Feltámad a Telltale Games

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 28.
  • Biznisz
Nem pontosan a régi formájában, de ismét visszatérhet a Telltale Games. A stúdió tavaly szeptemberben zárta be a kapuit, most pedig új menedzsment alatt szedheti össze magát.

A Polygon riportja szerint az LCG Entertainment holdingtársasága felvásárolta a Telltale Games nevét és a még hozzá kapcsolódó licenceket, így hamarosan újjáéledhet a tavaly ősszel feloszlott stúdió. A főhadiszállás ezzel a kaliforniai Malibuba költözik, ahonnan apró kezdeti lépésekkel megkezdik az erős narratívával rendelkező kalandjátékokat gyártó csapat újjáépítését.

A jövőben nem érdemes tőlük olyan címeket várnunk, mint a The Walking Dead, vagy a Stranger Things sorozatai - ezeket a Skybound, illetve a Netflix már felvásárolta. Ettől függetlenül azonban továbbra is több olyan licenc tartozik a stúdióhoz, amelyek folytatásainak bizony nagyon örülnénk - ilyenek a The Wolf Among Us, vagy a Batman. Arról egyelőre sajnos nem kaptunk információt, hogy mi a helyzet a Tales from the Borderlands, a Minecraft: Story Mode, vagy a félbeszakított Guardians of the Galaxy-játék jogaival.

A stúdió persze sosem lesz pontosan olyan, mint korábban, hiszen a korábbi alkalmazottjaik már szétszéledtek, zömük pedig más fejlesztőstúdióhoz igazolt. Ennek ellenére az LCG-féle Telltale ajánlatot tesz a volt dolgozóinak: kezdetben külsős freelancerként, később pedig akár teljes munkaidőben is visszatérhetnek a korábbi csapatukhoz.

Ezek is érdekelhetnek

42.
leviske
Nem tudom, hogy egy új csapat mennyire tudja ugyanazt a víziót lekövetni a TWAU kapcsán, mint az eredeti készítők.

Ráadásul egy olyan katasztrofális vezetési hibasorozat után, ami lényegében az utcára engedte egyik napról a másikra a dolgozókat, freelancer pozíciót felajánlani nem tudom mekkora értelme van. Nyilván az új munkahelyükön is szükség van ezekre az emberekre, ilyen instabil állásért meg gondolom senki nem dobbantana a jelenlegi helyéről.

Az meg csak számomra meghökkentő, hogy a WB nem lépett semmit a Batman kapcsán? Vagy lehetséges, hogy annak a lejárata már esedékes volt, mire csődbe jutott a TT?

Mindenesetre a Borderlands írója nyilatkozott mostanság a TotB kapcsán és az alapján valószínűleg cél, hogy készüljön új rész. Így ha nem vásárolták vissza a jogokat, akkor gondolom a TT-vel közösen lehet tervben.
41.
Ooorky
#39: Sam & Max első két évada még jó volt, utána a Back to The Future-t vettem meg, de csak az első epizódot toltam végig, mivel a "feladványok" annyira logikátlan módon voltak összetákolva, hogy egy idő után ráuntam szimplán végigkattintgattam mindennel mindent...
Windows Store-ból behúztam a Minecraft Story Mode első évadát amikor ingyen adták, de 2 epizód után azt is feladtam, pedig a sztori és karakterek alapvetően tetszettek.
40.
godach
Volt szó itt vásárlásról, stílusról és piacképtelenségről. A harci helyzet viszont az, hogy az itt kommentelők és a vásárló avagy célközönség az teljesen más.
39.
Ultimate
#38: Pontosan ez. A QD játékokra szokták erőltetni a trollok hogy csak egy qte mozi, ami nettó faszság... Akkor a TT játékok mik. Beleszólásunk a történetbe jószerivel csak látszat. Egy csőben haladunk. Mozinak sem mozi mert a látvány ocsmány. A sztorik 1-1kivétellel gyengék,a karakterek semmilyenek. A fejlődésük évek alatt nulla. Ocsmány grafikával szerelt copypaste szarokból akartak megélni, gusztustalan epizodikus lehúzásra építve, szerencsére jött a kasza.... Ha ezt tolják tovább remélem jön a második kasza.
38.
Nyarlako
Az volt a fo gond telltalenél hogy a döntéseknek nem volt valodi következménye, valójában sínen ment az egész. Túl sok mindent csináltak egyszerre, ment a futószalag gyártás ahelyett hogy valamit rendesen mint a műfajban a Quantic dream.
37.
NemecsekErno
A The Wolf Among Us volt számomra a legjobb játékuk, utána szoros második a Walking Dead legleső része. Az összes többi felejthetőre, illetve egykaptafára sikerült.

TWAU 2. jöhet, csak ne úgy csesszék el a feltámasztást, hogy az egyetlen ötletüket megint 10x próbálják eladni, mert abból ismét csak bukta lesz.
36.
sanyikatarzan
#33: Szétkapna, ne írj vissza..
35.
TheFlash
azért azt még érdemes hozzátenni, hogy a Telltale kiadóként is működött, a 7 days to die-t ps4 re pl ők adták ki,
34.
Kawada
#21: Tudtommal nem is feltétlen felvásároltak, hanem volt, hogy "rendelésre dolgoztak". Ami egy ilyen kreatív szakmában, kis csapattal azért necces. Szerintem amit képviselnek, annak van helye. Jobban kéne szűrni a franchise-okat és többet innoválni. Nagyon eliparosodtak, ami egy réteg műfajon, réteg grafikával nem egy jó ómen.
33.
Ultimate
#32: Mondjuk egy ilyen után sokat nem várok, tökéletes bemutatkozó, válaszra sem méltatom mert minek.:)

https://i.postimg.cc/KvRMXjtF/Tibi80.jpg
32.
Ultimate
#17: Akkor újra bár ebbensemmi olyan nem volt..
Tettem. És teszek. Nem szart amivel lehúzhatjuk a rolót. A kérésed vicces nem vagyok játékfejlesztő. De a szemét az szemét marad. Az meg hogysosem írok pozitívumot hazugság. A stílust meg anyukának tartogatni otthonra. Óvoda szint pláne ami utána jött.
30.
medson
#10: kimoderált üzenet
29.
medson
#25: kimoderált üzenet
28.
Obi Wan Kenobi
#27: Jó, akkor kérlek értelmezd újra azt amit írtam, olvasd vissza a kritikus kérdésemet Ultimate-hez..
Nem tudom honnan jött az hogyha kritikát fogalmazok meg ellened, akkor az ő pártját fogom, főleg hogy le is írtam hogy nem értek egyet vele :D

A rád passzoló melléknév továbbra is az éretlen, főleg ez után.
27.
Tibi80
#20: kimoderált üzenet
26.
user101
#22: "...hogy a Telltale szar csak azért, mert nekik nem tetszik amit csinálnak, szerintem elég gáz."

Nem én mondom, a piac mondta: Ha lett volna egy akkora vásárló közönségük akik életben tartják őket ( és szerintem ehhez a szinthez nem milliós eladásokban kell gondolkodni ) akkor ma is létezne a stúdió! Azért ez nagy különbség nem ? Függetlenül attól, hogy én szeretem-e vagy sem amit csináltak.

Az én problémám azzal van, hogy ahelyett, hogy valaki nekiállna valami innovatívnak, valami újnak, alkotna valami érdemlegeset, inkább a múltban mereng és ( kreatív értelemben ) az olcsó utat válassza... Mert nincs annyi tehetséges indie fejlesztő például akiket fel lehetne karolni ahelyett, hogy tovább erőltetik ezt ?! Ez itt a probléma! :(
25.
Ultimate
24.
Ultimate
#18: Fhuuu de kemény vagy.
23.
Grabowsky30+
Telltale-nek az lett a vége, hogy egy eleve rétegjáték stílulsból csináltak 20 tök egyformát. Ettől függetlenül én a Wolf among us-t imádtam és adná az ég, hogy legyen belőle 2. Azt nem igazán értem, hogy milyen innovációt szeretnétek? Olyat mint az AC-ban, hogy átrakjuk az ütést a gombról az x-re? Vagy, mint a COD-ban, hogy ......
22.
Macifasz
Én kimondottan örülök ennek a hírnek, mert bár abszolute megértem, ha valakinek nem tetszik ez a stílus, amit képviselnek, de én szerettem a játékaikat. Mondjuk azért az, hogy egyesek ténynek állítják be, hogy a Telltale szar csak azért, mert nekik nem tetszik amit csinálnak, szerintem elég gáz.
21.
user101
Nooooooooooooooooooooooooooooo!

De most tényleg ? Ha egyszer valami szar és piacképtelen, majd becsődöl, minek kell erőltetni csak azért is ? Ahelyett, hogy involválnának, inkább felvásárolnak valami selejtes szart és azt nyomják újra ? Ennyire szánalmas ma a játékipar ?! :(
20.
Obi Wan Kenobi
#18: Bocsi de a legalja, ha valakinek a profilképét aljazod. Nem védem, nekem se szimpatikus néha, viszont amit te csinálsz az konkrétan gáz.
19.
patka21991
És mi a helyzet a Trónok harcával?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...