Megkapta utolsó előzetesét a Blair Witch

  • Írta: sirdani
  • 2019. augusztus 31.
  • Videó
Link másolása
És ezzel együtt hivatalosan is elrajtolt a Black Hill Forest sötét kalandjait feldolgozó pszichológiai horrorjáték. Vajon a régi démonjainktól kísértve milyen mélyre merészkedhetünk a rejtélyekkel teli rengetegbe?

1996-ot írunk. Egy fiatal fiú eltűnt Burkittsville városkájában, nem messze a Black Hills erdő mellett. Ellis, az egykori zsaru bőrébe bújva ránk hárul a feladat, hogy hűséges társunkkal, Bullettel az oldalunkon rábukkanjunk a bajba került fiúra. Az amúgy is veszélyes és rémisztő környéken azonban egy olyan ellenség üti fel a fejét, akivel korábban minden harcot elvesztettünk; a sötét, lezáratlan múltunk.

A Blair Witch mostantól PC-n és Xbox One-on érhető el, az alapverzióért 29,99 eurót, míg a zenei albummal és a The Art of Blair Witch melléklettel felturbózott Deluxe Editionért 34,99 eurót kell a pénztárnál hagynunk.

77.
77.
crytek
#76: Kutyussal mi lett a végsőkig cipelted? :)
76.
76.
user101
Megvolt végig... és hááát, nem szakadt meg a ciklus... :)

Szerintem jól van adagolva az egész: nagyon jó, hogy nincs telepakolva felesleges, olcsó jumpscare-el ( az annyira kiábrándító és ócska, amikor atmoszféra építés helyett csak feleslegesen ijesztgetnek ). Logikai részek, tárgykeresés nem túl bonyolult, nagyjából az adagolás és történet vezetés is rendben van. Egyetlen helyszín van aminél azt éreztem, hogy egy kicsit indokolatlanul túl van nyújtva ( bár értem miért csinálták )...
75.
75.
Őrnagy
#62: Á, én ilyennel csak úgy játszom, ha mellettem van a lányom. Én gyáva vagyok. Ha kicsit félelmetes a zene, menekülnék :)
74.
74.
Őrnagy
#62: Á, én ilyennel csak úgy játszom, ha mellettem van a lányom. Én gyáva vagyok. Ha kicsit félelmetes a zene, menekülnék :)
72.
72.
Macifasz
#69: Fogom, mert vonz be folyamatosan. Plusz a legelső filmtől a mai napig kiver a víz, hihetetlen hatásos még mindig és simán kenterbe veri a mai horrorok kb. 90%-át. :-D
71.
71.
godach
#67: Nekem az első is tetszett és bár volt benne jumpscare, nekem nem az hozta az igazi parát. Sunyulni a mocskok elől, sokkal adrenalin dúsabb élmény volt számomra.
70.
70.
godach
#68: Én csak egy órácskát töltöttem még a játékban. Viszont, igazából is voltam erdőbe és a recsegő, kapircsoló hangok már ott a frászt hozták rám. A játékban ez szintén jelen van, mint amikor a szél el kezd fújni. Pedig, nem vagyok egy fosos gyerek, de itt is azt mondtam, hogy jólvan ez így éjjel kettőkor, inkább benyomok egy két pasi és egy kicsi részt, aztán alszom ;)
69.
69.
logic5
#68: Told még egy kicsit :)
68.
68.
Macifasz
#65: Félreérthetően fogalmaztam, én se szeretem annyira, ha csak és kizárólag jumpscare elemekkel van telepakolva egy játék. Sőt. De a Blair Witch esetében számomra egyelőre az atmoszféra se működik igazán, pedig próbálkoznak keményen. Pl. az általad is említett Resi 7-nél működött ez a része is. Ott is volt jumpscare dögivel, de a nyomasztó hangulat és atmoszféra is nagyon átjött. Itt, az első 2 óra alapján, ez nem jön át. Persze lehet ez később változni fog.
67.
67.
logic5
#63: Az Outlast 1-ben csak a jumpscare-ek miatt ilyedtél meg maximum. A második rész meg folyamatosan hozta a parát.
65.
65.
PaprikaJancsi
#64: Én meg pont, hogy jobban kedvelem, ha egy cím magával az atmoszférával tud kölcsönözni félelmetes hangulatot, és nem csak azzal, hogy random jumpscare-eket dob a játékos pofájába. Szerintem az egyik leggázabb, és értéktelen ijesztési forma. Ha például egy Toy Story-ban lenne egy rész, ahol halkan beszélgetnek és egyszer csak egy rohadt hangos, pofádba ugró játék megjelenik, is megijedsz. Ha valaki egy horror játéknál/filmnél azt hozza fel negatívumnak, hogy nincs benne nagyon jumpscare, az számomra az egyik legnagyobb pozitívum, mert tudom, hogy legalább megpróbálnak a fejlesztők valami értékkel, egy megalkotott történettel, helyszínnel, cselekménnyel para hangulatot kölcsönözni, és nem ócska jumpscare-ekkel. Persze, azt sem vitatom, hogy néha jó tud lenni egy jumpscare (mint pl. Resident Evil 7-ben), de amikor egy játék teljes mértékbe csak arra építkezik (Five Nights Freddy) az számomra nem érték, hanem egy gagyiság.
64.
64.
Macifasz
#62: Nekem még csak 2 órám van benne, de egyelőre én is többet ásítottam, mint paráztam volna. Ott van pl. a Man of Medan, ami szintén nem rendelkezik nagy parafaktorral, de legalább vannak benne jól működő jumpscare elemek, amik fülessel játszva eléggé megtudnak ugrasztani. :-D Ellenben itt semmi ilyesmi nincs. Amikkel operál, az nálam nem ijesztő vagy félelmetes.
63.
63.
crytek
#62: Általában az hogy kb nem történik semmi nem szokott befosatni..Pedig adott lett volna telepakolni jump scare-el főleg azokon a részeken amikor kb semmit nem láttunk a képernyőn csak a kamerán át nyomokat stb...
Mondjuk van aki az alien isolationtól összefosta magát, + Outlastot is ide mondják szóval már semmin nem lepődöm meg.
62.
62.
logic5
#60: Cryteknek látod nem jött be. Őt nem fosatta be... Crytek kemény. Légy olyan, mint Crytek
61.
61.
crytek
#57: Jó játék amolyan walking sim +. Sokkal jobb lehetett volna ha megcsinálják hogy félelmetes is legyen. Sajnos zéró ilyen van benne. 1-2 jumpscare elfért volna ami fosat ,de még az se volt... 1-2 helyen nyomasztó ,de ez kevés egy horror játékba..
A game a mivolta miatt akármennyi résszel folytatható ,remélem hallunk is róla még és félelmetesre fogják megcsinálni
60.
60.
PaprikaJancsi
#57: Én még az elején írtam róla.
59.
59.
logic5
#58: Ja, arról nem is beszélve, hogy nem vagyok egy ijedős típus, de ez a gém para rendesen!
58.
58.
logic5
#57: Szvsz jól sikerült, kell gondolkodni rendesen itt-ott. A grafika is nagyon szép, a story is jó lett. Ajánlott kategória!
57.
57.
Őrnagy
A játékról valaki?
Nem, senki.
:)
56.
56.
crytek
#55: Bundle mágus... azok steam-re vannak TE :) És mivel a game pass ultimate xboxon is van + ott több game-el tolom ott ,de most már megy pc-n szóval nincs gond már (ki tudja meddig következö fain win update megint elkurja majd

#52-#53: Az hogy téged úgy neveltek,hogy ne hígy senkinek semmit ,azon én nem tudok segíteni.
Az biztos ,hogy sajnálni tudlak mert szar lehet az életed meg ami körülvesz és ilyenné tett. Vannak orvosok akik segítenek ebben csak minél előbb fordulj hozzájuk.
55.
55.
#36: Hat akkor a nagy bundle magus nem tudja kihasznalni pc-n az akciokat, rohej :-)))
54.
54.
logic5
#50: Azért azt megnézném, hogy milyen win, meg milyen progik vannak fenn az ilyen embereknek, mert oké, hogy ennyien jelzik a hibát, de nem 2-3 ember használ windowst. És azért azt is lássuk be, hogy több SZÁZMILLIÓ felhasználó közül, elenyésző azoknak a száma, akik ezekkel a gondokkal küszködnek. Gondoljuk már át! Tudom, tudom, nem krájtek a hülye, de na...
53.
53.
logic5
#46: Azzal aha!!! Ember ideje lenne elásnod magad most már tényleg... Szánalom amit itt összehordasz!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...