén akkor fizetni kell érte. Zsíroskenyér a legolcsóbb és Piri néninél megkapom attól, hogy a feta sajttal töltött paprikáért 30km-t kell mennem és 15x annyiba kerül.
Szeretném én, hogy minden ingyen legyen de ez nem megoldható.
Max az ébredjetek borítóján alszanak együtt az emberek is az oroszlánokkal.
20.
20.
godach
#18: Az kényelem. Kérdés, mennyire veszi be az ember gyomra azt a megoldást :)
18.
18.
Heldengeist
#15: Pedig igencsak karcolod vele a személyeskedés határát onnantól kezdve, hogy "de". A "nem akarok ****, de" azt jelenti, hogy de akarod. Mikor tanulják meg végre az emberek, hogy a cégek szeretik kis lépésekben egyre távolabb tolni a határokat. Olyan kis dolgokkal, ami "még belefér". Aztán eljutunk oda, hogy a szolgáltatás teljesen felhasználóellenes és már azoknak is savanyú a szőlő, akinek már az előző és előző előtti lépés is "még belefért".

Nekem az nem kényelem, hogy havi 40-50$-ért 3-4 szolgáltatásra kell előfizetnem, amiből 2-t cserélgetnem kell két másikkal, ha meg valamihez kedvet kapok, akkor az pont ott elérhető, amit múlt hónapban felfüggesztettem, hogy feliratkozzak máshova.

Ez a havi 40$ előfizetési díj, amibe 3 szolgáltatás talán belefér, már olyan összeg, hogy ha egy évig félreteszed, tudsz magadnak építeni egy szervert 6-8TB háttértárral, dobsz rá egy freeNAS-t és torrentről lehúzol rá mindent, ami érdekel. Azon az egy éven túl pedig azt a napi 0.2KWh-t költöd rá (kb. 1 havi Netfilx ára évente) és minden elérhető, ami érdekel. Na ez a kényelem.
15.
15.
godach
Én tényleg senkit nem akarok megbántani, de aki dolgozik és mellette szociális életet él, nem hiszem, hogy 3-4 ilyen szolgáltatás vagy többet ki tud használni. Egyenesen arányosan, aki igen az meg nem hiszem, hogy keresne annyit, hogy egyáltalán pénze legyen rá. Ha igen, akkor vagy a szoc élet vagy a család nincs amit valljuk be igen kevés embernél van.
Nekem anno a videó majd DVD tékákkal sem volt gondom, ez sem más. Max nem kell biciklizni esőben.
13.
13.
Heldengeist
#12: Sorozatoknál még csak-csak, de azért benne vannak a pakliban a filmek is. A Disney visszavonja/nem újítja meg a licenceket a többi szolgáltatással, vagyis ha az ő filmjeit is el akarod érni és valamelyik Netflix sorozatot, akkor kapásból nincs választásod.

Az exkluzív tartalom egyszerűen egy versenyellenes hozzáállás, mert ahelyett, hogy a szolgáltatás minőségével és/vagy jobb árakkal becsalogatná a felhasználót, a kizárólagossággal bezsarolja. Ha valami mindenhonnan érdekel, így nincs és nem is lehet verseny. Ezt már leírtam akkor is, amikor arról volt szó, jó-e hogy fragmentálódik a játékpiac ezzel a sok launcherrel/bolttal, mint most legutóbb az Epic Store, és Streamnél pedig ez fokozottan van jelen.
12.
12.
godach
#6: Még mindig nem értem, az emberek miért gondolkodnak párhuzamos előfizetésre ezeknél a szolgáltatásoknál.
Aki annyira szereti hogy élő is fizet, az azért elég hamar ledarál egy évadot.
Exkluzivitás meg mindenhol van és itt még egy külön hardver sem kell hozzá mint pl a konzoloknál.
10.
10.
SLi
#9: * a Hulu mellé - ez lemaradt
9.
9.
SLi
#8: hát a netflixnél 9 $ az sd minőség( most emelik 11-re), 15.99$ a UHD ami azért ma már minimum, a Hulu-nál is 6 dollárért még reklámokat is kell nézned, 12$ a reklám mentes verzió,
ha úgy nézed aki eddig Hulu előfizető volt most fizet 1 dollárral többet és kap pluszban egy teljes új streaming platformot
8.
8.
Heldengeist
#7: Ezek a szolgáltatások általában 6-9$ per darab, szóval cserébe annyit kérnek érte, mintha két másikra fizetnél (vagy külön a kettőre) elő, szóval ettől nem lett jobb üzlet.
7.
7.
SLi
#6: igen max az lesz hogy előfizetsz az egyikre megnézed az ottani aktuális top sorozatot, aztán mész a következőre így a filmek lesznek háttérbe szorulva
Amúgy aki előfizet a disney+ 13 dolláros csomagjára ahhoz jár Hulu előfizetés is mert a változatosság kedvéért a Hulu is a Disney-é :)
6.
6.
Heldengeist
#4: Érdekes, hogy amikor a Netflix beindult a streameléssel, mennyire megcsappant a torrentezés. Sokan cikkeztek arról, hogy az stream ki fogja nyírni, mert egyszerű(bb)en és olcsón kaphatják meg a filmeket és sorozatokat a nézők a klasszikus TV kötöttségei nélkül.

Aztán jött a konkurencia, egyebek mellett Hulu, HBO Go, Amazon Prime Video és most ez is, mind a saját exkluzív tartalmaival és ha valaki mindent legálisan akar nézni, 8-10 szolgáltatásra kell előfizetni. Így sikeresen kinyírták mindkét előnyét.
5.
5.
SLi
#2: itt a roadmap is ahol látható hogy nálunk sajna csak 2021
https://pbs.twimg.com/media/D36BswkUUAAQqsi.jpg
4.
4.
frankdelgado
Sajnos akkor kènytelen keszek letorrentezni a mandalorian sorozatot......
3.
3.
SLi
#2: Nem , sajnos, s félreértés volt, nem a Captain Marvel-ig lesz fent mind, hanem a Captain Marvel biztos fent lesz, egyébként megvan a végső line up : Iron Man, Iron Man 3, Thor: The Dark World, meg ugye Marvel kisasszony. Valószínűleg a többi film stream-es joga még nem jár le addigra a többieknél, de akárhogy is ez rohadt kevés ráadásul ennyire összevissza kiválasztva. Ami biztos az Endgame érkezik decemberben (dec.11.), de olyanokat is hallani hogy a nyitó címeken felül csak 8 MCU filmet tesznek fel az első évben...

Annyi friss még
- Kit Harington is beszáll az MCU-ba, még nem tudni milyen szerepben és hogy filmben vagy sorozatban, de jó eséllyel még a hétvégén kiszivárog valami pontosabb
- Emily Van Camp hosszabbított és marad mint Sharon Carter és a Winter Soldier sorozatban szerepelni is fog, én őt sajnálom amúgy mert jó színésznő, Sharon meg az egyik legjobb női karakter szerintem de Rodgers endgame-es lezárása(?) után fontosabb szerepe nem hiszem hogy lesz az MCU-ban
- Kat Dennings is visszatér mint Darcy ő a scarlet witch sorozatban lesz majd látható
De suttognak egy Nova bejelentésről is...
de inkább nem élem bele magam
2.
2.
B-Shaggy
#1: Köszi. Én erről a nálunk legkorábban 2021-es dologról még nem hallottam :(
Egy-két hete redditen én azt hallottam, hogy rajtkor csak egy pár MCU film lesz, ezen most módosítottak?
1.
1.
SLi
Kicsit konkrétabban, amit már régebben tudni lehetett, pár infó egy helyen:
az ár nagyjából fele a netflix havidíjnak, hozzánk 2021 elején érkezhet leghamarabb, és a Disney az első évben 1 milliárd dollárt tervez saját új tartalmakra költeni, később ezt emelik 2,5 milliárd dollárra

Nem lesznek ez után elérhetőek a disney, marvel, fox stb. tartalmak a netflix és az HBO go-n sem.

a filmes tervek: egyelőre nem sokat tudni, ami biztos, 400 régi film és 100 olyan ami nemrég volt a moziban. Minden Pixar, és Marvel film a Captain Marvel-ig, ott lesz a rajtkor, a Star wars filmek nem egyszerre hanem az első év során folyamatosan kerülnek fel.
Bejelentett saját filmek, itt lesz a Susi és tekergő film premierje,egy Anna Kendrick vígjáték, a Spotlight rendezőjének új filmje, meg egy szánhúzós film William Dafoe-val.

Sorozatos téren:
Az első évben 25 új saját sorozat indul, ami az 5. évre már 50 saját gyártású új sorozatra tornáznak fel. Plusz 7500 résznyi régi sorozat is elérhető lesz. Az összes Fox sorozat simpsons stb, minden régi disney XD sorozat, + az animal Planet műsorai is
Ami várható:
Pixar animácíós rövid filme sorozatok, 14 dokumentumfilm sorozat, a Disney történetéről, Marvel heroes projekt gyerekhősőkről, illetve Jeff Goldblum kap egy saját dokumentum sorozatot: The World According To Jeff Goldblum

Új highschool musical sorozat(az eredeti filmek helyszínéül szolgált suliban a diákok viszik színpadra a filmeket, valami dokumentumos cucc lehet)
Monsters at Work- a szörny rt eredeti karkatereivel, a film folytatása,
Diary of a Female President- az első (képzeletbeli) amerikai elnöknő visszaemlékezése, egy kubai lány középiskolás életéről szól

Star wars sorozatok:
-The Mandalorian : idén ősszel jön Jon Favreau a filmes marvel univerzum atyaúristene készíti

-Rogue One-ból ismert Cassian Andor előzmény sztorija 2021-es kezdés
-The Clone Wars 7. évad
+ https://www.gamekapocs.hu/hir/64368/d23_hivatalos_keszul_az_obi_wan_sorozat


Marvel:
-What If…? alternatív történelmes animációs 2020
- WandavVision: Scarlet Witch és Vision 2021
- Hawkeye és Kate Bishop sorozat
- Loki 2021
- The Falcon and The Winter Soldier 2020
Természetesen mind az eredeti filmes színészekkel
ezen felül:
https://www.gamekapocs.hu/hir/64369/d23_ujabb_marvel_sorozatok_jonnek_a_disney_ra




Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...