Feltámad a Telltale Games

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 28.
  • Biznisz
Link másolása
Nem pontosan a régi formájában, de ismét visszatérhet a Telltale Games. A stúdió tavaly szeptemberben zárta be a kapuit, most pedig új menedzsment alatt szedheti össze magát.

A Polygon riportja szerint az LCG Entertainment holdingtársasága felvásárolta a Telltale Games nevét és a még hozzá kapcsolódó licenceket, így hamarosan újjáéledhet a tavaly ősszel feloszlott stúdió. A főhadiszállás ezzel a kaliforniai Malibuba költözik, ahonnan apró kezdeti lépésekkel megkezdik az erős narratívával rendelkező kalandjátékokat gyártó csapat újjáépítését.

A jövőben nem érdemes tőlük olyan címeket várnunk, mint a The Walking Dead, vagy a Stranger Things sorozatai - ezeket a Skybound, illetve a Netflix már felvásárolta. Ettől függetlenül azonban továbbra is több olyan licenc tartozik a stúdióhoz, amelyek folytatásainak bizony nagyon örülnénk - ilyenek a The Wolf Among Us, vagy a Batman. Arról egyelőre sajnos nem kaptunk információt, hogy mi a helyzet a Tales from the Borderlands, a Minecraft: Story Mode, vagy a félbeszakított Guardians of the Galaxy-játék jogaival.

A stúdió persze sosem lesz pontosan olyan, mint korábban, hiszen a korábbi alkalmazottjaik már szétszéledtek, zömük pedig más fejlesztőstúdióhoz igazolt. Ennek ellenére az LCG-féle Telltale ajánlatot tesz a volt dolgozóinak: kezdetben külsős freelancerként, később pedig akár teljes munkaidőben is visszatérhetnek a korábbi csapatukhoz.

42.
42.
leviske
Nem tudom, hogy egy új csapat mennyire tudja ugyanazt a víziót lekövetni a TWAU kapcsán, mint az eredeti készítők.

Ráadásul egy olyan katasztrofális vezetési hibasorozat után, ami lényegében az utcára engedte egyik napról a másikra a dolgozókat, freelancer pozíciót felajánlani nem tudom mekkora értelme van. Nyilván az új munkahelyükön is szükség van ezekre az emberekre, ilyen instabil állásért meg gondolom senki nem dobbantana a jelenlegi helyéről.

Az meg csak számomra meghökkentő, hogy a WB nem lépett semmit a Batman kapcsán? Vagy lehetséges, hogy annak a lejárata már esedékes volt, mire csődbe jutott a TT?

Mindenesetre a Borderlands írója nyilatkozott mostanság a TotB kapcsán és az alapján valószínűleg cél, hogy készüljön új rész. Így ha nem vásárolták vissza a jogokat, akkor gondolom a TT-vel közösen lehet tervben.
40.
40.
godach
Volt szó itt vásárlásról, stílusról és piacképtelenségről. A harci helyzet viszont az, hogy az itt kommentelők és a vásárló avagy célközönség az teljesen más.
28.
28.
Obi Wan Kenobi
#27: Jó, akkor kérlek értelmezd újra azt amit írtam, olvasd vissza a kritikus kérdésemet Ultimate-hez..
Nem tudom honnan jött az hogyha kritikát fogalmazok meg ellened, akkor az ő pártját fogom, főleg hogy le is írtam hogy nem értek egyet vele :D

A rád passzoló melléknév továbbra is az éretlen, főleg ez után.
27.
27.
Tibi80
#20: kimoderált üzenet
26.
26.
user101
#22: "...hogy a Telltale szar csak azért, mert nekik nem tetszik amit csinálnak, szerintem elég gáz."

Nem én mondom, a piac mondta: Ha lett volna egy akkora vásárló közönségük akik életben tartják őket ( és szerintem ehhez a szinthez nem milliós eladásokban kell gondolkodni ) akkor ma is létezne a stúdió! Azért ez nagy különbség nem ? Függetlenül attól, hogy én szeretem-e vagy sem amit csináltak.

Az én problémám azzal van, hogy ahelyett, hogy valaki nekiállna valami innovatívnak, valami újnak, alkotna valami érdemlegeset, inkább a múltban mereng és ( kreatív értelemben ) az olcsó utat válassza... Mert nincs annyi tehetséges indie fejlesztő például akiket fel lehetne karolni ahelyett, hogy tovább erőltetik ezt ?! Ez itt a probléma! :(
23.
23.
Grabowsky30+
Telltale-nek az lett a vége, hogy egy eleve rétegjáték stílulsból csináltak 20 tök egyformát. Ettől függetlenül én a Wolf among us-t imádtam és adná az ég, hogy legyen belőle 2. Azt nem igazán értem, hogy milyen innovációt szeretnétek? Olyat mint az AC-ban, hogy átrakjuk az ütést a gombról az x-re? Vagy, mint a COD-ban, hogy ......
22.
22.
Macifasz
Én kimondottan örülök ennek a hírnek, mert bár abszolute megértem, ha valakinek nem tetszik ez a stílus, amit képviselnek, de én szerettem a játékaikat. Mondjuk azért az, hogy egyesek ténynek állítják be, hogy a Telltale szar csak azért, mert nekik nem tetszik amit csinálnak, szerintem elég gáz.
21.
21.
user101
Nooooooooooooooooooooooooooooo!

De most tényleg ? Ha egyszer valami szar és piacképtelen, majd becsődöl, minek kell erőltetni csak azért is ? Ahelyett, hogy involválnának, inkább felvásárolnak valami selejtes szart és azt nyomják újra ? Ennyire szánalmas ma a játékipar ?! :(
20.
20.
Obi Wan Kenobi
#18: Bocsi de a legalja, ha valakinek a profilképét aljazod. Nem védem, nekem se szimpatikus néha, viszont amit te csinálsz az konkrétan gáz.
19.
19.
patka21991
És mi a helyzet a Trónok harcával?
18.
18.
Tibi80
16.
16.
Ooorky
Ha megint szart fognak gyártani úgyis becsődölnek...
14.
14.
sanyikatarzan
#13: Kicsit indulatosan, de megfogalmaztad a lényeget. Ettől fügettlen igazad van.
13.
13.
sanyikatarzan
6.
6.
Yanez
#4: Én is pont ezt akartam írni. Akinek nem tetszik, az nem veszi meg. Az pedig nagyon nem jó, ha teljesen figyelmen kivül hagyunk másokat és csak magunkat helyezzük a "ez legyen, meg az legyen" csúcsára.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...